Rezervimi më i mirë i pakufizuar në internet 2020

Krijimi i rezervës së pakufizuar në re tingëllon mirë, por shumë shërbime pretendojnë se ofrojnë një kopje rezervë të pakufizuar, atëherë ju shaloni me kufizime. Ne jemi siguruar sigurisht që të gjejmë një çift, të paktën, që nuk kufizojnë sasinë e hapësirës që përdorni për të rezervuar ose për të hedhur bandën tuaj. Këtu, do të shfarosim shërbimet më të mira të pakufizuara rezervë në internet.


Muzika juaj, raportet financiare, filmat HD dhe fotot mbështeten në hard diskun tuaj. Disqet po bëhen më të mëdha se kurrë. Disqet mesatare të laptopëve kanë më shumë se 250 GB, ndërsa ata në kompjuterët desktop mund të shkojnë në terabajt, por nuk janë kapacitet i pakufizuar i ruajtjes. Do të mbushet më shpejt se më vonë.

Disqet gjithashtu mund të prishen ose prishen dhe të dhënat tuaja do të humbasin. Atëherë do të detyroheni të përdorni programin e rimëkëmbjes së të dhënave. Mund të rikthejë të dhënat tuaja, por nuk është një e shtënë e sigurt. Ndoshta, ju përdorni një SSD. Sigurisht, ata kanë një shkallë dështimi nën 1 përqind, por ato përjetojnë më shumë gabime të të dhënave.

Shtë më mirë të kopjoni të dhënat tuaja në shumë vende. Kjo është ajo që rekomandon rregulli “3-2-1”. Një nga ato vende duhet të jetë re. Nëse jeni duke kërkuar për ruajtje të pakufizuar (edukoni veten për ndryshimin këtu), lexoni ofruesit tanë më të mirë të paketimit të pakufizuar. Përndryshe, le të kalojmë në kriteret që kemi përdorur për të bërë zgjedhjet tona për shërbimet më të mira në internet.

Rezervimi më i mirë i pakufizuar në internet 2020

Whatfarë e bën kopjen më të mirë të pakufizuar në internet

Ne do të sigurohemi që është një rezervë me të vërtetë e pakufizuar, pa kufizime të fshehura, siç janë madhësia e skedarit, goditja, kapelat dhe të tilla.

Vlera do të jetë shqetësimi ynë kryesor, pasi ne nuk duam të paguajmë një shumë të pakufizuar të parave për kopje rezervë të pakufizuar në internet. Do të shohim se sa plane ofrojnë shërbimet dhe çfarë parashikojnë ato plane për çmimin. Sigurimi i një plani ose gjykimi falas është gjithmonë mirë. Nëse jeni duke kërkuar një kopje rezervë falas, lexoni pjesën më të mirë rezervë të cloud tonë.

Përvoja e përdoruesit është kritike, pasi do të kopjoni shumë të dhëna. Shtë më mirë nëse është e drejtpërdrejtë dhe intuitive, sesa e bezdisshme. Kjo është më e dukshme në mënyrën se si sillet klienti (desktopi dhe uebi) dhe nëse ofron rezervë sipas llojit të skedarit.

Pasi të dhënat tuaja janë në re, siguria duhet të jetë e ngushtë. Ju nuk doni të dhënat tuaja në kthetrat e hakerave. Për më tepër, kriptimi privat është gjithmonë i mirëpritur, pasi do t’i mbajë të dhënat tuaja të dukshme vetëm për ju. Ne ndiejmë të njëjtën mënyrë për vërtetimin me dy faktorë dhe qendrat e sigurta të të dhënave.

Krijimi i kopjes rezervë kërkon një kohë të gjatë dhe pasi keni nevojë për kopje rezervë të pakufizuar, do t’ju duhet të gjithë shpejtësinë që mund të merrni. Rezerva e nivelit të bllokut është thelbësore, së bashku me infrastrukturën e mirë. Vini re se shpejtësia varet gjithashtu nga sa afër jeni me serverat e shërbimit.

