Magazinimi më i mirë në re për Muzikën 2020

Ka qenë një kohë kur skedarët muzikorë ishin të mëdhenj dhe ruajtja ishte e kufizuar; një kohë para formatit të skedarit mp3. Sidoqoftë, sot, mijëra këngë mund të jenë duke banuar në hard drive tuaj dhe duke bërë një listë të madhe në muzikantin tuaj të zgjedhjes. Për t’i mbajtur të gjitha ato të sigurta, ne kemi mbledhur ruajtjen më të mirë të cloud për muzikë.


Meqenëse ka kaq shumë muzikë, është joshëse të përdorësh ofruesit tanë më të mirë të ruajtjes së cloud për ta hequr atë pa e rrëmuar diskun tënd të vështirë. Duke e përdorur atë, mund të jeni i sigurt që muzika juaj do të jetë e disponueshme për ju kudo ku jeni dhe se asnjë keqfunksionim i harduerit, virus, malware ose vjedhje nuk do ta kompromentojë atë.

Në këtë artikull, ne do të përqëndrohemi në ruajtjen e këngëve më të pakta për më pak para. Nëse dëshironi të bëni kopje rezervë sesa të ruani skedarët tuaj muzikorë, shikoni artikullin tonë mbi shërbimet më të mira në internet. Para se të fillojmë me listën, le të kalojmë në kriteret tona.

Ruajtja më e mirë në re për muzikë 2020

Farë e bën më të mirën për ruajtjen në re për muzikë

Prioriteti ynë i parë do të jetë vlera pasi dëshirojmë të ruajmë sa më shumë këngë për sa më pak para. Do të shohim se çfarë lloj çmimesh ofrojnë shërbimet dhe në çfarë larmie. Shumica e shërbimeve do të ofrojnë një plan falas ose të paktën një provë. Nëse thjesht kërkoni një pazar, lexoni marrëveshjet tona më të mira në artikullin e ruajtjes së cloud.

Meqenëse kemi të bëjmë me shumë këngë, nuk do të ketë asnjë kuptim të përdorim ruajtjen në cloud që nuk ofron shpejtësi të mira të ngarkimit. Sa më mirë të jetë infrastruktura (shpërndarja globale e qendrës së të dhënave) që shërbimi ka, aq më shpejtë do të jetë ngarkimi juaj.

Marrja e skedarëve tuaj në internet pa qenë një punë e ndërlikuar është e domosdoshme. Përvoja e thjeshtuar e përdoruesit do të ndihmojë me këtë. Ne do të sigurohemi që shërbimet ofrojnë vetëm atë dhe jo një telashe të mallkuar. Gjithashtu, ne duam klientë që funksionojnë në desktop, ueb dhe celular për lehtësinë e shtuar të përdorimit.

Dashamirët e muzikës nuk janë rezistentë ndaj mani ndajnë që po ndodh kohët e fundit. Do të dëshironi të jeni në gjendje të shkëmbeni shpejt, lehtë dhe të keni mundësi për t’i shpërndarë në mediat sociale. Do të ishte interesante të ftoni të tjerët të ndajnë me ju dhe kjo është ajo që lejojnë lidhjet e ngarkimit ose ndarjen e dosjeve të grupeve.

Kontrolli i mirë i përmbajtjes, lidhjet e mbrojtura nga fjalëkalimi, datat e skadimit dhe një faqe që tregojnë skedarët tuaj të përbashkët janë gjithmonë të mirë.

1. Ruajtja më e mirë në re për muzikë: pCloud

PCloud me qendër në Zvicër ka qenë në biznes që nga viti 2013, dhe numëron tetë milion përdorues sot. Ka shumë klientë të ligës së madhe, përfshirë BMW, Coca-Cola dhe Twitter.

pCloud u ofron plane klientëve për planet personale dhe ato afariste. Përdoruesit personal mund të zgjedhin midis Premium dhe Premium plus, i cili kushton 4,99 $ në muaj (500 GB) dhe 9,99 $ në muaj (2TB), përkatësisht. Përveç veçorive themelore, këto plane çmimesh ofrojnë 30 ditë versionim të skedarëve dhe ngarkime të pakufizuara në distancë (duke ngjitur url-in e skedarit). Nëse paguani në vit, do të merrni një zbritje, si dhe nëse paguani për një plan jetësor.

