Paper Dropbox vs Google Docs: Cila është më e mira për të punuar në internet?

Nisur në Janar 2017, Dropbox Paper është një rival i ri për Google Docs, përpunuesi i fjalëve në suitën e zyrave të Google. Ne në Cloudward.net përdorim Google Docs për të bashkëpunuar, dhe kjo ka rezultuar mjaft e aftë. Megjithatë, Dropbox Paper është një bishë e re dhe mund të tregojë ekuilibrin, kjo është arsyeja pse ne jemi duke e bërë këtë Dropbox Paper krahasuar Google Docs krahasim (lexoni rishikimin tonë të letrës së Dropbox).


Të dy aplikacionet janë të dobishme sepse ju lejojnë të lini pas redaktorët offline dhe të bashkëpunoni me të tjerët në internet në kohë reale. Karakteristika të tilla si historia e versionit, komentet dhe sugjerimet e bëjnë më të lehtë sesa të punoni në një dokument offline, dërgimin e tij, marrjen e feedback-ut, aplikimin e tij dhe dërgimin e tij përsëri.

Pasi të keni mbaruar me punën tuaj, është e lehtë të ndani me të tjerët ose të postoni në rrjetet sociale. Ju gjithashtu mund të bëni versione të reja të një dokumenti duke ruajtur ato të vjetra, kështu që është e thjeshtë të rishikoni ose të ktheheni përsëri. Nëse keqfunksionimet ose përplasjet e hard drive-it tuaj, nuk ka asnjë softuer të garantuar për rigjenerimin e të dhënave do t’ju ndihmojë, kështu që do të jeni të lehtë duke e ditur që skedarët tuaj janë të sigurt edhe në cloud.

Nëse nuk keni kohë për të lexuar logjikën dhe thjesht dëshironi përgjigjen, Google Docs fiton. Ndërsa nuk është aq tërheqëse sa Dropbox Paper dhe nuk mund të ngërthejë media, ai ka karakteristika më të fuqishme, përfshirë redaktimin më të mirë të tekstit dhe formatimin e faqeve. Mund të ketë gjithashtu një bibliotekë të gjerë të shtesave të palëve të treta.

Për pjesën tjetër të artikullit, ne do t’ju japim një krahasim të thelluar të dy programeve. Për të mësuar më shumë rreth shërbimit themelor prapa Dropbox Paper, lexoni rishikimin tonë të Dropbox. Nëse dëshironi të dini rreth një produkti tjetër që Google ofron, lexoni rishikimin tonë të Google Drive. Ajo bëri listën më të mirë të ruajtjes së cloud.

Beteja: Dropbox Paper vs Google Docs

Me konfigurimin e unazës, le të shkojmë në ndeshje. Ne e kemi ndarë këtë artikull në disa raunde ku do të shohim se si përputhen të dy pretendentët.

Raundi i parë: Ndërfaqja

Ndërsa nuk ka llogari për shijen, disa gjëra janë të dukshme. Ndërfaqja e Dropbox Paper duket e pastër dhe moderne. Dokumentet e Google duken si një klon i Microsoft Word. Kjo tha, të qenit i ngjashëm me Word nuk është diçka e keqe pasi përdoruesit që njihen me të nuk do të kenë çështje që përshtaten.

letër-vs-docs-letër-ndërfaqe

Për përdorueshmërinë, Dropbox Paper ka një menu që është e kondensuar në një listë të vetme drop-down që e bën më të lehtë gjetjen e disa prej veçorive. Ndihmon gjithashtu që nuk ka shumë për të zgjedhur. Google Docs i organizon ato në menutë të veçantë përgjatë pjesës më të lartë të dokumentit. Mund të kërkoni opsionin që ju nevojitet duke përdorur menunë “ndihmë” nëse nuk mund ta gjeni.

letër-vs-docs-google-ndërfaqe

Në këndin e poshtëm të djathtë të Paper, mund të gjeni lidhjen e shkurtoreve të tastierës. Ne e duam që del nga njëra anë, ju tregon informacionin e nevojshëm në mënyrë të qartë dhe tërheqëse dhe nuk e mbulon dokumentin. Duke përdorur Dokumentet, duhet të shkoni në menunë “ndihmë”, pastaj të merreni me një dritare që shfaqet. Shtë e qartë, por e çuditshme. Mund të kërkoni përmes tij, megjithëse.

