monday.com vs Wrike: Two Big Emrat Battle in 2020

Ne kemi një konkurs të madh në duart tona me dy nga mjetet tona të preferuara për menaxhimin e projekteve, që shkojnë kundër njëri-tjetrit në një betejë kokë më kokë. Ne nuk e kemi idenë se kush do të dalë në krye, por duhet të jetë kënaqësi ta zbulosh. Merrni vendin tuaj për të hënën.com kundër Wrike.


monday.com, për të cilën mund të lexoni në rishikimin tonë të monday.com, shkëlqyen kur bëhet fjalë për përdorshmërinë, si dhe në çdo fushë tjetër. Wrike është e fortë në karakteristikat dhe sigurinë dhe një mjet i shkëlqyeshëm për bizneset që janë serioze në lidhje me menaxhimin e projektit. Lexoni rishikimin tonë Wrike për më shumë detaje.

monday.com kryesoi artikullin më të fundit më të mirë të softuerit për menaxhimin e projektit, duke rrëzuar ish-kampionin Wrike off fronin. Wrike ka ecur mirë në artikujt tonë kokë më kokë, të tilla si Wrike vs Asana, kështu që ndoshta do të bëjë një rikthim të papritur.

Vendosja e një luftë: monday.com vs Wrike

Si zakonisht me kokën më kokë, ne do t’i krahasojmë luftëtarët për katër raunde të përqendruara në zonat kryesore. Më e mira në çdo raund merr një pikë. Cilado platformë të ketë më shumë pikë në fund fiton. Në rast të lidhjes, ne do të zgjedhim një fitues bazuar në të cilin fitoi raundet e saj me marzhet më të mëdha.

Së pari, ne do t’i shikojmë tiparet dhe do të krahasojmë se çfarë mund të bëjnë platformat për ju. Pastaj, ne do të kalojmë në çmim dhe do të shohim se çfarë ndikimi do të kenë ato në portofolin tuaj. Në raundin e “lehtësisë së përdorimit”, ne do të shohim se cila platformë është më miqësore për përdoruesit dhe ju lejon ta përdorni atë me bujë minimale. Më në fund, ne do të shikojmë nën kapuç dhe do të shohim se cili ka karakteristikat më të mira të sigurisë dhe intimitetit.

Nëse jeni të shqetësuar për të qëndruar të sigurt në internet, lexoni pesë gjërat tona që duhet të dini rreth artikullit të krimit në internet për këshilla të dobishme.

Tani, le të bëjmë zile dhe të fillojmë raundin e parë.

1

Features

Karakteristikat janë fusha më e rëndësishme sepse ato përcaktojnë atë që programi bën për ju. Detajet e kësaj do të jenë thelbësore për përfitimet që mund të sjellë në biznesin tuaj. Mjetet e menaxhimit të projektit bazohen rreth menaxhimit të detyrave, por specifikat e kësaj mund të ndryshojnë.

Përveç veçorive të tilla si nëndetyrat dhe varësitë, projektet mund të shihen në mënyra të ndryshme. Mjetet e komunikimit, automatizimi dhe shkëmbimi i skedarëve janë gjithashtu të dobishëm. Karakteristikat e pazakonta do të shënojnë mirë. Shikoni shqyrtimin tonë të Airtable për një shembull të mirë të kësaj.

Së pari, le të shohim grupin e veçorive të monday.com.

monday.com

Projektet monday.com përbëhen nga bordet, grupet e artikujve të quajtur pulses dhe sendeve individuale, të cilat zakonisht paraqesin detyra. Nuk ka detyra ose menaxhim të varësisë, por pretendon se është një zgjedhje e qëllimshme për t’i mbajtur gjërat e thjeshtë.

