Magazinimi më i mirë në re për Australi 2020

Australianët kanë rritur në mënyrë të qëndrueshme përdorimin e tyre për ruajtjen e cloud dhe nuk është çudi. Magazinimi në re ju lejon të pastroni hapësirën në hard drive tuaj, të bashkëpunoni më lehtë, të ndani fotot tuaja dhe më shumë. Dobësitë janë distanca e saj nga pjesa tjetër e botës pasi që serverët më të afërt janë më të mirë, kështu që ne kemi gjetur ruajtjen më të mirë të cloud për Australinë për ju, duke filluar me Egnyte Connect.


Sa afër jeni me serverat e ofruesit ka një ndikim të madh në cilësinë e përvojës suaj të ruajtjes së cloud. Transferimi i të dhënave tuaja do të jetë më i shpejtë dhe duhet të ketë më pak ndërprerje, që natyrisht është e preferueshme për një lidhje që mund të varet dhe të prishet.

Sidoqoftë, një shqetësim i madh është se qeveria australiane nuk do të shkëputet nga kërcimi, edhe nëse është thjesht metadata. Një marrëveshje e ardhshme madje mund t’i lejojë ata të marrin një urdhër për të hyrë në të dhëna direkt tek ofruesit e reve të Sh.B.A-së (kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë të përdorni një nga VPN tonë më të mirë për zgjedh Australian) Thënë kështu, siguria e mirë mund të ju ndihmojë të parandaloni cilindo që të shikojë të dhënat tuaja.

Para se të fillojmë me zgjedhjet tona, le të përcaktojmë pjesën tjetër të kritereve tona për zgjedhjen e ruajtjes më të mirë të cloud për Australinë nga lista më e mirë e ruajtjes së cloud. Nëse jeni duke kërkuar kopje rezervë – ka një ndryshim – konsultohuni me kopjen më të mirë në internet për Australinë.

Magazinimi më i mirë në re për Australi 2020

Farë e bën ruajtjen më të mirë në re për Australinë

Vendndodhja e serverit është më e rëndësishmja. Sa më afër të jeni në serverët e ruajtjes së cloud, aq më mirë. Disa shërbime ju lejojnë të përmirësoni lidhjen tuaj duke tundur cilësimet e transferimit dhe shumica përdorin një algoritëm transferimi në nivelin bllok. Shpejtësia dhe stabiliteti i lidhjes suaj do të varen nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit, gjithashtu.

Një lidhje e mirë është e mirë dhe e mirë, por kurrë nuk do të jetë aq e shpejtë sa të shmangni individë ose qeveri me qëllim të keq. Këtu hyn siguria. Do të shikojmë se çfarë lloj kriptimi siguron të dhënat tuaja në tranzit dhe në pushim. Kriptimi privat është ideal pasi parandalon cilindo që të lexojë të dhënat tuaja. Shërbimi gjithashtu duhet të ketë vërtetim me dy faktorë për të mbrojtur fjalëkalimin tuaj.

Askush nuk dëshiron të paguajë një krah dhe një këmbë për sigurinë dhe shpejtësinë. Shërbimet ndryshojnë në sasinë e hapësirës dhe planet që ata ofrojnë për para, kështu që sa më shumë plane të kenë, aq më mirë shanset tuaja janë për të gjetur atë të duhurin. Duke pasur një plan falas ose një provë është një plus, gjithashtu, pasi që duke përdorur një ju lejon të provoni shërbimin para se të regjistroheni.

Ju nuk keni nevojë të jeni gjeni i IT, ose nuk do të duhet të jeni, për të përdorur ruajtjen e cloud. Një përvojë e drejtpërdrejtë dhe e këndshme do të ndihmojë. Ndërfaqet – ueb, desktop dhe celular – duhet të jenë tërheqëse gjithashtu. Do të shënojmë gjithashtu në cilat sisteme operative funksionojnë shërbimet.

Tani që kemi përfunduar me përcaktimin e kritereve tona, do të fillojmë me zgjedhjen tonë më të mirë.

