Rezervimi më i mirë në internet me Ransomware Protection 2020

Sulmet Ransomware renditen si një nga kërcënimet më të frytshme në internet sot. Nëse ju jeni një përdorues biznesi që përpiqet të mbrojë klientët tuaj ose një konsumator në shtëpi i shqetësuar për fotot e vjedhura të familjes, gjetja e mjeteve që sigurojnë mbrojtje kundër ransomware duhet të jetë një përparësi. Një mjet i tillë është kopje rezervë në internet, e cila kopjon hard diskun e kompjuterit tuaj në cloud.


Shumica e shërbimeve rezervë në internet ofrojnë një masë të mbrojtjes së ransomware, falë aftësive të versionimit që ju lejojnë të mbështesni skedarët e korruptuar për të pastruar kopjet. Disa ofrues rezervë në internet shkojnë më tej, duke ofruar zbulimin e ransomware. Për t’ju ndihmuar të renditni opsionet, në këtë udhëzues, ne do të shqyrtojmë shërbimet më të mira rezervë në internet për mbrojtjen e ransomware.

Ne do të flasim për detajet më poshtë, përveç rishikimit të tre alternativave të CloudBerry Backup që ia vlen të shikohen. Për të mësuar më shumë rreth opsioneve rezervë për përdorim personal, hidhini një sy shqyrtimit tonë të shërbimeve më të mira në internet. Nëse jeni përdorues biznesi, shikoni rezervën më të mirë në internet për mbledhjen e biznesit.

Rezervimi më i mirë në internet me Ransomware Protection 2020

Si funksionon Ransomware

Para se të fillojmë, një përkufizim ransomware do të ndihmojë në krijimin e fazës. Ransomware është një lloj i malware që depërton në sistemet kompjuterike dhe scrambles skedarët e kompjuterit duke përdorur encryption të fortë. Ata që qëndrojnë pas sulmit kërkojnë para në këmbim të sigurimit të çelësave të enkriptimit për të zhbllokuar ato skedarë.

Ransomware është një sulm i thjeshtë për tu ekzekutuar, duke e bërë atë popullor në mesin e hoodlums dixhital. Ashtu si malware të tjerë, sulmet shpesh mbështeten në emailet e phishing që përmbajnë bashkëngjitje bashkëshortore. Bëni vëmendjen e postave elektronike të dyshimta në spam dhe kurrë mos shkarkoni skedarë nga adresat e postës elektronike që nuk i njihni.

Pasi të infektohet, ransomware lëviz shpejt. Ndërsa shumica e sulmeve nuk i kodojnë të gjitha llojet e skedarëve, mos bëj gabimin të mendosh se duhet vetëm të mbrosh Microsoft Office, Adobe dhe skedarët e figurave. Ndryshime të ndryshme të ransomware (p.sh., CryptoLocker, WannaCry, Petya dhe TeslaCrypt) synojnë shtesa të ndryshme, por ato lista të synuara janë të gjata.

Pak Statistika Ransomware

Kërkesa mesatare për shpërblim është rritur në mbi 1.000 dollarë. Pagesa shpesh kërkohet në cryptocurrency për të parandaluar zbatimin e ligjit nga ndjekja e autorëve. Për shkak se protokollet e përdorura të kriptimit janë të pamundur të plasohen pa kursyer disa miliardë vjet, shumë prej tyre që nuk kanë ndërmarrë masa paraprake të duhura, siç janë kopjimi i dosjeve të tyre, përfundojnë duke paguar.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për bizneset. Një studim i IBM zbuloi se mbi 70 përqind e bizneseve amerikane përfundojnë duke paguar hakerat, dhe mbi gjysma kanë pranuar të paguajnë mbi 10,000 dollarë.

Nuk është befasi ransomware është bërë një industri miliardë dollarëshe. Për ata që ndjehen sikur luftojnë mbrapa, lajmi i mirë është se është lehtë të bëhet. Ka shumë mjete për zbulimin e ransomware, të tilla si Trend Micro RansomBuster dhe BitDefender Anti-Ransomware.

Përndryshe, ju mund të merrni qasjen e sugjeruar në këtë artikull dhe të kopjoni skedarët tuaj në cloud.

