OneDrive vs Dropbox – Cili është Ofruesi më i mirë i Ruajtjes në Cloud

Dropbox dhe OneDrive janë dy zgjedhje konkurruese të ruajtjes së reve, të cilat mund të duken shumë në shikim të parë. Prandaj, arsyeton se shumë njerëz ndoshta qëndrojnë në kontrollin se sa depozitë po marrin dhe sa do të kushtojë para se të bëjnë zgjedhjen e tyre.


Megjithatë, në Cloudward.net, ne e dimë se ka më shumë konsumatori mesatar që duhet të shikojë përveç këtyre gjërave. Për t’i ndihmuar lexuesit tanë të marrin vendimin në lidhje me shërbimin më të mirë për ruajtjen e cloud, ne kemi bashkuar këtë pjesë krahasimi kokë më kokë për të ndihmuar në ndriçimin e dallimeve më të rëndësishme midis Dropbox dhe OneDrive.

Përfundimi ynë është që ndërsa OneDrive mund të duket se ofron më shumë vlerë në sipërfaqe, qasja Dropbox ndaj kontrollit të përmbajtjes dhe enkriptimit e bëjnë atë zgjedhjen e qartë për përdoruesit që vlerësojnë sigurinë e tyre në internet.

Beteja: Dropbox vs OneDrive

Meqenëse zgjidhjet për ruajtjen e cloud mund të ndryshojnë në mënyra shumë të rëndësishme, është e rëndësishme të hidhni një sy se si Dropbox dhe OneDrive grumbullohen. Gjatë katër raundeve, ne do të detajojmë çdo shërbim në kategoritë e planeve të çmimeve, sinkronizimin, kontrollin e përmbajtjes dhe enkriptimin.

1

Çmimeve

Së pari, le të shohim se si dy pretendentët tanë krahasohen kur bëhet fjalë për çmimet.

Dropbox

Dropbox Basic u jep përdoruesve 2 GB ruajtje pa cloud. Ndërsa kjo mbetet prapa shumë prej konkurrentëve kryesorë të Dropbox – përfshirë OneDrive – Dropbox u lejon përdoruesve të fitojnë më shumë hapësirë ​​falas përmes referimeve. Në një llogari falas, referimet neto 500MB secila, deri në 16 GB.

Për njerëzit që kanë nevojë për më shumë hapësirë, Dropbox Pro vjen me 1TB hapësirë ​​ruajtjeje në cloud, të faturuar çdo muaj ose çdo vit.

Kostoja është në përputhje me atë që do të prisja për 1TB të ruajtjes së cloud. Problemi me strukturimin e planit të Dropbox është se ata nuk ofrojnë ndarje më të vogla ose më të mëdha. Kjo mungesë fleksibiliteti përsëri e vë në kundërshtim me disa nga konkurencat e saj kryesore, duke përfshirë Google Drive dhe OneDrive (lexoni krahasimin tonë Dropbox vs Google Drive vs OneDrive).

Përdoruesit e Dropbox Pro mund të përfitojnë nga programi i referimit, duke tylosur 1 GB hapësirë ​​shtesë për kërkesë. Hapësira e referimit është e mbuluar me 32 GB.

Dropbox ofron një plan të arsyeshëm biznesi, i cili çmon me 12,50 dollarë për përdorues. Userdo përdorues biznesi fillimisht dha 1TB hapësirë ​​për ruajtje, por Dropbox do ta lejojë atë për ruajtje të pakufizuar sipas kërkesës – dhe pa ndonjë tarifë shtesë. Megjithatë, duhet të blini së paku pesë licenca, kështu që kjo me siguri nuk do të jetë një opsion për shumicën e konsumatorëve të zakonshëm.

OneDrive

Microsoft lejon 5 GB hapësirë ​​për ruajtjen e cloud për t’ju filluar. Nëse kjo nuk do të jetë e mjaftueshme, ata ofrojnë tre mundësi të ndryshme për konsumatorët e zakonshëm.

Përfshirja e një plani 50 GB për vetëm 1.99 dollarë në muaj është një prekje e këndshme. Shumë përdorues nuk kanë nevojë për ruajtje 1TB në re dhe duhet të vlerësojnë opsionin me kosto më të ulët.

