Pesë mënyrat më të mira të kompjuterit në cloud janë duke u përdorur për të përfituar njerëzimin

Cloud computing nuk është vetëm për ruajtjen e kujtimeve të çmuara apo edhe për të punuar së bashku në një projekt të madh. Ndërsa këto gjëra janë një pjesë e rëndësishme e cloud, ato janë vetëm maja e borës së akullit kur bëhet fjalë për ato që me të vërtetë mund të bëjnë këta serverë masivë. Shumë gjëra mund të realizohen duke përdorur kompjuterë të fuqishëm.


Cilat janë pesë projektet më të lartë të informatikës cloud që përdoren për të përfituar njerëzimin?

Google dhe Iniciativa e Kërkimit të Klimës

Google po ofron teknologjinë e tyre cloud për të përfituar komunitetin shkencor në disa fusha.

Një prej tyre është duke punuar me shkencëtarë në Iniciativën e Kërkimit të Ndryshimeve Klimatike të mbështetur nga qeveria. Gjigandi i motorit të kërkimit i ka dhuruar 50 milion orë kohë cloud informatikës për këtë projekt. Informacioni i marrë nga këto të dhëna do të përdoret për të ndihmuar komunitetet dhe organizatat të shohin kushtet në zonën e tyre.


© Márcio Cabral de Moura

Iniciativa e të Dhënave të Klimës shpreson të bëjë parashikimin e rreziqeve të lidhura me klimën më të sakta. Studiuesit kanë qasje në mjetet në Google Earth Engine për të kryer analizën e tyre gjeohapësinore. Shkencëtarët gjithashtu mund të përdorin hartat interaktive të kalimit të kohës dhe grafikët e planetit. Këto tabela përfshijnë të dhënat nga 1984 deri në 2012.

Duke i dhënë hulumtuesve hyrje të shkallëzueshme në Earth Engine, Google shpreson që informacioni të mund të lëvizë më shpejt dhe të jetë jashtë një ambienti laboratorik dhe në duart e publikut. Në fund të fundit, qëllimi është të krijoni një produkt të hartës së thatësirës me rezolucion të lartë, në kohë gati reale dhe monitorimit të produkteve për kontinentin e Shteteve të Bashkuara..

Fondacioni Intel dhe The Michael J. Fox

Intel po përdor aftësitë e llogaritjes dhe ruajtjes në cloud për të ndihmuar në luftimin e një sëmundjeje shumë specifike. Parkinson prek rreth 100 milion njerëz vetëm në Shtetet e Bashkuara, me 50,000 deri në 60,000 raste të reja diagnostikohen çdo vit. Kjo është arsyeja pse Intel ka bashkëpunuar me Fondacionin Michael J. Fox në përpjekje për të gjetur mënyra të reja për të zbuluar një kurë.

Intel po zhvillon një pajisje të re të veshur, në formën e një ore, e cila monitoron lëvizjet e pacientëve gjatë gjithë ditës. Secila nga pikat e të dhënave transmetohet në një re përmes lidhjeve WiFi. Pasi të jetë atje, programi cloud-computing Cloudera përpunon të dhëna që kërkojnë anomali që mund të ndihmojnë mjekët të kuptojnë më mirë përparimin e sëmundjes.

Ky informacion, i shoqëruar me një regjistër të mbajtur nga pacienti, do t’u japë mjekëve një pamje më të saktë të përparimit të sëmundjes. Ndihmon gjithashtu studiuesit të zbulojnë plane më të mira të trajtimit dhe cilat terapi funksionojnë më mirë për pacientin.

Google dhe DNA Research

Klima është e rëndësishme, por vështirë se është zona e vetme në të cilën Google po ofron shërbimet e saj të ruajtjes dhe informatikës në cloud. Gjigandi i motorëve të kërkimit po merret edhe me fushën e gjenetikës. Në fillim të këtij viti, Google iu bashkua Aleancës Globale për Gjenomikë dhe Shëndet.

Ky koalicion i universiteteve kërkimore, forume të shkencave të jetës dhe ofruesit e kujdesit shëndetësor janë duke u përpjekur të inkurajojnë të tjerët në industri të bashkojnë kërkimet e tyre dhe të punojnë së bashku për të vendosur standarde për menaxhimin e të dhënave. Për këtë qëllim, Google po siguron ruajtje dhe siguri për projektet masive, pa asnjë kosto për studiuesit.


