Lista e fundit e listës së kontrollit: 21 Këshilla & Mashtrime për të Bëni Punësimin Pa Dhimbje

Punësimi në kohën e duhur


Punësimi për arsyet e duhura

Arritja e aplikantëve më të mirë

Stërvitja e efektshme

Një proces efektiv i marrjes në punë është thelbësor për pozicionimin e një kompanie për suksesin e tanishëm dhe të ardhshëm. Mund të jetë pak a shumë si të drejtosh një maratonë me këmbë të prangosura dhe sy të mbyllur në sy.

Më poshtë janë 21 këshilla për të ndihmuar në lehtësimin dhe drejtimin e procesit të marrjes në punë, pavarësisht nëse jeni duke drejtuar një zyrë rekrutimi të ndërmarrjes, ose duke punuar në një buxhet të biznesit të vogël. Ne ju kemi mbuluar …

# 1 Konsideroni një sistem të ndjekjes së aplikantëve (ATS)

Peizazhi i teknologjive në dispozicion të arsenalit të rekrutuesit të mendimit përpara është rritur fuqishëm vitet e fundit.

Mashtrim:

spreadsheets

Emails

Sisteme të ndryshëm të paraqitjes

Jeni një gjë e së kaluarës, përveç nëse nuk keni arritur të bëni kujdesin tuaj të duhur.

Kjo është arsyeja pse, gjëja e parë që unë do t’i sugjeroj çdo profesionisti që kërkon të lehtësojë dhimbjet dhe dhimbjet e procesit të marrjes në punë, është të kuptojë se çfarë lloj mjetesh janë atje.

Ka aplikacione të pavarura që ndihmojnë në menaxhimin e pothuajse çdo faze të procesit të marrjes në punë.

Do të futem më shumë nga ata gjatë kësaj pjese, por i madhi për të cilin duhet të dini, dhe ai për të cilin do të vij përsëri, quhet një “sistem i ndjekjes së aplikantëve” – ​​ose ATS.

Sistemet e ndjekjes së aplikantëve ndihmojnë në menaxhimin e procesit të marrjes në punë nga fillimi në fund, falë lehtësia e re.

Postoni punë, krijoni skedarë kandidatësh dhe mblidhni reagime.

Sisteme të tilla janë të disponueshme për një varg buxhetesh, me mundësi për organizata të vogla, të mesme, të mëdha dhe të ndërmarrjeve. Ekzistojnë madje sisteme të lira dhe me burim të hapur për ndjekjen e aplikantëve atje, si OpenCATS.

Opsione të tjera falas falas përfshijnë:

 iKrut: falas, por jo me burim të hapur, me shtesa të shitësve të paguar

 Softgarden: falas për deri në pesë hapje të njëkohshëm pune dhe shtatë përdorues

 JobScore: falas për tre hapje të njëkohshme pune

Për ata që janë në gjendje të bëjnë më shumë një investim, zgjedhjet bëhen goxha të përparuar dhe ende ofrojnë fleksibilitet të mjaftueshëm financiar për të përmbushur nevojat e buxheteve të ndryshme.

Disa nga të preferuarat e mia janë:

 iCIMS

Gur themeli OnDemand

JobScore

JobVite

BambooHR

Rekrutimi Zoho

bullhorn

Sisteme të plota të menaxhimit të kapitalit njerëzor (HCM) janë gjithashtu të disponueshme. Përveç përcjelljes së aplikantëve, këto platforma përfshijnë mjete për menaxhimin e punonjësve aktualë.

Kontrolloni:

 SuksesiFaktorët nga SAP

 Dita e punës HCM

 Oracle Fusion

 ADP Vantage HCM

 Softuer i fundit

 Infor HCM

Për të qenë i drejtë, unë mezi po zhyt gishtin e këmbës në ujë këtu.

Vetëm ju i kuptoni nevojat tuaja, pasi dikush kërkon të punësojë, dhe duke pasur parasysh që shumë nga këto mjete ofrojnë prova falas, unë do t’ju sugjeroj të luani (shumë) para se të angazhoheni plotësisht për ndonjë zgjidhje.  

# 2 Ndaloni të ndjekur postat elektronike, filloni të përdorni Slack

Këtu është një nga kontribuesit më kritikë për një praktikë të dështuar të marrjes në punë – komunikim i keq.