Zgjedhja e Shërbimeve më të Rezervuara në Internet për Mbrojtjen e Ransomware

Në mbledhjen e zgjedhjeve tona për softuerin rezervë në internet që mbron më së miri nga ransomware, ne kërkuam disa veçori kritike. Në krye të listës sonë ishte versionimi, një veçori e përdorur për të kthyer skedarët në mishërimet e mëparshme.

Përdoret zakonisht për të zhbërë ndryshimet aksidentale, versionimi gjithashtu mund të zhbëjë korruptimet e skedarëve. ’Shtë e dobishme për korruptimet e shkaktuara nga dështimi i hard disqeve, por edhe për shpërblesat. Në fund të fundit, kriptimi i skedarëve është thjesht korrupsion i bërë me qëllim.

Duke mbështetur skedarin tuaj, ju do të zhbëni kriptimin dhe do të kurseni veten nga pagesa. Sigurisht, do të siguroheni që së pari të hiqni softverin ofendues.

Ne kërkuam për ofruesit rezervë që mbajnë versione të shumta skedarësh (idealisht, të pakufizuar), dhe ata që e ruajnë atë histori dixhitale për një kohë (në mënyrë ideale, në kohë të pacaktuar). Mbrojtja e vazhdueshme e rezervës është gjithashtu e rëndësishme, pasi, nëse vetëm duke bërë kopje rezervë natën, mund të humbni punën e ditës duke u kthyer mbrapa.

Disa zgjidhje rezervë përpiqen të zbulojnë ransomware. Kjo shpesh realizohet duke skanuar kopje rezervë për modele të pazakonta, siç është shifrimi i përhapur në skedarë të shumtë. Nëse algoritmet e softuerit zbulojnë diçka që duket si ransomware, do t’ju paralajmërojë se çfarë po ndodh për hetime të mëtejshme.

Përveç mbrojtjes nga ransomware, kemi marrë parasysh disa faktorë të tjerë si karakteristikat e sigurisë, lehtësinë e përdorimit dhe koston. Ne do të përmendim ndonjë veçori të theksuar, ne mendojmë se do të të pëlqeni kur të ekzekutojmë zgjedhjet tona, por sigurohuni që të lexoni përshtypjet individuale për të marrë listën e plotë.

Rezervimi më i mirë në internet me Mbrojtjen Ransomware: Rezervimi i CloudBerry

Zgjedhja jonë kryesore është mjeti ynë i preferuar i rezervave për bizneset dhe pjesë e kësaj është qasja e tij e fortë ndaj sigurisë. CloudBerry Lab shtoi një veçori të mbrojtjes së ransomware në versionin 5.8 të softuerit, duke përfshirë licencat për Windows Desktop dhe Windows Server.

Karakteristika parandalon kopjimin e skedarëve të rezervuar nga ato të koduara nga malware.

Algoritmet së pari analizojnë strukturën bit të secilës skedar të mbështetur fillimisht, pastaj krahasojnë atë strukturë bajt-byte-bajt me kopjet e mëvonshme të skedarëve për të identifikuar skedarët e koduar rishtas.

Nëse zbulon kriptimin, CloudBerry Backup ende do të përfundojë ngarkimin, por gjithashtu do të ruajë rezervën tuaj origjinale, pavarësisht nëse keni vendosur versionimin.

Sa për versionimin, CloudBerry ju lejon të mbani sa më shumë kopje të skedarëve sipas dëshirës. Ne ju rekomandojmë ta vendosni këtë, të paktën, në 10 versione, pasi ransomware mund të ndryshojë skedarët shumë herë.

Klienti mund të jetë i konfiguruar që të ruajë versionet në kohë të pacaktuar ose t’i fshijë ato pas një periudhe kohe të caktuar. Ndërsa ransomware ka tendencë të vërehet shpejt, duhet të caktoni periudhën tuaj të mbajtjes për të paktën tre muaj, megjithëse më e gjatë është më e mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqen rezervimi i CloudBerry

Sa më shumë versione të mbani, aq më shumë hapësirë ​​ruajtjeje do të konsumoni. Rezervimi CloudBerry nuk siguron ruajtje, por ju lejon të bashkoni klientin me mbi 50 shërbime cloud. Në vend se një pengesë, kjo fleksibilitet është një përfitim, duke siguruar zgjedhje dhe shkallëzim që nuk do të gjeni me mjete të tjera rezervë.

