Mjetet më të mira të Analizave të Mediave Sociale për vitin 2020: Merrni markën tuaj në linjë

Pëlqime, hashtags, vijojnë dhe klikojnë: Për shumë prej nesh, këto janë gjëra që ne dimë nga përdorimi ynë privat i Twitter, Instagram dhe Facebook, si dhe platforma të tjera të mediave sociale. Sidoqoftë, për një menaxher të marketingut në mediat sociale, këto janë metrikë që duhet të trajtohen në baza ditore. Për këtë arsye, mjetet e analitikës në mediat sociale u zhvilluan në të kaluarën për të mbështetur pikërisht këtë lloj pune.


Nuk është sekret që një kompani në ditët e sotme duhet të merret me analiza të mediave sociale për shumë arsye. Ndër të tjera, rrjetet sociale përdoren për ndërtimin e markave, si dhe për të rritur angazhimin dhe shitjet, por edhe për të treguar anën tuaj më të mirë si punëdhënës për të tërhequr talent të ri në kompaninë tuaj.

Fusha e marketingut ka ndryshuar shumë. Kreativiteti dikur ishte faktori vendimtar në të kaluarën, por sot ka të bëjë më shumë me shtypjen e numrave, mbledhjen e të dhënave dhe analizimin e fakteve. Për të shmangur punën me letër dhe laps ose mijëra fletë Excel, shumë tregtarë përdorin mjete analitike të mediave sociale.

Në këtë artikull, ne do të paraqesim mjetet më të mira të analizave të mediave sociale në treg. Ne kemi testuar platformat më të rëndësishme në lidhje me veçoritë, çmimin dhe lehtësinë e përdorimit.

Në fund të fundit është se Keyhole është mjeti më i mirë i analizave të mediave sociale atje. Platforma na bindi me karakteristikat e saj të thelluara të analitikës dhe lehtësinë e përdorimit të saj. Vula e çelësit mund të jetë pak më e shtrenjtë se platformat e tjera, por, në të gjitha, Keyhole ofron disa nga vlerat më të mira për paratë tuaja.

Farë është analiza e mediave sociale?

Një mjet i analitikës së mediave sociale është shoqëruesi ideal për matjen e performancës së markës suaj në kanale të ndryshme të mediave sociale. Ai gjithashtu ju mbështet në planifikimin e fushatave të mëtejshme

Mjetet e analizave të mediave sociale shpesh përdoren për të matur kthimin e investimeve (ROI) të kanaleve të mediave sociale të një kompanie. Në shumicën e rasteve, fushatat janë baza e matjes, kryesisht sepse ju lejon të kuptoni më lehtë ndikimin e secilës fushatë në suksesin e përgjithshëm të marketingut. 

Një fushë tjetër interesante e analizave të mediave sociale është ndarja e vizitorëve dhe klientëve për të kuptuar më mirë grupin e synuar.

Mjetet më të mira të Analizës së Mediave Sociale

  1. vrimë e çelësit
  2. HootSuite
  3. Zoho Social
  4. zbutës
  5. Sprout Sociale

1. Vrimë çelësash

Keyhole është një kompani me qendër në Kanada që, sipas shefit të saj, është një kompani numër një në botë për analitikë të hashtag. Ne mund të mos e përshkruajmë platformën në të njëjtën mënyrë, por duhet të pranojmë që Keyhole bën më shumë sesa thjesht një punë solide.

mirë-social-media-analytics-tool-vrimë e çelësit

Pasi të hyni në platformën SaaS, do të shihni qartë tre funksionet më të rëndësishme të platformës: 

  • Hashtag dhe analitika e fjalëve
  • Analizat e llogarisë së mediave sociale
  • Menaxhimi i ndikimit

mirë-social-media-analytics-mjet-keyhole-pasqyrë

Vula e çelësit jo vetëm që na bind me funksionalitetin e saj, por menyja është gjithashtu shumë e qartë dhe vizive tërheqëse. Bar i lartë e bën të lehtë për të lundruar përpara dhe me radhë midis veçorive të ndryshme, dhe secila veçori ka një nënmenu shumë të qartë me disa opsione në shiritin e majtë.

