Magazinimi më i mirë në re për versionimin 2020

Le ta përballojmë, të gjithë bëjnë gabime. Përdorimi i ruajtjes së cloud për ruajtjen e të dhënave dhe bashkëpunimit është tërheqës, por herët a vonë, ju (ose një nga bashkëpunëtorët tuaj) do të ndryshoni diçka rastësisht dhe fletë, modelin ose raportin tuaj të mëparshëm të muzikës janë bërë një pjesë e historisë dixhitale, por nuk është e humbur përgjithmonë. Versioni i skedarëve mund të ndihmojë, kjo është arsyeja pse ne kemi mbledhur ruajtjen më të mirë të cloud për të.


Versioni i skedarëve funksionon si një histori e skedarëve tuaj. Kur ndryshoni një skedar, shërbimi e shënon atë si një version më të ri dhe azhurnon regjistrimet e tij. Kjo ju lejon të ktheheni në një nga kopjet më të vjetra kur bëni një ndryshim të padëshiruar.

Versioni mund të ju ndihmojë kundër korruptimeve të skedarëve, përfshirë ato të shkaktuara nga ransomware. Ransomware do të shifrojë skedarët tuaj dhe do të kërkojë një pagesë për të dekriptuar ato. Nëse keni versionim të duhur, thjesht mund të rivendosni skedarët tuaj dhe të shmangni përdorimin e hakerave.

Në këtë artikull, ne do të përqendrohemi në shërbimet që ofrojnë ruajtjen më të mirë të cloud me versionimin. Para se të fillojmë, le të kapërcejmë kriteret tona.

Magazinimi më i mirë në re për versionimin 2020

Farë e bën hapësirën më të mirë për ruajtjen në cloud

Së pari, natyrisht, është versionimi vetë. Disa shërbime ofrojnë versionimin e skedarëve për një kohë të kufizuar, siç janë 15 ose 30 ditë. Të tjerët nuk vendosin kufizime. Meqenëse vetëm duke parë versionimin e skedarëve mund të tregojnë shërbime që përputhen nga afër kur ato nuk janë, ne do të shikojmë edhe aspektet e tjera të shërbimit.

Vlera varet nga çmimi i shërbimit dhe nga ajo që merrni për të. Sa më shumë plane të ofrojë shërbimi, aq më mirë, sepse ju mund të zgjidhni një plan që i përshtatet nevojave tuaja. Gjithmonë është mirë nëse mund të përdorni një plan ose gjykim falas përpara se të vendosni të regjistroheni.

Siguria e mirë është një aspekt tjetër i rëndësishëm, pasi dëshironi që të dhënat tuaja të jenë të sigurta. Ne do ta kthejmë vëmendjen tonë ndaj llojit të enkriptimit që ofron shërbimi dhe nëse e përdor atë si në pushim ashtu edhe gjatë tranzitit. Zero-njohja është e preferueshme, sepse parandalon cilindo tjetër përveç jush që të lexojë të dhënat tuaja. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i rëndësishëm, pasi ju ndihmon nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj.

Përdorimi i versionit për të rikthyer skedarët tuaj duhet të jetë një përvojë e drejtpërdrejtë. Kjo vlen edhe për pjesën tjetër të shërbimit, gjithashtu. Ju nuk dëshironi ta përdorni për të qenë një punë e ndërlikuar. Ne do të shikojmë se si funksionon ndërfaqja, nëse dizajni është tërheqës dhe në cilat sisteme operative klienti funksionon.

Një lidhje e mirë, e qëndrueshme është e nevojshme për të ngarkuar skedarët shpejt. Marrja e një varet nga infrastruktura e shërbimit të ruajtjes së cloud, ISP-ja juaj dhe sa afër jeni me serverat. Një karakteristikë tjetër e shkëlqyeshme është transferimi i nivelit të bllokut, i cili bën ngarkimin më të shpejtë duke transferuar vetëm pjesë të skedarit që pësojnë një ndryshim.

