Menaxheri më i mirë i Fjalëkalimit për Mac 2020

Një e dy shënimet e sigurisë në internet është një antivirus dhe një menaxher fjalëkalimi. Duke përdorur programin më të sigurt antivirus dhe fjalëkalimet unike në të gjitha llogaritë tuaja, ju lehtë mund të luftoni rreziqet e krimit në internet. Ndërsa shumica e sulmeve kanë për qëllim Windows, përdoruesit e Mac nuk janë plotësisht të qartë.

Ne hodhëm një vështrim në zgjedhjet tona për menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve dhe vlerësuam se sa mirë funksionojnë ata me macOS për të zgjedhur menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve për Mac. Ne erdhëm larg me pesë zgjedhje dhe një përmendje të nderuar, secila prej të cilave ofron një listë të gjatë të veçorive dhe siguri të shkëlqyeshme me një çmim të arsyeshëm.

Ne do të përshkruajmë se si kemi bërë zgjedhjet, të shpjegojmë pse na pëlqen secila opsion, atëherë jepni disa jo specifike për arsyet e Mac pse zgjodhëm secilin menaxher të fjalëkalimeve. Ndërsa ne pëlqejmë më shumë Dashlane për Mac, të gjitha opsionet që paraqesim funksionojnë mirë në sistemin operativ të Apple. Nëse doni më shumë artikuj specifikë për Mac-un, shikoni VPN-në më të mirë për Mac ose rezervimin më të mirë në internet për pjesët Mac.

Menaxheri më i mirë i Fjalëkalimit për Mac 2020

Farë e bën një menaxher fjalëkalimi më të mirën për Mac

macOS e ka bërë shumë të lehtë ruajtjen e fjalëkalimeve ndërsa shfletoni Safarin me iCloud Keychain. Ndërsa kjo do të jetë përmendja jonë e nderuar, është e kufizuar në shtrirje. Në modën e vërtetë të Apple, ai nuk mbështet sisteme të tjera operative dhe mund të shkaktojë disa probleme kur plotësohet automatikisht.

Ndërsa ne po kërkojmë menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve për Mac, mbështetja për sistemin tjetër operativ nuk duhet të injorohet. Ne shikuam menaxherët e fjalëkalimeve që performojnë mirë në macOS, por kanë fleksibilitet për të mbështetur sisteme të tjera operative.

Një nga pikat kryesore të një menaxheri me fjalëkalim të paguar është aftësia e tij për të sinkronizuar fjalëkalimet nëpër pajisje. Ndërsa një sistem Mac mund të jetë makina juaj kryesore, kufizimi i zgjedhjeve të menaxherit të fjalëkalimeve vetëm në produktet Apple do të thotë që kushdo që ka sisteme operative që jetojnë bashkëjetues ka mbetur në të ftohtë. Ky ishte një faktor kryesor në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesin iOS.

Tjetra, ne shikuam lehtësinë e përdorimit. Menaxherët e fjalëkalimeve kanë për qëllim të rrisin sigurinë tuaj ndërsa e bëjnë internetin më të lehtë për tu shfletuar. Mënyrat e thjeshta për të organizuar kasafortën tuaj dhe përgjegjshmëria e mbushjes automatike janë pikat kryesore këtu.

Përdorshmëria ecën me një vijë të hollë me fuqi. Ndërsa shfletuesit kanë gjithnjë e më shumë mbresëlënës menaxherët e fjalëkalimeve, nevoja për karakteristika dhe fuqi shtesë është parësore. Ne shikuam shtesat e ofruara nga menaxherët e fjalëkalimeve dhe sa mirë ato janë zbatuar në ndërfaqe. Kjo përfshin gjëra të tilla si mënyra e udhëtimit të 1Password dhe monitorimi i errët i Dashlane në internet.

Siguria është gjithashtu e rëndësishme. Menaxherët me fjalëkalim të bazuar në shfletues shpesh kanë ndonjë formë të kriptimit, por ju në një rrezik më të madh për gjëra të tilla si ransomware dhe rrëmbyes të shfletuesit. Menaxherët e paguar të fjalëkalimeve jo vetëm që enkriptojnë të dhënat tuaja, por gjithashtu i vendosin ato përmes qindra mijëra raundeve hashing.