Në fakt, kjo është e vërtetë për biznesin në përgjithësi, me aftësi të dobëta të komunikimit që llogaritin humbje të konsiderueshme financiare për ndërmarrjet e mëdha dhe të vogla.

Edhe për kompanitë me rreth 100 të punësuar, keqkomunikimet janë vlerësuar të llogaritin humbje prej rreth 420,000 dollarë në vit.   

Email

Nuk duhet shumë kohë në një ambient zyre të pranosh që marrja e njerëzve në të njëjtën faqe, nuk është kurrë e lehtë kur emaili është mjeti kryesor i komunikimit.

Emailet kanë një aftësi të veçantë për marrjen në dritë, të gabuar, të zinxhirëve dhe bisedave anësore, për tu kopjuar te njerëzit e gabuar dhe për të konsumuar kohë të bollshme.

Komunikimet live, personalisht, me telefon, ose përmes bisedës me video, janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të lehtësuar disa prej këtyre problemeve të zakonshme.

Por nëse jeni duke kërkuar për një rekord të shkruar, ose një vend ku idetë dhe dialogu mund të shkatërrojnë, aplikacionet e mesazheve në vendin e punës si Slack janë një ndihmë e shkëlqyeshme.

Brenda kontekstit të marrjes në punë, kanalet Slack mund të jenë të dobishme gjatë shumë fazave të procesit të marrjes në punë. Përfshirja e një stuhie të trurit në lidhje me nevojat dhe boshllëqet organizative, pozicionet e reja dhe diskutimin e kandidatëve.

Slack integrohet gjithashtu me shërbime të ndryshme njerëzore të krijuara për të bërë më të lehtë procesin e marrjes në punë, si Hired, një treg aplikant.

Këtu keni një pjesë të mjeteve të tjera të preferuara të HR që integrohen me Slack, vetëm për t’ju dhënë një ide se çfarë është atje:

 OfficeVibe: për feedback / anketime të punonjësve

 HROnboard: zgjidhje në ndërmarrje

 BreezyHR: një mjet rekrutimi i bazuar në ekip

 RekrutuesiBox: një sistem ndjekës i aplikantëve

# 3 Një dokument i vazhdueshëm, nevoja bashkëpunuese dhe boshllëqe

Asgjë nuk është më e turpshme sesa të kuptosh papritur se je një punonjës i shkurtër, i mangët në një zonë të caktuar aftësish, ose nuk mund të plotësosh nevojat e një organizate.

Të gjitha skenarët që mund të çojnë në një praktikë konfuze dhe punësimi të nxituar.

Mbajtja e një sytë nga e tashmja, dhe një tjetër në të ardhmen është një përgjegjësi që ndahet më së miri. Një grup i zakonshëm, transparent i kërkesave dhe dokumenteve është mënyra më e mirë për të përmbushur këtë detyrë.   

Një analizë e nevojave ju lejon të identifikoni cilat aftësi specifike janë thelbësore për suksesin e një biznesi.

Vini re se kjo listë nuk duhet të jetë vetëm për ato aftësi që ju mungojnë, por duhet të përfshijnë edhe ato që keni marrë, dhe çfarë lloj ekspertize do t’ju duhet në të ardhmen.

Tjetra, sigurohuni që ka një listë të dytë, të veçantë të aftësive që mbulohen nga baza e punonjësve tuaj.

Krahasoni ato dy lista dhe, voila, ju keni një analizë të hendekut. E thënë thjesht, një analizë e hendekut është një analizë se ku jeni tani, përkundrejt vendit ku dëshironi të jeni.

Një përfitim i mrekullueshëm anësor i një analize të plotë të hendekut është se ju lejon të identifikoni nëse, aftësitë e kërkuara që mungojnë në një departament, mund të ekzistojnë tashmë në një tjetër.

Kjo hap mundësi për bashkëpunime ndër-sektoriale, riorganizime ose punësime private, të cilat mund të jenë një zgjidhje më e mirë dhe sigurisht më e lirë, sesa marrja në punë e jashtme. Një qasje e bazuar në re është një mënyrë perfekte për të krijuar një mjedis bashkëpunimi organik dhe transparent.

Procesi mund të jetë aq i thjeshtë sa përdorimi i një aplikacioni tradicional të spreadsheet si Google Sheets ose Microsoft Excel Online, të dyja mund të integrohen pa probleme me platforma të shumta për ruajtjen e cloud – si Google Drive ose OneDrive.