Megjithëse i mungojnë ato, ju lejon të rregulloni artikujt, duke i lejuar ata të përbëhen nga copa të të dhënave. Në shumë mjete, artikujt janë të fiksuar, por monday.com ju lejon të shtoni gjithçka që dëshironi, brenda arsyes, dhe mund të vendosen në të gjitha llojet e mënyrave. Ajo gjithashtu ka mjaft shabllone për t’ju dhënë ide rreth asaj që mund të bëhet me të.

Bordet mund të kopjohen, kështu që nëse vendosni si dëshironi, mund ta përdorni si një shabllon dhe të kurseni veten duke i vendosur gjërat përsëri për projekte të ngjashme..

monday.com ofron shumë mënyra për të parë projektet tuaja. Ka një pamje të thjeshtë kanban, së bashku me afatet kohore, kalendarin dhe pamjet e hartave, të gjitha këto kanë përdorimet e tyre. Ndjekja e kohës është gjithashtu në dispozicion.

hënë-integrimet

Ka shumë integrime, duke përfshirë Zapier, i cili ju lejon të keni të dhëna në shumë aplikacione dhe shërbime të tjera. Trello, Dropbox dhe Slack janë gjithashtu në dispozicion. Ju mund ta rregulloni hapësirën tuaj të punës me kokën tuaj për ta bërë ekipin tuaj të ndjehet në shtëpi.

Hapësira e ruajtjes është 5 GB në planin themelor të monday.com, por bëhet i pakufizuar në nivele më të larta. Kufiri i madhësisë së skedarit 500MB është më kufizues se ai i Wrike dhe mund t’ju shkaktojë probleme. Nëse po, hidhni një sy në artikullin tonë të ruajtjes më të mirë në internet për ekipet.

monday.com gjithashtu ka aplikacione të lëvizshme për Android dhe iOS, kështu që ju mund të keni qasje në projektet tuaja kudo.

Wrike

Wrike ka shumë karakteristika, duke ju ofruar të gjitha llojet e mënyrave për të menaxhuar projektet tuaja. Nuk ka shumë që nuk bën, kështu që është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse je pas diçka gjithëpërfshirëse.

Ajo ka menaxhim të varësisë dhe nën-detyra, kështu që nëse doni një mjet për të ndihmuar telashe në projektet tuaja dhe të planifikoni rreth tyre, Wrike është një zgjedhje më e mirë se e hëna..

wrike-kalendarike

Ju merrni pamje të ndryshme të dobishme – një rrymë, një pamje kalendarike dhe spreadsheets – e cila ju jep shumë mundësi. Përfshirja e ndjekjes së kohës. Ekziston gjithashtu një pamje Gantt, e cila është një mënyrë e mirë për të parë se si gjithçka përshtatet së bashku.

Nëse jeni të interesuar për një platformë që bazohet rreth një grafiku Gantt, shikoni rishikimin tonë të TeamGantt.

Kur bëhet fjalë për hapësirën e ruajtjes, ju merrni 2 GB në planin bazë, dhe kjo rritet në më shumë se 100 GB në plane më të shtrenjta. Kjo nuk është aq sa ju merrni me monday.com, por kufiri individual i madhësisë së skedarit prej 4 GB është shumë më bujar dhe duhet t’ju lejojë të ndani të gjitha, por skedarët më të mëdhenj .iso dhe video. Për ata, shikoni ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin e skedarëve të mëdhenj.

Karakteristika e korrigjimit të Wrike ju lejon të komentoni në skedarë individuale, përfshirë brenda videove, kështu që është një zgjedhje e mirë nëse jeni duke punuar me ato. Nëse po, duhet të kontrolloni gjithashtu programin tonë më të mirë për redaktimin e videove dhe ruajtjen më të mirë të cloud për artikujt e videove.

wrike-integrimet

Grisja nuk është e shkurtër as për integrimet, as me Slack, Microsoft Outlook dhe Adobe Creative Cloud në mesin e shumë opsioneve. Ajo gjithashtu punon me Zapier, duke ju lejuar të lidheni me të dhënat në një përzgjedhje edhe më të gjerë të aplikacioneve.