1. Magazinimi më i mirë në re për Australi: Egnyte Connect

Përveç që është zgjedhja jonë më e mirë për Australinë, Egnyte Connect është një nga ofruesit më të mirë të sinkronizimit dhe shkëmbimit të skedarëve të ndërmarrjeve. Shërbimi përdor një veçori që e quan “përshpejtim i rrjetit global”, i cili lejon klientët të përdorin teknologjitë e fundit të rrjetit kur qasen në qendrat e të dhënave. Një qendër e të dhënave është në rajonin e Azisë-Paqësorit, e cila është e përkryer për Australinë.

Kjo tha, Egnyte mund të jetë më e shpejtë në ngarkimet fillestare. Rezultatet e testeve tona ishin më të ngadalta se sa prisnim. Ajo ishte shumë më e shpejtë kur ngarkoni skedarët ekzistues, sidoqoftë, për shkak të algoritmit të tij të nivelit të sinkronizimit.

Kriptimi i AES 256-bit do të përplas të dhënat tuaja përpara se të ngarkohet ose sinkronizohet, por shërbimi nuk kualifikohet si njohuri zero sepse i duhet të deshifrojë skedarët tuaj për të lexuar metadata.

Për fat të mirë, Egnyte integrohet me Boxcryptor (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor), i cili siguron kriptim privat. Sinkronizimi i nivelit të bllokut nuk do të funksionojë nëse e përdorni atë, megjithëse. Ju mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për të parandaluar ndërhyrjen nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj dhe për të mbrojtur më tej kredencialet tuaja, mund të aktivizoni kërkesat minimale për fjalëkalim.

Arsyet e tjera që na pëlqen Egnyte Connect

Egnyte ka tre plane biznesi: Zyra, Biznesi dhe Ndërmarrja. Zyra kërkon një minimum prej pesë punonjësve dhe do t’ju japë 5TB hapësirë ​​ruajtjeje në internet për 8 dollarë për punonjës në muaj, gjë që është një vlerë e madhe. Për më shumë se 25 punonjës, plani i biznesit ofron 10TB hapësirë ​​ruajtjeje në internet dhe siguri të përparuar.

Nëse keni mbi 100 punonjës, Egnyte kërkon që ju të regjistroheni në planin e Ndërmarrjes, i cili nuk ka ndonjë kapak për punonjësit ose ruajtjen. Për më tepër, do të merrni paketën premium të ndihmës dhe administrimit. Plani i Ekipit është i përshtatshëm për një deri në tre përdorues. Kushton 10 dollarë për përdorues në muaj për 1TB hapësirë ​​ruajtjeje dhe shumë karakteristika.

Ju nuk do të keni probleme me klientin në internet pasi ndërfaqja e tij është e lehtë për t’u përdorur, ka shumë karakteristika dhe është e këndshme. E njëjta gjë vlen edhe për aplikacionin celular, i cili ju lejon të hapni dhe modifikoni përmbajtjen nga cloud, duke përfshirë Office – nuk ka nevojë për Office 365 – dhe dokumentet Adobe .pdf. Aplikacioni celular mund të ngarkojë përmbajtjen e telefonit tuaj direkt në cloud, i cili është i dobishëm.

Klienti i desktopit është i drejtpërdrejtë sepse përdor modelin e përbashkët të sinkronizimit – një dosje sinkronizimi në ikonën tuaj të diskut të ngurtë dhe të sistemit. Ajo gjithashtu ka një veçori të quajtur Egnyte Drive, e cila ju mundëson të qasni në të dhënat tuaja cloud nga sistemi juaj i skedarit pa marrë hapësirë ​​në hard drive tuaj. Klienti është i disponueshëm për Windows ose macOS.

Egnyte siguron siguri të mirë, sinkronizim të shpejtë të nivelit të bllokut për të ndihmuar në bashkëpunim, një mori karakteristikash dhe vlerë të mirë. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth shërbimit, lexoni rishikimin tonë të Egnyte Connect.

2. Kutia

Kutia është gjithashtu një nga platformat më të mira EFSS. Ai përqendrohet në bizneset dhe numëron shumë prej tyre, nga ato të vogla deri te Fortune 500, si klientë.