Ju mund të lexoni se çfarë është ransomware dhe çfarë është udhëzues rrëmbyesi i shfletuesit për të mësuar më shumë rreth atyre sulmeve.

Më në fund, kemi konsideruar çmimin. Sidoqoftë menaxherët e fjalëkalimit janë të lirë siç është, kështu që ky faktor nuk është aq i rëndësishëm sa të tjerët. Zgjedhja jonë e parë, Dashlane, është opsioni më i shtrenjtë, dhe madje kjo do t’ju drejtojë vetëm disa dollarë në muaj. Planet falas janë një plus.

1. Menaxheri më i mirë i Fjalëkalimit për Mac: Dashlane

Dashlane është zgjedhja jonë kryesore e menaxherit të fjalëkalimeve. Seti i tij i bollshëm i veçorive, përdorshmëria e madhe dhe siguria më e lartë se sa opsionet e tjera në listën tonë. Lëshimi i fundit i versionit gjashtë solli një rritje të çmimit, por, me shtimin e veçorive shtesë, planet ende ndjehen me vlerë të parave.

Ka disa arsye që na pëlqejnë në Mac. Ajo ka një UI të shkëlqyeshme që tregon fjalëkalimet tuaja në një formacion tjegull me ikona të mëdha. Mund të operohet edhe në shfletuesin tuaj, madje përfshin edhe mbështetje për Safari – diçka me të cilën disa menaxherë të fjalëkalimit mund të mburren.

menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për mac dashlane

Siguria është ndër më të mirat që kemi parë. Në krahasimin tonë të Dashlane vs 1Password, zbuluam se mekanizmi modern i hashashit i Dashlane, kriptimi i nivelit të lartë dhe monitorimi i vazhdueshëm i shkeljeve të të dhënave e bënë gati të pamundur qasjen. Duke përdorur gjeneratorin e fjalëkalimit të Dashlane, do të duheshin miliarda vjet për të goditur një fjalëkalim të vetëm të koduar.

Ju mund të merrni një përmbledhje të sigurisë tuaj duke përdorur tabelën e sigurisë. Dashlane do t’ju tregojë një rezultat të përgjithshëm për të gjitha llogaritë tuaja dhe do t’ju njoftojë për çdo fjalëkalim të dobët të ripërdorur. Kjo është gjithashtu ku ju mund të shihni njoftimet për shkeljen e të dhënave.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Dashlane

Versioni i gjashtë solli një rritje të çmimit, por gjithashtu solli shumë karakteristika të reja. Dashlane tani përfshin monitorimin e errët të uebit, i cili do të depërtojë në faqen e errët dhe do t’ju njoftojë nëse informacioni juaj personal shfaqet atje. Për shembull, një fjalëkalim në llogarinë tuaj bankare mund të ndryshohet përpara se dikush ta përdorë atë.

Ju mund të ndryshoni fjalëkalimet lehtësisht duke përdorur Ndryshuesin e Fjalëkalimit të Dashlane. Ky mjet ju lejon të azhurnoni automatikisht fjalëkalimet tuaja në llogari të shumta. Ndër listën e vendeve të mbështetura është Adobe, Reddit dhe Box (lexoni rishikimin tonë të Shënimeve të Kutive). Kjo e bën një praktikë të rëndësishme por të ndjekur rrallë shumë më lehtë.

Ndër tiparet e reja, VPN me një pikë është më pak mbresëlënëse. Ndërsa kjo do t’ju ndihmojë të anashkaloni rreziqet e WiFi publik, është e jashtëzakonshme kur krahasohet me ofruesit më të mirë të VPN. Ai lloj sigurie trajtohet më së miri me një mjet si ExpressVPN (lexoni rishikimin tonë ExpressVPN).