# 4 Zhvilloni një përshkrim të brendshëm bashkëpunimi të punës

Pasi të keni marrë vendimin për të punësuar, është koha për të përcaktuar pozicionin dhe profilin e kandidatit të përsosur. Shtë një proces që duhet të jetë një përpjekje gjithëpërfshirëse, sesa një punë me një person, dhe përsëri, cloud është një aleat i përsosur.

Ndërfaqja e Dropbox
Mjet bashkëpunimi për Dropbox

Filloni me një dokument të eshtrave të zhveshur.

Mund të bazohet në përshkrimet e mëparshme të punonjësve, por mos u vendosni për këtë, edhe nëse jeni duke zëvendësuar një individ që largohet. Mos harroni të shfrytëzoni nevojat tuaja dhe dokumentet e hendekut, dhe të merrni parasysh të dyja nevojat e ardhshme dhe grupet e aftësive që mungojnë.

Zgjeroni përfshirjen përtej menaxherit të punësimit. Përfshini anëtarë të moshuar të ekipit, përveç individëve në departamente të tjera që do të preken nga sfera e ndikimit të pozicionit të ri.

Inkurajoni të dhëna nga njerëzit në organizatën tuaj duke shmangur pyetje të mbaruara. Do të krijoni një proces më të fortë mendimi abstrakt me pyetje si:

Cilat janë përgjegjësitë e menjëhershme që duhet të përmbushen nga ky rol?

Në cilat mënyra mund të evoluojë kjo rol në të ardhmen?  

Cilat janë kompetencat thelbësore që kërkohen për sukses në këtë pozicion?

Cilat atribute të sjelljes duhet të zotërojë kandidati ideal?

Cilat janë atributet e një individi i cili nuk do të ishte i suksesshëm në këtë rol?

Pasi të keni mbledhur të gjithë intelin, hartoni një përshkrim të drejtpërdrejtë, të pakuptimtë të punës – shmangni gjuhën e spërkatur.

Si një dokument i brendshëm, do të dëshironi të siguroheni që është diçka e vështirë të keqkuptosh.

Fto palët e interesuara të komentojnë mbi dokumentin, duke përdorur ose funksionalitetin e komentit të një procesori të fjalëve me bazë cloud, si Google Docs ose Microsoft Word Online, ose duke krijuar një kanal reagimesh në Slack.

Qëllimi këtu është që të kemi një dokument që saktësisht liston përgjegjësitë dhe kualifikimet për pozicionin.

Kështu që është e dobishme jo vetëm të punësoni menaxherët kur vlerësojnë një kandidat, por gjithashtu mësohen të përcaktojnë pritjet dhe të gjurmojnë performancën e një kandidati për të cilin keni vendosur.

# 5 Shkruaj një Postim Punë Vrasës

Ndërsa një dokument i brendshëm duhet të jetë i paplotësuar, puna që ju dërgoni në hapësirën në internet duhet të ketë një detyrë të madhe për të. Mos harroni, ju nuk jeni vetëm duke u përpjekur të portretizoni pozicionin me saktësi, por gjithashtu tërheqni edhe kandidatin më të mirë.

Kjo kërkon një prozë informative, fluide, e cila do të joshë imagjinatën dhe do të tërheqë kandidatët të ngazëllyer për t’u bashkuar me biznesin tuaj.   

Neal Mohan
Pozicioni i ri

Filloni me një titull që përcjell me saktësi një sens të rolit. E cila nuk do të jetë domosdoshmërisht e njëjtë me titullin e brendshëm të punës, veçanërisht nëse një organizatë përdor monikues unikë.

Për shembull, “Arkitektja e Zgjidhjeve BI” është shumë më përshkruese sesa, “Ekspert i çështjes lëndore”.

Në mënyrë të ngjashme, shmangni të qenit tepër xhingël. Në qoftë se qëllimi juaj nuk është që të punësoni një luftëtar të veshur me forca të blinduara me një zemër të artë bujare – “Mbrojtësi i të dhënave” nuk do të thotë që të tërheqë kandidatin e duhur.

Pastaj, shisni organizatën tuaj. Bëhuni konciz pa qenë i dobët.

Përfshini pjesë të informacionit në lidhje me historinë organizative, misionin, programet dhe arritjet.