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë, pCloud kryen në mënyrë të ngjashme me shërbimet e tjera. Lidhja me serverat e pCloud nuk është e fortë, por arrin shpejtësi më të larta (5Mb / s është mesatarja) sesa shumë shërbime të tjera.

Përvoja e përdoruesit është e drejtpërdrejtë dhe e këndshme për të gjitha pajisjet, por klienti në internet ofron përvojën më të thjeshtë. Shtë më e lehtë për të lundruar, ka më shumë karakteristika, është shumë e shpejtë dhe ju jep mundësinë e përdorimit të mjeteve të pCloud në një vend. Klienti i desktopit është i disponueshëm për Windows, Mac dhe Linux (lexoni ruajtjen tonë më të mirë për linux nëse e kërkoni atë), ndërsa aplikacioni celular është në dispozicion për Android, iOS dhe Windows Phone.

Arsyet e tjera pse na pëlqen pCloud

Ndarja me pCloud është e thjeshtë, thjesht klikoni në butonin “share” për këngën tuaj dhe do të mund ta ndani atë direkt në Facebook, Twitter dhe Google+. Nëse jeni duke u shpërndarë në pajtimtarët pCloud, thjesht mund të shtoni një emër përdoruesi. Përndryshe, ju mund të gjeneroni një lidhje ose ta dërgoni atë përmes emailit.

Një tjetër mundësi interesante është të ftosh njerëzit në dosjen tuaj që ata të mund ta shikojnë atë dhe modifikojnë sikur të ishte e tyre. Nëse doni të mbroni lidhjet tuaja, mund të vendosni datat e skadimit dhe fjalëkalimet (vetëm planet e primit), gjë që është veçanërisht e mirë nëse dëshironi të ndani edhe fotografi.

Planet e përballueshme dhe fleksibile, shpërndarja e lehtë dhe shpejtësia e mirë e ngarkimit ndihmojnë që pCloud të jetë zgjedhja jonë kryesore për ruajtjen e muzikës. Ekziston gjithashtu një plan çmimi falas që ju jep 10 GB. Nëse doni të mësoni më shumë rreth shërbimit, lexoni rishikimin tonë të thelluar të pCloud.

2. Sync.com

Sync.com është i njohur për aftësitë e tij të sigurisë dhe privatësinë e përdoruesit. Ndihmon që ai të jetë i vendosur në Toronto, kështu që përdoruesit e tij përfitojnë nga disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë. Veç kësaj, veçori të tjera e ndihmuan atë të arrinte vendin e parë në listën tonë të krahasimit të ruajtjes së cloud.

Nëse dëshironi të përdorni Sync.com si një përdorues jo premium, ju merrni 5 GB ruajtje falas me planin e Sinkronizimit Fillestar. Sidoqoftë, planet e çmimeve të paguara janë shumë konkurruese. Plani Pro Personal ofron 500 GB për 49 dollarë në vit ose 2TB për 96 dollarë në vit.

Shpejtësitë fillestare të ngarkimit dhe shkarkimit krahasohen në mënyrë të favorshme me shërbimet e tjera. Sync.com nuk e kufizon gjerësinë e brezit tuaj si parazgjedhje, por nëse lidhja juaj është e dobët, mund të shpejtoni shpejtësinë tuaj nga ikona e shiritit të detyrave (nëse përdorni klientin e desktopit).

Klienti i desktopit është në dispozicion në Windows dhe OS X, por jo në Linux. Fatmirësisht, klienti në internet është i lehtë për të lundruar dhe siguron qasje në të gjitha tiparet e Sync.com, kështu që ju mund të përdorni atë nga çdo OS që ju pëlqen (megjithëse klienti i desktopit është më i shpejtë).