Edhe kështu, veçoritë e tjera të Dashlane, si përfshirja e plotësimit automatik në desktop dhe ruajtja e sigurt e skedarëve, janë të mjaftueshme. Ekziston edhe një plan falas, megjithëse është i kufizuar në 50 hyrje dhe nuk mund të sinkronizohet në pajisjet. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Dashlane ose të provoni Premium me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

2. 1Fjalë fjalie

1Pas fjala është e lirë, e lehtë për t’u përdorur dhe e ngarkuar me karakteristika, duke bërë një zgjedhje të shkëlqyeshme për Mac (si dhe bizneset e vogla). 1Password 7, versioni më i fundit, mbështet macOS Sierra 10.12.6 ose më vonë, por ka mbështetje për OS-të e trashëguara për sa i përket OS X Mountain Lion 10.8.

Instaluesi vjen me zgjerimin Safari i cili mund të përdoret vetëm për të hyrë në llogarinë tuaj. Nëse jeni duke përdorur Firefox ose Chrome (për të cilin duhet t’ju jepet analiza e shfletuesit më të sigurt), mund të përfitoni nga 1Password X.

menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për mac 1password

1Password X është një version i pavarur i menaxherit të fjalëkalimeve që vepron ekskluzivisht në shfletuesin tuaj. Ju ende keni të njëjtën siguri, por integrimi në përdorimin e uebit është më i lehtë se kurrë.

1Password do të plotësojë automatikisht të gjitha të dhënat në kasafortën tuaj, duke përfshirë fjalëkalimet, kartat e kreditit dhe adresat, do t’ju sugjerojnë fjalëkalime kur regjistroheni për një llogari të re dhe do t’ju japin një mënyrë të thjeshtë për të mundësuar vërtetimin me dy faktorë..

Ai gjithashtu ka integrim me iOS dhe Apple Watch. Ju mund të shikoni, ndryshoni dhe shtoni hyrje në kasafortën tuaj nga Apple Watch. Ju gjithashtu mund të çelësat TOTP për 2FA pa marrë telefonin tuaj. Ju mund të mësoni më shumë rreth këtyre çelësave në udhëzimin tonë për aplikacionet më të mira 2FA.

Arsyet e tjera që na pëlqen 1 fjalia

1Password ka një veçori modeste por të rrumbullakosur mirë në një pikë çmimi të arsyeshme, gjë që e bën atë një mundësi tërheqëse. Ju mund të ruani sa më shumë hyrje në kasafortën tuaj si ju dëshironi dhe t’i përdorni ato në çdo pajisje ku mund të instaloni 1Password ose 1Password X.

Të gjitha të dhënat tuaja rezervohen dhe sinkronizohen përmes cloud. Nëse fshini një hyrje, ju keni një dritare prej 365 ditësh për ta rikthyer atë. Kjo ndodh në mënyrë të paracaktuar, kështu që ju mund të merrni përsëri çdo informacion që ju hequr aksidentalisht.

Karakteristika jonë e preferuar është Modaliteti i Udhëtimit. Modaliteti i Udhëtimit ju lejon të hiqni të gjitha të dhënat personale nga pajisja juaj dhe t’i ruani ato në kasafortën tuaj. Kur të mbërrini në destinacionin tuaj, ju mund t’i riktheni ato të dhëna me një klik të vetëm.

Ka shumë gjëra që ju pëlqen rreth 1Password, duke përfshirë mbështetjen e saj për fushën me porosi, monitorimin e prishjes gjatë gjithë orës me kriptimin AES-256 të HaveIBeenPwned dhe të nivelit të lartë. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të 1Password ose të regjistroheni për një provë falas 30-ditore.

3. LastPass

LastPass është, lehtësisht, menaxheri më i mirë falas i fjalëkalimeve në dispozicion. Ajo vjen me një gamë të gjerë karakteristikash, sinkronizim me shumë pajisje dhe mbështetje për hyrje të pakufizuara pa kushtuar një monedhë. Ekzistojnë disa kufizime në planin falas, duke përfshirë mungesën e plotësimit automatik të aplikimit, por megjithatë është një zgjedhje e shkëlqyeshme (lexoni krahasimin tonë KeePass vs LastPass).