Ju mund të rregulloni gjurmuesit vetëm me disa klikime, dhe mund të filloni të punoni në strategjinë tuaj të mediave sociale me Keyhole brenda vetëm disa minutash.

Keyhole vjen me tre plane të ndryshme: Profesionistët, Korporatat dhe Agjencitë & Ndërmarrjet. Të gjitha planet janë të pagueshme ose mujore ose në vit, dhe ato fillojnë me 179 dollarë në muaj, por shpejt mund të shkojnë deri në 999 $ në muaj (ose edhe më shumë). 

Për më tepër, çmimi i dy planeve më të lira, Profesionistët dhe Korporatat, do të ndryshojë në varësi të numrit të gjurmuesve që shtoni. 

Arsyet e tjera që na pëlqen vidhja

Keyhole ofron një provë falas, e cila është e kufizuar në funksionalitetin e saj. Për t’ju dhënë një shembull, mund të vendosni vetëm tre gjurmues, por ne mendojmë se është e mjaftueshme për të njohur platformën.

mirë-social-media-analytics-mjet-keyhole-tracker

Përveç gjurmuesve të njohur të mediave sociale, Keyhole gjithashtu ofron ndjekje për forume dhe bloge. Këto janë veçori që janë veçanërisht të dobishme nëse dëshironi të merreni me SEO dhe rritjen organike.

2. Hootsuite

Ofruesi i dytë në rishikimin tonë, Hootsuite, është më i lirë se Keyhole. Ju mund të zgjidhni midis katër planeve: Profesionale, Ekipi, Biznesi dhe Ndërmarrja. Plani më i lirë, Professional, është në dispozicion duke filluar nga 19 dollarë në muaj. Përveç këtyre planeve, ekziston edhe një mundësi krejtësisht e lirë – dhe e fshehur mirë.

mirë-social-media-analytics-mjet-HootSuite-free

Secili plan vjen me një provë 30-ditore falas, por ekziston një ndryshim midis planit të lirë dhe gjykimit falas. Trialdo provë falas do të përmirësohet në një pajtim të paguar nëse nuk e anuloni atë me kohë. 

Kjo është një nga arsyet pse ju duhet të siguroni informacionin e kartës tuaj të kreditit nëse doni të përfitoni nga prova falas. Mos harroni të anuloni në kohë nëse nuk doni të paguani.

mirë-social-media-analytics-mjet-HootSuite-planet

Procesi i ndërhyrjes në bord është shumë i thjeshtë, por platforma nuk do t’ju lejojë të hyrni në pult, ose veçori të tjera derisa të specifikoni të paktën dy kanale të ndryshme të mediave sociale. 

mirë-social-media-analytics-mjet-HootSuite-të-filluar

Sidoqoftë, mund ta anashkaloni pak platformën duke anuluar procesin e ndërhyrjes dhe duke u rikthyer në faqen kryesore. Provoni të hyni përsëri në pultin tuaj, andej duhet të jeni në gjendje të shihni pultin tuaj.

mirë-social-media-analytics-mjet-HootSuite-pult

Lundrimi i Hootsuite është i mirë dhe shumë i qartë, por mund të përdorë edhe disa pamje vizuale. Në përgjithësi, ne mendojmë se dizajni duket pak i pluhurosur. Ne na pëlqeu navigimi i Keyhole midis funksioneve më mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Hootsuite

Përveç funksioneve të tij analitike, Hootsuite gjithashtu vjen me mjete për planifikimin e përmbajtjes. Kjo do të thotë që me Hootsuite, ju jo vetëm që mund të matni performancën tuaj në mediat sociale, por gjithashtu t’i rregulloni fushatat tuaja në pamjet që keni fituar duke përdorur një mjet të vetëm. 

Sidoqoftë, tiparet e analitikës janë në dispozicion vetëm nëse zgjidhni një plan të paguar.

mirë-social-media-analytics-mjet-HootSuite-analytics

Në fund të fundit është se Hootsuite bën një punë të qëndrueshme, megjithëse nuk është një platformë e përkushtuar e analitikës së mediave sociale, por një platformë gjithëpërfshirëse e menaxhimit të mediave sociale.

