Rezervimi më i mirë në internet për Mbretërinë e Bashkuar 2020

Nën qiellin e vrenjtur të Britanisë, ka shumë hajdutë që po ndodhin. Një laptop vidhet çdo 53 sekonda, zakonisht në një pijetore ose në tub. Bobbies nuk mund të jenë kudo, por ajo statistikë është akoma alarmante dhe duhet t’ju japë një arsye për të kopjuar të dhënat tuaja. Ne kemi shndërruar në kopje rezervë dhe kemi zgjedhur kopjen më të mirë në internet për Mbretërinë e Bashkuar tashmë, duke filluar me rezervimin e CloudBerry shoqëruar me Amazon S3.


Jo vetëm që dikush mund të vjedhë laptopin, hard drivein tuaj mund të përplaset ose mosfunksionimi. Mund të përpiqeni të rikuperoni të dhënat tuaja, por nuk mund të jeni i sigurt se do të funksionojë. Disqet e ngurta të shtetit nuk do të rrëzohen si disqet e rregullt – shkalla e dështimit të tyre është më pak se 1 përqind – por ata kanë më shumë gabime të të dhënave.

Ne zgjedhëm zgjedhjet tona për këtë listë nga zgjedhja më e mirë e kopjimit në internet. Nëse keni nevojë për ruajtje, lexoni mbi ndryshimin dhe konsultohuni me artikullin tonë për ruajtjen më të mirë të cloud në Mbretërinë e Bashkuar. Para se të fillojmë listën, le të kalojmë në kriteret që kemi përdorur për ta bërë atë.

Rezervimi më i mirë në internet për Britaninë 2020

Farë e bën rezervën në internet më të mirat për Mbretërinë e Bashkuar

Rikthimi fillestar mund të zgjasë shumë kohë. Të kesh një server që është afër do të shpejtojë transferimin tuaj sepse lidhja juaj do të jetë më e fortë dhe nuk do të prishet aq shpesh.

Shpejtësia e lidhjes suaj do të ndikohet nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit dhe kopja rezervë në internet që përdorni gjithashtu. Nëse shërbimi rezervë ju lejon të vendosni cilësimet e preferuara të transferimit, rritni numrin e temave për të rritur shpejtësinë dhe për t’i hedhur ato nëse është e nevojshme, kjo është edhe më mirë. Një algoritëm transferimi në nivelin bllok do t’ju ndihmojë gjithashtu pas kopjimit fillestar.

Meqenëse ligjet në Mbretërinë e Bashkuar janë ato që janë, shërbimi duhet të mbrojë privatësinë tuaj – lexoni VPN-në tonë më të mirë për artikullin në Mbretërinë e Bashkuar për ta mbrojtur më tej – dhe të sigurojë siguri të fortë. Shërbimet rezervë duhet të sigurojnë kriptim në pushim, në-tranzit dhe privat, që do të thotë se askush nuk mund t’i lexojë të dhënat tuaja cloud. Autentifikimi me dy faktorë do të ndihmojë kundër hakerave që dëshirojnë të vjedhin letrat kredenciale, gjithashtu.

Një përvojë e mirë e përdoruesit do ta bëjë më të lehtë përdorimin e shërbimit. Klientët e desktopit duhet të punojnë në shumicën e sistemeve operative dhe ndërfaqet e tyre, si dhe ato për internet dhe celular, duhet të jenë tërheqës dhe të drejtpërdrejtë.

Ju nuk dëshironi të zbrazni portofolin tuaj ndërsa bëni blerje për kopje rezervë në internet. Kjo është arsyeja pse ne do të marrim në konsideratë vlerën për të siguruar që ju të merrni më shumë zhurmë për kokën tuaj. Mundësisht, një shërbim do të ketë shumë plane, sepse kjo rrit shanset për të gjetur një përshtatje të mirë.