Ndërsa ndërfaqja e Google Docs nuk është e keqe në asnjë mënyrë, ne do t’i japim raundin e parë Paper, nëse vetëm me një diferencë të vogël.

Fituesi: Letër Dropbox

Raundi i dytë: Ndarja

Ju duhet vetëm një klik për të marrë një lidhje të përbashkët me Dropbox Paper, ndërsa Google Docs kërkon që ju të futeni në menunë e ndarjes. Metoda e Docs është e dobishme nëse doni të vendosni lejet. Gjithçka është një vend dhe mund t’i vendosni veçmas për secilin përdorues ndërsa i ftoni ata. Letra ka një menu të veçantë për lejet.

letër-vs-docs-letër-Share

Dokumentet ju lejojnë të ndani drejtpërdrejt në Google+, Facebook dhe Twitter. Letra mund të postojë direkt te Slack.

letër-vs-docs-google-pjesa

Duke përdorur Docs, ju gjithashtu mund të aktivizoni cilësimet e pronarit, të tilla si parandalimi i redaktuesve të ndryshojnë lejet e hyrjes ose të shtojnë njerëz të rinj dhe të mos lejojnë komentuesit dhe shikuesit të shkarkojnë, shtypin ose kopjojnë skedarin tuaj. Ju gjithashtu mund ta bëni dokumentin publik, të arritshëm për të gjithë me lidhje ose vetëm për të zgjedhur njerëz. Letra mund të bëjë vetëm dy të fundit.

Google Docs është fituesi i dukshëm, pasi ofron më shumë kontroll se kush do të bëjë çfarë të bëjë me dokumentet tuaja dhe ai mund t’i shpërndajë ato në rrjetet sociale. Nëse keni nevojë të ndani llojet e skedarëve përveç dokumenteve, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për shpërndarjen.

Fituesi: Google Docs

Raundi i tretë: Karakteristikat e formatimit

Dropbox Paper ka një mënyrë të shpejtë për të formatuar tekstin: zgjidhni fjalën ose tekstin që dëshironi të formatoni dhe do të shfaqet një shirit mjetesh që duken bukur me opsione për ta bërë atë të guximshme, shtoni një theksim ose shënim të madh, ndryshoni atë në një titull, filloni një listë me buletin , krijoni një koment ose bëni atë në një listë për të bërë. Do të duhet të përdorni Markdown për të hyrë në pjesën tjetër të opsioneve, megjithëse nuk ka shumë.

letër-vs-docs-letër-formatimit

Dokumentet e Google nuk janë thjesht të ngjashme me Word në pamje, por edhe në veçori. Ju jeni në gjendje të përdorni bibliotekën e madhe të shkronjave të Docs, të ndryshoni madhësinë e shkronjave në një vlerë specifike, formatimin e bojës mbi të, rritjen ose uljen e indentencës, zgjedhjen e shtrirjes dhe aplikimin e formateve të tjera që do të presim nga redaktorët offline.

letër-vs-docs-docs-formatimit

Duke marrë parasysh pasurinë e tij të tipareve të formatimit të teksteve, është e lehtë të shihen Shkurtimet e Dokumenteve në këtë raund.

Fituesi: Google Docs

Raundi i katërt: Integrimi në media

Në rastin e Docs, integrimi në media bie në vendosjen e fotografive sepse nuk mund të futni video ose të futni lidhje audio. Letra mbështet të gjitha llojet e skedarëve që mund të shikoni paraprakisht në Dropbox, përfshirë videot në YouTube dhe Vimeo dhe lidhjet e Soundcloud. Nëse jeni duke kërkuar ruajtje për median tuaj, lexoni ruajtjen më të mirë në internet për foto dhe video.

Letra është më e gjithanshme, kështu që fiton këtë raund.

letër-vs-dokumentim-letër-media

Fituesi: Letër Dropbox

Raundi i Pestë: Karakteristikat e përgjithshme

Google Docs dhe Dropbox Paper ndajnë disa veçori, duke përfshirë një listë për të bërë, numërimin e fjalëve, kalendarin, historinë e dokumenteve, eksportin dhe shtypjen. Google ju lejon të eksportoni në shtatë lloje skedarësh, ndërsa Paper vetëm tre. Të dy përdorin Kalendarin Google.