Dhe sigurohuni që të tregoni punonjësve të ardhshëm të mundshëm për pyetjet e vogla që e bëjnë organizatën tuaj një vend tërheqës për të punuar, si:

Mundësitë e largëta të punës

Ngjarjet e punonjësve

Pasta falas

Kafe e shkëlqyeshme

Duke përdorur atë hyrje, përshkruajeni pozicionin duke theksuar rëndësinë e tij për suksesin e vazhdueshëm dhe rritjen e ardhshme të organizatës suaj.

Tjetra, renditni përgjegjësitë kryesore të kandidatit.

Ndërsa kjo pjesë nuk ka nevojë të jetë aq shteruese sa dokumenti juaj i brendshëm për përshkrimin e punës, duhet të pikturoni një pamje të saktë të rolit dhe të nënvizoni disa nga aspektet e tij më tërheqëse.

Ndiqni këtë me një listë të kompetencave thelbësore të pritura. Mund të jetë e dobishme për t’i ndarë këto në seksione “të kërkuara” dhe “të dëshiruara”.

Kjo ndihmon që kandidatët e pakualifikuar të mos aplikojnë, ndërsa siguroheni që të mos ju mungojë një kandidat i cili, megjithëse mund të mos jetë saktësisht ai që e parashikuat, është kandidati më i mirë për vendin e punës.

Edhe një herë, mjetet bashkëpunuese si përpunuesit e fjalëve cloud dhe Slack do t’ju ndihmojnë të kërkoni reagimet e nevojshme për ta bërë postimin tuaj.  

Aftësitë automatike të postimit të levave # 6

Bordet e punës në internet janë legjion.

 Me të vërtetë

 përbindësh

 Derë qelqi

 CareerBuilder

Janë vetëm maja e shkëlqyeshme e ajsbergut.  

Për më tepër, gjithnjë e më shumë faqet e mediave sociale, të udhëhequra nga Linkedin, po shfrytëzohen nga rekrutuesit për të zgjeruar mundësitë e tyre.

Sidoqoftë, në rastin e rekrutimit, me fuqi të madhe vijnë shumë hyrje.

Regjistrimi në bordet e punës, shtimi i postimeve, azhurnimi manual i burimeve të mediave sociale dhe monitorimi i përgjigjeve kërkon kohë.

Në fakt, sipas 74% të punëdhënësve, duhen më shumë se gjysmë ore për të postuar një punë në të gjitha vendet ku ata burojnë.

Softueri për postimin e vendeve të punës mund të ndihmojë në lehtësimin e barrës. Mjete të tilla ju lejojnë të krijoni një urdhër pune, dhe pastaj të shkelmoni përsëri dhe të pushoni, ndërsa gjithë puna e lodhshme bëhet për ju.

Një funksionalitet i tillë përfshihet në sistemet më të njohura të ndjekjes së aplikantëve. iCIMS ‘JobTargets OneClick është një shembull i mirë, me një përzgjedhje të bordeve të punës mbi 14k në internet.

Për ata që nuk kërkojnë të investojnë në një zgjidhje gjithëpërfshirëse të ndjekjes, një program i pavarur për vendosjen e punëve është gjithashtu i disponueshëm.

Popular në këtë fushë është Talemetry Job Broadcast, i cili lejon një përdorues të postojë në qindra site falas për reklama pune dhe faqet e mediave sociale, nga një ndërfaqe e vetme.

Të dy, funksionet e klikuara për postim dhe automatizimi (bazuar në rregullat e përcaktuara nga përdoruesi) janë në dispozicion.

Talemetry Job Broadcast gjithashtu integrohet me më të gjerë rekrutimi të talenteve të reja dhe zgjidhje të zhvillimit, të tilla si Oracle HCM, si një shtesë shtesë.    

# 7 Menaxhimi i Referencës

Sigurisht, ndonjëherë mënyra më e mirë për të gjetur “kandidatin e përsosur” është të kërkoni ndihmë.

Punonjësit tuaj kanë lidhjet e tyre personale në rrjet. Shfrytëzimi i këtyre marrëdhënieve është një qasje më e sinqertë, krahasuar me punësimin e kandidatëve nga bordet e punës.

Referencat nuk ndihmojnë thjesht për të shpejtuar një kërkim për punë dhe për të prodhuar kandidatë me cilësi më të lartë.