Box përdor një teknologji të quajtur “Zona Box” që ju lejon të zgjidhni rajonin e ruajtjes që dëshironi të përdorni nëse jeni në një plan biznesi ose ndërmarrje. Një nga ato është në Azi dhe është një përshtatje e mirë për përdoruesit në Australi. Ngarkimet fillestare krahasohen mirë me shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud, por ngarkimet pasuese janë më të ngadalta sepse Kutia nuk ka sinkronizim të nivelit të bllokut.

Do të mbroheni nga sulmet njeri-pas-mesme nga encryption brenda tranzitit, ndërsa kriptimi AES-256 bit do t’i ruajë të dhënat tuaja në pushim. Box përdor të njëjtin nivel të kriptimit për të siguruar çelësin tuaj. Nuk është private, por integrimi i Boxcryptor ju lejon ta vendosni atë. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu në dispozicion.

Ekziston gjithashtu një integrim me një hyrje, i cili lejon punonjësit tuaj të regjistrohen në aplikacione të shumta biznesi me të njëjtat letrat kredenciale.

Ju mund të kufizoni sa pajisje mund të sinkronizojë secili përdorues me pinning pajisjen dhe ka një mundësi për të kontrolluar se sa pajisje kanë qasje në ruajtjen e cloud. Për fat të keq, kur shpalosni një pajisje, ajo vetëm shkurton hyrjen në ruajtjen e cloud tuaj dhe lë përmbajtjen tashmë të sinkronizuar nga pajisja e paprekur.

Arsyet e tjera që na pëlqen kutia

Plani më i lirë, i quajtur Starter, kushton 5 dollarë për përdorues në muaj – të gjitha planet përdorin të njëjtën skemë çmimesh. Ajo ofron 100 GB, e cila nuk do të jetë e mjaftueshme për shumicën e bizneseve. Plani i Biznesit, i cili është gjithashtu ai që ju lejon të zgjidhni një server afër Australisë, është më i njohuri dhe ju jep hapësirë ​​të pakufizuar për 15 dollarë.

Business Plus kushton 25 dollarë dhe ju siguron integrimin e SSO, bashkëpunëtorë të pakufizuar të jashtëm dhe qasje në Box Key Safe. Do të duhet të kontaktoni përfaqësuesit e Box për çmimin e planit të Ndërmarrjes. Nëse regjistroheni në të, do të keni akses në grupet e përdoruesve, automatizimin e rrjedhës së punës dhe karakteristika të tjera.

Ndërfaqja në internet është e drejtpërdrejtë. Paraqitja e tij nuk do t’ju lë të kruani kokën dhe modeli është tërheqës. Ju mund të rregulloni URL-në për hapësirën tuaj të punës dhe madje të shtoni logon tuaj.

’Shtë gjithashtu një klient desktop, nëse kjo ju përshtatet më shumë. Pasi të përfundojë instalimi, do të shihni dosjen e sinkronizimit në hard diskun tuaj. Shtë në dispozicion për Windows ose macOS dhe, nëse keni nevojë të përdorni skedarët tuaj ndërsa jeni larg kompjuterit tuaj, mund të përdorni aplikacionin celular, i cili është i disponueshëm për Android ose iOS.

Kutia ka çmime të mira, siguri të ashpër dhe lehtësi të mirë të përdorimit, por nuk është aq e përballueshme apo e shpejtë sa Egnyte, kështu që ne e vendosëm atë të dytin në listën tonë. Për më shumë detaje rreth shërbimit lexoni rishikimin tonë të Kutisë.

3. Biznesi i Dropbox

Dropbox është një nga shërbimet më të vjetra dhe më të njohura. Në vitin 2017, Dropbox hapi një server proxy, në një qendër të dhënash në Sidnei, i cili përmirësoi shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit për klientët Dropbox në rajonin ANZ. Vini re se ky server është i disponueshëm vetëm për klientët e biznesit, plani falas nuk e mbulon atë.