3. Zoho Social

Zoho Social është një zgjidhje e mediave sociale nga suita Zoho. Platforma vjen me plane të ndryshme duke filluar nga 10 dollarë në muaj dhe duke përfunduar me pak më shumë se 300 dollarë në muaj. 

Incshtë bërë një dallim i përafërt midis niveleve të biznesit dhe agjencive. Mimi gjithashtu ndryshon në varësi të numrit të markave që dëshironi të gjurmoni dhe numrit të anëtarëve të ekipit që lejoni në platformë.

mirë-social-media-analytics-mjet-Zoho-social-planet

Secili plan vjen me një provë falas që, ndryshe nga disa platforma (duke parë ju, Hootsuite), nuk bëhet një pajtim me pagesë. Kur përfundon gjyqi falas, ai zbret në një plan të lirë. Kjo, ndër arsye të tjera, e bën Zoho Social mjetin më të mirë të lirë të analizave të mediave sociale në dispozicion.

Pasi të regjistroheni në Zoho Social, do të merrni direkt në faqen e përmbledhjes.

mirë-social-media-analytics-mjet-Zoho-pult

Këtu do të gjeni informacionet më të rëndësishme me një shikim, siç janë “shëndeti i markës” dhe “postimet e fundit”. Në këtë pikë, do të donim të shihnim grafikët dhe tabelat si ato që Keynote ofron në pultin e tij të përgjithshëm.

Shiriti i navigimit është i lehtë për t’u përdorur, por përshkrimet e menusë janë pak konfuze dhe shumë nga skedat tregojnë pultë bosh.

mirë-social-media-analytics-mjet-Zoho-bosh-shikime

Nën “raportin”, më në fund gjetëm raportet e analitikës që po kërkonim. Ne jemi paksa të zhgënjyer, sepse KPI-të dhe pultet janë disi shumë themelore dhe nuk ka as cilësime dhe as mundësi opsionesh..

mirë-social-media-analytics-tool-Zoho-raportet

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Zoho Social

Zoho është një zgjidhje solide, veçanërisht për ndërmarrjet më të vogla që nuk duan të investojnë shumë kohë dhe para në mediat sociale. Platforma është e lehtë për t’u përdorur, jo shumë e kushtueshme dhe është një zgjidhje solide për fillestarët. Nëse keni nevojë për veçori më të avancuara, Zoho është jashtë vendit.

Në përgjithësi, Zoho Social është si Librat Zoho (lexoni Rishikimin tonë të Librave Zoho): softwareshtë softuer i mirë, por asgjë e veçantë.

4. Bufer

Buffer është një platformë analitike e mediave sociale e përdorur nga më shumë se 75,000 ndërmarrje në të gjithë botën, përfshirë Cloudward. Platforma është e ndarë në tre funksione, dhe është shitur dhe çmuar veçmas sipas këtyre paketave: Publikimi, Përgjigja dhe Analizimi.

mirë-social-media-analytics-mjet-tampon-website

Emrat e paketave janë mjaft vetë-shpjeguese: Publikimi është paketa që ju lejon të publikoni përmbajtje në kanalet tuaja të mediave sociale, Përgjigja ju ndihmon të përmirësoni bashkëveprimin tuaj me përdoruesit tuaj dhe Analizë ju lejon të analizoni performancën tuaj në kanalet e mediave sociale. Pakoja e fundit është ajo që është veçanërisht interesante për ne.

Ekzistojnë paketa të ndryshme çmimesh për secilën nga këto tre funksione, të cilat mund të paguhen çdo muaj ose çdo vit.

mirë-social-media-analytics-mjet-tampon-çmimi

Paketa Analyze vjen me dy versione të çmimeve të ndryshme: Pro dhe Premium. Pro kushton 35 dollarë në muaj (nëse faturohet çdo vit), dhe Premium shkon për 50 dollarë në muaj (nëse faturohet çdo vit), por ndryshimi funksional midis dy paketave është shumë i vogël. 