Normalisht, LastPass është një menaxher me fjalëkalim të bazuar në shfletues. Ju përdorni shtesën, e cila është në dispozicion për Chrome, Firefox, Opera, Safari dhe Internet Explorer, për të hyrë në kasafortën tuaj përmes një UI në internet. Përdoruesit e Mac gjithashtu mund të shkarkojnë një aplikacion desktop, i cili ofron një mënyrë të thjeshtë për të parë kasafortën tuaj.

tabela e fundit

Ndërsa LastPass është një zgjatje e bazuar në shfletues, nuk do të duhet të lidheni me internet për ta përdorur atë. LastPass Pocket, i cili është i përfshirë me të gjitha shtesat dhe aplikacionet vendase, ju jep aftësi rezervë dhe akses offline në kasafortën tuaj.

Ashtu si 1Password, ajo gjithashtu integrohet me Apple Watch (lexoni krahasimin tonë 1Password vs LastPass). LastPass Authenticator, i cili është i ngjashëm me Google Authenticator, mund të përdoret nga Apple Watch. Do t’ju tregojë një kod të bazuar në kohë të cilin mund ta përdorni si faktorin tuaj të dytë për vërtetimin.

Arsyet e tjera që na pëlqenin LastPass

Ndërsa ne e duam më shumë planin falas nga LastPass, një azhurnim në Premium është i lirë. Ju gjithashtu merrni disa karakteristika shtesë, duke përfshirë LastPass për Aplikime. Kjo aplikacion i desktopit do t’ju lejojë të hyni në veçoritë e mbushjes automatike të LastPass kur nuk jeni duke përdorur shfletuesin tuaj.

Ajo gjithashtu vjen me aftësi të zgjeruara të ndarjes. Në planin e lirë, ju mund të ndani të dhëna kasafortë me një përdorues, i cili është kufizues. Në Premium, mund të ndani gjithçka në kasafortën tuaj, duke përfshirë fjalëkalimet, hyrjet WiFi dhe më shumë me aq njerëz sa dëshironi.

Karakteristika shtesë si 1 GB ruajtje e sigurt e skedarëve, opsione të përparuara të vërtetimit shumë-faktor dhe mbështetje teknologjike me përparësi, janë gjithashtu të këndshme. Sidoqoftë, këto tipare duken më mirë si pjesë e një plani familjar.

Familjet LastPass janë, në thelb, pesë licenca Premium për çmimin e dy. Karakteristikat si ndarja e skedarëve funksionojnë më mirë, pasi është e lehtë për të ndarë gjëra të tilla si numrat e Sigurimeve Shoqërore dhe informacionet për kartat e kreditit midis anëtarëve të familjes.

Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë LastPass, dhe të shihni se si ai krahasohet me zgjedhjen tonë më të mirë në copën tonë Dashlane vs LastPass, ose shkarkoni shkarkimin falas për ta provuar vetë.

4. Fjalëkalimi ngjitës

Fjalëkalimi i Sticky është një menaxher i dendur i fjalëkalimit me lehtësi për t’u përdorur dhe karakteristikë falas. Sidoqoftë, duke pasur parasysh ndërfaqen e shkëlqyeshme dhe pikën e lirë të çmimeve, një azhurnim në Premium ndjehet si jo-inteligjent.

Ashtu si shumica e planeve falas, Sticky Fjalëkalimi ju jep hapësirë ​​të pakufizuar për një pajisje të vetme. Nuk do të ketë probleme në departamentin e sigurisë, megjithëse. Ende përdorni të njëjtat shifrime të nivelit të lartë të kodimit AES-256, opsionet e vërtetimit shumë faktorë dhe verifikimin përmes biometrikës.

menaxheri më i mirë i fjalëkalimit për fjalëkalimin ngjitës Mac

Përditësimet vijnë me sinkronizim të shumë pajisjeve, gjë që është e rëndësishme. Fjalëkalimi Sticky sinkronizon përmes cloud me të gjitha pajisjet tuaja, me mbështetje për macOS, Windows, Android dhe iOS. Mund të sinkronizoni gjithashtu lokalisht, për të cilin do të flasim në pjesën tjetër.

