Rezervimi më i mirë në internet për Australi 2020

Australia është një tokë me standarde të larta jetese, qytete metropolitane, shkretëtira të mëdha dhe plazhe të gjata të njohura për surfime. Vendi është larg nga pjesa tjetër e botës, megjithëse, dhe shumica e serverave rezervë janë gjithashtu larg tij. Meqenëse kjo do të thotë shpejtësi edhe më e ngadaltë e rezervimit, ne kemi zgjedhur kopjen më të mirë në internet për Australinë, me Acronis True Image duke zënë vendin e parë falë serverit të saj të afërt.


Krijimi i një rezervë është i zgjuar pasi hard drive-i juaj nuk është i besueshëm dhe të dhënat tuaja mund të humbasin në keqfunksionime ose përplasje. Softueri për rikuperimin e të dhënave mund t’ju ndihmojë, por nuk është i sigurt, dhe nuk duhet të mbështeteni në drejtuesit e gjendjes së ngurtë sepse, pavarësisht shkallës së dështimit të tyre më pak se 1 përqind, ata pësojnë më shumë gabime.

Rikthimi i të dhënave tuaja për herë të parë mund të zgjasë një kohë. Për ta zbutur atë, ju duhet të përdorni një shërbim të shpejtë dhe një pjesë e këtij ekuacioni është të keni një pikë serveri që është sa më afër jush të jetë e mundur. Përndryshe, lidhja juaj mund të varet ose të prishet.

Ne kemi mbledhur listën tonë duke zgjedhur shërbime nga zgjedhjet më të mira rezervë të cloud, por gjithashtu kemi një artikull që tregon depozitimin më të mirë të cloud për Australinë. Nëse nuk jeni të sigurt se cilat ju nevojiten, lexoni në ndryshimin. Para se të fillojmë, le të kalojmë në kriteret tona për të bërë këtë listë.

Rezervimi më i mirë në internet për Australi 2020

Whatfarë e bën kopjen më të mirë në internet për Australinë

Vendndodhja e serverit është parësore, por shpejtësia e lidhjes suaj do të varet nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit dhe shërbimi online rezervë, gjithashtu. Shtë më së miri nëse një shërbim ju lejon të shkulni cilësimet e transferimit, shpejtësinë e breshkave, të rritni numrin e temave rezervë për të rritur shpejtësinë dhe përdorni një algoritëm transferimi të nivelit të bllokut, i cili është një ndihmë e madhe pas kopjimit fillestar.

Siguria në re është gjithashtu e rëndësishme, veçanërisht në Australi, ku është e ligjshme që qeveria të shmanget dhe të shikojë metadata (lexoni më shumë për këtë në copën tonë më të mirë VPN për Australinë). Kriptimi privat, nga fundi në fund, është masa më e mirë për të parandaluar qeverinë të bëjë një gjë të tillë, por shërbimi duhet të ketë edhe autentifikim dy faktor për të ndaluar hakerat që dëshirojnë të prishin ditën tuaj.

Pagesa për ato tipare nuk duhet të përfshijë të shkoni në peshkaqenë të huasë. Shërbimi duhet të jetë me vlerë të mirë, duke ofruar më shumë hapësirë ​​për ruajtje më të lirë. Sa më shumë plane të ketë, aq më të mira janë shanset tuaja për të gjetur atë që e përmbush atë kërkesë. Një plan apo gjykim falas është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar shërbimin, gjithashtu.

Të gjitha këto duhet të përfshihen në një përvojë të këndshme dhe të drejtpërdrejtë të përdoruesit, dhe jo në një makth kompjuteri. Ndërfaqja e klientëve duhet të jetë e këndshme për syrin dhe ata duhet të punojnë në shumicën, nëse jo të gjitha, sistemet operative.