Ndërfaqja në internet ka disa faqe që tregojnë informacione të ndryshme (lidhje, aksione, etj.). Duket shumë e thjeshtë dhe kjo është një gjë e mirë në librin tonë.

Arsyet e tjera pse na pëlqen Sync.com

Për të shkëmbyer skedarë mund të gjeneroni një lidhje ose të dërgoni një ftesë përmes emailit. Nëse doni të ndani një dosje, mund të ftoni përdorues të veçantë ose të gjeneroni një lidhje. Përdoruesit e tjerë do të jenë në gjendje të shkarkojnë dosjen tuaj në formatin zip. Gjithashtu, mund të ndani lidhje të ngarkimit, të cilat do t’i lënë të tjerët të ndajnë këngët e tyre me ju, duke përdorur hapësirën tuaj të ruajtjes.

Rishikimi dhe Krahasimi i Sync.com

Ka lloje të ndryshme të lejeve për tu vendosur kur i ndani. Për të parë atë që keni ndarë me të tjerët, mund të përdorni faqen “aksione”. Fjalëkalimet e lidhjes dhe datat e skadencës janë gjithashtu të disponueshme. Për të ditur më shumë, lexoni rishikimin tonë të Sync.com.

Sync.com është e shkëlqyeshme për të mbajtur skedarët tuaj audio të sigurt dhe privatë, por në këtë rast, i mungon një media player. Karakteristika nuk është thelbësore për ruajtjen por do të kishte qenë një shtesë e mirë.

3. MEGA

Një nga shërbimet më të diskutueshme të ruajtjes së cloud. MEGA u themelua nga famëkeqi Kim Dotcom në 2013. Ai nuk është më i lidhur me MEGA, por kompania jeton dhe reklamon si “ndërmarrje e intimitetit” sepse siguron kriptim me njohuri zero dhe bazohet në Zelandën e Re miqësore me intimitetin.

Një nga arsyet kryesore për të ecur në rrugën MEGA ishte plani i saj falas 50 GB por që nga viti 2017 që hapësira e depozitimit avullohet pas një muaji dhe ju lë vetëm 15 GB. Pasi të keni përfunduar disa detyra të lehta mund ta merrni përsëri, por më pas ajo zhduket përsëri pas 180 ditësh. MEGA nuk afrohet të jetë konkurruese me shërbime të tjera pasi plani i saj 500 GB kushton më shumë sesa disa kërkojnë 2TB (lexoni rishikimin tonë MEGA për më shumë për të gjitha këto).

Shpejtësitë e ngarkimit janë rreth 25 përqind më e ngadaltë nga sa dëshirojmë, dhe shpejtësia e shkarkimit nuk është shumë më e mirë. Nuk ka asnjë problem për lëvizjen e skedarëve më të vegjël (nën 20MB), kështu që sinkronizimi i skedarëve si këngët mp3 nuk do të jetë problem për MEGA. Gjatë ngarkimit, lidhja ndryshoi në forcë, kështu që disa ngarkime dështuan. Shpejtësitë e shkarkimit ishin më të qëndrueshme dhe nuk dështuan aq shumë, duke arritur kështu kohë më të mirë.

Aplikacioni i shfletuesit të MEGA është i thjeshtë dhe nuk ka shumë gjëra që përdoruesit e rinj duhet të mësojnë. Karakteristikat parësore janë në të majtë, ndërsa tiparet dytësore gjenden në menunë e hamburgerit në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Veprimet bëhen duke përdorur kontrollet në menunë e sipërme, ndërsa kryerja e veprimeve në skedarë individualë kërkon që ju të klikoni në një menu drop-down në vetë skedarin.

Për sinkronizim, MEGA ndjek në gjurmët e Dropbox; ajo sillet rreth një dosje të thjeshtë sinkronizimi. Klientët e desktopit janë të disponueshëm për Windows dhe Mac, ndërsa aplikacionet celularë ofrohen për Android dhe iOS dhe janë shumë të lehtë për t’u përdorur gjithashtu.

