Ofruesit më të mirë të lirë të pritjes së faqes në internet: Përvetësimi më i mirë për më pak

Industria e web hosting pritet të rritet në 154 miliardë dollarë deri në vitin 2022, dhe kjo nuk është pa arsye. Miliona uebfaqe shkojnë çdo ditë në planet që shumica e njerëzve nuk mund t’i lejojnë.


Merrni Pagely (për të cilën mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë të faqes), për shembull, e cila ngarkon mbi 1000 dollarë në muaj në pothuajse të gjitha planet. Ndërsa është shumë e mirë, çmimi është thjesht shumë i lartë për shumë që duhet të paguajnë.

Ne jemi këtu për të ndihmuar në demostifikimin e botës shpesh konfuze dhe të shtrenjtë të mbajtjes së faqes në internet dhe t’ju japin mjetet që ju nevojiten për të marrë një vendim të informuar. Ne do të flasim për atë se si të kursejmë pak para kur të regjistrohemi dhe të ofrojmë rekomandimet tona për mbajtjen e lirë.

Isfarë është Web Hosting dhe Pse më duhen??

Web hosting është sistemi i vendosur për të ruajtur të dhënat e faqes suaj të internetit. Uebfaqet mbajnë të dhëna si imazhe dhe tekst, dhe dyqane të pritës të internetit që i dërgojnë ato sa herë që dikush po përpiqet të hyjë në faqen tënde.

Bshtë e mërzitshme, e sigurt, por të kuptuarit se çfarë bën një host në internet do t’ju kursejë para. Udhëzuesi ynë i plotë më i mirë i web hosting do të zhyten në specifikat, por të kuptuarit e këtij përkufizimi të thjeshtë duhet të mjaftojë tani.

Kryesisht, një host në internet merr me qira pronën e internetit. Ju jeni qiramarrës në një server dhe mund të paguani pak a shumë në varësi të hapësirës që ju nevojitet dhe sa larg është ajo zonë nga dikush tjetër.

Kompanitë si Squarespace dhe Wix, ku shumë përdorues të rinj grumbullohen, e marrin emrin “web hosting” nga ekuacioni, por gjithsesi është e njëjta gjë. Këto kompani po ju shesin dy gjëra kryesore: një emër domain dhe web hosting. Ndërsa disa tipare të tjera vijnë së bashku me të, kjo është kryesisht ajo që po merrni.

Sidoqoftë, ju mund ta bëni këtë vetë dhe të kurseni shumë para në proces. Duke blerë një emër domain dhe duke zgjedhur një host të veçantë, jo vetëm që kurseni para, por gjeni një plan që funksionon si duhet për ju.

Për më tepër, kjo hap mundësinë e përdorimit të një CMS si WordPress. Nëse planifikoni të vazhdoni këtë rrugë, sigurohuni që të shikoni web hosting-in tonë më të mirë për WordPress, si dhe tre udhëzuesit tanë që po ju ecin duke e përdorur atë. 

 • Udhëzuesi i fillestarit për të përdorur WordPress
 • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress
 • Udhëzues i avancuar për përdorimin e WordPress

Jo të gjitha planet janë krijuar të barabarta, megjithatë, në të dy termat e teknologjisë dhe parasë, gjë që çon bukur në pyetjen tonë të rradhës.

Mfarë e bën të lirë Web Hosting?

Lundrimi në llojet e ndryshme të mbajtjes në internet mund të jetë konfuze, veçanërisht për blerësit për herë të parë. Pricesmimet nuk duket se shtohen dhe specifikimet që pasojnë nuk kanë kuptim. Ekziston një metodë për çmendurinë, dhe të dish se si funksionojnë planet do t’ju kursejnë para.

Mënyra më e lirë për të marrë faqen tuaj të internetit në internet është me hostimin e përbashkët. Kjo arkitekturë merr shumë përdorues të ndryshëm dhe i vendos ata së bashku në të njëjtin server, duke përhapur burimet midis ngarkesës.

Mikpritësi i uebit mund të maksimizojë burimet e tij duke e bërë këtë, duke ulur kostot dhe duke ia kaluar ato tek ju. Në vend që të blini të gjithë fuqinë e një serveri dhe të shpresoni ta përdorni atë, gjithçka lëviz ashtu siç i duhen përdoruesit. Sidoqoftë, ka dobësi.