1. Rezervimi më i mirë në internet për Mbretërinë e Bashkuar: Rezervimi i CloudBerry me Amazon S3

Rezervimi i CloudBerry nuk është si një kopje rezervë e rregullt e cloud. Nuk do t’ju japë hapësirë ​​rezervë. Në vend të kësaj, ajo do të veprojë si një qendër qendrore për planet tuaja rezervë në platformat e tjera cloud. Shtë ideale për ata që duhet të menaxhojnë shumë shërbime dhe kompjuterë.

Të gjitha transferimet shkojnë direkt në shërbimin e palëve të treta, i cili, në rastin tonë, është Amazon S3. Ai plotëson Rezervimin e CloudBerry për shkak të rrjetit global të serverëve, kostove të lira dhe integrimit të lehtë. Ka tre servera në Londër dhe po aq në Irlandë, të cilat duhet t’ju lejojnë të keni shpejtësi më të shpejtë të ngarkimit dhe shkarkimit.

Cloudberry-Backup-Planet-Slider1
© Cloudward.net

Cloudberry-Cloud-Storage-Slider2
© Cloudward.net

Cloudberry-Backup-Mode-Slider3
© Cloudward.net

Cloudberry-Backup-Source-Slider4
© Cloudward.net

Cloudberry-Backup-Schedule-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Ju mund të maksimalizoni sigurinë e CloudBerry Backup, por kjo varet kryesisht nga shërbimi i partnerit. CloudBerry Backup mbështet deri në AES 256-bit nga ana e klientit. Meqenëse shumë shërbime cloud mbështesin vetëm kriptimin nga ana e serverit, duke e pasur atë në anën e klientit do të thotë që ju të kontrolloni çelësin e enkriptimit dhe vetëm ju mund të lexoni të dhënat tuaja.

Amazon ju jep atë mundësi, gjithashtu, me Shërbimin e tij të Menaxhimit të Keyelësave Amazon. Ai përmban autentifikim dy-faktor, gjithashtu, për t’ju mbrojtur nga vjedhja e fjalëkalimit.

Pajisjet e serverëve në Amazon i nënshtrohen kontrolleve të palëve të treta, kufizojnë qasjen bazuar në parimin e privilegjit më të vogël, përdorin sistemet e zbulimit, vërtetimin shumë faktor, mbikëqyrjen dhe më shumë. Ata mund t’i rezistojnë zjarreve, përmbytjeve dhe tërmeteve, falë sensorëve automatikë, pajisjeve të përgjegjshme dhe masave të tepricës së të dhënave.

Amazon S3 është një objektiv tërheqës sepse është udhëheqësi i tregut dhe ka pasur shkelje të shumta. Ata kanë qenë kryesisht për shkak të përdoruesve të pakujdesshëm, pse. Megjithatë, masat e saj të forta të sigurisë janë një pengesë e madhe për kërcënimet e mundshme.

Arsyet e tjera që na pëlqen rezervimi i CloudBerry me Amazon

Vendosja e rezervës CloudBerry nuk është e dobët për zemrën. Ju duhet të shtoni llogarinë tuaj Amazon S3 dhe të krijoni planin rezervë, i cili kërkon që ju të zgjidhni nga shumë opsione. Përdoruesit që e pëlqejnë shumë ndërhyrjen me softuer do ta pëlqejnë atë, ndërsa të tjerët do të turpërohen. Ne kemi një udhëzues se si të përdorim kopje rezervë CloudBerry me Amazon S3 i cili do të lehtësojë dhimbjen tuaj.

CloudBerry Backup mbështet hyrjen në internet për një shërbim: Amazon S3. Nuk ka shumë mundësi, por e kryen punën. Amazon kërkon që ju të krijoni “kova” për ngarkimin e skedarëve, të cilat mund të jenë të ndërlikuar në fillim.