1. Rezervimi më i mirë në internet për Australinë: Acronis True Image 2018

Acronis u hap në 2003, kështu që është e lashtë për sa i përket IT. Ajo ka një server të vendosur në Australi, megjithatë, që është një faktor i madh në Acronis True Image 2018 që arrin shpejtësi më të shpejtë në kopjimin fillestar sesa shumica e shërbimeve të tjera. Rikthimi dhe rimëkëmbja e një dosje 1 GB zgjatën vetëm 15 minuta. Ne kemi përdorur vendosjen “optimale” për shkarkim, por ekziston edhe një “maksimum”, që ndoshta është edhe më i shpejtë.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudward.net

Acronis True--Image-Destinacionit-Slider2
© Cloudward.net

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudward.net

Acronis True--Image-Settings-Slider4
© Cloudward.net

Acronis True--image-Tools-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Acronis përdor AES 256-bit për të kriptuar skedarët tuaj përpara transferimit dhe protokolli TLS / SSL i mbron ato në tranzit. Kriptimi kërkon që ju të përdorni një fjalëkalim dhe, pasi vetëm ju e dini atë, Acronis është me njohuri zero. Nuk ka asnjë autentifikim me dy faktorë për t’ju ndihmuar nëse e humbni fjalëkalimin, megjithëse. Shërbimi përdor Acronis Active Protection për të luftuar ransomware gjithashtu.

Qendrat e të dhënave përdorin kartat kryesore, patrullimet, skanimin dhe monitorimin biometrik për të parandaluar ndërhyrësit të mos vijnë në të dhënat tuaja dhe objektet janë ndërtuar për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore dhe zjarreve.

Arsyet e tjera që na pëlqen Acronis Imazhi i Vërtetë 2018

Acronis ju ofron mundësinë për të blerë një plan të jetës, por, meqenëse ka vërejtje, ne nuk mund ta rekomandojmë. Ju jeni më mirë të zgjidhni midis dy planeve vjetore: Të përparuara dhe Premium.

Advanced ju ofron 250 GB hapësirë ​​rezervë për 49,99 dollarë ose 500 GB për 69,99 dollarë. Premium fillon me 1TB për 99,99 $ dhe përfundon në 5TB për 259,95 $. Mund të rrisni numrin e kompjuterave që dëshironi të bëni kopje rezervë, si dhe hapësirën tuaj rezervë, por do t’ju kushtojë ekstra në vit.

Përdorimi i klientit të desktopit është i lehtë dhe intuitiv. Menuja në të majtë e bën të qartë se si të lundroni në aplikacion. Acronis ju lejon të kopjoni sipas llojit të skedarit, në vend që të zgjidhni skedarë specifikë. Kjo kërkon më shumë hapësirë, por e bën krijimin e një plani rezervë shumë më të thjeshtë. Nëse është e nevojshme, mund të përjashtoni skedarët që nuk dëshironi të kopjoni për të kursyer hapësirë.

Acronis ka çmime të mira, por nuk ofron shumë hapësirë ​​për ruajtje. Sidoqoftë, kjo ju siguron encryption me njohuri zero dhe kopje rezervë të shpejtë, gjë që e bën të përshtatshme të jetë zgjedhja jonë më e mirë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë, lexoni rishikimin tonë Acronis True Image 2018.

2. CrashPlan për biznesin e vogël

Megjithëse CrashPlan ndaloi së vepruari në tregun e konsumit në vitin 2017, plani i tij i biznesit të vogël është i lirë dhe një përshtatje e mirë për përdoruesit personal, veçanërisht për ata që kanë nevojë për ruajtje të pakufizuar.

Një përfaqësues i kompanisë na konfirmoi se ka një server në Sidnei, i cili është i shkëlqyeshëm për përdoruesit australianë. Akoma, mbështetja rezervë nuk është e shpejtë. Ju mund të rritni shpejtësinë duke çaktivizuar proceset e kompresimit, encryption dhe deduplication, por ne nuk ju rekomandojmë ta bëni atë.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Nëse kopjimi merr shumë nga burimet e sistemit tuaj, mund ta hidhni atë. Pasi të keni bërë kopje rezervë fillestare, dhe kjo mund të zgjasë një kohë, kopjimi në nivelin e bllokut do të shpejtojë kopjimet e ardhshme.