Regjistrohuni për planin personal ose të shtëpisë 1TB, megjithëse, dhe ju gjithashtu mund të keni qasje në versionet e desktopit të Office 365. bodydokush tani mund të përdorë Office Online falas, por versionet e desktopit ju lejojnë të punoni jashtë shfletuesit tuaj.

Aplikacionet e Zyrës 365 përfshijnë:

 • Fjala: përpunimi i fjalëve
 • Excel: spreadsheets
 • Powerpoint: prezantime
 • OneNote: marrja e shënimeve

Plani 1TB i Microsoft është me çmim nën konkurrencën e tij më të ngushtë, përfshirë Dropbox. Office 365 Home është një marrëveshje veçanërisht e mirë për familjet: Etiketa e çmimeve 9,99 $ është ajo që shumica e shërbimeve ngarkojnë për një përdorues të vetëm.

Ashtu si Dropbox, Microsoft gjithashtu ofron një plan biznesi, i cili vjen në disa aromë që variojnë nga 60 në 120 dollarë për përdorues, në vit.

Microsoft nuk e mandaton një numër minimal të përdoruesve për planet e tij të biznesit. Në planin OneDrive Business Advanced, megjithëse, nëse regjistroheni për të paktën pesë përdorues, ndarja juaj e ruajtjes për çdo përdorues bëhet e pakufizuar. Shtë interesante që OneDrive nuk e rrit atë përfitim në planin e biznesit Gjithë-në-Një.

Një mendim i rrumbullakët

Dropbox filloi një partneritet me Microsoft në 2015 për të lejuar pajtimtarët të shikojnë dhe modifikojnë përmbajtjen me Office Online. Ky integrim është i thjeshtë dhe të gjitha zhvillohen nga ndërfaqja në internet e Dropbox. Duhet të jesh në internet për ta përdorur, megjithëse.

Se abonentët 1TB OneDrive fitojnë qasje në versionin e desktopit të kompletit të zyrës popullore të Microsoft mbetet një avantazh i këndshëm për të zgjedhur OneDrive mbi Dropbox. Aty ku OneDrive me të vërtetë shkëlqen mbi Dropbox, megjithatë, është fleksibilitet dhe kosto. OneDrive ofron një mundësi 50 GB dhe një plan familjar. Plus, plani i tij 1TB është 3 dollarë më i lirë në muaj sesa Dropbox Pro.

Raundi: Pika e icingmimeve për OneDrive

Logoja e Dropbox
Logo OneDrive

2

Sync

Ky raund ka të bëjë me përcaktimin se cili nga dy ofruesit do t’i mbajë skedarët tuaj më të azhurnuar, si dhe kontrollimin e shpejtësive të lidhjes së të dy shërbimeve.

Dropbox

DropBox ju lejon të sinkronizoni përmbajtjen në çdo pajisje në të cilën keni instaluar aplikacionin Dropbox. Platformat e mbështetur në desktop përfshijnë:

 • Windows
 • Mac OS
 • Linux (Ubuntu, Fedora)

Instalimi i aplikacionit në desktopin tuaj krijon një dosje sinkronizimi, e cila mund të përdoret ashtu si çdo dosje tjetër në OS tuaj. Kalimi i përmbajtjes në këtë dosje e ngarkon atë në një qendër të dhënash Dropbox

Dropbox ka aplikacione celulare për:

 • android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • ferrë

Në përgjithësi, pajisjet e mbështetura nga Dropbox përfshijnë të dyja platformat e njohura dhe disa që nuk janë aq të zakonshme, si Ubuntu dhe Fedora.

Për të parë se sa mirë Dropbox menaxhon procesin e sinkronizimit, kam kryer disa teste në laptopin tim të Windows për të matur shpejtësinë e transferimit të skedarëve. Këto teste përfshinin dërgimin e një dosje të ngjeshur 258MB në dhe nga re.

Për kontekstin, shpejtësia ime e ngarkimit dhe e shkarkimit ishte mesatarisht 160/12 Mbps kur u kryen këto teste, sipas speedtest.net.