Meqenëse CloudBerry Backup nuk ofron hapësirë ​​ruajtjeje, kërkon që ju të blini një licencë një herë. Do të duhet të paguani për kopjen rezervë të zgjedhjes suaj. Për 250 GB në Amazon S3, do të duhet të paguani 5.57 dollarë në muaj. Kjo nuk është marrëveshja më e mirë në treg, por nuk është edhe më e keqja.

Rezervimi i CloudBerry nuk është aq i thjeshtë sa janë zgjidhjet gjithëpërfshirëse, por ju jep një mori opsionesh dhe ofruesish për të zgjedhur. Shërbimi mund të jetë shqetësues në fillim, por, pasi të mësoheni me të, do të jeni në gjendje të shijoni përfitimet e tij. Shoqëruar me Amazon, do t’ju ofrojë siguri të mirë, shpejtësi dhe një skemë të mirë çmimesh. Për të mësuar më shumë rreth këtyre shërbimeve, lexoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup dhe rishikimin e Amazon S3.

2. Shtëpi BigMIND

BigMIND Home është nga e njëjta kompani prapa Rezervimit të Cloud Home Zoolz (Rishikimi Zoolz Home). Nuk është për t’u habitur që të dy shërbimet janë të ngjashme, por BigMIND Home ka veçori të reja që Zoolz Home nuk i bën.

Paneli i desktopit BigMIND

Opsionet e lidhjes BigMIND

Zgjedhja e zgjuar e BigMIND

Programi i rezervimit BigMIND

BigMIND Online Explore Files

i mëparshëm

tjetër

Shërbimi ka një qendër të dhënash në Mbretërinë e Bashkuar, e cila do t’i ndihmojë përdoruesit e saj të mbajnë një lidhje të mirë. Presin që të ketë shpejtësi të shpejtë të ngarkimit dhe shpejtësi të ngadaltë të shkarkimit, sepse BigMIND përdor Amazon Glacier, një depo e ftohtë për arkivimin afatgjatë të të dhënave, për të kopjuar të dhënat. Nëse kjo ju intereson, lexoni rishikimin tonë të Amazon Glacier. Koha mesatare e ngarkimit për 1 GB të të dhënave duhet të jetë rreth 30 minuta.

BigMIND kodon skedarët e serverit duke përdorur AES 256-bit dhe menaxhon si parazgjedhje çelësin tuaj të enkriptimit. Ju mund të vendosni ta menaxhoni vetë, ndërsa po vendosni planin tuaj rezervë, por jo pas. Nëse vendosni ta bëni një gjë të tillë, nuk mund të mbështeteni në BigMIND për të tërhequr fjalëkalimin tuaj. Protokolli SSL do të mbrojë skedarët tuaj brenda-tranzitit, por do të duhet ta aktivizoni vetë. 2FA është gjithashtu në dispozicion.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë BigMIND

Klienti i desktopit, i disponueshëm për Windows ose macOS, ju tregon statusin tuaj aktual rezervë, kur ishte kopja e fundit, sa skedarë janë rezervuar dhe sa janë në pritje. Ky informacion është i dobishëm dhe ndërfaqja është tërheqëse dhe e qartë.

Ju mund të shihni kategoritë e skedarëve dhe pajisjet në ndërfaqen në internet me ngjyra dhe të lehtë për t’u përdorur. Pulti i tij ju tregon se sa pajisje janë të lidhura me BigMIND dhe sa janë rezervuar. Ekziston gjithashtu një grafik që tregon veprimtarinë tuaj rezervë me kalimin e kohës dhe një tabelë me byrek që jep një përmbledhje të llojeve të skedarëve tuaj.

Plani Personal i BigMIND kushton 2.99 dollarë në muaj, por ai paguhet çdo vit dhe i jep një hapësirë ​​të varfër 100 GB rezervë për një përdorues dhe tre kompjuterë. Plani Familjar kushton 6.99 dollarë në muaj dhe siguron 500 GB hapësirë ​​ruajtjeje për tre përdorues, nëntë kompjuterë dhe gjashtë pajisje mobile. Dealshtë një marrëveshje më e mirë, por ndoshta nuk është hapësirë ​​e mjaftueshme për kaq shumë përdorues.