Studimet tregojnë se referimet gjithashtu përshpejtojnë procesin e bordit dhe përmirësojnë mbajtjen e punonjësve. Sigurisht, ato kushtojnë më shumë sesa punësimi përmes bordeve të punës: 1,671 dollarë përkundrejt 2,306 dollarë.

Por, një ndryshim prej 635 dollarë nuk ka të ngjarë të ndikojë në kthimin tuaj përfundimtar të investimit, i cili favorizon referimet.

Kur një punonjës ka një mik apo ish-koleg, ata besojnë se do të ishte një përshtatje e mirë për organizatën tuaj, historikisht qasja ka qenë të hyni në burimet njerëzore, dhe të dorëzoni një kopje të CV / rinisjes së tyre, ose ta qëlloni atë në një email.

Të dyja janë mënyra të ngathëta për të menaxhuar referimet, veçanërisht për bizneset më të mëdha.

Fatmirësisht, kjo qasje është vjetëruar, falë aplikacioneve të dedikuara për referencë cloud, që organizojnë dhe menaxhojnë procesin në emër të një përdoruesi.

Mjetet e pavarura si Zao mund të krijojnë një vend pune, të vendosin një shpërblim dhe ta dërgojnë atë në rrjetin e punonjësve tuaj.

Ajo që unë e shoh veçanërisht të zoti për Zao, është se kontrollon rrjetin e Linkedin të një punonjësi dhe ju lejon të dini se kush mund të kualifikohet për pozicionin.

Zao gjithashtu promovon referime përmes gamifikimit. Zgjidhje të tjera të referimit të referimit përfshijnë Jobvite Refer dhe Zalp.

# 8 Monitoroni nga vijnë aplikimet

Të dish se nga vijnë pjesa më e madhe e aplikacioneve të tua mund të ndihmojnë në akordimin e mëtejshëm të strategjisë së shpërndarjes së postimit të punës dhe të maksimizosh ato dollarë të rekrutimit.

Për shembull, nëse e dini që një bord pune mund të kushtojë shuma të mëdha parash nuk po japin kandidatë cilësor, mund ta ulni atë kosto dhe të ridrejtoni buxhetin e punësimit diku tjetër.

Zakonisht, aplikacionet në internet përfshijnë një listë të burimeve për të zgjedhur kandidatët.

Por ndonjëherë, këto lista janë të gjata dhe konfuze, dhe po kështu është edhe procesi i aplikimit. Dhe kështu, aplikantët thjesht zgjedhin diçka dhe lëvizin përpara, duke dhënë rezultate jokonkluzive.

Nuk do të ishte mirë nëse ky proces mund të automatizohej?

Jobvite ju ndihmon të bëni vetëm atë, përmes një pult pune të rekrutuar që monitoron burimin e aplikacionit në pika të ndryshme.

Shumë mjete të tjera të rekrutimit dhe përcjelljes së aplikacioneve bëjnë të njëjtën gjë.

Teknologjia funksionon duke shtuar një etiketë unike në fund të lidhjes së aplikimit për punë kur puna postohet automatikisht, ose kur një punonjës plotëson një formë referimi.

Thjesht duhet të ndizet.

# 9 Shfaqja automatike e rifillimit

Postimi i punës dhe teknologjia e referimit mund të zgjerojnë mundësitë tuaja dhe të sjellin aplikacionet duke u futur, por duke bërë kështu ushqen në një aspekt tjetër të dhimbshëm të të gjithë procesit të marrjes në punë..

Sigurisht, unë po flas për rafte (virtuale) të rifillimeve.

Scrabble: Resume, Punësimi, Aplikime, Profesion
Vazhdoni me gërvishtje

Sistemet e ndjekjes së aplikantëve ndihmojnë në lehtësimin e kësaj dhimbje, duke automatizuar pjesërisht procesin e rishikimit të rifillimit dhe ngushtimin e fushës për ju.

Le ta përdorim sistemin e njohur të aplikantëve, iCIMS, si një shembull se si shfaqet kjo skenë.

iCIMS përdor një teknologji që e quan “iResume”, për të pranuar automatikisht rinisjet nga mediumet e shumta, duke eleminuar nevojën për ushqimin e të dhënave.