Rezervimi më i mirë i pakufizuar në internet 1. Zbardhimi

Backblaze filloi në 2007 dhe është një nga shërbimet më të njohura sot. Me një histori kaq të gjatë, nuk është për tu habitur që është afër kryesuesit të listës më të mirë në internet rezervë.

Backblaze nuk vendos kufizime të skedarëve në kopjimin tuaj të pakufizuar. Mund të rezervoni skedarë të çdo madhësie pa selektim manual. Skema e çmimeve është e thjeshtë: ka vetëm një plan. Kushton 5 dollarë në muaj ose 50 dollarë në vit. Plani mujor është i përshtatshëm, duke marrë parasysh që shumica e shërbimeve të tjera rezervë nuk e ofrojnë atë.

Nëse vendosni të përdorni Backblaze për një afat të gjatë, mund të vendosni të paguani për një vit ose dy përpara, gjë që do t’ju japë një zbritje prej 10 $ ose 25 $..

Ashtu si plani i çmimeve, përvoja e përdoruesit e Backblaze është e thjeshtë dhe e thjeshtë. Nuk ka nevojë të menaxhoni sa ose çfarë ju kopje rezervë, sepse Backblaze e bën atë për ju (duke përjashtuar sistemin dhe skedarët e përkohshëm). Ju nuk duhet të krijoni një plan rezervë, gjithçka është e automatizuar.

Aplikacioni Backblaze përmban një dizajn minimal, i cili shkon mirë me lehtësinë e tij të mirë të përdorimit. Ndërfaqja në internet nuk do t’ju japë asnjë çështje. Menyja e saj e navigimit është miqësore. Skeda “pasqyrë” do t’ju lejojë të kontrolloni statusin e llogarisë tuaj dhe “shikoni / rivendosni” skeda do t’ju lejojë të përdorni skedarë.

Backblaze ka shumë karakteristika të sigurisë që shpresojmë t’i shohim në një shërbim rezervë, duke përfshirë edhe encryption private. Nëse e çaktivizoni atë, Backblaze do të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit. Përndryshe, ju mbani çelësin. Prapëseprapë, do të duhet të dërgoni frazën tuaj në Backblaze që ajo të rikuperojë skedarët tuaj. Kompania pretendon se ajo fshin rekordin e saj më pas.

Për të parandaluar hakerat të vjedhin fjalëkalimin tuaj (për shkak se është i dobët), mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë. Ju gjithashtu mund të vendosni një mundësi për të kërkuar një kod sigurie sa herë që regjistroheni.

Në re, Backblaze kodon skedarët tuaj duke përdorur AES 128-bit. Askush nuk e ka thyer atë aq sa dimë, por ne na pëlqen versioni i tij më i rëndë, AES 256-bit, më shumë. SSL do të mbrojë skedarët tuaj brenda-tranzitit.

Backblaze do të mbajë kopje të shumta të skedarëve tuaj në shumë servera në qendrat e të dhënave për të arritur tepricë duke përdorur një konfigurim RAID. Qendrat e të dhënave mund t’i rezistojnë fatkeqësive natyrore, zjarreve dhe ndërhyrës fizike.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bllokimet e shpinës

Të gjitha kopjet fillestare kanë nevojë për një kohë të gjatë për tu kompletuar, por disa shërbime e menaxhojnë atë më mirë se të tjerët. Backblaze nuk e kufizon shpejtësinë tuaj të ngarkimit dhe shkarkimit. Plus, mund të rritni numrin e temave rezervë që keni për të arritur shpejtësi më të mëdha. Faktorët e vetëm që mbeten duhet të jenë sa larg jeni nga serverët në Kaliforni, kriptimi dhe kompresimi i skedarëve.

Rishikimi i prapambetjes

Pasi të mbarojë kopja juaj fillestare, kopjet rezervë do të përpunohen me shtesa. Nëse ndryshoni një pjesë të skedarit, kopja rezervë e nivelit të bllokut do të transferojë vetëm atë pjesë të saj.