CrashPlan ju siguron encryption AES 256-bit, i cili scrambles skedarët tuaj para transferimit, AES 128-bit i mbron ato në tranzit. Si parazgjedhje, shërbimi mban çelësin tuaj, do të thotë se mund të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni atë. Kapja është se gjithashtu i mundëson një punonjësi mashtrues të shikojë të dhënat tuaja. Ju mund të zgjidhni të mbani çelësin tuaj për të shmangur atë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CrashPlan për biznesin e vogël

Për 10 dollarë në muaj, ju merrni një kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter. Meqenëse është një abonim mujor, mund të anuloni në çdo kohë, ndryshe nga shumë shërbime. Kushton dy herë më shumë sesa Backblaze, i cili ka serverë në SH.B.A., por gjithsesi është një marrëveshje e mirë. Për më shumë krahasime midis të dyjave, lexoni CrashPlan kundrejt Backblaze. Para se ta blini atë, përdorni provën 30-ditore falas për të shkelur gomat.

Ju nuk do të keni probleme me instalimin e klientit të desktopit sepse është e lehtë dhe e shpejtë. Përdorimi i tij është i lehtë, por funksionimi i tij rezervë mund të jetë më i thjeshtë. Ju nuk mund të rezervoni bazuar në llojin e skedarit, kështu që do të duhet të etiketoni manualisht dosjet dhe skedarët që dëshironi të kopjoni, pavarësisht se merrni hapësirë ​​të pakufizuar.

Ndërsa shërbimi është larg nga perfekti – i mungon vërtetimi dy faktor, nuk është i shpejtë dhe nuk rezervohet sipas llojit të skedarit – ai ofron vlerë të mirë, kopje rezervë të pakufizuar, siguri të mirë dhe një server në Australi. E gjithë kjo është e mjaftueshme që ajo të zërë vendin e dytë.

Mbani në mend, megjithatë, disa komente të vjetra nga përdoruesit flasin për besueshmërinë e tij të dobët dhe tranzicionet e përafërt midis planeve. Për të mësuar më shumë, lexoni rishikimin tonë të CrashPlan.

3. Home BigMIND

BigMIND Home është një shërbim rezervë në internet nga e njëjta kompani që krijoi Rikthim Rezervë Zoolz Home Cloud. Shërbimet janë të ngjashme në shumë mënyra, por BigMIND Home përfshin karakteristika të reja që i mungojnë tjetrit.

Më e rëndësishmja, shërbimi mban një prani në Australi. Megjithatë, presin ngarkime të shpejta dhe shkarkime të ngadalta, sepse BigMIND përdor Amazon Glacier, një depo e ftohtë e krijuar për arkivim afatgjatë, për kopje rezervë. Nëse kjo ju intrigon, lexoni rishikimin tonë të Glacierit Amazon. Koha juaj mesatare e ngarkimit për një gigabyte të të dhënave duhet të jetë rreth 30 minuta.

Paneli i desktopit BigMIND

Opsionet e lidhjes BigMIND

Zgjedhja e zgjuar e BigMIND

Programi i rezervimit BigMIND

BigMIND Online Explore Files

i mëparshëm

tjetër

Skedarët në serverë janë të koduar me AES 256-bit. BigMIND do të menaxhojë çelësin tuaj të enkriptimit si paracaktuar. Për ta shmangur atë, mund të zgjedhni për kriptim privat ndërsa vendosni planin tuaj rezervë, por nuk mund ta bëni më pas. Tregimi është se BigMIND nuk do të jetë në gjendje të marrë fjalëkalimin tuaj. Dosjet mbrohen nga protokolli SSL në tranzit, por, me interes kur duhet të aktivizohet.