Ju mund të merrni hapësirë ​​rezervë prej 1TB në cloud për 12,99 dollarë duke u regjistruar në planin Family Plus, por nuk është marrëveshja më e mirë për atë sasi të hapësirës. Kjo ju lejon ta ndani atë me katër përdorues të tjerë në 15 kompjuterë dhe pajisje të pakufizuara mobile. Për të mësuar më shumë, lexoni rishikimin tonë BigMIND.

3. Imazhi i vërtetë i Acronis

Acronis ka një server në Londër, i cili do të ndihmojë përdoruesit e True Image të arrijnë shpejtësi më të shpejtë në kopje rezervë fillestare sesa do të përdorin shumë shërbime të tjera. Në testet tona, u deshën vetëm 15 minuta për të kopjuar dhe rikuperuar një dosje 1 GB. Kjo është duke përdorur cilësime “optimale”, por Acronis mund të funksionojë “maksimum”, që është edhe më i shpejtë.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudward.net

Acronis True--Image-Destinacionit-Slider2
© Cloudward.net

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudward.net

Acronis True--Image-Settings-Slider4
© Cloudward.net

Acronis True--image-Tools-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Acronis përdor AES 256-bit për të kriptuar skedarët tuaj përpara transferimit të tyre dhe protokolli TLS / SSL i mbron ato në tranzit. Kriptimi kërkon që ju të përdorni një fjalëkalim që vetëm ju e dini, gjë që e bën Acronis me njohuri zero. Vini re se nuk ka asnjë 2FA për t’ju ndihmuar nëse e humbni fjalëkalimin tuaj. Acronis përdor Mbrojtjen Aktive për të mbrojtur kundër ransomware, gjithashtu.

Kompania ruan të dhëna në qendra të shumta, të gjitha përdorin karta kyçe, skanim biometrik dhe monitorim për të parandaluar ndërhyrjen dhe kanë infrastrukturë rezistente ndaj fatkeqësive natyrore.

Arsyet e tjera na pëlqen imazhi i vërtetë i Acronis

Klienti i desktopit është intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Ka një menu në të majtë, të cilën mund ta përdorni për të lundruar në aplikacion. Acronis ju jep mundësinë për të kopjuar sipas llojit të skedarit, në vend që të zgjidhni skedarë specifikë. Ndërsa kjo kërkon më shumë hapësirë, kjo e bën krijimin më të lehtë të një plani rezervë. Ju mund të përjashtoni skedarët që nuk dëshironi të rezervoni për të kursyer hapësirë.

Paneli në internet ju lejon të bëni kopje rezervë manuale dhe të rikuperoni skedarët, i cili është i dobishëm për menaxhimin në distancë. Rri larg nga plani i jetës së Acronis. Dobësitë e saj e bëjnë të pamundur për ne që të rekomandojmë. Shtë më mirë të zgjidhni midis dy planeve vjetore: Të përparuara dhe Premium.

Advanced ofron 250 GB hapësirë ​​rezervë për 49,99 dollarë ose 500 GB për 69,99 dollarë. Premium kushton 99,99 $ për 1TB hapësirë ​​dhe shkon deri në 5TB për 259,95 $. Ju gjithashtu mund të rrisni numrin e kompjuterave në kopje rezervë, si dhe hapësirën tuaj rezervë, por do t’ju kushtojë ekstra në vit. Shikoni tabelën e plotë të çmimeve në rishikimin tonë të Acronis True Image.

4. Duplicati

Duplicati është një zgjidhje rezervë me burim të hapur që ju lejon të zgjidhni shërbimin tuaj cloud, nga Amazon S3 te Dropbox, për kopje rezervë të skedarëve. Plus, mund ta përdorni për të kopjuar lokalisht në një hard disk të jashtëm, server lokal ose pajisje NAS.