Për 15 dollarë më shumë në muaj, ju merrni dy kanale të mediave sociale që mund të gjurmoni, mund të vendosni logon tuaj në raportet që krijoni me Buffer dhe mund të vlerësoni historitë tuaja në Instagram. Në përgjithësi, mjaft pak tipare për 180 dollarë më shumë në vit. 

Pavarësisht, ne mendojmë se platforma është shumë e shtrenjtë. Vlera për paratë tuaja nuk është shumë e arsyeshme sepse merrni pak tipare për paratë tuaja. Nëse merrni planin Analyze Pro, paguani 420 dollarë në vit për disa raporte themelore pa shumë kanale të ndryshme të mediave sociale. 

Për më tepër, ne nuk gjetëm një mënyrë për të kërkuar konkurrentët dhe për t’i analizuar ato. Për më tepër, nëse doni më shumë karakteristika, do të duhet të shtoni pako individuale për Publikimi dhe Përgjigje, të cilat së bashku mund të shtojnë shpejt deri në disa qindra dollarë në muaj.

Arsyet e tjera që na pëlqen Buffer

Secili nga planet e ndryshme vjen me një provë falas që më vonë mund ta zbrisni në një plan falas. Thjesht zgjidhni planin që ju përshtatet më së miri dhe klikoni në butonin “provë falas”. Pas kësaj, mund të vendosni fjalëkalimin tuaj dhe t’i përgjigjeni disa pyetjeve të tjera para se të filloni.

mirë-social-media-analytics-mjet-tampon-llogari-set-up

Pasi të keni regjistruar, duhet të lidhni kanalet tuaja të mediave sociale me platformën. Siç e përmendëm tashmë, e kemi zhgënjyese që nuk mund të monitoroni asnjë kanal tjetër të mediave sociale përveç Instagram, Facebook dhe Twitter.

mirë-social-media-analytics-mjet-tampon-pult

5. Spërkatje sociale

Ofruesi ynë i fundit, Sprout Social, vjen me tre plane të ndryshme, duke filluar nga 99 dollarë në muaj. Ajo që është e veçantë për Sprout Social është se çmimet janë për përdorues. Kjo do të thotë që ju mund të përfshini tre persona dhe të paguani rreth 300 dollarë në muaj për planin më të lirë. 

mirë-social-media-analytics-mjet-dal-social-planet

Nuk ka plan falas, por një provë 30-ditore duhet të jetë e mjaftueshme për t’ju njohur me tiparet më të rëndësishme.

Nëse doni të përdorni Sprout Social, ju duhet një llogari në Twitter. Përndryshe, softueri nuk do t’ju lejojë të regjistroheni në menunë kryesore.

mirë-social-media-analytics-mjet-dal-social-të-filluar

Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj, ka disa pyetje të tjera për bord, të cilat nuk duhet të përgjigjeni për të hyrë në pultin e aplikacionit aktual. 

mirë-social-media-analytics-mjet-dal-social-pasqyrë

Menyja e navigimit duket e qartë, por funksionet janë fshehur shumë mirë. Procesi i bordit është gjithashtu shumë i lodhshëm, dhe pulti duket i mbingarkuar.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Sprout Sociale

Ne posaçërisht na pëlqen Sprout Social sepse vjen me një sistem të integruar CRM dhe lejon analiza të përparuara të audiencës. Nëse nuk doni të mbështeteni në CRM të Sprout Social, ju mund të hidhni një sy në artikullin tonë më të mirë të CRM për bizneset e vogla.

Sprout Social gjithashtu ka një shërbim të integruar të mesazheve, kështu që ju mund të modifikoni dhe t’u përgjigjeni të gjitha mesazheve tuaja të mediave sociale nga një platformë.

Whatfarë Sprout Social bën veçanërisht mirë janë raportet. Kjo ju lejon të zgjidhni midis raporteve të panumërta të ndryshme dhe pikave të të dhënave që mund t’i shtoni dhe hiqni si të dëshironi. 

mirë-social-media-analytics-mjet-dal-social-raportet

Opsionet e raportimit nuk janë të kufizuara në profilin tuaj, audiencën dhe fjalët kyçe. Sprout Social gjithashtu ju ofron një analizë të detajuar të konkurrencës.

mirë-social-media-analytics-mjet-dal-social-konkurrentët

Si kemi zgjedhur mjetet për menaxherët e mediave sociale

Më poshtë janë kriteret që ruajtëm gjatë bërjes së zgjedhjes sonë.