Shpejtësitë dhe kohën e duhur marrin një hit të konsiderueshëm me pritjen e përbashkët, së bashku me disa çështje të sigurisë. Një përdorues me qëllim të keq, për shembull, mund të përmbytë serverin me trafik, duke hogging burimet dhe përfundimisht ta marrë atë jashtë linje, së bashku me faqen tuaj të internetit.

Planet e përbashkëta janë planet më të lira, por jo dhe planet e vetme që e bëjnë të lirë web hosting-in. Pritja në cloud po vazhdon të ulet në kosto ndërsa rritet, dhe planet VPS ofrojnë një zgjidhje të dedikuar pa kosto.

Përkundër planit, është e rëndësishme të kuptoni se shpenzimi më i madh për një host në internet janë burimet. Do gjë që u lejon atyre të vendosin më shumë përdorues nën të njëjtën ombrellë të energjisë, do të zvogëlojë kostot. Nëse dëshironi të keni një pritje të lirë në internet, është më mirë të ndiheni larg nga çdo plan që ju jep një pjesë të madhe të burimeve për veten tuaj.

Mos u ngatërroni lirë me falas, megjithëse. Ndërsa ka ofrues atje që do të vendosin faqen tuaj te internetit për zip, dobësitë më të mëdha tejkalojnë çdo kursim të kostos. Pritja falas në internet do t’ju marrë në internet, dhe madje mund t’ju japë një domain, por nuk është plotësisht.

Reklamat e mëdha, ndërhyrëse janë shqetësimi, duke marrë përsipër faqen tuaj falas dhe të shkëpusin çdo përmbajtje aktuale në të. Pritësi i uebit po bën para nga ju por nuk ju lejon të mbani një shkurtim.

Për faqet që duan të rriten një bazë e madhe e përdoruesve, problemi është i dukshëm, por gjithsesi është problem për faqet personale. Për shembull, nëse dëshironi të krijoni një portofol, një host i lirë në internet mund ta strehojë atë, por çdo profesionist do të largohej në momentin kur një shfaqje shfaqet në një mostër shkrimi.

Ekzistojnë çështje të tjera si mungesa e kontrollit, zgjedhja e kufizuar në emrin e domain, pa mbështetje teknike dhe më shumë, por më e madhja është se sa afër jeni me një plan të mirë. Planet më të përbashkëta janë vetëm disa dollarë në muaj, që në thelb janë falas, dhe ofrojnë shumë më tepër anije.

Për shkak se një host mund të mbledhë shumë përdorues të gjithë që paguajnë një tarifë të ulët, ju merrni akses në stafin e plotë të mbështetjes, opsionet e personalizimit, opsionet e fitimit të parave dhe më shumë. Do të keni paketën e plotë të shërbimeve të mbajtjes në internet për një çmim që mund të jetë falas.

Më e mira për të ndarë: Bluehost

Për një pritje të përbashkët, nuk mund ta mposhtni Bluehost. Planet e tij janë disa nga më të gjithat në treg, me një pikë çmimi konkurruese dhe mjaft karakteristika të përfshira.

Kjo fillon me një domen. Ju nuk keni nevojë të shkoni në një regjistër të veçantë si GoDaddy për të blerë një të tillë. Përkundrazi, viti i parë është në BlueHost, kështu që ju mund të përqendroheni në fillimin e faqes tuaj dhe jo atë që ju duhet të blini tjetër.

Unë do t’ju nxis larg nga plani “themelor”, megjithatë. Për çmimin, nuk ka shumë vlerë në të për shkak të numrit të kufizuar të adresave të postës elektronike, hapësirës në internet dhe nënfushave. Plani “kryeministër”, i cili drejton vetëm disa dollarë më shumë në muaj, ofron shumë më tepër.

Të gjitha kufizimet janë hequr, duke ju lejuar të rriteni dhe të shtoni faqet e internetit në planin tuaj sipas nevojës. Ju merrni SpamExperts për malware, privacy domain për të mbrojtur informacionin tuaj personal dhe SiteBackup Pro në rast se faqja juaj është fshirë.

Dobësia e vetme është që ju do të duhet të nënshkruani një kontratë shumë-vjeçare për çdo plan të përbashkët. Ndërsa kjo temë është e zakonshme në mesin e hostëve në internet, shumë ofrojnë një plan muaj-për muaj me një normë më të lartë.