1. Magazinimi më i mirë në re për versionim: Sync.com

Sync.com u themelua në Toronto në 2011. Që atëherë, ajo ka fituar një reputacion për sigurinë e pamend dhe privatësinë e përdoruesit. Kjo është arsyeja pse ne e vendosëm atë në krye të renditjes më të mirë të ruajtjes së cloud. Shërbimi gjithashtu përfiton nga ligjet e rrepta të intimitetit të Kanadasë.

Si parazgjedhje, Sync.com do t’ju lejojë të ruani versionet e vjetër të skedarit për deri në 30 ditë, por mund të rregulloni kohëzgjatjen, nëse dëshironi. Abonimi në planin Personal Pro do t’ju lejojë të ruani versione të pakufizuara për një kohë të pacaktuar dhe ato nuk do të llogariten kundër kuotës suaj të ruajtjes. Kjo vlen edhe për skedarët e fshirë, gjithashtu.

Personal Pro do t’ju kushtojë 49 dollarë në vit për 500 GB ruajtje ose 96 dollarë në vit për 2TB, që është lehtësisht një nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud. Ekziston gjithashtu një plan falas, nëse doni të provoni shërbimin. Duke e përdorur atë, ju do të merrni 5 GB ruajtje falas. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të merrni një gigabajt për çdo mik që ju referoni (deri në 20 GB).

Për dallim nga disa, Sync.com e konsideron seriozisht sigurinë. Ai përdor 256-bit AES, së bashku me protokollin TLS, për të mbrojtur transmetimet në tranzit në qendrat e të dhënave nga përgjimi. Mbani në mend se Sync.com është në përputhje me njohuritë zero, kështu që, nëse humbni fjalëkalimin tuaj, nuk do të jetë në gjendje ta tërheqë atë për ju. Sshtë zgjedhja jonë kryesore midis shërbimeve më të mira të njohjes zero.

Autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm për t’ju ndihmuar, edhe nëse fjalëkalimi juaj nuk është i dobët (lexoni udhëzuesin e fortë për fjalëkalim, nëse nuk dini si ta bëni një). Mundësimi i tij është gjithmonë një ide e mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqen Sync.com

Puna me klientin e desktopit Sync.com është e lehtë dhe konsiston në përdorimin e dosjes sinkronizuese dhe hyrjes në klientin përmes ikonës së shiritit të detyrave. Ju i merrni të gjitha tiparet duke përdorur gjithashtu klientin në internet, plus të tjera që rrisin përvojën e përgjithshme.

Klienti i desktopit është në dispozicion në Windows dhe macOS, por jo Linux (lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për Linux, nëse ju nevojitet kjo).

Rishikimi dhe Krahasimi i Sync.com

Aplikacioni smartphone është i disponueshëm për Android dhe iOS. Mund ta përdorni për të punuar me skedarë jashtë linje dhe automatikisht të ngarkoni foto dhe video në cloud. Lexoni rishikimin tonë të Sync.com për më shumë informacion.

2. pCloud

pCloud është një tjetër shërbim që është në krye të listës sonë më të mirë të ruajtjes së cloud. Shërbimi ka qenë në biznes që nga viti 2013 dhe ka arritur tetë milion përdorues. Ndër klientët e saj janë emra të mëdhenj si Twitter dhe BMW.

Premium, Premium Plus dhe Lifetime planifikojnë të ruajnë versionet e skedarëve për 30 ditë. Ju mund të përdorni veçorinë Rewind për të rikthyer në kohë, shikoni versionet e mëparshme të skedarit dhe t’i rivendosni ato, nëse keni nevojë. Për sa kohë që skedarët dhe dosjet e fshirë janë në Trash tuaj, ju mund t’i riktheni ato. Përndryshe, ata kanë shkuar përgjithmonë.

Ju mund të paguani 39 dollarë në vit për të fituar aksesin në shtesën e Zgjeruar Historiku i File, e cila ju lejon të mbani versionet më të vjetra deri në një vit (nga data e blerjes).

Plani Premium do t’ju japë 500 GB ruajtje për 4,99 $ në muaj, ndërsa Premium Plus ofron 2TB për 9,99 $ në muaj. Të dy planet do të mbajnë historinë e versionit tuaj të skedarit për 30 ditë dhe do t’ju lejojnë të bëni ngarkime të pakufizuara në distancë.