Megjithëse Duplicati nuk ofron kapacitet ruajtjeje, ju lejon të zgjidhni ofruesin tuaj. Kjo është shumë fleksibilitet nëse nuk e keni parasysh punën. Disa opsione, duke përfshirë Amazon S3, Google Drive, OneDrive dhe të tjerë, kanë serverë në Mbretërinë e Bashkuar (lexoni rishikimin tonë të Google Drive dhe rishikimin OneDrive për më shumë rreth këtyre dy).

Se sa shpejt do të jenë transferimet tuaja, varet më shumë nga shërbimi që zgjidhni sesa Duplicati, por gjithashtu luan një rol. Duplicati mund të shpejt kompresojë dhe encrypt skedarët, i cili ka një efekt të madh në shpejtësi. Ne e testuam atë duke transferuar një dosje të kompresuar 1 GB në Google Drive dhe u deshën vetëm 12 minuta për të përfunduar ngarkimin.

Duplicati Shtoni Kopjuesin Slider1

Duplicati Shtoni Destinacionin Slider2

Duplicati Shtoni Parametrat e Parametrave të Glacierit

Duplicati Shtoni Skedarët Slider4

Slup Encryption Duplicati5

i mëparshëm

tjetër

Pasi të krijoni një plan rezervë, Duplicati ju jep mundësinë që të kodoni skedarët përpara se t’i transferoni ato në cloud. Ai përdor kriptimin AES 256-bit, i cili kurrë nuk është plasur aq sa di dikush. Duplicati ju ofron mundësinë të aktivizoni SSL, gjithashtu. Do të ngadalësojë kopjimin e rezervave, por do të mbrojë transferimin e të dhënave tuaja nga përgjimi.

Nëse kriptoni të dhënat tuaja, do të duhet të krijoni një fjalëkalim. Duplicati do t’ju paralajmërojë nëse është i dobët dhe do të krijojë një fjalëkalim të fortë për ju, nëse keni nevojë ta bëni atë.

Pas kësaj, varet nga cili shitës ju zgjidhni për të kopjuar. Disa, të tilla si Amazon Drive dhe OneDrive, nuk i kodojnë të dhënat tuaja, por, meqenëse Duplicati mund ta bëjë këtë për ju, nuk duhet të jetë problem.

Arsyet e tjera na pëlqen Duplicati

Duplicati kërkon që ju të shkarkoni një klient desktop, por shumica e përvojës së përdoruesit zhvillohet në internet. Ndërfaqja në internet ka një pamje të pastër dhe është e lehtë të gjesh duke përdorur skedat e lundrimit në anën e majtë. Ndërsa ofron shumë mundësi, UX mbetet e thjeshtë, megjithëse jo aq e thjeshtë sa zgjidhjet e rezervave të pavarura.

Ju nuk duhet të paguani për të përdorur Duplicati sepse është burim i hapur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta shkarkoni nga Duplicati.com. Sidoqoftë, do të duhet të regjistroheni për një rezervë të përputhshme në internet ose ruajtjen e cloud, dhe kjo ndoshta do t’ju kushtojë.

Opsionet e vlefshme për 1TB hapësirë ​​ruajtjeje përfshijnë Dropbox për 99,99 $, Amazon Drive për 59,99 $ dhe Backblaze B2 për 60 dollarë. Tarifat e bllokimit të shpinës për gigabajt, kështu që ju mund të shkoni më të ulët ose më të lartë, në varësi të nevojave tuaja. Për të mësuar më shumë rreth çmimeve dhe veçorive të tjera, lexoni përmbledhjen tonë të Duplicati.