Fjalëkalimi Sticky ka mbështetjen më të mirë të shfletuesit që kemi parë nga një menaxher fjalëkalimi. Të gjithë të dyshuarit e zakonshëm janë në dispozicion, si dhe shfletues të paqartë si SeaMonkey, Pale Moon dhe Dolphin.

Arsyet e tjera na pëlqen fjalëkalimi ngjitës

Ndërsa Sticky Password ofron rezervë dhe sinkronizim në re, nuk do të duhet ta përdorni. Oneshtë një nga menaxherët e paktë të fjalëkalimeve që ju lejon të kopjoni të dhënat tuaja në vend ose të sinkronizoni me WiFi. Për vetëdijen për sigurinë më të madhe, kjo do të thotë që të dhënat tuaja nuk e lënë kurrë kompjuterin tuaj, madje edhe në formë të koduar.

Ju gjithashtu mund të sinkronizoni manualisht. Fjalëkalimi Sticky mbështet eksportin USB, kështu që ju mund të ngarkoni tërë kasafortën tuaj në një flash drive. Të dhënat në atë njësi mund të lexohen nga çdo shembull i Fjalëkalimit Sticky. Encshtë i koduar, kështu që vetëm ju mund ta përdorni atë me fjalëkalimin tuaj master.

Fjalëkalimi Sticky ka një abonim vjetor që është pak më i shtrenjtë se LastPass por ende i lirë. Përndryshe mund ta blini plotësisht për 149,99 $, që është diçka që nuk e kemi parë nga ndonjë menaxher tjetër i fjalëkalimeve.

Disa nga kostot shkojnë drejt Klubit Save the Manatee. Manatee është simboli i Sticky Password dhe Lamantine Software, kështu që është një gjest i bukur që disa nga të ardhurat e tij shkojnë drejt kursimit të kësaj specie të rrezikuar.

Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Fjalëkalimi Sticky ose ta shkarkoni falas. Versioni falas vjen me një provë 30-ditore të Premium.

5. Portier

Keeper ka një fokus të fortë në menaxherin e fjalëkalimit të biznesit, por ofertat e tij personale janë gjithashtu të shkëlqyera. Aplikacioni i desktopit mund të përdorë disa punë, por aplikacioni celular është ndër më të mirat që kemi parë.

’Shtë gjithashtu i lirë (lexoni krahasimin tonë Dashlane vs Keeper). Keeper është gati me të njëjtin çmim si LastPass. Kjo çmim ju bën ruajtjen dhe sinkronizimin e pakufizuar të fjalëkalimit, sigurimin e kopjes rezervë të reve dhe ndarjen e rekordeve të pakufizuara. Mbajtësi gjithashtu mbështet vërtetimin biometrik dhe mund të përdoret vetëm në shfletuesin tuaj.

menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për portierin mac

Më tërheqës është plani i familjes. Ashtu si LastPass, ai ofron pesë licenca për çmimin e dy. Përveç të gjitha tipareve të ofruara me planin individual, plani i familjes gjithashtu vjen me 10 GB ruajtje të sigurt të reve.

Në desktop, ju gjithashtu keni qasje në KeeperFill. Kjo ju lejon të përdorni Keeper për të mbushur automatikisht të dhënat e aplikacionit nga desktopi juaj duke përdorur tastat kryesore. Ndërsa nuk është aq e thjeshtë sa disa sisteme të tjera të mbushjes automatike, Keeper me siguri e bën punën.

Arsyet e tjera që na pëlqen rojtari

Pavarësisht nëse jeni duke përdorur një llogari personale ose familjare, mund të lejoni qasje urgjente deri në pesë përdorues. Meqenëse Keeper mund të ruajë një shumëllojshmëri të të dhënave, qasja emergjente në atë informacion personal është e rëndësishme. Ju mund të vendosni kornizat kohore kur kasaforta juaj është zhbllokuar dhe përdoruesit e besuar mund të qasen në të.