Lidhjet e mundshme të Rezervimit CloudBerry përfshijnë ofruesit më të mirë të cloud të IaaS. Shërbimet e shënimeve janë Amazon S3, Backblaze B2, Google Cloud dhe Microsoft Azure. Ju mund të bëni kopje rezervë për një pjesë të vogël të ofruesve tradicionale të ruajtjes së cloud, të tilla si Dropbox dhe Google Drive, gjithashtu.

Kur bëhet fjalë për një grup veçorish, asnjë mjet nuk e tejkalon rezervën e CloudBerry. Aftësitë e dukshme përfshijnë kopje rezervë të nivelit të bllokimit për të shpejtuar gjërat dhe encryption private, nga fundi në fund për të mbrojtur skedarët tuaj kundër sulmeve nga njeriu në mes dhe shkeljeve të të dhënave.

Ne ekzekutojmë më shumë karakteristika në rishikimin tonë të plotë të CloudBerry Backup, ose mund të provoni shërbimin për veten tuaj me një provë 14-ditore.

Imazhi i vërtetë i Acronis

Acronis zhvillon dy shërbime rezervë: Acronis True Image dhe Backup Acronis. Të dy mbrojnë kundër ransomware me një veçori të integruar të quajtur Acronis Active Protection. Ekziston gjithashtu një klient falas, i pavarur për Mbrojtjen Aktive.

Ne do të përqendrohemi te True Image, sepse është më e lirë se Acronis Backup. Sidoqoftë, nëse jeni përdorues biznesi, duhet të lexoni rishikimin tonë të Acronis Backup për të parë nëse ju përshtatet më mirë nevojave tuaja.

Mbrojtja aktive është e bazuar në AI, duke mësuar të zbulojë sulmet më mirë pasi mbledh më shumë të dhëna. Ajo vëzhgon proceset e sistemit në kohë reale për të gjetur sulme hakmarrëse duke kërkuar sjellje të dyshimta. Pastaj bllokon proceset dhe njofton përdoruesit kur kjo të ndodhë. Mjet lehtëson rikuperimin e menjëhershëm të skedarëve të dëmtuar, gjithashtu.

Aftësitë e listave të bardha dhe lista e zezë zvogëlojnë pozitivët e rremë, gjë që ndihmon më tej softverin të mësojë.

True Image siguron atë që e quan rezervë të ndaluar, e cila krijon versione rezervë bazuar në kohën. Kjo, së bashku me kopje rezervë të vazhdueshme, do t’i mbajë skedarët tuaj të sigurt nga ransomware.

Arsyet e tjera na pëlqen imazhi i vërtetë i Acronis

Acronis True Image ka një avantazh të shpejtë në shumë shërbime rezervë të përballueshëm në internet, të tilla si Carbonite dhe IDrive, sepse, ndryshe nga ato shërbime, mbështetet nga një rrjet global i qendrave të të dhënave për të ndihmuar në kufizimin e bllokimeve dhe ngushticave të serverëve.

Re Cloud Image e Acronis
Re Cloud Image e Acronis

Kjo nuk do të thotë që Imazhi i Vërtetë është i kushtueshëm. Kushton 99 dollarë në vit për ruajtje 1TB, dhe ju merrni zbritje për shumë kompjuterë. Softueri mund të përdoret gjithashtu për të rezervuar pajisjet e lëvizshme, të cilat janë një objektiv gjithnjë e më i zakonshëm për sulmet e ransomware.

Ne detajojmë opsionet e pajtimit në rishikimin tonë të Acronis True Image. Mjeti mbështet kopjimin e nivelit të bllokut dhe enkriptimin privat, megjithëse mungon duke mos ofruar vërtetim me dy faktorë.

iDrive

IDrive nuk siguron skanimin e ransomware për të ndaluar paraprakisht sulmet. Sidoqoftë, është mirë të merreni me to pasi të ndodhin. Keyelësi i qasjes së saj është një veçori e quajtur IDrive Snapshots, të cilën kompania lëshoi ​​për të luftuar kërcënimin në rritje të ransomware.