Slide1 Skedarët Online Dropbox

Rrëshqitësja e sinkronizimit të Dropbox

Kërkesë fotografie nga Dropbox Slide4

Slide5 e Sinkronizimit Selektiv Dropbox Dropbox

i mëparshëm

tjetër

Ai përdor AES 256-bit për të mbrojtur skedarët tuaj në tranzit dhe në pushim, por nuk është me njohuri zero sepse Dropbox deshifron skedarët tuaj për të hyrë në metadatat e tyre për indeksimin. Ripripton skedarët, por metadata mbetet në tekst të thjeshtë në një server të veçantë.

Nëse jeni të shqetësuar për privatësinë tuaj dhe doni të siguroheni që askush nuk mund t’i lexojë të dhënat tuaja, referojuni 99 mjeteve tona për të ndihmuar në mbrojtjen e artikullit tuaj të privatësisë dhe udhëzuesit tonë të privatësisë për ndihmë. Për të siguruar informacionin tuaj të hyrjes, mund të përdorni vërtetimin me dy faktorë.

Arsyet e tjera që na pëlqen Dropbox për biznesin

Dropbox ofron një nga përvojat më të mira të përdoruesit. Klienti i desktopit është i lehtë për t’u përdorur dhe ndjek modelin e zakonshëm të sinkronizimit, të cilin Dropbox e zhvilloi, por preferojmë klientin në internet. Strikshtë e habitshme dhe shfaq të gjithë informacionin e nevojshëm pa rrëmujë.

Aplikacioni celular është në dispozicion për Android dhe iOS dhe kryen në një mënyrë të ngjashme. Kjo ju lejon të ngarkoni fotografi dhe video automatikisht nga telefoni juaj. Për të parë imazhet e ndërfaqes dhe të mësoni më shumë rreth shërbimit, shkoni në rishikimin tonë të Biznesit Dropbox.

4. OneDrive për Biznes

OneDrive for Business është një produkt i Microsoft-it dhe ndërtohet me Windows 8.1 dhe 10. Ekzistojnë dy serverë në Australi – një në New South Wales dhe një në Victoria – dhe qasja në to preferohet të themi, serverat në Sh.B.A..

Testet tona treguan që shpejtësia e OneDrive është e shpejtë. Koha që u desh për të transferuar një gigabyte të të dhënave ishte afër kohës më të mirë teorike të mundshme. Shërbimi përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut, kështu që mund të presësh rezultate të mira kur të ngarkosh skedarët ekzistues, gjithashtu. Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm se disa komente, kryesisht të vjetra, në rishikimin tonë flasin për dështimet për të ngarkuar ose sinkronizuar gabimet.

Skedarët e ndërfaqes në OneDrive

Rrëshqitësja e Dosjeve të Sinkronizimit OneDrive

Nisja e aplikacioneve OneDrive

OneDrive Krijoni ndarjen e skedarëve të lidhjeve

OneDrive Word Online

i mëparshëm

tjetër

Për dallim nga shumica e shërbimeve, OneDrive nuk i fsheh skedarët tuaj në pushim në serverat e tij. Nuk do të bëhet më keq se sa për sigurinë sepse do të thotë që një punonjës mashtrues mund të lexonte me lehtësi të dhënat tuaja. Ne nuk mund të rekomandojmë Boxcryptor sa duhet në këtë rast.

Situata është më e mirë kur transferoni skedarët tuaj sepse kriptimi i AES 256-bit i siguron ato, por vetëm klientët e biznesit përfitojnë nga ai kriptim në pushim gjithashtu. Të paktën ka një vërtetim dy-faktor.

Arsyet e tjera që na pëlqen OneDrive për biznes

Aplikacioni i desktopit OneDrive funksionon në Windows, Mac dhe madje edhe Xbox, por kërkon që sistemi juaj i skedarëve të jetë sistemi i ri i skedarëve të teknologjisë së Microsoft. Aplikacioni funksionon në mënyrën standarde – një dosje sinkronizimi dhe një ikonë e sistemit të trayit. Ekziston edhe një aplikacion mobil, të cilin mund ta përdorni në Android ose iOS.