Ashtu si monday.com, Wrike ka aplikacione të lëvizshme për Android dhe iOS, por gjithashtu ofron aplikacione desktopi për Windows dhe macOS, do të thotë që mund t’i përdorni në shumicën e pajisjeve përveç shfletuesit.

Një mendim i rrumbullakët

Kjo është një e vështirë për të thirrur sepse të dy konkurrentët kanë grupe të shkëlqyeshme të tipareve. Detyrat dhe varësitë e Wrike fitojnë, megjithatë. Kufiri i saj më i madh i bashkëngjitjes gjithashtu e bën atë më të përdorshëm për ndarjen e skedarëve, edhe nëse skedarët tuaj janë të mëdha.

monday.com është i mirë në menaxhimin e detyrave dhe ju lejon ta përshtatni sipas nevojave tuaja, por Wrike fiton në shumëllojshmëri dhe thellësi të veçorive, kështu që merr gjakun e parë.

Nëse jeni duke kërkuar një tjetër platformë të fortë në këtë fushë, provoni Mavenlink, një mjet të përqendruar në biznes me karakteristika të rregullta të kontabilitetit që mund t’i lexoni në rishikimin tonë të Mavenlink.

Raundi: Tiparet e pikës për gabimin

2

çmim

Ne po shohim koston tjetër. Llshtë me rëndësi për ju për arsye të dukshme. Ju dëshironi të shpenzoni sa më pak të jetë e mundur për të marrë tiparet që ju nevojiten. Kjo nuk do të thotë që opsioni më i lirë është më i miri, megjithëse. Lexoni artikullin tonë më të keq të VPN për shembuj të kësaj.

Nëse doni të merrni një ide se cilat mjete të menaxhimit të projektit mund t’ju shpëtojnë, shikoni në rishikimin tonë ProWorkflow për të parë një mjet me kalkulatorin e kthimit në investime që ju ndihmon ta kuptoni..

monday.com

ondmimet e monday.com janë për grupet e pesë përdoruesve njëherësh. Kjo e bën me shumë vlerë nëse ka pesë prej jush, por nuk është aq e mirë nëse ka më pak se kaq. Sidoqoftë, nuk është e kushtueshme dhe nuk mund të shohim që shumë organizata të mëdha hiqen nga çmimi.

Fatkeqësisht, i mungon një shtresë falas, por ka një provë 14-ditore pa karta, në mënyrë që të mund të shihni nëse është për ju. Afati kohor dhe kalendari i tij bëhen të disponueshëm në planin e tij Standard, me grafikët, formulat dhe përcjelljen e kohës që del në nivelin Pro. Për të mësuar në lidhje me një platformë tjetër që ndjek kohën mirë, por nuk është aq e mirë në menaxhimin e detyrave, shikoni rishikimin tonë të FunctionFox.

Shumë nga veçoritë e sigurisë së monday.com kërkojnë një pajtim ndërmarrje, por edhe plani Themelor përfshin vërtetimin e dy faktorëve.

Ajo gjithashtu ofron zbritje për arsimtarët, jofitimprurësit dhe organizatat joqeveritare, kështu që kontaktoni atë për detaje nëse ju përfshini ndonjë nga ato flamuj. Lexoni gjithashtu rishikimin tonë të Basecamp, sepse është falas për arsimtarët dhe i lirë për ekipe të mëdha.

Wrike

Ashtu si monday.com, Wrike nxjerr shumë nga karakteristikat e tij thelbësore nga plani në plan, kështu që ju do të duhet të shikoni me kujdes se çfarë është në dispozicion kur zgjedh një nivel. Ju mund të përdorni provën e saj falas për të provuar tiparet më të përparuara.

