Pse është ruajtja në cloud një ide e mirë?

Gjatë viteve të fundit, ne jemi duke lëvizur në mënyrë të qëndrueshme nga sistemet lokale në cloud për ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave tona. Në këtë artikull, Cloudward.net do të hedhë një vështrim të mirë se pse kjo është një ide kaq e mirë. Merrni filma, për shembull; ne nuk i luajmë më ato nga disqet e vështirë.


Përkundrazi, ne i transmetojmë ato nëpër Internet përmes ofruesve si Netflix dhe nuk janë vetëm filma që lëvizin në re, por edhe aplikacione personale dhe ndërmarrëse.

Falë këtij trendi, reja është një nga tregjet më të nxehta të rritjes së informatikës sot, dhe po ndryshon mënyrën se si jetojmë dhe komunikojmë si shoqëri.

Ajo ka një ndikim të rëndësishëm edhe në bizneset, falë faktorëve të tillë si:

 • Vëllimi gjithnjë në rritje i të dhënave
 • Qëndrimi në ndryshim i punonjësve
 • Preferencat në rritje të klientëve

Duke pasur parasysh botën në ndryshim përreth nesh, ka kuptim të dimë më shumë rreth ruajtjes së cloud dhe se si mund të përfitosh nga ajo.

Shërbimet e ruajtjes në cloud na pëlqejnë:

Farë është ruajtja në re?

Magazinimi në re i referohet hapësirës në internet ku mund të ruani të dhënat.

Kjo hapësirë ​​në internet banon nëpër shumë servera të largëta të vendosur brenda qendrave masive të të dhënave, të ndërtuara në teknologjinë e virtualizimit, që do të thotë se hapësira e depozitimit përfshihet në serverë të ndryshëm dhe ndoshta edhe në shumë lokacion.

Por, si një përdorues, është vetëm një njësi e vetme në të cilën mund të qaseni në çdo kohë. Këta serverë janë në pronësi, mirëmbajtje dhe administrim të ndërmarrjeve të palëve të treta, të cilat mund ose nuk mund të paguajnë një tarifë për përdorimin e tyre.

Karakteristikat më të rëndësishme të ruajtjes së cloud janë:

 • Një shërbim i ofruar nga një ofrues i jashtëm
 • Të gjitha të dhënat ruhen jashtë rrjetit tuaj
 • Mund të arrihet përmes Internetit ose përmes mjeteve të integruara të sinkronizimit
 • Të dhënat mund të arrihen nga çdo pajisje dhe vendndodhje nga përdoruesit e autorizuar
 • Bazohet në teknologjinë e virtualizimit

Për shkak të të gjitha këtyre karakteristikave, ndarja e të dhënave me të tjerët është më e lehtë se kurrë, dhe madje mund të punoni me shumë njerëz në internet, duke e bërë atë të përsosur për botën tonë të globalizuar.

Le të bëjmë një vështrim më të veçantë në anët e pasme të ruajtjes së cloud.

Përfitimet e ruajtjes në cloud për bizneset

Pasi të filloni të përdorni cloud për të ruajtur të dhënat e një kompanie, këto janë disa nga përfitimet që do të korrni brenda pak ditësh.

1. Pa mirëmbajtje

Shumë kompani, pavarësisht nga madhësia e tyre, preferojnë të ruajnë të dhënat brenda serverave brenda dhe qendrave të të dhënave.

llogarimbajtje

Ndërsa kjo qasje nuk është një mundësi e keqe si e tillë, ajo megjithatë vjen me një përmbledhje shtesë.

Serverët kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme, dhe kjo do të thotë që kompania duhet të punësojë një staf të madh të IT për t’i menaxhuar ato, gjë që është një propozim i kushtueshëm. Falë ruajtjes në re, bizneset mund të kursejnë shumë para për mirëmbajtjen pasi serverët e tyre tani janë nën kontrollin e ofruesve të palëve të treta.

Përkundrazi, ata mund të përqendrojnë burimet në aspektet thelbësore të biznesit të tyre, pa u shqetësuar për një staf të IT ose buxhetet e tij masive.