Avg. koha e ngarkimitAvg. Koha e shkarkimit
Dropbox04:4400:19
OneDrive03:5500:14

Këto janë periudha mjaft të mira por me Dropbox në të vërtetë bëhet më mirë. Kjo sepse Dropbox përfshin diçka që quhet sinkronizim shtesë. Sinkronizimi shtesë është një proces i transferimit të skedarit në të cilin vetëm pjesët e ndryshuara të një skedari janë të sinkronizuar. Për shkak se i gjithë skedari nuk ngarkohet ose shkarkohet sa herë që një skedar ndryshohet, kursen kohë dhe burime të sistemit.

Për të zbuluar se sa, unë bëra një provë tjetër në të cilën bëra një ndryshim të vogël në dosjen e ngjeshur në laptopin tim (fshiva njërën prej skedarëve brenda tij). Ndryshimi u reflektua në ruajtjen time në cloud Dropbox në vetëm 13 sekonda.

Për të ndihmuar në menaxhimin e mëtutjeshëm të ndikimeve në burimet e sistemit, Dropbox lejon përdoruesit të rrisin shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit. Ky proces mund të menaxhohet nga ikona e sistemit të trayit.

Ndërsa nuk ka të ngjarë të ketë një problem me të cilin do të hasen shumica e njerëzve, kur ngarkoni skedarë në Dropbox përmes shfletuesit tuaj, ekziston një kufi i madhësisë së skedarit 20 GB. Nuk ka kufi nëse ngarkoni nga desktopi ose aplikacioni celular.

OneDrive

OneDrive vjen para-instaluar në pajisjet Windows 10 dhe është krijuar që të jetë një pjesë integrale e përvojës së Windows pasi Microsoft ndjek trendin e transferimit të shërbimeve në cloud..

Instalimi është gjithashtu në dispozicion për Mac OS X 10.9 ose më i lartë, i cili është i dobishëm nëse dëshironi të punoni nga platforma të ndryshme për detyra të ndryshme, ose si MS Office por preferoni makinat Mac. Microsoft nuk mbështet asnjë ndryshim të linux.

Qasja në celular është e gjerë, megjithatë, me aplikacione për:

 • android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • ferrë

Për të krahasuar të dy, unë bëra të njëjtat teste të shpejtësisë sinkronizimi në OneDrive siç bëra në Dropbox.

Avg. koha e ngarkimitAvg. Koha e shkarkimit
Dropbox04:4400:19
OneDrive03:5500:14

Për transferimet fillestare të skedarëve, OneDrive e tejkaloi Dropbox-in me një diferencë të vogël.

Problemi është se, ndryshe nga Dropbox, OneDrive nuk përfshin transferime të skedarëve shtesë në arkitekturën e tij të rrjetit. Kjo do të thotë që skedarët e ndryshuar zëvendësohen në tërësisht çdo herë kur një skedar ndryshohet. Kjo mund t’i lërë përdoruesit individualë dhe bashkëpunëtorët e tyre të presin nëse skedari është veçanërisht i madh.

Ajo gjithashtu lidh më shumë gjerësi bande dhe burime të sistemit, të cilat mund të ndikojnë në aftësinë tuaj për të përmbushur detyra të tjera. Duke i bërë gjërat edhe më të errëta për përdoruesit, Microsoft nuk e mbështet shpejtimin e sinkronizimit. Ky mund të jetë problem nëse jeni duke punuar nga një lidhje e ngadaltë ose duke ngarkuar skedarë të mëdhenj.

OneDrive gjithashtu kufizon ngarkimet e madhësisë së skedarit në 10 GB, pavarësisht nëse inicioni këto ngarkime nga shfletuesi juaj i uebit ose nga dosja e sinkronizimit të pajisjes tuaj. Kjo nuk do të ndikojë te shumica e përdoruesve, por është diçka për të qenë në dijeni.

Dy mendime të rrumbullakëta

Dropbox mbështet një gamë pak më të gjerë të platformave sesa OneDrive por shumica e përdoruesve nuk do të kenë kujdes pasi që të dy mbështesin Windows, Mac OS, iOS dhe Android.