Praktikisht të gjitha llojet standarde të dokumenteve mund të përpunohen nga iResume. Madje, rifillon të rifillojë dërguar në një kuti postare me email, kështu që nuk do të duhet të shqetësohesh për mungesën e tyre

Pasi t’i ketë të dhënat, sistemi i analizon ato me inteligjencë për t’i ruajtur në një bazë të dhënash të centralizuar, si një skedar kandidati. Llojet e informacionit që nxirren pa probleme përfshijnë të dhënat e kontaktit, historinë e punës dhe aftësitë.  

Këto të dhëna më pas referohen përmes aftësive të shënuara në përshkrimin e punës suaj. Resume të profilizuara pozitive renditen dhe flamurohen për shqyrtim të mëtejshëm.

Edhe një herë, për ata që nuk duan një sistem ndjekjeje plotësisht të aplikantëve, ekzistojnë zgjidhje të pavarura të softuerit të analizës së tekstit, të cilat bëjnë të njëjtën gjë – siç është Textkernal.

# 10 Vlerësime Para-Punësimit Online

Kalimi nëpër intervista të shumta, vetëm për të zbuluar një mospërputhje serioze midis kandidatit tuaj dhe rolit të përcaktuar, mund të jetë një sherr i madh kohor.

Planifikimi për të dhënë vlerësime në internet para një interviste është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndihmuar në eleminimin e këtij rreziku.

Zbatimi i trajnimit të aftësive si pjesë e procesit tuaj të aplikimit gjithashtu mund të ndihmojë në ngushtimin e fushës së kandidatëve të ekranizuar. Zgjidhja e kompetencës, eSkill, vlerëson se mund të ulë kostot e punësimit me 68%.

Vlerësimi se si një individ do të futet në organizatë, si në lidhje me marrëdhëniet me menaxherët dhe bashkëmoshatarët, ashtu edhe për sa i përket kulturës së kompanisë, nuk duhet të anashkalohet.

Sado e thjeshtë që ky proces të duket në mendjen tuaj, mos u mashtroni.

Sigurisht, ju mund të shpresoni në SurveyMonkey dhe të zhveshni së bashku atë që mund t’ju duket, një test me aftësi të përcaktuara jashtëzakonisht të jashtëzakonshme, por ne njerëzit kemi një aftësi për të mbivlerësuar kapacitetin tonë të vlerësimit.

Plus, në varësi të vendit ku funksionon biznesi juaj, mund të ketë udhëzime ligjore që rregullojnë një provë të tillë.

Për shembull, në Amerikë ka udhëzime të nxjerra nga Komisioni i Mundësive të Barabarta për Punë, të cilat duhet të respektohen, në mënyrë që një të mbrohet nga përgjegjësia ligjore.

Zgjidhjet e testimit mund të ndihmojnë në zbatimin e një protokolli vlerësimi, i cili lehtëson rrezikun e një qasje të metë dhe respekton udhëzimet ligjore dhe etike.

Konsideroni të gjeni një zgjidhje që ofron si sjelljen ashtu edhe testimin e inteligjencës / aftësive. Shikoni gjithashtu për integrimin e ndjekjes së aplikantit.

Këtu janë disa drejtime për të filluar:

llokum

kriteret

Talenti i Hireve

Përzgjedhja e Para-Punësimit Pairin

Testet e Para-Punësimit në Avatar HR

# 11 Live Video Chat

Pasi të keni gjetur një kandidat të mundshëm për pozicionin që duhet të plotësojë, është tipike të bëni një shqyrtim të shpejtë, për t’u siguruar që ata të kuptojnë se çfarë nënkupton puna.

Dhe për të sqaruar dhe konfirmuar, historinë e punës dhe aftësitë e detajuara në CV-në e tyre.

Pastaj, paketoni shënimet tuaja me dosjen e kandidatit dhe dërgojeni atë tek menaxheri i punësimit, në mënyrë që ata të marrin një vendim nëse do të vazhdojë apo jo.

Sidoqoftë, kalimi nga shfaqja në telefon në videon shton një element krejt të ri në procesin e rekrutimit, duke ju lejuar të zhvilloni një marrëdhënie ballë për ballë që nga fillimi.

Video chat ju lejon juve dhe aplikantit të përfshiheni jo vetëm në komunikim verbal, por edhe joverbal. Shenjat joverbale siç janë shprehjet e fytyrës janë integrale e aftësisë sonë për të interpretuar kuptimet e nuancuara.