Nëse e shihni që pCloud është i përshtatshëm, ju mund të zgjidhni një licencë të jetës, e cila është një marrëveshje e mirë. Ekziston gjithashtu një plan falas që ju jep 10 GB ruajtje dhe një gigabajt shtesë për çdo referim, deri në 20GB gjithsej. Ne detajojmë të gjitha opsionet e pajtimit në rishikimin tonë të pCloud.

pCloud mbështetet në kriptimin TLS për të mbrojtur të dhënat në tranzit. Për të dy në tranzit dhe në pushim, ai përdor kriptimin AES 256-bit. Për 4.99 dollarë në muaj, ju mund të përdorni shtesën Crypto dhe sigurohuni që skedarët tuaj të mbrohen nga një encryption me njohuri zero. pCloud ruan skedarët tuaj në të paktën tre vende të sigurta të serverit.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë pCloud

Klienti i desktopit është i disponueshëm për Windows, Mac dhe Linux, ndërsa aplikacioni celular është në dispozicion për Android dhe iOS. Klienti i desktopit shton një ikonë që është përdorur për të sinkronizuar dhe rezervuar skedarët në tabaka e sistemit, gjë që ju ndihmon të bashkëveproni me disqet tuaja pCloud. Ndërfaqja është e dobët, por është intuitiv dhe e thjeshtë për t’u lundruar.

Aplikacioni celular është mbresëlënës, pasi ju jep mundësinë për të redaktuar disa dokumente, në vend që t’i shikoni ato. Mund të luajë skedarë video dhe audio.

Përdoruesit e rinj do të jenë të qetë duke përdorur ndërfaqen në internet, pasi është më e thjeshtë. Të gjitha mjetet e pCloud janë në dispozicion. E vetmja pengesë është se nuk është e dobishme kur duhet të transferoni skedarë të mëdhenj. Thatshtë më mirë të rrinë me klientin në këtë rast.

3. Tresorit

Tresorit është i vendosur në Zvicër, por i mban të dhënat e tij në serverat në Hollandë dhe Irlandë. Sshtë një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së cloud.

Historia e versionit mban fotografi të të gjitha ndryshimeve të bëra në skedarë në tresorët tuaj (një dosje që përdoret për sinkronizim). Versioni është i kufizuar në llogaritë Premium, Solo, Business dhe Enterprise. Plani Premium do t’ju japë një periudhë të versionit 90-ditor, por vetëm 10 versione të skedarit. Solo dhe të gjitha planet e biznesit ju japin versionim dhe histori të pakufizuar, së bashku me rimëkëmbjen e skedarëve të fshirë.

Shumë përdorues vlerësojnë se çmimet e Tresorit janë një dush i ftohtë, pasi ato nuk janë të krahasueshme me shërbimet e tjera. Plani më i lirë, Premium, kushton 12,50 dollarë në muaj dhe jep vetëm 200 GB. Plani tjetër personal, Solo, do t’ju sigurojë 2TB ruajtje, lidhje të mbrojtura me fjalëkalim dhe t’ju mundësojë të sinkronizoni deri në dhjetë pajisje. Kushton 30 dollarë në muaj. Do të merrni një zbritje nëse paguani për vitin.

Plani i biznesit të vogël kushton 20 dollarë për përdorues në muaj dhe ju jep 1TB hapësirë ​​ruajtjeje për secilin përdorues. Plani i biznesit, i cili është 50 për qind aktualisht, do t’ju japë kontroll të avancuar të skedarëve dhe mbështetje për 12 dollarë për përdorues në muaj. Shtoni në atë administrator të përparuar, API dhe trainim të stafit dhe ju merrni planin e Ndërmarrjes, e cila kërkon 100 përdorues dhe kushton 24 dollarë për përdorues në muaj.

Tresorit justifikon çmimet e larta duke siguruar siguri të shkëlqyeshme. Qendrat e të dhënave që ai përdor janë në përputhje me standardet më të fundit ISO dhe ato drejtojnë Microsoft Azure. Qendrat përdorin mbikëqyrje, patrulla të sigurisë dhe skanim biometrik.

