Pesë gabimet më të këqija në re që nga viti 2011

Një gabim është një gabim, gabim ose dështim që bën që një program kompjuterik të prodhojë një rezultat të pasaktë. Hakerët shpesh i përdorin këto dobësi për të kompromentuar sistemet.


Glitches shkaktojnë që shërbimi të ndalojë ose komprometojë privatësinë. Asnjë kompani nuk është imune ndaj problemeve me kodimin. Edhe ofruesit e cloud shfaqen në probleme për shkak të problemeve të programimit. Për të vërtetuar çështjen, këtu janë pesë gabimet më të këqija të cloud që kanë arritur që nga viti 2011.

Me zemër (2012-2014)

Gabimi i Heartbleed nuk goditi asnjë ofrues të vetëm të re, por është një nga dobësitë e njohura të softuerit që është dokumentuar ndonjëherë. Ajo u prezantua në vitin 2012 por nuk u zbulua deri në Prill 2014.


© Zemëruar

Heartbleed është një gabim sigurie në bibliotekën e kriptografisë OpenSSL, dhe zakonisht përdoret si pjesë e Protokollit të Sigurisë së Shtresave Transporti. Kur kodi ishte dizajnuar fillimisht, ai u bë për TLS si një mënyrë për të provuar dhe mbajtur aktivë lidhjet e sigurta të komunikimit. Sidoqoftë, gabimi i kodit kaloi pa u vënë re dhe u fut në shërbim.

Zemra e zemrës i lejon çdokujt të aksesojë dhe vjedhë informacione që normalisht do të mbroheshin nga protokollet SSL / TLS. Në kohën e zbulimit, rreth 600,000 serverë kishin këtë ndjeshmëri në kodin e tyre OpenSSL. Rreziku i vërtetë është që shkeljet nuk janë regjistruar.

Bug Dropbox Link (2014)

Ndërsa nuk ka ndonjë emër zyrtar për këtë problem, ai ishte shumë i rrezikshëm sepse informacioni potencialisht i ndjeshëm u lëshua në internet. Në maj të vitit 2014, Dropbox filloi të bllokojë lidhjet e përbashkëta në përpjekje për të mbrojtur klientët e tyre. Wasshtë zbuluar se për shkak të një dobësie në internet disa dokumente janë parë nga marrësit e paditur.

pesë gabime më të këqija në re
© klaustchi

Skedarët që u shpalosën kishin një gabim në kokën e referuesit të krijuar kur një përdorues u nda. Të gjitha këto dokumente kishin lidhje të palëve të treta që aktivizoheshin dikur nga marrësi, ndanin informacione me këdo.

Dokumente të tilla si deklaratat e taksave dhe aplikimet e hipotekave u gjetën të shikueshme nga të huajt në internet. Këto skedarë përmbajnë informacione personale që mund të ishin vjedhur dhe shfrytëzuar.

Ndërprerja e Shërbimit Ueb Amazon (2012)

Në vitin 2012, Amazon Web Service pësoi një ndërprerje që fillimisht u soll nga një dështim i harduerit. Ndërsa një goditje rrufeje ishte shkaku kryesor, një problem i pazbuluar i softuerit e bëri të vështirë restaurimin e shërbimeve.

pesë gabime më të këqija në re
© diTii Com

Për shkak të gabimit, një qendër e të dhënave dështoi të kalonte tek gjeneruesit rezervë. Kjo dështim shkaktoi një varfërim të qelizave të energjisë në furnizimin me energji të pandërprerë, duke rrëzuar pajisjen në atë rajon.

Problemet e softuerit nuk u ndalën këtu. Ky defekt gjithashtu shkaktoi një pengesë në procesin e boot duke shkaktuar vonesa të konsiderueshme në sjelljen e sistemit përsëri në internet. Në vend të një rivendosjeje të thjeshtë, u bë një provë që zgjati disa orë.

Bug Sync Selektiv i Dropbox (2014)

Dropbox nuk është më i panjohur për të metat, pasi një problem tjetër është krijuar për kompaninë popullore cloud në vitin 2014. Këtë herë, megjithatë, në vend që të ndante skedarë me botën, çështja është humbja e të dhënave.

pesë gabime më të këqija në re
© Eugenio Tiengo

Gabimi ndikon në softverin Selektik të Sinkronizimit të Dropbox duke bërë që dosjet të mos sinkronizohen siç synohet. Në vend të kësaj, skedarët që duhej të banonin vetëm në Dropbox janë hequr në të vërtetë nga hard drive i përdoruesit dhe llogaria e tyre në internet.

Problemi i vërtetë nuk është vetëm se skedarët janë zhdukur; një fiksim tjetër bën që të shfaqen të dhënat e transferuara siç kërkohen, dosjet krijohen dhe gjithçka duket në rregull. Kur përdoruesi i kupton se dokumentet e tyre përmbajnë 0 byte, shpesh është vonë për të ndihmuar Dropbox.

Microsoft BPOS Bug (2011)

Microsoft nuk është imun ndaj një problem të rastësishëm. Sidoqoftë, në maj 2011, një shqetësim në sistemin e tyre bëri që të gjithë klientët e shërbimeve të bashkëpunimit BPOS të mposhten në postën elektronike. Konsumatorët nuk ishin në gjendje të lexojnë, shkruajnë, apo edhe të përdorin llogaritë e tyre dhe askush, madje as CEO-të nuk kishin mbetur të paprekur.

pesë bloget më të këqija të cloud
© Robert Scoble

Kur kjo ndodhi, BPOS sapo kishte filluar të fitonte vrull dhe Microsoft ishte ende duke punuar në bindjen e njerëzve për të lëvizur në serverin e shkëmbimit në internet. Jo vetëm që ndërprerja rriti komunikimin e biznesit për një kohë, por asnjëherë nuk kishte një identifikim të vërtetë të përgjegjësit të gabuar.

Shpjegimi i vetëm i dhënë ishte një problem brenda shkëmbimit të postës elektronike.

përfundim

Asnjë softuer nuk është perfekt. Onlyshtë po aq i mirë sa personi që shkruan kodin. Për shkak se ekziston një komponent njerëzor, gabimet dihet që prekin sistemet.

Ai i bën shërbimet cloud më të prekshme nga sa përdoruesit mund të kujdesen të mendojnë. Mënyra më e mirë për t’u siguruar që informacioni është i mbrojtur është që të bëni kopje rezervë në pika të shumta dhe asnjëherë të mos vendosni të gjitha skedarët tuaj të çmuar në një vend.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me