Backblaze përmban kopje rezervë të lirë të pakufizuar, ju jep mundësinë për të kopjuar disqet e jashtme të pakufizuara, ka siguri të mirë, përvojë të thjeshtë dhe intuitive të përdoruesit dhe kopje të shpejtë. Kjo është arsyeja pse ne e vendosim atë në krye të listës. Për të mësuar më shumë, lexoni rishikimin tonë Backblaze.

2. CrashPlan

CrashPlan habiti përdoruesit dhe botën e rezervave në internet kur u tërhoq nga fusha e rezervave të konsumatorit në gusht. Megjithatë, plani i tij i biznesit është një investim i shëndoshë, nëse keni nevojë për kopje rezervë të pakufizuar.

Do të duhet të paguani 10 dollarë për secilin kompjuter që rezervoni. CrashPlan për biznesin e vogël ju lejon të kopjoni disqet e jashtme të pakufizuara gjithashtu. Për dallim nga IDrive, CrashPlan është një abonim mujor, kështu që mund të anuloni në çdo kohë. Twiceshtë dyfishi i kostos së Backblaze, por duke marrë parasysh shërbimet e tjera, është akoma një marrëveshje e mirë. Nëse dëshironi një krahasim të thelluar, referojuni CrashPlan vs Backblaze.

Klienti i desktopit është i thjeshtë për tu instaluar dhe zgjat vetëm disa minuta. Nuk është e vështirë për t’u përdorur, por funksionimi i rezervës mund të jetë më i thjeshtë. Nuk mbështetet në bazë të llojit të skedarit, do të duhet ta bëni manualisht, që do të thotë se do të duhet të etiketoni dosjet dhe skedarët që dëshironi të kopjoni. Klienti është intuitiv dhe i thjeshtë për të lundruar.

Ai plotësohet mirë nga ndërfaqja në internet e cila ju lejon të kontrolloni statistikat e përdoruesit dhe të monitoroni restaurimin e skedarëve nga pulti. Pamjet tregojnë përdoruesit, pajisjet dhe ju japin mundësinë për të krijuar raporte. Aplikacioni celular përdoret për t’ju lejuar të hyni në skedarët tuaj nga kudo, por CrashPlan e ndërpreu atë.

AES 256-bit kodon skedarët tuaj para se të largohen nga kompjuteri juaj. Ndërsa ata janë në tranzit, AES 128-bit i mbron ata. Si parazgjedhje, CrashPlan do të ruajë çelësin tuaj të enkriptimit. Në atë mënyrë, nëse harroni fjalëkalimin tuaj, CrashPlan do të jetë në gjendje ta rivendosë atë. Do të thotë gjithashtu se disa punonjës që nuk kanë asgjë më të mirë mund të lexojnë të dhënat tuaja. Ju mund të aktivizoni kriptimin privat për të shmangur atë.

Farëdo që të vendosni, sigurohuni të bëni një fjalëkalim të fortë, pasi që CrashPlan nuk ofron vërtetim me dy faktorë.

Siguria e qendrës së të dhënave është e fortë, pasi CrashPlan mban mbikëqyrje 24/7 dhe masa të tjera që mbrojnë nga ndërhyrjet. Ato janë krijuar gjithashtu për t’i rezistuar dështimit të energjisë, zjarreve dhe katastrofave natyrore.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CrashPlan

Shtë e vështirë të pëlqeni shpejtësinë e CrashPlan, pasi nuk është e shpejtë. Ju mund ta përmirësoni atë duke paaftësuar proceset që bëjnë compression, encryption dhe deduplication. Ne nuk e rekomandojmë atë, sidoqoftë. Nëse rezervimi është duke marrë shumë nga burimet e sistemit tuaj, mund ta hidhni atë dhe ta vendosni klientin të heqë kufirin pasi të jeni larguar.

Pavarësisht nga shpejtësia, CrashPlan ofron një rezervë të pakufizuar për një çmim të fortë, siguri të madhe dhe encryption private. Ne e vendosim atë pas Backblaze, pasi është më komplekse të përdoret dhe nuk arrin shpejtësi të ngjashme. Për të mësuar më shumë rreth shërbimit, lexoni rishikimin tonë të CrashPlan.