Arsyet e tjera pse na pëlqen MEGA

MEGA nuk ofron të njëjtën strategji kur bëhet fjalë për ndarjen siç bëjnë shërbimet e tjera. Ju nuk mund të ndani skedarë me individë që përdorin adresën e tyre të postës elektronike. Në vend të kësaj, ju mund të krijoni vetëm një lidhje me atë përmbajtje. Prapëseprapë, kjo lidhje është me njohuri zero dhe MEGA nuk mund të shohë atë që po ndan.

Nëse të tjerët dëshirojnë të përdorin lidhjen, ata do të duhet të përdorin një çelës të deshifrimit i cili krijohet kur gjeneroni një lidhje.

Nëse keni një pajtim Pro, mund të shtoni datat e skadimit në lidhjet tuaja. Akoma mund t’i ndani dosjet përmes postës elektronike dhe t’i jepni të drejta leximi, modifikimi ose qasje të plotë për individët. Sidoqoftë, nuk ka asnjë mënyrë për të krijuar lidhje të veçanta për ngarkim ose për të vendosur kufijtë e shkarkimit.

4. MediaFire

MediaFire i mungojnë disa prej veçorive standarde midis ofruesve më të mirë të ruajtjes në internet, si sinkronizimi dhe versionimi i desktopit, por e kompenson këtë me një ruajtje bujare falas, çmime të ulëta dhe mbështetje të mirë celular për imazhet. Shërbimi ka më shumë se 43 milion përdorues të regjistruar. Lexoni rishikimin tonë të thelluar për më shumë informacion mbi MediaFire.


Zjarri i mediave

10 GB ruajtje falas mund të mos jetë nga shumat më të larta që kemi parë, por ka disa mënyra për të fituar më shumë hapësirë ​​(deri në 40 GB) duke përfshirë miqtë e referuar, instalimin e aplikacionit celular dhe lidhjen dhe postimin në Facebook dhe Twitter.

Nëse kjo nuk do të mjaftojë, ju mund të azhurnoni me një plan “Pro” i cili ofron 1TB për 5 dollarë në muaj (ose 3,75 $ nëse paguani për tërë vitin). Duket se shërbimi vazhdimisht ofron një zbritje prej 50 përqind në pajtimin e tij vjetor.

MediaFire nuk fiton asnjë medalje në departamentin e ngarkimeve, por shpejtësia e tij e shkarkimit dhe ngarkimit është e qëndrueshme. Nuk ka asnjë mënyrë për të ngarkuar një dosje të tërë menjëherë, kështu që ju do të duhet të ngarkoni skedarët me dorë dhe kjo ngadalëson procesin në mënyrë të konsiderueshme.

Ndërfaqja në internet është në kërkim të mirë, megjithëse disa ikona janë për shkak të një azhurnimi, dhe ai ka një plan urbanistik të qartë me një veçori të thjeshtë tërheqëse dhe tërheqëse. Ka një pemë dosjeje në anën, dhe bashkë me të, mund të shfletoni lehtë (nëse preferoni rrjet, edhe këtu).

Shtë fat që aplikacioni në internet është aty për të kompensuar mungesën befasuese të një klienti në desktop. Aplikacioni celular performon mirë, por është më i përqendruar sesa ndërfaqja në internet pasi është e ndërtuar rreth kopjimit të fotografive.

Arsyet e tjera pse na pëlqen MediaFire

Ndarja është standarde dhe e drejtpërdrejtë. Ju mund t’i dërgoni dikujt një lidhje dhe ata mund të shkarkojnë skedarin tuaj. Ekziston një ikonë e dedikuar që ju lejon të kopjoni shpejt atë lidhje me klipin.

Fillimi me MediaFire
Fillimi me MediaFire

Sidoqoftë, pa pajtim, këto lidhje do të shfaqin reklama. Nuk ka asnjë mënyrë për të shtuar datat e skadimit ose fjalëkalimet në lidhje. Sidoqoftë, mund të fikësh lidhjen për këdo që nuk e ndjek atë.