I tillë nuk është rasti me Bluehost, kështu që do të duhet të zgjidhni diku nga një deri në pesë vjet pritje. Shtë e vështirë të ankoheni, veçanërisht, kur tre vjet mbajtja e “kryeministrit” kushton vetëm 200 dollarë.

Lexoni rishikimin tonë BlueHost për të mësuar më shumë rreth pritësin, ose provoni vetë me një garanci të kthimit të parave 30-ditore. 

Më e mira për të filluar: iPage

Web hosting nuk merr ndonjë çmim më të lirë se iPage, ku planet kanë vetëm disa dollarë në muaj. Mos lejoni që t’ju mashtrojë, sidoqoftë; ka shumë që po merrni për çmimin. iPage ofron siguri, marketing dhe mjete ndërtimi falas për t’ju siguruar online dhe për t’ju siguruar që të lulëzoni ndërsa jeni atje.

Me secilin plan, ju merrni akses tek krijuesi i faqeve të internetit tërheqje dhe rënie. Ky mjet është i jashtëzakonshëm për bizneset e vogla që nuk duan të bëjnë bujë me WordPress ose HTML, por përkundrazi kanë nevojë për një uebfaqe statike që duket e shkëlqyeshme.

Shtë shumë si SquareSpace ose Wix, por shumë më lirë me karakteristika shumë më të mira. Do të merrni mbi 200 dollarë në kredi reklamash, një domain falas dhe qasje në mjetet e sigurisë të SiteLock për të mbrojtur malware.

Ashtu si me Bluehost, ju mund të zgjidhni vetëm plane shumëvjeçare, duke filluar nga një deri në tre vjet. Sidoqoftë, çmimi nuk hidhet aq dukshëm. Dallimi midis dy dhe tre vjet është vetëm një dollar shtesë.

Ju mungojnë disa shtesa si një certifikatë SSL dhe rezervë automatike, por këto mund të blihen në arkë për pak shtesë. Isshtë një pikë e fortë hyrëse në pritjen në internet me tarifat më të lira që kemi parë. Ju mund të lexoni rishikimin tonë iPage për të mësuar më shumë ose provuar atë vetë me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

Më e mira për WordPress: SiteGround

Zbuluam që SiteGround është alternativa më e mirë për përdoruesit e WordPress. Ajo ofron zgjidhje të menaxhuara me një pjesë të kostos së konkurrentëve të saj, me shumë karakteristika për tu ngritur.

Për WordPress, ekzistojnë tre plane të ndryshme, secila prej të cilave ndihet e ekuilibruar për çmimin. SiteGround mashtron planet në një mënyrë që paraqet një rrugë të qartë të rritjes për faqet e WordPress, duke shtuar më shumë burime ndërsa rritet trafiku.

SiteGround ofron veçori në këto plane që hostet e tjerë rezervojnë për nivele më të larta. Ju po merrni serverët e aktivizuar HTTP / 2, ruajtjen e SSD dhe më shumë. Kjo do të thotë që faqja juaj përputhet me protokollet e fundit dhe ruhet në ruajtjen më të shpejtë.

Mimet fillojnë vetëm me disa dollarë në muaj me burime të përshtatshme për deri në 10,000 vizitorë. Ky nuk është një numër i vështirë, thjesht një rekomandim se kur mund të jetë koha të hidheni në një shkallë tjetër. Modeli i gurëve në hap funksionon shkëlqyeshëm këtu, duke siguruar një rrugë të qartë të rritjes për ata që fillojnë në WordPress.

Lexoni rishikimin tonë të SiteGround për të mësuar pse ne mendojmë se ky host është kaq i shkëlqyeshëm ose hidheni në sediljen e shoferit me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

Më e mira për mjedisin: GreenGeeks

GreenGeeks është një pritës miqësor me mjedisin në internet që ka tarifa jashtëzakonisht të lira. Ndërsa mjedisi ka pak të bëjë me kursimin e parave, GreenGeeks është aq i mirë sa duhej ta përfshinim atë si shtesë.

Ajo që është më mbresëlënëse në lidhje me GreenGeeks është që ajo mund të presë vende të lira dhe me fuqi të mjaftueshme, ndërsa përsëri i jep përsëri mjedisit. Shtë një gjë e çuditshme të mendosh, por industria e web hosting do të tejkalojë linjat ajrore në ndotjen e mjedisit deri në vitin 2020.