Ka një shkallë të lirë, e cila është e mirë për skuadrat e vogla. Plani i paguar në nivelin e hyrjes është 9.80 $ për përdorues në muaj, me çmimet që rriten në mënyrë të vazhdueshme pas kësaj. Plani i tij i Ndërmarrjes nuk është i lirë, por ju merrni tërësinë e veçorive të sigurisë nëse e zgjidhni. Disa opsione për t’u integruar me platforma të tjera zhbllokojnë në planet e saj më të larta.

Subtasks dhe grafikët Gantt kërkojnë një plan të paguar dhe kalendarët zhbllokohen në nivelin e Biznesit, kështu që plani falas është mjaft i kufizuar. ’Shtë një mënyrë e mirë për t’u mësuar me platformën, megjithëse.

Dy mendime të rrumbullakëta

Të dy shërbimet ofrojnë një shumëllojshmëri të veçorive thelbësore në planet e tyre më të larta, kështu që paguan të shikoni me kujdes se cilat tipare ju duhen kur vendosni se për të regjistruar. Përdorimi i provave falas për të provuar gjithçka është një ide e mirë.

hëna.com është më e lirë, por nuk ka një plan falas. Thënë kjo, niveli i saj Pro nuk është shumë më tepër se niveli më i lirë i paguar i Wrike, dhe bazuar në studimin tonë, plani i Ndërmarrjeve të Wrike kushton më shumë sesa dyfishi i të hënës..

Ne po e japim këtë raund të hënën. Niveli i lirë i Wrike është një plus i madh, por monday.com duke qenë dy ose tre herë më i lirë në planet kryesore e tejkalon atë. Kjo e bën atë një nga dy pas dy raundeve të ngushta.

Raundi: Pika e Pricemimeve për të hënën

3

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit është tjetër. Kjo zonë është e rëndësishme sepse nuk doni të kaloni kohën tuaj duke mësuar mjetin ose duke trajnuar përdorues të rinj. Një mjet me një ndërfaqe të dizajnuar mirë mund t’i ndihmojë përdoruesit të punojnë pa u futur në probleme dhe e lini ekipin tuaj të shpenzojë sa më shumë kohë të jetë e mundur për t’i bërë gjërat. Ai gjithashtu rrit blerjen e përdoruesve dhe i bën njerëzit më të gatshëm të angazhohen me një platformë.

Kjo është zona më e fortë e Monday.com dhe është më e dobëta e Wrike, kështu që megjithëse nuk do të themi se është një përfundim i pashmangshëm, shpresojmë që askush të mos lëndohet në këtë raund. Rrudha duket nervoze.

monday.com

monday.com e lehtëson regjistrimin dhe fillimin. Ka një pyetësor të shpejtë dhe një shans për të zgjedhur një nga modelet e tij për të filluar. Ka mjaft udhëzime të animuara që ju bëjnë të bëni atë që të bëni.

hënë-të mirëpritur

monday.com ka një dizajn me cilësi të lartë që e bën atë një kënaqësi të vazhdueshme për t’u përdorur. Dizajnuesit kanë menduar për çdo buton dhe kontroll, duke përdorur prekje delikate vizuale për të përcjellë atë që bëjnë gjërat dhe çfarë përdoruesi mund të presë që të ndodhë pas çdo ndërveprimi.

Shtë lloji i mjetit që bën që gjithçka të ndjehet e natyrshme, dhe është vetëm sepse kaq shumë softuer marrin gjëra si të gabuara, saqë e kuptoni se sa speciale është. Shtë një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse shqetësoheni për ekipin tuaj që nuk dëshironi të lëvizni punën e tyre në internet. Nuk bën asgjë për t’i larguar njerëzit.

hënë-bord

Shtë e guximshme dhe e qartë, dhe përdor mirë ngjyrën për të përcaktuar funksionin dhe për të ndarë ekranin. Ekzistojnë gjithashtu disa shabllone, me këshilla mbi të cilat mund të përdoret. Ekzistojnë gjithashtu një tekst animimi dhe shfaqjeje që shpjegon gjithçka për ju.