Kjo është arsyeja pse kemi emocione. ��  

Jo vetëm që kjo është një përvojë më e këndshme, më e pasur për të gjithë të përfshirë, por video pastaj mund të ndahet me menaxherin e punësimit për të parë në kohën e lirë të tij ose të saj.

Dhe e lëre më menaxherin e marrjes në punë, palët e tjera të interesit mund të bashkohen gjithashtu, duke i lejuar të gjithë të “takojnë” me kandidat përpara se të bëjnë një angazhim për t’i kushtuar më shumë kohë dhe para procesit të intervistës    

Përdorimi i bisedës me video është gjithashtu një mënyrë gjithnjë e më e vlefshme për të kryer intervista të nivelit më të lartë me kandidatë të largët.

Procesi shpëton një organizatë nga nevoja për t’i fluturuar ato, potencialisht me shpenzime të konsiderueshme.

Nëse vendosni një shërbim si Skype, kostoja e zëvendësimit të intervistave telefonike me video chat nuk është ekzistuese. Zgjidhjet e dedikuara për biseda me video HR, të tilla si HireVue, janë gjithashtu në treg.

Sidoqoftë, ndihmon për të përfshirë një zgjidhje live video që është e integruar në rrjedhën e punës tuaj të rekrutimit, në krahasim me një qasje të ngathët dhe të pavarur.

Siç ndodh, shumica e sistemeve të ndjekjes së aplikacioneve ose integrohen lehtësisht me shërbimet ekzistuese të bisedave video; ose të vijnë të paketuara me aftësitë e tyre amtare të bisedës video.

Disa opsione të tjera të pavarura përfshijnë:

 SparkHire

 WePow

 VidCruiter

# 12 Intervistë me video asinkron

Problemi me intervistimin me video live, për ironi, është fakti që është live.

Të marrësh kohë jashtë ditës tënde për të zhvilluar një intervistë shqyrtuese 30-minutëshe, e cila përbëhet nga pyetje statike, sqarimi i pyetjeve është krejtësisht mirë nëse ke zbritur kandidatin e përsosur.

Po për ato raste në të cilat, pesë minuta brenda, e kupton se kandidati nuk është i përshtatshëm, por je i detyruar të vazhdosh për shkak të detyrimeve të një zëdhënësi të kompanisë?

MegaChat
Thirrje video MegaChat

Intervistimi asinkron i videos është një mënyrë për të anashkaluar këtë çështje. Ta themi thjesht, intervistimi asinkron i videos është e kundërta e intervistave live.

Teknologjitë si Intervistë Async, ju lejojnë të parakordoni pyetje, të tërheqni ftesat për intervistë në punësime të mundshme dhe të filloni përsëri ndërsa teknologjia bën të gjitha punët.

Përveç që nuk keni nevojë të uleni nëpër shfaqje të pafrytshme, pasi thjesht mund të ndaloni videon, një qasje asinkrone lëshon ngushticën e procesit të përzgjedhjes.

Ashtu si me intervistimin me video live, një përfitim tjetër i këtij stili intervistimi është se ndihmon në ndarjen e ngarkesës së punës duke inkurajuar bashkëpunim.

Në vend që të kenë një person të ngarkuar me shqyrtimin, shumë anëtarë të një organizate mund të rishikojnë përgjigjet e kandidatëve dhe të japin vlerësimet e tyre individuale, në kohën e lirë personale..  

Intervistat me video asinkrone gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e ndërprerjeve të shpeshta që janë ende të zakonshme në videot live, si vonesa.

Në mënyrë tipike, një qasje e tillë u lejon kandidatëve të shohin dhe përgatiten për pyetje para se të doren.

Nëse kjo është një çështje për ju, merrni parasysh një zgjidhje si VidCruiter, e cila mund të vendosë një opsion “ri-regjistroni”, detyroni një kandidat të bëjë intervistën me një hap, dhe madje të zbatojë një kohëmatës pyetjesh.

# 13 Analizoni braktisjen e aplikacionit

Kushdo që ka përfunduar ndonjëherë një pjesë të vogël të aplikacioneve të punësimit në internet (ose është përpjekur të thotë), ka të ngjarë t’ju them se procesi ka tendencë të jetë më mirë:

i ndërlikuar

hutues

i pjerrët

Të gjitha sipër

Në fakt, shumica e kompanive ndjekin një normë braktisjeje 60% midis aplikuesve në internet.