Ju mund të përdorni encryption me njohuri zero për t’i bërë të dhënat tuaja private. Kriptimi AES 256-bit mbron të dhënat tuaja nga vjedhjet. Nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj, vërtetimi me dy faktorë është aty për t’ju ndihmuar. Merrni informacionin e plotë mbi sigurinë e Tresorit në rishikimin tonë të Tresorit.

Arsyet e tjera pse na pëlqen Tresorit

Shumë shërbime të ruajtjes së cloud kanë një klient të hollë desktop që përfshin një dosje sinkronizimi dhe opsione në ikonën e shiritit të detyrave. Tresorit shkon më tej duke siguruar një klient të plotë desktop në dispozicion për Windows, macOS dhe Linux.

Për disa, kjo do të jetë një ndërlikim i panevojshëm. Të tjerët do të pëlqejnë. Ne sugjerojmë të përfitoni nga një gjykim 14-ditësh i Tresorit për të zbuluar se ku ju bien çështja.

4. Dropbox

Shtë një nga shërbimet më të vjetra të ruajtjes së cloud dhe ku janë shpikur modelet e zakonshme për algoritme të sinkronizimit dhe bllokimit të nivelit të bllokut. Dropbox gjithashtu ka më shumë se 500 milion përdorues.

Versimi i Dropbox i mban skedarët tuaj në dispozicion për 30 ditë në një llogari falas ose Dropbox Plus, ndërsa planet profesionale dhe afariste u japin abonentëve 120 ditë versionimin e skedarëve. Kjo gjithashtu ju lejon të rivendosni skedarët e fshirë.

Plani Plus ju jep 1TB ruajtje për 10 dollarë në muaj, që është një vlerë e mirë. Ai përfshin veçori të tilla si mbështetja me përparësi e-mail, fshirja e pajisjeve në distancë dhe dosjet offline në celular. Profesional shton sinkronizim të zgjuar, vitrinë, kërkim me tekst të plotë dhe mbështetje të përparësisë së bisedës dhe ndarje të përparuar, por nuk rrit hapësirën e ruajtjes. Kushton 20 dollarë në muaj.

Sshtë një plan falas, por ai ju jep një hapësirë ​​të vogël të ruajtjes prej 2 GB. Ju mund të fitoni 500MB për kërkesë.

Ju nuk do të merrni kriptim me njohuri zero duke përdorur Dropbox (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor, nëse doni një shtesë për të mbrojtur privatësinë tuaj), por ekziston një shifrim kriptimi AES-256 bit për të mbrojtur skedarët tuaj në pushim dhe brenda-tranzitit.

Dropbox deshifron të dhënat tuaja kur të arrijë në qendrën e të dhënave për të hyrë në metadatat tuaja për indeksim (Boxcryptor parandalon këtë). Të dhënat më pas ri-kodohen. Autentifikimi me dy faktorë është në dispozicion për të siguruar më tej kredencialet tuaja.

Arsyet e tjera që na pëlqen Dropbox

Shërbimi ka ofruar një përvojë të lustruar të përdoruesit që nga krijimi i tij. Klienti i desktopit është i thjeshtë, ka një dosje sinkronizimi dhe një ikonë tabaka sistemesh për qasje të shpejtë. Ndërfaqja në internet është tërheqëse dhe ju lejon të keni akses në të gjithë informacionin e nevojshëm ndërsa jeni të lehtë për të lundruar.

Klienti i desktopit funksionon në Windows, Mac dhe Linux, ndërsa aplikacioni celular është në dispozicion për Android dhe iOS. Mund të aktivizoni ngarkimet automatike për foto dhe video nga telefoni juaj.

Ndërsa kemi mjaft ankesa për të cilat mund të lexoni në rishikimin tonë të Dropbox, një zonë ku mban ritmin me ose tejkalon çdo shërbim tjetër është sinkronizimi i skedarëve. Pas ngarkimit fillestar, sinkronizimi mbresëlënës i nivelit të bllokut do të ngarkojë skedarët tuaj shumë më shpejt, kjo është arsyeja pse ne e renditëm lartë Dropbox në ruajtjen më të mirë në cloud për artikullin e sinkronizimit.