Mbështetja e saj, nëse ju nevojitet, është e shpejtë dhe ka mjaft materiale ndihmëse nëse ngeceni. Nuk ka shumë mjete që e krahasojnë me të për lehtësinë e përdorimit, por për atë që i afrohet, shikoni rishikimin tonë Asana dhe udhëzuesin tonë fillestar Asana për ndihmën për fillimin e tij.

Wrike

Wrike fillon mirë, me një proces të thjeshtë regjistrimi që ju lejon të dërgoni me email anëtarët e ekipit tuaj për t’u bashkuar me ju në platformë.

wrike-templates

Ashtu si monday.com, ka disa shabllone për t’ju ndihmuar të filloni, dhe ata ia vlen të shikoni për të marrë varjen e platformës.

Menaxhimi i varësisë është gjithashtu i thjeshtë për të punuar. monday.com nuk e ka karakteristikën, por pak mjete që e bëjnë atë të thjeshtë për t’u përdorur siç bën Wrike.

wrike-varësitë

Ndërfaqja e Wrike nuk është aq e mirë sa e hëna.com. Ajo paraqet shumë mundësi, por kërkon kohë për të kuptuar gjithçka. Lundrimi ndonjëherë ju lë të hutuar se çfarë të bëni tjetër.

Grisja nuk është e keqe, por monday.com është e jashtëzakonshme në këtë fushë. Në anën plus, Wrike ka mbështetje të shkëlqyeshme, dhe nëse ngeceni, do të bëjë gjithçka të mundshme për t’ju ndihmuar të riktheheni në rrugën e duhur.

Rreth tre mendime

Ne u impresionuam me përdorshmërinë e të hënës. Në rishikimin tonë dhe nuk e kemi ndryshuar mendimin tonë. Shtë një nga produktet më të këndshme të programeve kompjuterike për t’u përdorur dhe shkon kilometrat shtesë për ta bërë veten të këndshme për të punuar me të.

Wrike është një mjet i fortë, profesional, por i mungon puna për të bërë një ndikim këtu. Përdoruesit ka të ngjarë të shfaqen në çështje në fillim. Kjo është pjesërisht një pasojë e grupit të saj të përparuar të tipareve dhe gamës së shikimeve, por do të marrë akoma më shumë durim sesa të hënën..

Ky raund është një fitore e qartë për monday.com, dhe Wrike është në litarë, me kambanën që bie në zile të kohës. Gjërat duhet të jenë më afër në raundin e fundit, megjithëse.

Raundi: Lehtësia e Pikës së Përdorimit për të hënën

4

siguri & intimitet

Ju nuk mund të jeni shumë të kujdesshëm kur bëhet fjalë për sigurinë në internet. Mbajtja e sigurt nga krimi në internet është e rëndësishme kur punoni në internet, kështu që ne do të shikojmë se çfarë bën secila platformë për të mbajtur informacionin tuaj jashtë duarve të gabuara tjetër. Wrike ka prerë këtë kategori në rishikimet tona, por të dy platformat janë të forta, kështu që krahasimi i tyre do të jetë interesant.

monday.com

Me kriptim të fortë – TLS v1.2 për të dhënat në tranzit dhe AES 256-bit për ruajtje – mund të jeni i sigurt që puna juaj është e fshehur nga sytë e çmendur me monday.com.

Ai është në përputhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave dhe BE-U.S. Mburoja e privatësisë. Ai gjithashtu ka certifikime SOC dhe ISO. Artikulli ynë PRISM, Snowden dhe mbikëqyrje e qeverisë shkon në intimitet në mënyrë më të detajuar.

Ju gjithashtu merrni disa opsione të personalizimit të sigurisë, me përdoruesit e Ndërmarrjeve që kujdesen veçanërisht për mirë. Ka SAML, vërtetimin e aplikacioneve të Google, regjistrimet me kufizime në domain dhe cilësimet e politikës së fjalëkalimit.

hënë-admin

Nëse keni probleme për të menaxhuar fjalëkalimet, hidhini një sy artikullit tonë më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve.

Autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm, të cilin mund ta lexoni në atë që është pjesa e vërtetimit me dy faktorë. Ju mund të mbani skedat se kush po bën ekipin tuaj me regjistrat e tij të auditimit, i cili është gjithashtu i dobishëm nëse duhet të mbani shënime të hollësishme për pajtueshmëri ligjore ose arsye të ngjashme.

Në përgjithësi, ka shumë për të pëlqyer me të hënën.com dhe nuk ka probleme të vërteta.

Wrike

Ashtu si monday.com, Wrike ofron vërtetimin e dy faktorëve përmes aplikacionit Google Authenticator. Përputhet me atë që monday.com ofron në kriptim, gjithashtu me TLS v1.2 dhe AES 256-bit. Lexoni më shumë rreth atyre në përshkrimin tonë të kriptimit.

Ai gjithashtu apeson monday.com në çertifikatat e tij ISO dhe SOC dhe përputhshmërinë me GDPR dhe BE-U.S. Mburoja e privatësisë.

Për herë të tretë, si me monday.com, ju merrni një përzgjedhje të gjerë të opsioneve të sigurisë, me më të dobishëm në planet e ndërmarrjeve të saj. Ju mund të kontrolloni politikën e fjalëkalimit tuaj dhe politikën e hyrjes në rrjet. Ekzistojnë gjithashtu mundësi për të rregulluar cilësimet e skedarit dhe ftesës.

Ndoshta kjo do të thotë që auditimi i monday.com i jep përparësi? Jo, Wrike e bën këtë gjithashtu.

Raundi i Katër Mendimeve

monday.com dhe Wrike përputhen aq ngushtë, është e vështirë të shpallësh një fitues. Të dy e marrin seriozisht sigurinë e faqes në internet dhe kanë bërë shumë për të mbajtur të sigurta të dhënat tuaja. Kriminelët do të duhet të punojnë shumë për të hyrë në të dhënat tuaja në njërën prej tyre.

Me të dy lojtarët të lodhur në raundin e fundit, duket se as nuk e ka dorëzuar atë goditje përfundimtare, me nokaut. Të dyja janë të shkëlqyera në këtë fushë, kështu që nëse siguria është ajo që është me rëndësi për ju, ose duhet të jetë më se e përshtatshme. Po e deklarojmë këtë raund lidhëse.

Raundi: Siguria & Privatësia Asnjë fitues i qartë, pikë për të gjithë

5

Aktgjykimi

Ky ishte një konkurs interesant, me dy raunde të ngushta, një barazim dhe një me një fitues të qartë. Ishte fitorja e madhe e monday.com në raundin e “lehtësisë së përdorimit” që bëri ndryshimin, duke e bërë atë kampion, me dy raunde ndaj një Wrike.

Kapërceni në monday.com, por mos e zbritni gabimin. Ka mjaft karakteristika të shkëlqyera dhe nuk është shumë e kushtueshme, duke marrë parasysh sa mund të bëjë për ju. Ajo zë vendin e dytë këtu, sidoqoftë.

Fituesi – e hënë

Ndarja e kësaj palë titani ishte e vështirë, dhe secila është një zgjedhje e shkëlqyeshme për menaxhimin e projekteve tuaja në re. Të dy kanë grupe karakteristikash të forta, shoqëruar me siguri të shkëlqyeshme. As nuk është tepër e shtrenjtë. Mungesa e aksesit të Wrike është e vetmja anësore e vërtetë e njërit prej tyre.

Megjithëse janë dy nga të preferuarat tona, ka shumë alternativa atje, shumë prej tyre ofrojnë diçka ndryshe. 

Nëse keni përdorur cilindo platformë dhe keni ndonjë gjë për të ndarë, ju lutemi bëjeni këtë në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me