Issueështja më e madhe – dhe një arsye vërtet bindëse për të zgjedhur Dropbox mbi OneDrive – është dështimi i pashpjegueshëm i Microsoft për të përfshirë ngarkime shtesë të skedarëve në arkitekturën e tyre të transferimit. Kjo mund të bëjë që sinkronizimi të zvarritet pa nevojë. Për ata që kanë kufij në planet e tyre të të dhënave, gjithashtu konsumon më shumë megabajt.

Përfshirja e kontrolleve të sinkronizimit të pirgëve nga Dropbox është vetëm një arsye më shumë pse është zgjedhja e lehtë në raundin e dytë.

Raundi: Pika e sinkronizimit për Dropbox

Logoja e Dropbox
Logo OneDrive

3

Ndarja dhe kontrolli i përmbajtjes

Sa e lehtë bëjnë dy pretendentët tanë për të shpërndarë skedarë dhe përmbajtje nëpër pajisje?

Dropbox

Ndarja me Dropbox ekzekutohet përmes ndërfaqes në internet. Thjesht nënvizoni objektin ose objektet që dëshironi dhe klikoni në butonin “share”.

Kur ndani përmbajtje, ju krijoni një lidhje të bashkangjitur me atë përmbajtje. Për shpërndarje, ju ose mund të dërgoni me email lidhjen për individë të veçantë nga ndërfaqja, ose thjesht kopjoni dhe ngjisni kudo që dëshironi (d.m.th., Slack, Facebook, mesazh me tekst). Dokush me atë lidhje më pas mund të hyjë në atë përmbajtje dhe ta komentojë atë.

Ju mund të ndani përmbajtje në nivelin e skedarit dhe dosjes. Vetëm aksionet e dosjeve mund të jepen lejet e modifikimit, megjithëse. Nëse ndani një skedar individual, të ftuarit janë të kufizuar për të parë.

Një nga aspektet kryesore të kontrollit të përmbajtjes që Dropbox merr të drejtën është përfshirja e të dy fjalëkalimeve dhe data e skadimit të lidhjeve. Fatkeqësisht për përdoruesit që nuk paguajnë, ju duhet të jeni një përdorues i Dropbox Pro për të hyrë në këto opsione.

Nga ndërfaqja në internet e Dropbox, mund të monitoroni me lehtësi përmbajtjen tuaj të përbashkët nga dy faqe të ndryshme.

Skeda “sharing” ju lejon të shihni se cilat dosje dhe skedarë keni ndarë dhe cilat janë ndarë me ju. Skeda “lidhje” ju lejon të menaxhoni opsionet e lidhjeve të lidhura me përmbajtjen tuaj të përbashkët.

Sshtë një faqe e tretë e quajtur “ngjarje” ku mund të kontrolloni aktivitetin e përgjithshëm në llogarinë tuaj. Kjo përfshin veprime të ndërmarra nga ju dhe ata të ftuar për të hyrë në përmbajtjen tuaj.

Nëse ju ose një nga bashkëpunëtorët tuaj bëni një ndryshim të padëshiruar të skedarit ose fshini aksidentalisht një skedar, Dropbox ju lejon të rikuperoni të dy skedarët e fshirë dhe versionet e mëparshme të skedarit të skedarit.

Ju mund të rikuperoni versionet e fshirë dhe të mëparshëm të skedarëve për aq kohë sa brenda 30 ditëve nga fshirja ose ndryshimi i skedarit. Nëse jeni përdorues i Dropbox Pro, ekziston gjithashtu një mundësi për të blerë historinë e versionit të zgjatur (EVH), e cila përfundon deri në një vit.

Nëse jeni përdorues i një biznesi Dropbox, mund të rikuperoni versionet e skedarit të fshirë ose të mëparshëm dhe pa pasur nevojë të paguani privilegjin.

OneDrive

OneDrive ka një ndër ndërfaqet më të mira në internet për çdo shërbim të ruajtjes së cloud. Designedshtë i dizajnuar në mënyrë të thyer dhe është përgatitur mirë – duke e bërë të lehtë ndarjen e shumë objekteve menjëherë.