3. Karbonit

Karboniti synon përdoruesit e shtëpive dhe bizneset e vogla. Beenshtë në biznes që nga viti 2005, duke e bërë atë një nga shërbimet më të vjetra.

Për dallim nga shërbimet e tjera, ai ofron tre plane vjetore të pakufizuara: Themelore, Plus dhe Kryeministër. Basic do t’ju kushtojë 71,99 $. Plus shton kopje rezervë të jashtme të automjetit dhe rezervë automatike të videos për 111.99 $. Kryeministri kushton 149,99 dollarë dhe sjell shërbimin e rimëkëmbjes së korrierit në tryezë. Nëse vendosni të blini dy vjet më parë, do të merrni një zbritje prej 5 përqind. Për tre vjet, ju do të merrni 10 përqind.

Vini re se planet Carbonite Safe nuk i rezervojnë skedarët që janë 4 GB ose më të mëdhenj. Ju do të duhet t’i etiketoni ato për kopje rezervë me dorë.

Klienti i karbonit në desktop është i thjeshtë për t’u instaluar. Pas kësaj, ka vetëm një hap kur filloni kopjimin, pasi shumica e procesit funksionon automatikisht (ekziston një listë skedarish dhe shtesash që Carbonite i përjashton në faqen e saj të internetit). Carbonite do të ngjyrosë kodin skedarët tuaj (nëse aktivizoni funksionin), kështu që mund të shihni statusin e tyre më lehtë gjatë kopjimit.

Aplikacioni celular Carbonite, i disponueshëm për Android dhe iOS, do t’ju lejojë të bëni të njëjtën gjë. Ndërfaqja është minimale, kështu që nuk është e trazuar dhe e çorganizuar. Përveç hyrjes në skedarët e ruajtur, mund të përdorni aplikacionin për të kopjuar automatikisht çdo foto të ruajtur në telefonin tuaj. Të kesh mundësinë për të kopjuar skedarët e tjerë do të ishte mirë, por hapësira e pakufizuar për të shtënat tuaja është ende e mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë karbonit

Procesi i rezervimit është shumë më i ngadaltë sesa konkurentët (lexoni më shumë krahasimin tonë me CrashPlan). Zbukurimi i shpinës dhe IDrive gjithashtu e lënë atë në pluhur. Akoma, pas transferimit fillestar, rezervimi i nivelit të bllokut do të shpejtojë procesin. Nëse doni të dini më shumë rreth shpejtësisë së tij dhe karakteristikave të tjera, lexoni përmbledhjen tonë të Karbonit.

4. Livedrive

Livedrive ka kaluar nëpër shumë transformime që prej fillimit në vitin 2008, por ai që solli ndryshimin më të madh në cilësi ka ndodhur pasi shërbimi u transferua në U.K.

Plani rezervë ofron ruajtje të pakufizuar për një kompjuter me çmimin 8 $ në muaj (80 dollarë në vit). Përjashton media të tjera të ruajtjes si USB, CD ose DVD. Plani Pro Suite do t’ju japë 5TB hapësirë ​​ruajtjeje sinkronizimi në shumë pajisje, plus hapësirë ​​rezervë të pakufizuar për deri në pesë kompjuterë. Kushton 25 dollarë në muaj (250 dollarë në vit).

Ndërfaqja në internet është e funksionimit të mullirit, sepse është afër standardit të ruajtjes së cloud. Një gjë e jashtëzakonshme është që i quan dosjet e saj “kutitë e shkurtra”, të cilat do t’i përdorni për të ngarkuar skedarët tuaj.

Përvoja e desktopit nuk ishte aq e qetë, sepse klienti u përpoq të shkarkonte bibliotekat e parakushtit më vete dhe dështoi. Pro Suite është plani i vetëm që ofron gjithçka në paketën e desktopit, por ju mund të përmirësoni paketën bazë me shtesa të paguara. Ndërfaqja është tërheqëse dhe ofron qasje të lehtë përmes shiritit të menusë.