Për dallim nga Zoolz Home, BigMIND ka vërtetimin e dy faktorëve, që është një përmirësim i mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë BigMIND

Plani BigMIND Personal kushton 2.99 dollarë në muaj, nëse paguhet një vit më parë, dhe ju jep një hapësirë ​​të pakët prej 100 GB rezervë për një përdorues dhe deri në tre kompjuterë. Plani Familjar ofron 500 GB hapësirë ​​ruajtjeje, të cilën mund ta ndani me dy të tjerë në nëntë kompjuterë dhe gjashtë pajisje mobile, por kjo ndoshta nuk është hapësirë ​​e mjaftueshme për atë shumë njerëz. 6.shtë 6.99 dollarë në muaj.

Familja Plus siguron një 1TB të rëndë për 12,99 dollarë, që është larg nga marrëveshja më e mirë për atë sasi të hapësirës. Mund ta ndani me katër përdorues shtesë në 15 kompjuterë dhe pajisje të pakufizuara mobile.

Klienti i desktopit për Windows dhe macOS është i dobishëm, pasi ju tregon informacione të tilla si statusi aktual i kopjes rezervë, kur ishte kopja rezervë e fundit, sa skedarë janë rezervuar dhe sa janë në pritje në mënyrë të qartë dhe tërheqëse.

Ndërfaqja në internet është e gjallë dhe ju siguron kategori skedarësh dhe pajisjesh, kështu që lehtë të shfletoni përmbajtjen që keni dërguar në cloud. Një tabelë tregon se sa pajisje janë të lidhura me BigMIND dhe sa janë rezervuar. Ekziston një grafik që ju tregon aktivitetin e kopjimit me kalimin e kohës, dhe një tabelë për byrek që ju jep një përmbledhje të llojeve të skedarëve tuaj.

Nëse dëshironi të përdorni skedarët tuaj në lëvizje, mund të përdorni aplikacionin Android ose iOS. Për të mësuar më shumë rreth lehtësisë së përdorimit të BigMIND dhe veçorive të reja, lexoni përmbledhjen tonë të BigMIND.

4. Karbonit

Një nga shërbimet më të vjetra në treg, Carbonite punon me ofruesit e shërbimeve të menaxhuara në Australi. Sidoqoftë, procesi fillestar i rezervimit nuk do të jetë i shpejtë dhe nuk do t’i afrohet konkurrentëve si Acronis dhe BigMIND. Pas kopjimit fillestar, skedarët do të transferohen shumë më shpejt, falë kopjimit të nivelit të bllokut.

Shërbimi siguron të dhëna në serverat e tij me enkriptimin 128-bitësh AES dhe ruan çelësin tuaj, por nëse aktivizoni kriptimin privat, ai do të kalojë në AES 256-bit dhe ju do të mbani çelësin. Në këtë rast, ju nuk do të mund të rivendosni fjalëkalimin tuaj. Karbonit kërkon që ju ta bëni atë të fortë, sidoqoftë, dhe siguron vërtetimin e dy faktorëve për t’ju mbrojtur nëse dikush e vjedh atë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë karbonit

Ekzistojnë tre plane për ruajtje të pakufizuar: Basic, Plus dhe Prime. Kostot themelore kushtojnë 72 dollarë në vit dhe sigurojnë një kopje rezervë të pakufizuar të eshtrave. Plani më i popullarizuar, Plus, shton kopje rezervë të jashtme të automjeteve dhe kopje automatike të videos për 112 dollarë në vit. Kryeministri do ta rritë atë me një shërbim të rimëkëmbjes ndërlidhës për 150 dollarë në vit.

Para se të vendosni të paguani ato çmime, duhet të përfitoni nga prova 15-ditore falas. Nëse vendosni që Carbonite është për ju, vini re se do të merrni një zbritje prej 5 përqind nëse paguani dy vjet më parë ose 10 përqind nëse paguani për tre.

Faqe Hyrëse për Shqyrtimin e Karbonit

Puna me Carbonite nuk është një përvojë shqetësuese. Klienti i desktopit është i thjeshtë dhe i thjeshtë për t’u instaluar. Ka vetëm një hap që ju duhet të kryeni për të filluar rezervimin sepse shumica e procesit është i automatizuar.