IDrive Snapshots përdor rimëkëmbjen në kohë për t’ju lejuar të mbështesni sistemin tuaj të skedarëve përpara se të ndodhte sulmi.

Një nga gjërat e këndshme në lidhje me Snrshots IDrive është se nuk e konsumon ruajtjen tuaj IDrive. Pastaj përsëri, IDrive është bujar në atë front, duke siguruar 2TB rezervë për pak më shumë se 50 dollarë në vit për pajtimtarët e IDrive Personal.

IDrive siguron kopje rezervë për pajisjet e pakufizuara, përfshirë telefonat inteligjentë, pasi mund të lexoni në rishikimin tonë IDrive. IDrive Snapshots nuk është i disponueshëm për Android ose iOS, por prapëseprapë mund të merrni ngushëllim në faktin se 10 versione skedar janë mbajtur, në rast të një sulmi të ransomware.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë IDRive

Përveç hapësirës rezervë, IDrive ofron një sasi identike të hapësirës së sinkronizimit të skedarëve. Kjo do të thotë, nëse regjistroheni për një llogari IDRive 2TB, vërtet po merrni 2TB rezervë në internet dhe 2TB të ruajtjes së cloud. IDrive është një nga disa ofruesit e SaaS të cloud për të ofruar rezervë dhe ruajtje (cili është ndryshimi?).

IDrive mbështet kopje rezervë të mediave sociale, encryption private dhe vjen me mbështetje live chat 24/7. Shtë një zgjedhje e mirë edhe për kopjen e ruajtjes së bashkangjitur në rrjet. Në letër, IDrive është gati e përsosur dhe po aq e përballueshme sa çdo shërbim.

Kapja është se IDrive mund të funksionojë ngadalë, falë infrastrukturës së kufizuar të serverëve. Për t’ju ndihmuar, ofrohet një shërbim rezervë falas i korrierit dhe rimëkëmbjes, por do të jeni të mençur të regjistroheni në fillim për një plan 5 GB falas për t’u siguruar që shpejtësitë e tij nuk ju lënë të pendoheni për vendimin për t’u pajtuar.

SpiderOak ONE

SpiderOak është një tjetër shërbim rezervë në internet me rimëkëmbjen e pikave në kohë, duke e bërë atë një zgjedhje të mirë për mbrojtjen e ransomware. Nëse keni një ide se kur filloi sulmi, pasi të keni hequr malware, thjesht zgjidhni një kohë para sulmit për të rikthyer shpejt një numër të madh skedarësh.

Dobësi është se ju duhet të ekzekutoni rimëkëmbjen e pikës në kohë SpiderOak nga linja e komandës desktop. Ende nuk është në dispozicion përmes ndërfaqes SpiderOak. Ekzekutimi nuk është i vështirë, megjithatë, dhe mund të gjeni udhëzime hap pas hapi në faqen e mbështetjes SpiderOak

Për një numër të vogël të skedarëve, mund të përdorni rimëkëmbjen e versionit, i cili është në dispozicion përmes skedarit “menaxher” të klientit. SpiderOak ONE siguron gjithashtu rikuperimin e skedarëve të fshirë, gjë që është e rëndësishme, pasi ransomware ndonjëherë fshin skedarët.

Një avantazh ndaj IDrive është se SpiderOak mban kopje të pakufizuara historike të skedarëve tuaj dhe mban skedarë të fshirë derisa t’i heqni ato nga koshi i plehrave. Thjesht klikoni në skedarin që dëshironi të rikuperoni dhe përdorni panelin e historisë në të djathtë për të zgjedhur një kopje të pastër.

Ne ecim përmes procesit të kopjimit dhe rimëkëmbjes në mënyrë më të detajuar në rishikimin tonë të plotë të SpiderOak.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë SpiderOak

SpiderOak është një shërbim që i pëlqen të trumbetojë fokusin e tij në siguri, kështu që nuk është i përfshirë skanimi i befasishëm i hakmarrësve. Më e habitshme është se SpiderOak nuk ofron vërtetim dy-faktor për klientët e rinj, megjithëse ka pasur disa tregues se kjo veçori do të kthehet pasi kompania të përfundojë një rregullim të sistemit (kjo ishte rasti për një kohë).