© Ordo

Google është larg nga ofruesi i vetëm që ofron hapësirë ​​për studiuesit. Amazon filloi të ofrojë ruajtje falas për shkencëtarët disa vjet më parë. Sidoqoftë, ata që dëshirojnë të përdorin fuqinë informatike cloud të serverëve S3 të Amazon duhet të paguajnë një kosto përdorimi.

Gjenetistët mund të përdorin fuqinë e kompjuterit cloud në Google për të lëruar me qindra gigabajt të të dhënave për të zhbllokuar të dhëna të nevojshme. Studiuesit shpresojnë se kjo do të çojë në krijimin e ilaçeve për shpëtimin e jetës.

ADN Nexus është një kompani që përdor fuqinë e re të Google për të ofruar gjenetistëve mundësinë për të renditur me lehtësi nëpër depo Kombëtare SRA.

Kompania me bazë në Mountain View ka pasqyruar bazën e të dhënave mbi 350 terabajtë hapësirë ​​në re. Ndërfaqja e re lejon gjenetistët që të gjejnë shpejt informacione specifike për sekuencat e ADN-së. Këto të dhëna do të përdoren për të zbuluar përparimet mjekësore dhe bioteknologjike.

IBM dhe Coriell Science Science Merrni PACE

IBM po ofron gjithashtu shërbime kompjuterike cloud në emër të kujdesit shëndetësor. Duke përdorur programin e tyre Softlayer, kompania po punon me Coriell Life Science në Programin për Kujdesin Gjithëpërfshirës për të moshuarit, i njohur më mirë si PACE. PACE punon për të rritur sigurinë e ilaçeve për të moshuarit duke kuptuar se si këto trajtime ndërveprojnë në nivelin gjenetik.

Merrni shtupë nga faqet e pacientëve. ADN-ja ruhet më pas në një lokacion ruajtjeje në re, e siguruar nga IBM.


© Nuffield Bioetics

Për të shndërruar në më shumë se 3 miliardë pika të të dhënave që mund të prodhojë një gjenom individual, Corielle Life Science po përdor SoftLayer për të kryer llogaritjen. GeneVault, pasi quhet zona e tyre e magazinimit, lejon mjekët të përdorin të dhënat për të përcaktuar ilaçet më të mira për pacientin e tyre.

Receta përcaktohet pasi një seri testesh janë ekzekutuar në informacionin e ADN-së të vendosur në kasafortë. Një analizë e këtij kodi gjenetik mund të parashikojë efektivitetin e një ilaçi. Ky informacion ndahet me siguri me mjekët për të ndihmuar në menaxhimin e sigurt të recetave të të moshuarve dhe shmangien e kushteve të rrezikshme për jetën.

Rreziqet Gjeologjike dhe Mjegullnaja Helix

Kërkimi i rreziqeve gjeo-rreziqe është një detyrë e vështirë, por ende e përsosur për llogaritjen në cloud. Helix Nebula është partnerizuar me Agjencinë Evropiane të Hapësirës, ​​Qendrën Kombëtare d’Etudes Spaciales në Francë dhe Qendrën Gjermane të Hapësirë ​​ajrore për të krijuar një platformë të vëzhgimit të Tokës. Qëllimi është të përqendrohemi në kërkimet e tërmetit dhe vullkanit.


© José Manuel De Arredondo

Organizata Geo-Hazard Supersites monitoron dinamikën e tokës dhe vlerësimin e gjeo-rreziqeve për të zvogëluar humbjen e jetës dhe pronave të shkaktuara nga këto fatkeqësi natyrore. Helix Nebula do të presë informacione të gjera të mbledhura nga grupi, përfshirë të dhënat satelitore ESA. Ofruesi llogaritës i cloud është që të përpunojë dhe korrelojë grupin masiv të të dhënave.

Ky bashkëpunim midis Organizatës Gjeo-rreziku Supersites dhe Helix Nebula do t’u lejojë përdoruesve nga e gjithë bota të ndajnë të dhëna. Shpresa është të gjesh një mënyrë për të parashikuar tërmete dhe aktivitetin vullkanik dhe për të zgjeruar bazën e përdoruesit të shkencës.

përfundim

Cloud computing ka potencialin për të ndihmuar në zhbllokimin e mistereve të gjenomit njerëzor, hartës së kushteve klimatike dhe të ndihmojë në parashikimin e fatkeqësive natyrore.

A është ndërtimi i teknologjisë së cloud të jetë shtylla kurrizore e përparimit të shkencave humane? Na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map