Ashtu si me Dropbox, kur ndani një dosje ose skedar OneDrive krijon një lidhje URL që tregon përsëri. Ju mund të bashkëngjitni leje në atë lidhje që lejon përdoruesit të redaktojnë përmbajtjen e përbashkët ose t’i kufizojnë ato për të parë vetëm hyrje.

Nga brenda ndërfaqes në internet, mund të kopjoni lidhjen për të shpërndarë me dorë, ta dërgoni atë përmes postës elektronike, ose t’i ndani në një sërë platformash të mediave sociale si Facebook dhe Twitter.

OneDrive nuk ju lejon të vendosni fjalëkalime ose data të skadencës në lidhje të përbashkëta, megjithëse. Ky është një shkak për shqetësim, pasi do të thotë që ata me të cilët keni lidhje të përbashkëta mund t’i kalojnë ato tek të tjerët pa pëlqimin ose dijen tuaj.

Ndërfaqja në internet e OneDrive ju lejon të kontrolloni përmbajtjen e përbashkët me një skedë “të përbashkët”, e cila do t’ju ndihmojë të mos humbni vëmendjen e asaj që është atje.

OneDrive integron automatikisht me Office Online. Ndërsa mund të kontrolloni se çfarë ndryshimesh kanë bërë të tjerët në një dokument të veçantë nga brenda aplikacionit përkatës të Office, OneDrive nuk u jep përdoruesve një mënyrë për të audituar aktivitetin më gjerësisht siç bën Dropbox me faqen e tyre të ngjarjeve.

OneDrive ju lejon të rikuperoni versionet e mëparshme të skedarëve, vetëm për llojet e skedarëve të Microsoft Office. Ju jeni ngecur me çdo ndryshim të bërë në skedarët jo-zyre, gjë që e bën përjashtimin e opsioneve më të mira të kontrollit dhe kontrollit edhe më të rrezikshëm

Artikujt e fshirë mund të rikuperohen nga koshi juaj i riciklimit për 30 ditë, pavarësisht nga lloji i skedarit. Sidoqoftë, nëse përmbajtja në koshin tuaj të riciklimit tejkalon dhjetë përqind të ndarjes totale të cloud, artikujt më të vjetër do të fshihen automatikisht dhe përgjithmonë pas tre ditësh.

Rreth tre mendime

Të dy shërbimet e bëjnë shumë të thjeshtë ndarjen e përmbajtjes. Duke mos qenë në gjendje ta mbroni në mënyrë të duhur atë përmbajtje duhet t’ju bëjë të kujdesshëm ta bëni këtë me OneDrive, megjithëse.

Ndërsa ju duhet të jeni një pajtimtar pagues për të bashkangjitur fjalëkalimet dhe datat e skadimit të aksioneve të përmbajtjes me Dropbox, të paktën opsionet janë atje. Dropbox gjithashtu ofron mundësi më të mira të auditimit dhe skedar më fleksibël të fshirë dhe rikuperim të versionit.

Raundi: Ndarja dhe Pika e Kontrollit të Përmbajtjes për Dropbox

Logoja e Dropbox
Logo OneDrive

4

siguri

Së fundmi, sa e sigurt është ruajtja e të dhënave tuaja me cilindo shërbim?

Dropbox

Dropbox kodon të dhënat në tranzit me sigurinë e shtresës së transportit (TLS) dhe encryption 128-bit AES. 128 bit mund të duket e ulët kur kriptimi 256-bit është një opsion por për të gjitha qëllimet praktike është i pakontestueshëm. Gjithashtu, sa më pak komplekse të kriptohet, aq më shpejt është koha e ngarkimit.

Sapo skedarët të arrijnë në qendrën e të dhënave Dropbox, ato janë deshifruar. Më pas, përmbajtja e skedarit bëhet përsëri e shifruar, këtë herë duke përdorur AES 256-bit. Sidoqoftë, ato lënë metadatat tuaja. Kjo ndihmon në proceset e indeksimit, por është gjithashtu një shqetësim për sigurinë pasi që ende ka shumëçka që dikush mund të tregojë për ju vetëm nga metadata.