Klienti në internet ndjek të gjitha tendencat më të reja të projektimit. Flatshtë e sheshtë, gjë që e bën atë të duket më e thjeshtë dhe më e lehtë për të lundruar, dhe skema e ngjyrave ju ndihmon të përqendroheni në atë që duhet të gjeni. Nëse doni më shumë detaje, lexoni rishikimin tonë të OneDrive për Biznes.

5. Google Drive

Google Drive është i njohur me përdoruesit e shtëpisë dhe ka një rrjet global të qendrave të të dhënave. Njëri prej tyre është në Singapor, i cili është relativisht afër Australisë.

Enoughshtë mjaft shpejt për t’i bërë gjërat dhe nuk mbetet prapa shërbimeve të tjera. Megjithatë, mund të përmirësohet me shtimin e sinkronizimit të nivelit të bllokut. Meqenëse funksionon më mirë si një platformë bashkëpunimi, të mos kesh një mbikëqyrje serioze.

Google ka çështje private, duke përfshirë lidhjen me projektin PRISM dhe dhënien e aksesit të të dhënave Agjencisë Kombëtare të Sigurisë. Ai gjithashtu skanon emailet tuaj për të ndihmuar algoritmet e tij parashikuese të shërbejnë reklama të personalizuara, kërkim me porosi, etj. Kriptimi privat do të ndihmojë në bllokimin e atyre pushtimeve të intimitetit, por nuk është i disponueshëm. Boxcryptor mund të ndihmojë me këtë.

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

Google Drive kripton skedarët tuaj në pushim duke përdorur encryption AES 128-bit, i cili nuk është AES 256-bit, por ajo e bën punën. Autentifikimi me dy faktorë është në dispozicion për t’ju ndihmuar të mbroni ju.

Nuk ka mungesë të planeve të pajtimeve me Google Drive. Ka gjashtë plane të paguara dhe një falas. Planet fillojnë në 100 GB dhe mbarojnë në 30TB. Shumica nuk janë me vlerë të mirë, por plani 100 GB kushton 2 dollarë në muaj, që është një marrëveshje në rregull. Plani 1TB kushton 9,99 dollarë në muaj, por nuk është askund afër pCloud që ju jep dyfishin e hapësirës për të njëjtin çmim.

Plani i lirë është njëlloj mosmarrëveshjet, sepse siguron një hapësirë ​​të madhe ruajtjeje prej 15 GB, të cilën mund ta përdorni për të parë nëse Google Drive funksionon për ju.

Arsyet e tjera që na pëlqen Google Drive

Ndërfaqja në internet është e këndshme dhe e ngjashme me aplikacionet e tjera të Google. Shtë e thjeshtë të gjesh atë që po kërkon, dizajni është tërheqës dhe nuk të mërzit aspak me tipare. Duke marrë parasysh të gjitha këto, me siguri do ta përdorni më shumë sesa klienti i desktopit.

Unuditërisht, klienti i desktopit ndjek modelin e sinkronizimit. Aplikacioni celular vjen i instaluar në Android dhe ju ndihmon të merrni skedarët tuaj në lëvizje. Kjo ju lejon të redaktoni ato, gjithashtu, pa pasur nevojë t’i shkarkoni ato së pari, siç keni të bëni me aplikacionet e tjera të ruajtjes së cloud. Shikoni vlerësimin tonë të Google Drive për të mësuar më shumë rreth përvojës së përdoruesit dhe veçorive të tjera.

Mendimet përfundimtare

Gjetja e shërbimit të duhur që ka serverë në rajonin tuaj do të jetë ndryshimi midis një fluksi pune të këndshëm dhe një shqetësimi. Pesë shërbimet që kemi zgjedhur ofrojnë qasje rajonale, si dhe mundësi të mira ruajtjeje.

Ne kemi vendosur theksin në vendndodhjen e serverit dhe sigurinë. Egnyte Connect është zgjedhja jonë kryesore, por edhe të tjerët janë të zbatueshëm. A mendoni se një shërbim tjetër përshtatet më mirë në këtë listë? Whatfarë mendoni për zgjedhjet tona? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map