2. Fleksibilitet më i madh

Punonjësit e sotëm duan të kenë një ekuilibër më të mirë të punës dhe jetës dhe ky synim mund të arrihet më së miri duke i lënë ata telekomunikues.

 Sipas këtij studimi, 79% e të anketuarve tashmë punojnë jashtë zyrës së tyre disa kohë, ndërsa 60% të tjerë do të ndërronin punë nëse u ofrohet kjo fleksibilitet.

Shërbimet e ruajtjes në re si Google Drive ofrojnë pikërisht këtë lloj fleksibiliteti për punonjësit.

Me të dhënat e ruajtura në internet, është e lehtë për punonjësit të hyjnë në një portal cloud, të punojnë në të dhënat për të cilat duhet të regjistrohen dhe kur të jenë përfunduar. Kjo gjithashtu i bën ata të punojnë në mënyrë më efikase, duke kursyer para sipërmarrësve.

3. Bashkëpunim dhe komunikim më i mirë

Në mjedisin e sotëm të biznesit, është praktikë e zakonshme që punonjësit të bashkëpunojnë dhe të komunikojnë me bashkëpuntorët e vendosur në të gjithë botën.

Për shembull, ata mund të duhet të punojnë në të njëjtin propozim të klientit së bashku ose të japin përshtypje për dokumentet e trajnimit.

Mjete të bazuara në re si Dropbox dhe Google Drive të bëjë bashkëpunimin dhe menaxhimin e dokumenteve një fllad.

Këto produkte lejojnë përdoruesit të përdorin versionet e fundit të çdo dokumenti, në mënyrë që ata të mund të qëndrojnë në ndryshime kryesore, të cilat mund të ndihmojnë bizneset të menaxhojnë më mirë rrjedhën e tyre të punës, pavarësisht nga vendndodhja gjeografike ose përhapja.

4. Mbrojtja e të dhënave

Një arsye tjetër e rëndësishme për të kaluar në re është mbrojtja më e mirë e të dhënave tuaja, veçanërisht në rast të një katastrofe natyrore.

Rruga për Mbrojtjen e të Dhënave

Për shembull, Uragani Sandy bëri kërdi në qendrat e të dhënave në New York City, duke detyruar shumë faqe interneti të mbyllnin operacionet e tyre për ditë. Shtë më mirë të transferoni të dhënat në cloud, për të shmangur ndërprerje të tilla sepse atje të dhënat tuaja do të ruhen në vende të shumta.

Kjo tepricë e bën atë që, edhe nëse një zonë është prekur, operacionet tuaja nuk duhet të vuajnë dhe të dhënat mbeten të arritshme pa marrë parasysh se çfarë ndodh – është një sistem i quajtur de-duplication.

5. Ulje e sipërme

Ne e kemi përmendur më parë, por cloud mund të kursejë shumë para bizneset.


njeri biznesi duke shtuar një server në rrjetin e tij

Ngritja e një qendre të të dhënave brenda shtëpisë kërkon mijëra dollarë investime, dhe kjo nuk do të përmendë kostot e mirëmbajtjes që mbart. Duke dhënë burimin e jashtëm të depozitimit të të dhënave për ofruesit e cloud, bizneset kursejnë në kapital dhe kostot e mirëmbajtjes, para të cilat nga ana tjetër mund të përdoren për të zgjeruar biznesin.

Plus, duke marrë parasysh sigurinë, zvogëlimin e vonesës, kohën e duhur dhe mjediset e kontrolluara që kanë ofruesit si AWS, krijimi i një qendre të të dhënave brenda shtëpisë duket si çmenduri e plotë në 2017.

Përfitimet e ruajtjes në re për individët

Nuk janë vetëm bizneset që përdorin ruajtjen e cloud; individët po përdorin gjithashtu cloud për të ruajtur të dhënat e tyre në një vend të sigurt dhe të sigurt. Në fakt, një raport i Statista tregon se deri në vitin 2017, më shumë se 1.8 miliardë njerëz do të përdorin ruajtjen personale të cloud.

Dhe është e lehtë të shihet pse.

1. Siguria

Falë përdorimit të veçorive të përparuara të sigurisë për të mbrojtur të dhënat tuaja, cloud është praktikisht vendi më i sigurt për të mbajtur skedarë, pa llogaritur një HDD lokale të koduar plotësisht, natyrisht.