5. Google Drive

Shumë njerëz kanë llogari Gmail ose telefona Android, kështu që nuk është çudi që Google Drive ka më shumë se 800 milion përdorues. Ndihmon që Google Drive shënjestron përdoruesit e shtëpisë dhe ka një suitë të integruar falas, të integruar të quajtur Google Docs.

Google Drive përfshin versionimin, i cili mban skedarët në dispozicion për 30 ditë. Ju mund të zgjidhni ta refuzoni atë për versione specifike dhe t’i mbani ato për një kohë të pacaktuar. Ekziston gjithashtu një mënyrë për të parë rishikimet që kanë bërë të tjerët, nëse përdorni Docs Google (dhe ktheheni në një version të mëparshëm). Skedarët e fshirë ruhen në plehra, derisa t’i fshini ato gjithashtu.

Google ofron shumë plane për të zgjedhur. Plani falas ju jep një ruajtje bujare 15 GB, e cila ndihmon Google Drive të ulet në listën tonë të ofertave më të mira për ruajtjen e cloud. Planet e paguara sillen nga 100 GB deri 30TB, por ato nuk janë ndër planet më të mira me vlerë atje. Plani 2TB kushton një 19,99 dollarë të rëndë në muaj. Nuk ka zbritje vjetore.

Privatësia ka qenë një pikë e keqe për Google për ca kohë, sepse doli në dritë se funksionoi me projektin PRISM. Google ka mohuar dhënien e hyrjes në NSA. Shërbimi gjithashtu skanon skedarët dhe emailet tuaj personal për t’ju dhënë reklama të personalizuara, kërkim me porosi etj.

Karakteristikat e sigurisë përfshijnë kriptimin AES-128 që mbron skedarët tuaj ndërsa ato janë të ruajtura në serverë. Nuk është aq i fortë sa AES-256, por nuk është plasaritur, me sa dimë ne. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i pranishëm.

Arsyet e tjera pse na pëlqen Google Drive

Google Drive ka një ndërfaqe tërheqëse dhe intuitive në internet që është e ngjashme me çdo aplikacion tjetër Google. Ka shumë karakteristika, por ju nuk ndjeheni të mbingarkuar nga numri. Shtë e thjeshtë për të lundruar dhe me siguri do ta përdorni më shumë sesa klienti i desktopit.

Klienti i desktopit përdor modelin e njohur të sinkronizimit. Ju ngarkoni skedarët duke i vendosur ato në dosjen sinkronizuese. Ikona e shiritit të detyrave ju lejon të konfiguroni cilësimet për dosjen tuaj të sinkronizimit.

Dropbox vs Google Drive
Google Drive Home

Aplikacioni celular vjen i instaluar në Android dhe është i përshtatshëm nëse duhet të shkoni te skedarët tuaj në lëvizje. Mund ta përdorni edhe për të redaktuar skedarët, gjë që është një prekje e këndshme. Shumë aplikacione të tjera të ruajtjes së cloud kërkojnë që së pari të shkarkoni skedarin.

Google Drive funksionon shpejt, por do të përfitonte nga kopjimi i skedarëve të nivelit të bllokut. Megjithatë, shpejtësitë e saj janë të ngjashme me shërbimet e tjera. Shikoni rezultatet më të shpejta në dispozicion në rishikimin tonë të Google Drive.

Mendimet përfundimtare

Konsultohuni me listën tonë dhe sigurohuni që të zgjidhni shërbimin e duhur për ju. Kjo do t’ju lejojë të ktheheni në kohë dhe t’i rregulloni ato gabime, duke mbrojtur gjithashtu skedarët tuaj dhe t’i ruani ato lirë. Mbani në mend se çfarë njohuri zero mund të bëjnë për ju ndërsa bëni zgjedhjen tuaj.

Për versionimin e tij të pakufizuar të skedarëve dhe çmimet e pakushtueshme të çmueshme, ne na pëlqen Sync.com më së miri nga të gjitha kur bëhet fjalë për versionimin e skedarëve. Nuk dëmton as niveli më i lartë i sigurisë.

A mendoni se kemi bërë zgjedhjen e duhur apo ju pëlqen një shërbim tjetër më i mirë për versionimin? Na tregoni në komente. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map