Ngjashmëritë mbarojnë këtu.

letër-vs-docs-letër-për-bërë

Letra ka një veçori të lezetshme të quajtur “shabllon” që ju lejon të vendosni dokumentet si shabllone për të shpejtuar krijimin e dokumenteve të reja. Letra gjithashtu ju lejon të shikoni dokumentin tuaj në një pamje tërheqëse të prezantimit, e cila gjithashtu ka një “modë të errët”.

letër-vs-docs-letër-temlatize

letër-vs-docs-letër-general-menu

Përveç që ka një listë për të bërë, Docs integron me Google Keep, një nga aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve. Kjo ju mundëson të thoni, të bëni shënime në lidhje me punën në telefonin tuaj, dhe pastaj t’i përdorni ato ndërsa jeni në laptop.

Vendosja e faqes ju lejon të vendosni madhësinë e letrës nga shkronja në madhësinë B5, pavarësisht nëse orientimi është peizazh apo portret dhe kufijtë individualë.

letër-vs-docs-google-page-konfigurimit

Dokumentet gjithashtu kanë dy karakteristika që ndihmojnë në zgjedhjen e fjalëve: Fjalori dhe Eksploroni. Fjalori ju ndihmon të përcaktoni fjalë që nuk i dini, ndërsa Explore lejon të përdorni motorin e fuqishëm të kërkimit të Google për të hulumtuar në internet. Të dy shfaqen në anën e djathtë të ekranit, duke ju lejuar të vazhdoni të punoni ndërsa përdorni ato.

letër-vs-docs-google-dictionary

Mund të vendosni gjuhën tuaj të dokumentit në çdo gjë nga Afrikanisht në Kore. Nëse dokumenti ka një gjuhë të ndryshme në të, tipari i përkthimit do t’ju ndihmojë të lidhni hendekun gjuhësor. Nëse preferoni të mos shkruani, ka edhe shtypje zanore, gjithashtu.

Dokumentet mund të integrohen me shumë aplikacione, duke përfshirë DocuSign, Thesaurus, krijuesit e diagramit, WordPress për Google Docs dhe më shumë. Rrëshqitjet e Google, për prezantime dhe Google Sheets, për spreadsheets, shkoni me Docs për të bërë përbërjen e zyrës së Google. Ju mund t’i qaseni të gjithë duke përdorur Google, gjë që e bën punën me dokumente edhe më të lehtë.

Shtë e qartë se Google Docs ka shumë karakteristika që i mungojnë Dropbox Paper. Nëse jeni duke kërkuar fuqi të papërpunuar për përpunimin e tekstit, kjo kategori duhet ta rregullojë atë për ju.

Fituesi: Google Docs

Raundi i Gjashtë: Bashkëpunim

Të dy aplikacionet trajtojnë bashkëpunimin në një mënyrë të ngjashme. Pasi ta keni shpërndarë dokumentin tuaj, bashkëpunëtorët e ftuar mund ta ndryshojnë atë njëkohësisht dhe pozicioni i tyre shënohet nga një kursor. Ndryshimet e bëra nga njerëz të ndryshëm korrespondojnë me ngjyra të ndryshme, kështu që është e lehtë të dallosh se kush bëri çfarë. Historia e dokumenteve do të krijojë versione që përputhen me ndryshimet e bëra nga autorë të ndryshëm.

letër-vs-docs-google-Bashkëpunim me

letër-vs-docs-letër Bashkëpunim me

Me cilindo shërbim, ju mund të punoni në kohë reale, të shihni se çfarë bënë të tjerët dhe të kaloni nëpër historinë e dokumenteve tuaja, kështu që ne do ta quajmë këtë kategori lidhëse.

Nëse dëshironi të përmirësoni përvojën tuaj të bashkëpunimit, lexoni në lidhje me ruajtjen më të mirë të cloud për bashkëpunim. Për ta bërë punën e shpërndarë më pak të dhimbshme, lexoni se si ta bëjmë artikullin e lehtë për punë nga distanca.

Fituesi: lidhëse

Mendimet përfundimtare

Dropbox Paper është një përpjekje e shkëlqyer për të hequr Google Docs, por vetëm një përpjekje. Letra është tërheqëse dhe intuitive për t’u përdorur, ka karakteristika interesante dhe mund të integrojë shumë media dhe lloje të tjera skedarësh, por nuk është afër aftësive për redaktimin e tekstit të Docs. E njëjta gjë vlen edhe për karakteristikat e përgjithshme të rritjes së produktivitetit.

Google Docs është fituesi në krahasimin tonë, por si mendoni? A përdorni diçka tjetër për të punuar në dokumentet tuaja në internet? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map