Livedrive përdor kriptimin AES-256 (e quan atë “gradë ushtarake”). Shërbimi nuk është me njohuri zero dhe, pasi ka terma dhe kushte të diskutueshme, nuk është sigurues. Ai pretendon se do të shikojë skedarët tuaj dhe do të fshijë çdo gjë që gjen të dyshimtë. Shërbimi gjithashtu do të kontaktojë në mënyrë aktive agjencitë e zbatimit të ligjit. Sigurohuni që jeni njohur me politikën e privatësisë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë jetesën

Ne thuajse e thamë shumë më lart. Sigurohuni që të regjistroheni për një provë falas 14-ditore para se të blini.

5. Jottacloud

Jottacloud është në Norvegji, i cili ka disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë. Kompania vlerëson intimitetin tuaj dhe garanton se nuk do të monitorojë të dhënat që ruani.

Plani i Pafund do t’ju japë, mirë, ruajtje të pakufizuar për 10 dollarë në muaj (99 dollarë në vit). Plani gjithashtu do t’ju ofrojë sinkronizim të pajisjes (të dy Backblaze dhe CrashPlan kanë mungesë të tij). Ka një plan falas që ju jep 5 GB hapësirë ​​për ruajtje. Nuk është shumë, por mjaft për të parë se si kryen shërbimi.

Jottacloud është i lehtë për t’u përdorur. Kur regjistroheni, merrni një abonim falas automatikisht, të cilin mund ta përmirësoni më vonë. Do të vendosni një plan rezervë duke përdorur aplikacionin e desktopit. Ndërfaqja në internet do të rendisë skedarët tuaj, por ju nuk do të jeni në gjendje të ngarkoni skedarët duke e përdorur atë. Rivendosja e skedarëve është fleksibël, pasi mund ta bëni duke përdorur të dyja aplikacionet.

Ekziston edhe një aplikacion mobil për iOS dhe Android. Ajo përmban të njëjtat opsione si ndërfaqja në internet. Nuk ka shumë lidhje me të, por përdoruesit kryesorë do ta vlerësojnë mungesën e kompleksitetit me aplikacionet e Jottacloud.

Ndërsa përmbajtja juaj është në pushim në serverat e Jottacloud, shërbimi i mbron ata duke përdorur encryption AES 256-bit. Ndërsa është në tranzit, SSL bën punën. Jottacloud mban çelësin tuaj, kështu që shërbimi nuk është me njohuri zero. Megjithatë, ai ka një vërtetim dy-faktor.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Jottacme zë të lartë

Jottacloud nuk është arma më e shpejtë në perëndim. U deshën rreth 10 minuta më shumë se shërbimet e tjera për të kopjuar një gigabyte të përmbajtjes. Ju mund të kontrolloni përdorimin e gjerësisë së bandës gjatë ngarkimit dhe shkarkimit, nëse keni nevojë për të ruajtur burimet. Gjerësia e bandës është vendosur në mënyrë të pakufizuar si parazgjedhje, por ju mund ta hidhni atë deri në 65 Kbit / s.

Një plan falas 5 GB është në dispozicion. Ne ju rekomandojmë ta përdorni atë për t’u siguruar që Jottacloud të kalojë provën tuaj të nuhatjes përpara se të kryeni.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa ekzistojnë pesë shërbime të listuara, ne mund të qëndrojmë vetëm pas tre të parave si mundësi të shkëlqyera për kopjen rezervë tuaj të pakufizuar. Veçanërisht, Backblaze dhe CrashPlan ia vlen të shikojmë. Backblaze ka një provë 15-ditore që mund ta përdorni për ta provuar, ndërsa CrashPlan ju jep 30 ditë.

Duke marrë parasysh se do t’i besoni shumë të dhënave tuaja një shërbimi, zgjedhja e duhur është e rëndësishme. Për të mos përmendur që do të keni përvojë dhe siguri të mirë të përdoruesit, ndërsa nuk e boshatisni portofolin.

Dofarë mendoni për zgjedhjet tona për një kopje rezervë të pakufizuar të cloud? A keni provuar ndonjë nga këto shërbime? Cilat janë mendimet tuaja Ndani njohuritë tuaja në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map