5. Karbonit

Carbonite punon me një rrjet të Ofruesve të Shërbimeve të Menaxhuar. Në Q2 2018, Drejtori i Përgjithshëm i saj, Mohamad Ali, tha që shërbimi po vendos një pirg cloud – në thelb duke funksionuar Carbonite – në një qendër të dhënash të menaxhuar nga partnerët e kompanisë në Evropë.

Procesi fillestar i rezervimit të Carbonite nuk është i shpejtë dhe nuk u afrohet konkurrencës. Krijimet rezervë pasuese do të jenë shumë më të shpejta, falë algoritmit të tij të transferimit në nivelin bllok.

Shërbimi përdor encryption AES 128-bit për të përhapur të dhënat tuaja në serverë, por nëse aktivizoni kriptimin privat, ai do të përdor AES 256-bit. Për më tepër, ju do të mbani çelësin e enkriptimit, i cili e bën njohurinë zero të karbonit. Për shkak të kësaj, shërbimi nuk mund ta rivendosni fjalëkalimin tuaj. Kjo kërkon që ju ta bëni atë të fortë dhe siguron vërtetimin me dy faktorë nëse dikush e vjedh atë, megjithëse.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë karbonit

Shtë e thjeshtë të instalosh klientin e desktopit. Pasi ta keni bërë, ka vetëm një hap për të përfunduar procesin e rezervimit pasi shumica e tij funksionon automatikisht. Përjashton disa skedarë dhe shtesa dhe nuk i rezervon skedarët që janë 4 GB ose më të mëdhenj. Nëse doni t’i përfshini ato, do t’ju duhet t’i etiketoni ato me dorë.

Karbonit gjithashtu i kodon ngjyrat skedarët tuaj, kështu që lehtë mund të shihni statusin e tyre gjatë kopjimit. Do të duhet ta aktivizoni këtë veçori, sepse nuk është aktivizuar si parazgjedhje.

Përveç klientit të desktopit, Carbonite ka një ndërfaqe tërheqëse në internet që ju lejon të kontrolloni statusin tuaj rezervë, të përdorni skedarët tuaj dhe të menaxhoni llogarinë tuaj.

Faqe Hyrëse për Shqyrtimin e Karbonit

Mund të bësh të gjitha këto edhe me aplikacionin celular. Ndërfaqja e tij është minimale dhe e qartë, kështu që nuk do t’ju japë dhimbje koke. Në krye të ruajtjes së skedarëve, mund të përdorni aplikacionin për të kopjuar automatikisht foto në telefonin tuaj. Nuk ka mundësi që ta bëni atë me llojet e tjera të skedarëve, por kopjimi i pakufizuar i fotove është ende një marrëveshje e mirë.

Carbonite ofron tre plane të pakufizuara për të zgjedhur: Basic, Plus dhe Prime. E para ofron një rezervë të pakufizuar me kocka të zhveshur për 72 dollarë në vit. Plus shton njësi rezervë të jashtëm dhe automatik video për 112 dollarë në vit dhe Kryeministri rrit që me një shërbim të rimëkëmbjes së korrierit për 150 dollarë në vit.

Për të mësuar më shumë, lexoni përmbledhjen tonë të Karbonit.

Mendimet përfundimtare

Britania nuk është një shkretëtirë e largët, por disa nga shërbimet më të mira rezervë, të tilla si IDrive dhe Backblaze, kanë vetëm qendra të të dhënave në SH.B.A. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që përdoruesit e rezervuar në Mbretërinë e Bashkuar janë plotësisht pa fat pasi kanë mbetur shumë shërbime që janë afër në krye të renditjes së rishikimeve të rezervave tona online që kanë serverë britanikë.

Rezervimi CloudBerry është zgjedhja jonë kryesore, por nuk është për të gjithë. Kjo është arsyeja pse shërbimet e tjera, që mund t’ju përshtaten më mirë, janë në listë. A përdorni një shërbim që ne nuk e kemi përfshirë që ka serverë në ose afër në Mbretërinë e Bashkuar? Cila ka qenë përvoja juaj me të? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map