Kontrollimi i statusit të skedarëve tuaj gjatë ngarkimit është gjithashtu i lehtë, sepse ngjyra e karbonit i kodon ato. Disa skedarë dhe shtesa janë të përjashtuara, megjithatë, kështu që konsultohuni me listën në faqen e internetit të Carbonite për t’u siguruar që ai bën atë që ju nevojitet. Për të mësuar më shumë rreth shërbimit, lexoni përmbledhjen tonë të Karbonit.

5. Rezervimi i CloudBerry me OneDrive për Biznes

OneDrive i Microsoft (lexoni rishikimin tonë të OneDrive për Biznes) ka dy serverë në Australi dhe shpejtësitë e tij janë më të mira se mesatarja. Testet tona treguan se duhen rreth 35 minuta për të transferuar një dosje provë 5 GB, e cila nuk është aspak e vogël. Thënë kështu, OneDrive për Biznes është një nga shërbimet tona më të mira EFSS dhe nuk mund të kopjojë të dhënat tuaja. Këtu hyn Rezerva e CloudBerry.

Për dallim nga kopjimi standard në internet, CloudBerry Backup nuk ju siguron hapësirë ​​ruajtjeje dhe nuk do t’i ruajë skedarët tuaj. Moreshtë më shumë si një qendër kontrolli që ju ndihmon të menaxhoni planet rezervë të shërbimeve të tjera të ruajtjes së cloud. Nëse dëshironi të keni më shumë kontroll mbi zgjidhjen tuaj rezervë, CloudBerry Backup është për ju.

Cloudberry-Backup-Planet-Slider1
© Cloudward.net

Cloudberry-Cloud-Storage-Slider2
© Cloudward.net

Cloudberry-Backup-Mode-Slider3
© Cloudward.net

Cloudberry-Backup-Source-Slider4
© Cloudward.net

Cloudberry-Backup-Schedule-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Mbani në mend se nuk mbështet kriptimin ose kompresimin për OneDrive, i cili shpejton transferimet në mënyrë të konsiderueshme.

Mund të shkulni dhe shtrëngoni sigurinë e CloudBerry Backup, por, në fund të fundit, kjo varet edhe nga shërbimi i partnerit. SSL mundësohet në tranzit, por kriptimi në pushim varet nga ofruesi. Nëse jeni një klient i biznesit OneDrive, do të përfitoni nga enkriptimi AES 256-bit – CloudBerry e mbështet atë – por nëse nuk jeni, OneDrive nuk do t’i shifrojë skedarët tuaj në pushim.

Arsyet e tjera që na pëlqen rezervimi i Cloudberry me OneDrive

Meqenëse CloudBerry nuk përfshin ruajtje, ka vetëm një tarifë një herë për një licencë, megjithëse do të duhet të paguani për shërbimin e partnerit sipas zgjedhjes suaj. Integrimi i rezervës CloudBerry me depo të tjera mund të jetë i vështirë për përdoruesit e zakonshëm dhe lehtësia e përdorimit të tij varet nga sa e doni atë. Për të mësuar më shumë rreth shërbimit, lexoni përmbledhjen tonë të Rezervimit të CloudBerry.

Mendimet përfundimtare

Backup Down Under është lehtësuar, falë shërbimeve që kanë qendra të të dhënave në Australi, ose, të paktën, në rajon. Zgjedhja e njërës prej tyre do t’ju ndihmojë të arrini shpejtësi më të mira, dhe nëse kjo do të thotë që mund të shmangni shërbimet që ruajnë të dhënat në SH.B.A., ku agjencitë mund të shikojnë të dhënat tuaja, aq më mirë.

Acronis është lider për shkak të shpejtësisë, çmimeve dhe kodimit privat. Megjithatë, pjesa tjetër e shërbimeve janë të zbatueshme. CrashPlan dhe Carbonite ofrojnë ruajtje të pakufizuar dhe plane pak më të lira, ndërsa BigMIND ofron veçori të reja. Regjistrimi CloudBerry Backup dhe OneDrive është i rezervuar për të apasionuarit.

Whatfarë mendoni për zgjedhjet tona? A përdorni një shërbim tjetër të përshtatshëm për Australinë? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me