Kjo është forma e vetme e restaurimit të llogarisë. Keeper përdor një model me njohuri zero, që do të thotë se nuk e sheh asnjëherë fjalëkalimin tuaj master ose të dhënat e kasafortave. Në rast se ju harroni fjalëkalimin tuaj master, mënyra e vetme për të rivendosur llogarinë tuaj është përmes qasjes emergjente.

Nëse po përdorni Keeper në pajisjen tuaj celular, mund të përdorni KeeperChat. Sshtë një shërbim i sigurt i mesazheve që kodon mesazhe para se të dërgohen. Ai gjithashtu ka shtesa të tilla si një kohëmatës vetë-shkatërrimit të mesazheve dhe një galeri të mediave private gjithashtu.

Ndërsa aplikacioni desktop mund të përdorë disa punë, Keeper është megjithatë një menaxher i shkëlqyer fjalëkalimi. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të Mbajtësit ose të shkarkoni një provë falas, e cila nuk kërkon një kartë krediti.

Përmendje i nderuar: iCloud Keychain

Nëse përdorni ekskluzivisht produkte të Apple, iCloud Keychain është një menaxher falas dhe i lehtë për t’u përdorur me fjalëkalim që është si parazgjedhje. Ai përdor shërbimin e ruajtjes së cloud të Apple, iCloud, për të kopjuar fjalëkalimet tuaja, një veçori që mund të çaktivizoni gjatë konfigurimit (lexoni rishikimin tonë të iCloud për mendimet tona mbi atë shërbim).

Keychain mund të ruajë fjalëkalime, hyrje WiFi, informacione për kartat e kreditit dhe më shumë. Zhvilluesit për macOS gjithashtu mund të shkruajnë mbështetje për Keychain në aplikacionet e tyre. Kjo do të thotë që mund ta përdorni për të hyrë në aplikacionet e desktopit.

Keychain punon vetëm në sistemet Apple dhe me softuer të tjerë Apple, që do të thotë se do të duhet të përdorni Safari. Për më tepër, importimi i fjalëkalimeve nga një menaxher tjetër ose eksportimi i tyre për përdorim me një menaxher tjetër ka të ngjarë të shkaktojë dhimbje koke.

Nuk ka asnjë funksionalitet jashtë “ekosistemit Apple”. Ju përdorni gjithashtu Apple ID tuaj për të hyrë gjithashtu, do të thotë që Apple ka emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin e ruajtur në serverët e tij. ElcomSoft, një zhvillues i programeve të forenzikës ruse, ishte në gjendje të aksesonte dhe deshifrojë të dhënat e Keychain në kushte të caktuara duke përdorur Telefon Breaker 7.0.

Kjo shkelje ishte në versionet beta të iOS 11 dhe macOS High Sierra dhe, në atë kohë, Drejtori i Përgjithshëm i ElcomSoft Vladimir Katalov tha se nuk është një shfrytëzim i një dobësie dhe nuk ka asgjë që Apple mund të arrijë. ElcomSoft nuk po depërton me një sistem të gabuar të sigurisë, thjesht duke përdorur një teknikë që do të ishte e zbatueshme për çdo sistem të strukturës së tij.

Si i tillë, Keychain bie viktimë e së njëjtës difekt infektiv si menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve të shfletuesit, siç është ai që ofrohet me Chrome. Shtë mirë të keni për të menaxhuar fjalëkalime unike nëpër llogaritë tuaja, por do të merrni më shumë veçori dhe siguri më të mirë me një opsion tjetër.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa Apple e lehtëson përdorimin e Keychain nëpër pajisjet tuaja, nuk vjen me karakteristikat ose sigurinë e një menaxheri të veçantë të fjalëkalimit. Në të njëjtën mënyrë, i mungon funksionaliteti që do të përdoret në shumë sisteme operative dhe shfletues.

Zgjedhja jonë e parë për Mac është Dashlane për grupin e saj të madh të karakteristikave dhe sigurinë e shkëlqyeshme. Sidoqoftë, vjen me një çmim të madh, i cili mund të bëjë një opsion tjetër, siç është 1Password, më tërheqës.

Managerfarë menaxheri fjalëkalimi po përdorni në Mac? Na tregoni në komente dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me