GreenGeeks e lufton këtë duke blerë tre herë sasinë e kredive të energjisë së erës ndërsa konsumon. Edhe kështu, serverat nuk janë të fuqishëm. GreenGeeks ofron tërësinë e plotë të veçorive të mbajtjes në internet për vetëm disa dollarë në muaj.

Ka shumë pak dobësi në të kur krahasohet me opsionet e tjera në këtë listë, me përparimin e madh të zvogëlimit të gjurmës suaj të karbonit. Lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks për të mësuar më shumë ose provoni atë vetë me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

Allround më të mirë: HostGator

Kur keni dyshim, shkoni me HostGator. Simplyshtë thjesht hosti më i larmishëm në internet përreth, që strehon përdoruesit plotësisht të mëdha dhe të vogla. Ndërsa shumë hoste përqendrohen në njërën ose tjetrën, HostGator mbulon të gjitha bazat e tij.

Ju keni disa mundësi të ndryshme kur shikoni anën e lirë të shërbimeve. Ka një pritje të përbashkët, cloud dhe WordPress. Pritja e përbashkët është e krahasueshme me çdo mundësi tjetër në këtë listë në lidhje me çmimin dhe specifikimet, dhe mbajtja e WordPress është në të njëjtën kohë me SiteGround. Ajo që është më mbresëlënëse është pritja në re.

Kjo përhapet faqen tuaj në shumë servera të ndryshëm në cloud për të përmirësuar besueshmërinë. HostGator ka kryesuar këtë formë të mbajtjes në internet dhe është një nga mënyrat më të lira për të hyrë në të.

Ka një listë të veçorive të lavanderive në të gjitha planet, prandaj sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë të HostGator për të parë pse mendojmë se është më e mira. Mund ta provoni edhe vetë shërbimin me një garanci 45-ditore të kthimit të parave.

Përmendje i nderuar: Hostinger

Një shtesë e re në formacionin tonë, Hostinger është një nga opsionet më të mira për një pritje të lirë në internet. Planet janë shumë të lira, që vijnë vetëm me dy dollarë në muaj. Ju gjithashtu merrni një ton karakteristikash, duke përfshirë një suitë premium sigurie dhe backup ditor.

Siguria është veçanërisht mbresëlënëse. Hostinger përfshin mbrojtje BitNinja në çdo server. Ky softuer i palës së tretë mbron nga malware, sulmet DDoS dhe sulmet brutale të forcës. Përdor gjithashtu mësimin e makinerisë, që do të thotë se, nëse një server ka një sulm, të tjerët do të informohen për IP me qëllim të keq.

Ka shumë për të pëlqyer jashtë kësaj, sidoqoftë. Hostinger është një nga hostet më miqësorë të faqes në internet që kemi hasur. Një panel kontrolli i dizajnuar pastër arrin të ju jap mjaft fuqi, pa shumë pakuptimësi.

Ndërtuesi i përfshirë i faqes në internet është po aq i lehtë. Ndërsa ekziston një kurbë mësimi për cilindo nga këto programe, Hostinger arrin të lehtësojë procesin. Ndërtuesi mund të bëhet i çuditshëm pasi dizajnet përfshihen më shumë, por kjo është vetëm sepse sa mund të bëjë.

Hostinger është padyshim një nga mënyrat më të mira për të marrë web hosting me lirë. Ju merrni një suitë të mrekullueshme sigurie, kopje rezervë të përditshme, një ndërtues falas të faqes në internet dhe herë shumë të shpejtë të reagimit. Shikoni shqyrtimin tonë të Hostinger për të mësuar më shumë, ose provoni vetë me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

përfundim

Web hosting mund të jetë i kushtueshëm, por ka shumë mundësi të lira që ofrojnë shërbime të shkëlqyera për jo shumë kosto. Zgjedhja e një pritjeje falas është atje, por është e vështirë të justifikohet kur këta ofrues janë kaq të lirë dhe ofrojnë kaq shumë vlerë.

Ne shkruajmë një artikull se si të zgjidhni një host në internet në rast se ju nevojiten pak më shumë informacion në vlerësimin e zgjedhjes suaj, kështu që sigurohuni ta kontrolloni nëse ju duhen më shumë për të menduar. Me cilin ofrues po shkoni? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map