Ju merrni encryption private, fund-në-fund me SpiderOak. Shërbimi gjithashtu ofron sinkronizim dhe shkëmbim për skedarët që janë rezervuar, duke siguruar funksionim që është i pazakontë në mesin e shërbimeve rezervë, duke përjashtuar IDrive.

Ndarja shfrytëzon ato që kompania e quan “ShareRooms”. Ata janë të përshtatshëm, por skedarët e ndarë konvertohen në tekst të thjeshtë ndërsa pushojnë në renë SpiderOak, duke humbur shifrimin e tyre.

Mund ta provoni shërbimin për 21 ditë, pa pagesë. Pas kësaj, një plan rezervë 2TB mund të ketë për 12 dollarë në muaj, ose mund të shkoni me 150 GB ose 400 GB rezervë për më pak para.

Përmendje i nderuar: Siguria e kibernetikës në diskutim në diskutimin e diskut në xhungël

Jungle Disk ofron plane rezervë dhe ruajtje. Ne kemi shikuar në librin e saj të punës dhe klientët rezervë të serverëve (lexoni rishikimin tonë të Jungle Disk), por një linjë më e sigurt e pajtimeve që quhen Jungle Disk Cybersecurance është më e mirë për bizneset që kanë nevojë për mbrojtje të të dhënave.

Më e shtrenjta nga këto abonime, të quajtur Cybersecurance Complete, siguron mbrojtje nga ransomware, zbulimin e virusit, mbrojtjen e botnet dhe mbrojtjen e shërbimit mohues.

Ekziston një kosto bazë prej 16 $ për përdorues për Sigurinë në internet të Kompletuar dhe kjo ju merr vetëm 10 GB ruajtje. Magazinimi shtesë kushton 15 cent për gigabajt. Shërbimi është krijuar për dy deri në 250 përdorues, duke e bërë atë më të mirë për bizneset e vogla ose të mesme sesa kopjet personale.

Si parazgjedhje, Jungle Disk ruan 10 versione të secilës skedar për 60 ditë, por mund ta rregulloni atë për mbrojtje më të mirë.

Përmendje e nderuar: CrashPlan

CrashPlan nuk ka karakteristika të skanimit të ransomware dhe nuk ofron shërim në kohë. Ne akoma na pëlqen për ransomware sepse ju lejon të konfiguroni planin tuaj të versionimit dhe siguron një kopje rezervë të pakufizuar, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për një histori të gjatë skedarësh që hanë hapësirën tuaj rezervë.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Ashtë shumë e madhe gjithashtu Një kompjuter kushton 10 dollarë në muaj për një kopje rezervë të pakufizuar. Ndërsa CrashPlan shet vetë për bizneset e vogla, nuk ka arsye pse nuk mund të përdoret për kopje rezervë në shtëpi.

Mendimet përfundimtare

Askush nuk duhet të jetë para për hakerat që mbajnë skedarë peng. Do shërbim rezervë në internet me veçori të versionimit dhe rezervë të vazhdueshëm duhet të parandalojë që të ndodhë. Meqenëse të gjithë ofruesit e rezervave më të mira në internet përfshijnë ato dy karakteristika, opsionet për mbrojtjen e ransomware janë shumë më tepër sesa shërbimet që kemi renditur më lart.

CloudBerry Backup dallohet, falë veçorisë së skanimit të ransomware dhe politikave të rregullueshme të mbajtjes. Në një masë më të vogël, po kështu bën Acronis Imazhi i Vërtetë. IDrive dhe SpiderOak, ndërkohë, ofrojnë rimëkëmbjen në kohë për të rivendosur shumë skedarë menjëherë, pasi të keni pastruar kompjuterin tuaj nga malware.

Për më shumë ndihmë, ne kemi një udhëzues për mbrojtjen e ransomware. Ne jemi të lumtur të marrim pyetje më poshtë, dhe gjithmonë mirëpresim sugjerime për shërbime që mund të kemi anashkaluar në luftën kundër krizave të pengjeve. Qëndroni të sigurt dhe faleminderit për leximin!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me