5. Livedrive

Livedrive ka pësuar shumë ndryshime ndër vite, por ndryshimi më i madh në cilësi ndodhi pasi shërbimi u transferua në MB. Pasi aplikacionet e ndara tani janë integruar të gjitha në një ndërfaqe të vetme. Sidoqoftë, jo të gjitha janë mirë, pasi vizitorët e rinj në sit ka të ngjarë ta kenë të vështirë të kuptojnë produktet për shkak se skema e çmimeve është shumë e ndryshme nga pjesa tjetër e tregut.

Livedrive nuk ofron asnjë depo falas. Rezervimi ofron hapësirë ​​të pakufizuar për 8 dollarë në muaj (ose 80 dollarë në vit), por mund ta bëni vetëm për një kompjuter. Ata gjithashtu përjashtojnë USB, CD ose DVD. Plani i Briefcase ju jep 2TB hapësirë ​​ruajtjeje në shumë pajisje për 16 dollarë në muaj (160 dollarë në vit). Plani përfundimtar, Pro Suite, ofron një kopje rezervë të pakufizuar në pesë pajisje dhe 5TB sinkronizim në shumë pajisje. Prmimi i tij është 25 dollarë në muaj, ose 250 dollarë në vit.

Livedrive nuk ishte shumë i shpejtë në provën tonë të ngarkimit. Për disa arsye, ishte pak më shpejt në Windows. Shpejtësia e shkarkimit nuk ishte as shumë e mirë. Mjaft interesante, dosjet shkarkohen si arkivat .zip.

Ndërfaqja në internet nuk ka befasi, është shumë e ngjashme me standardin e ruajtjes së cloud. Megjithëse i quan dosjet “kutitë e shkurtra”, të cilat i përdorni për të ngarkuar skedarët tuaj. Karakteristikat janë të vendosura në shiritin anësor në të majtë, ndërsa mund të shihni skedarët tuaj dhe opsionet e tjera në të djathtë.

Instalimi i aplikacionit të desktopit nuk ishte i qetë pasi u përpoq të shkarkoni vetë bibliotekat e parakushtit dhe ai dështoi. Vetëm suita Pro ofron gjithçka në paketën e instalimit në desktop, por ju mund ta rregulloni paketën themelore me shtesa të paguara. Vetë ndërfaqja është mjaft tërheqëse dhe kompakte. Siguron qasje të lehtë në karakteristikat kryesore me anë të shiritit të menusë.

Arsyet e tjera pse na pëlqen jeta

Ndarja është shumë e thjeshtë; skedarët tuaj mund të arrihen përmes një faqe në internet, dhe në mënyrë që t’i ndani ato, thjesht dërgojuni urinës tuaj. Kjo do të thotë se nuk ka ndarje selektive. Kushdo që ka lidhjen mund të hyjë në të gjithë skedarët tuaj.

Rishikimi i Livedrive - Ndarja e Dosjeve
Ndarja e skedarëve me Livedrive është çuditërisht e lehtë.

Livedrive meriton të jetë në vendin e fundit pasi nuk ka asnjë depozitë falas, produktet e tij nuk janë të lehta për tu kuptuar, planet e çmimeve janë larg nga konkurruese dhe nuk ka asnjë mënyrë të thjeshtë për të anulluar pajtimin tuaj.

Mendimet përfundimtare

Dërgimi i muzikës tuaj të preferuar në një pushim të zgjatur në cloud duket se nuk ka ndër mend. Muzika juaj mund të mos jetë në hard drive tuaj, por është akoma e arritshme dhe gjithashtu do të jeni në gjendje ta ndani atë me miqtë dhe familjen tuaj.

Një nga shërbimet e ofruara këtu do të jetë më e mira për ju. Ne mendojmë se pCloud duhet të jetë ai shërbim, ose ndryshe Sync.com. Pjesa tjetër nuk do të afrohet për sa i përket vlerës, shpejtësisë së sinkronizimit, lehtësisë së përdorimit ose ndarjes. Keni ndonjë mendim apo komente? Na tregoni më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map