Features

Pjesa më e rëndësishme e standardit tonë janë tiparet. Siç e shpjeguam në pjesën e mëparshme, analitika e mediave sociale është një mjet i rëndësishëm për përcaktimin e ROI të fushatave të marketingut në rrjetet sociale. 

Prandaj, ne shohim matjen e metrikës kryesore – të tilla si arritja, përshtypjet, klikimet dhe konvertimet – si një pjesë e rëndësishme në përcaktimin e mjeteve më të mira të analitikës së mediave sociale. 

Një aspekt tjetër interesant për ne është numri i kanaleve dhe platformave që mjeti mund të trajtojë. Kjo do të thotë që një platformë shënon pikë të mëdha nëse mund të mbulojë më shumë sesa vetëm Facebook, Twitter dhe Instagram. 

Kjo është e rëndësishme sepse shumica prej nesh përdorin më shumë se një kanal të mediave sociale, dhe një mjet i mirë i analizave të mediave sociale duhet të jetë në gjendje të gjurmojë sjelljet ndër-kanale.

Përveç vlerësimit të fushatave të marketingut dhe kapjen e informacionit përkatës për matjet e marketingut, platforma gjithashtu duhet t’ju lejojë të analizoni audiencën. 

Tregtari modern i mediave sociale duhet të dijë kur dikush klikon në butonin “lexo më shumë” dhe si duket ai person në mënyrë demografike. Kjo për shkak se u lejon atyre të kuptojnë më mirë grupin e tyre të synuar ose madje të futin në një grup të ri synimi që më parë ishte jashtë radarit për ta.

Së fundmi, çdo platformë duhet të ketë gjithashtu veçori që bëjnë të mundur spiunimin e konkursit.

çmim

Kriteri i dytë në standardin tonë të detajuar është çmimi. Ne shikuam planet e ndryshme të secilit ofrues dhe i krahasuam ato në lidhje me kohëzgjatjen dhe opsionet e çmimeve. Ne gjithashtu ishin të interesuar për tiparet që ju merrni për një plan dhe sa planet ndryshojnë nga njëri-tjetri. Gjykimet falas dhe garancitë për kthimin e parave janë gjithashtu gjëra që i kemi faktuar në vlerësimin tonë.

Lehtësinë e përdorimit

E fundit, por jo më pak e rëndësishme është lehtësia e përdorimit. Në këtë pjesë, ne kemi testuar platformat në drejtim të përdorshmërisë dhe efektivitetit. Për shkak se analitika e mediave sociale ka të bëjë me përpunimin e të dhënave, dhe të dhënat shpesh shfaqen në pult, vizualet janë pjesë e vlerësimit.

Ne kemi zgjedhur këtë kriter sepse nëse përdorni një platformë analitike të mediave sociale, ajo duhet të thjeshtojë punën tuaj dhe të mos i komplikojë gjërat për shkak të një ndërfaqe të keqe të përdoruesit.

Mendimet përfundimtare

Me këtë përzgjedhje, ju kemi prezantuar me mjetet më të mira të analizave në mediat sociale atje. Sigurisht, ka ende shumë ofrues të tjerë, por nga këndvështrimi ynë, ato në këtë artikull janë më të mirat. Ata që janë të kënaqur vetëm me më të mirët nga më të mirat duhet të shkojnë me Keyhole.

Kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet t’u jepni shans shitësve të tjerë. Për shembull, Sprout Social dhe Hootsuite janë alternativa të forta, nëse nuk jeni të kënaqur me Keyhole. Nëse nuk doni të shpenzoni para në një platformë, atëherë Zoho Social, mjeti më i mirë falas i mediave sociale për analiza, është basti juaj më i mirë.

Whatfarë mendoni për krahasimin tonë dhe platformat që kemi testuar? A keni përdorur ndonjëherë një platformë të tillë? Na tregoni në komente, dhe ju falënderojmë që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me