Kjo është arsyeja pse ju mund të ruani çdo gjë, madje edhe fjalëkalime, në cloud pa u shqetësuar.

Ekzistojnë madje edhe mjete të administrimit të fjalëkalimeve si 1Password që ndihmojnë në mirëmbajtjen e një ton fjalëkalimesh për site të ndryshme në mënyrë të sigurt.

Avantazhi i dukshëm i ruajtjes së tyre në re është se ato janë të pavarura nga pajisjet, duke ju lejuar të regjistroheni nga kudo. Për më tepër, shumica e ofruesve të cloud ju mbrojnë nga politikat e mbikëqyrjes së NSA-së, duke siguruar një privatësi më të madhe.

2. Mbrojtja e të dhënave

Ashtu si bizneset, qytetarët privatë mund të hasin në humbje të të dhënave, përveç në rastin e tyre janë disqet e vështirë që zakonisht japin, ose smartphone i tyre vidhet.

Magazinimi në re është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbrojtur veten nga urgjencat e të dhënave, duke ju lejuar juve të keni qasje në të dhëna nga një pajisje tjetër nëse pajisja kryesore humbet ose vidhet, dhe ju mund të ndryshoni fjalëkalimet pa shqetësime.

Këtu në Cloudward.net, ne nuk mund të mbivlerësojmë rëndësinë e kopjes së tepërt të të dhënave të ruajtura në cloud diku. Ka shumë shërbime rezervë për të zgjedhur, dhe ne ju rekomandojmë që çdokush dhe të gjithë të përfitojnë nga këta ofrues.

3. Ndarja

Shkëmbimi i skedarëve digjitalial është i shpejtë dhe i lehtë, falë cloud, gjithçka që duhet të bëni është thjesht të ngarkoni skedarë dhe t’i ndani me miqtë dhe familjen tuaj.

SugarSync, për shembull, është një aplikacion i lezetshëm që sinkron skedarë në pajisje të ndryshme, kështu që të tregosh miqve të tu se fotografia e bukur që morët është çështje e një shtypi të vetëm me butona.

Më mirë akoma, cloud ofron një mënyrë për të ndarë skedarët në mënyrë të sigurt, duke aplikuar lejet e shikimit, redaktimit ose komentimit. Mund të ndajë skedarë që janë të koduar.

4. Hapësira

Një përfitim i madh i ruajtjes së cloud për individët është hapësira shtesë që merr në makinën lokale kur zhvendosni të gjitha imazhet, dokumentet dhe videot në cloud.

Ju gjithashtu nuk duhet të shpenzoni shumë para në kompjutera me disqe të mëdha. Ruajtja në internet është një alternative ekonomike për blerjen e HDD-ve të jashtme, si dhe për të qenë në përgjithësi më e sigurt, veçanërisht nëse jeni një rishtar i sigurisë.

Ka kaq shumë ofrues të ruajtjes së cloud atje, me vetëm një hulumtim të vogël, të gjesh një që të përshtatet siç duhet është një cinch, si në fakt, pse të mos fillosh këtu?

Në përfundim…

Me pak fjalë, ruajtja në cloud ka shumë përparësi si për individët ashtu edhe për bizneset. Megjithëse ka disa dobësi, përfitimet e ruajtjes së cloud tejkalojnë shumë, dhe kjo është më e dukshme nga ritmi i shpejtë me të cilin të gjithë po lëvizin të dhënat e tyre në cloud.

Shumë raporte e kanë konfirmuar këtë dhe parashikojnë që tregu i ruajtjes së cloud do të rritet në 3.5 miliardë dollarë deri në vitin 2020, duke shënuar një normë të madhe vjetore të rritjes prej 31%. Miliarda njerëz dhe mijëra kompani po zgjedhin ruajtjen në internet sepse është e rehatshme, e përshtatshme, e sigurt dhe ekonomike.

A jeni gjithashtu gati për të shfrytëzuar sa më shumë ato që ofron ruajtja e cloud? Nëse po, ndani mendimet tuaja me ne në pjesën e komenteve më poshtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map