Në përgjithësi, Dropbox ka politika të rrepta kundër punonjësve që përdorin të dhënat e përdoruesve. Megjithatë, në raste të caktuara, të tilla si nën drejtimin e një urdhri, ata do të deshifrojnë dhe shpërndajnë të dhënat tuaja.

Ata janë në gjendje ta bëjnë këtë sepse mbajnë çelësin tuaj të enkriptimit. Dropbox nuk ofron një mundësi për kriptimin e njohurive zero (nga fundi në fund). Nëse kjo është një shqetësim ose dëshironi të mësoni më shumë rreth asaj që është encryption e njohurive zero, Cloudward.net ka shumë artikuj mbi këtë temë – siç është ky artikull për alternativa të sigurta të Dropbox.

Dropbox i lejon përdoruesit të vendosin verifikim me dy faktorë për të hyrë në të dhënat e tyre, gjë që ndihmon në mbrojtjen kundër fjalëkalimeve të dobëta, të cilat mund të zhvishen nga sulmet brutale të forcave.

Pasi të aktivizohet, përveç hyrjes në llogarinë tuaj me fjalëkalimin tuaj, në të ardhmen do t’ju kërkohet të shkruani një kod sigurie të dërguar në telefonin tuaj celular, ose të përdorni aplikacionin celular për të verifikuar identitetin tuaj.

OneDrive

Ashtu si me Dropbox, të dhënat e OneBox janë të koduara ndërsa janë duke përdorur SSL / TLS.

Sidoqoftë, të dhënat e pushimit janë të koduara vetëm në këtë kohë për llogarinë OneDrive Business, dhe kjo nuk është mirë duke marrë parasysh disa nga shqetësimet për shkeljen e të dhënave që përmenda më lart, shoqëruar me faktin se Microsoft është shpesh sulmi i hacks duke marrë parasysh kudjësinë e tij.

Llogaritë OneDrive Business janë të mbrojtura me AES 256-bit.

Për më tepër, me pranimin e vet, Microsoft skanon skedarët tuaj për përmbajtje kundërshtuese. Ndërsa kjo është një përpjekje për të goditur përhapjen e pornografisë së fëmijëve, dhe Microsoft pretendon të mos përdor skanimet për asgjë tjetër, disa përdorues mund të jenë të pakëndshëm me këtë proces.

Sipas politikave të tyre të brendshme, materialet me të drejta të autorit, të tilla si filmat, nuk do të hiqen nëse nuk u bëhet atyre një njoftim për shkelje të së drejtës. Për më tepër, ata pretendojnë të mos përdorin skanime të tilla për qëllime të marketingut.

Prapëseprapë, duke pasur parasysh politikat e tyre të dobët të kriptimit dhe faktin që ata skanojnë të dhënat tuaja në radhë të parë, këshillat e mia janë që të përdorni vetëm OneDrive për projektet e punës në vazhdim që nuk janë të ndjeshëm në natyrë.

Raundi: Pika e sigurisë për Dropbox

Logoja e Dropbox
Logo OneDrive

5

Aktgjykimi

Si një optimist me një kuptim të shërbimeve, përpiqem të gjej vlerën në gjithçka. Sidoqoftë, duke pasur parasysh që Dropbox integrohet me produktet e MS Office, unë kam një problem të vogël për të mbrojtur një çështje ku mund të dëshironi të përdorni OneDrive në vend se kjo mohon të vetmin avantazh real që do të kishte.

Strategjia e Microsoft prapa OneDrive duket se mbështetet te përdoruesit e Windows 10 për të menduar se është integrale për përvojën, në vend se një ku përpiqet dhe përputhet me konkurrentët si Dropbox në karakteristika dhe funksionalitet

Ky është një turp sepse nëse Microsoft bëri disa ndryshime, OneDrive mund të ishte produkt suprem. Mekanika e ndërfaqes është fantastike dhe duket e shkëlqyeshme.

Tani për tani, Cloudward.net pa rezervë rekomandon Dropbox mbi OneDrive. Jeni dakord Na tregoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Fituesi: Dropbox

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me