Duke marrë parasysh gjithë kohën që keni shpenzuar në postimin e punës dhe duke marrë vëmendjen në të, duke pasur pjesën më të madhe të pishinës tuaj vendosni të mos aplikoni sepse ato peshojnë përpjekjen e plotësimit të aplikacionit tuaj në internet kundër shansit të paktë për t’u thirrur mirë, kjo është aspak ne rregull.

Sigurisht, ju mund të vendosni të injoroni një kandidat i cili nuk është i gatshëm të kapërcejë kokat tuaja virtuale për të ulur punën.

Dhe kjo është mirë.

Por ju gjithashtu duhet të merrni parasysh përvojën e tyre me procesin, mund t’ju ndihmojë t’i udhëheqni ata të vendosin që organizata juaj nuk funksionon veçanërisht mirë dhe se do të ishin më mirë diku tjetër.

Kjo përshtypje negative, e shkaktuar nga bashkëveprimi midis një punëkërkuesi dhe procesi i aplikimit, njihet si “përvoja e kandidatit”.

Nëse jeni serioz për të kuptuar dhe përmirësuar përvojën e një kandidati, atëherë të kuptuarit e shkallës së braktisjes së aplikacionit është vetëm një pjesë e procesit.

Ju duhet të dini saktësisht se cila pjesë e procesit po bën që njerëzit të hedhin duart e tyre në shqetësim dhe të shikojnë Netflix në vend të kësaj.

Meqenëse nuk mund t’i gjurmoni këta njerëz individualisht dhe t’i pyesni se çfarë janë lart, gjeni një mjet që do të bëjë punën për ju.

Fatkeqësisht, kjo është një fushë ku nuk ka gjasa të gjesh një zgjidhje më vete. Sidoqoftë, shumë sisteme të ndjekjes së aplikantëve kanë funksion të integruar që e bëjnë punën.

Për shembull, Cornerstone ATS gjeneron raporte në pult, që ju lejojnë të monitoroni nivelet e përfundimit për secilën fazë të procesit të aplikantit.

Nëse jeni duke kërkuar një abetare për shkaqet e zakonshme të braktisjes së aplikimit, kjo pjesë e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore kërkohet të lexohet.

# 14 Zhvilloni një format të strukturuar të intervistës

Një përfitim tjetër i intervistave të para-regjistruara, i cili del mjaft shpejt, është thjeshtësia e bukur për të krahasuar përgjigjen e një kandidati, me atë të një tjetri, për të njëjtën çështje / pyetje.

Ndërsa pyetjet e standardizuara janë normë gjatë parashkrimit, pasi procesi i intervistimit zgjerohet, standardizimi shpesh zhduket.

Rezultati? Përvojat e kandidatit ndryshojnë, mospërputhja varros objektivitetin në paragjykim dhe ushqen ndarje të panevojshme se kush është marrja me qira më e mirë.

Ky skenar është mjaft i zakonshëm në mesin e organizatave më të mëdha, ku njerëz të ndryshëm, me ide të ndryshme rreth asaj që e bën një kandidat të përshtatet mirë – rrotullohet përmes detyrave të intervistimit për të shpërndarë ngarkesën e punës.

Një çështje tjetër me intervistat e pa strukturuara është se shpesh ata na çojnë në pa vetëdije të kalojmë kohë duke konfirmuar përshtypjen e një kandidati, të cilin ne e zhvillojmë në dy minutat e para.

Psikologët e quajnë këtë fenomen paragjykim konfirmimi; një tendencë për të kërkuar ose shtrënguar informacionin në atë mënyrë, që të përshtatet në nocionet tona të paracaktuar.

Për më tepër, ka njerëz atje aq të sigurt për aftësinë e tyre për të gjykuar përshtatshmërinë e një kandidati, që ata intervistojnë të verbër, duke vendosur ta marrin atë.

Në sipërfaqe, zgjidhja për këtë problem është mjaft e thjeshtë; përgatitni një listë të pyetjeve të intervistimit paraprakisht për secilin intervistues që të kërkojë.

Kjo qasje njihet si një intervistë e strukturuar.

Për të forcuar më tej angazhimin ndaj procesit, punoni me partnerët e organizatës tuaj për të zhvilluar listën, duke kujtuar t’i përfshini ato në procesin e intervistimit.

Ky akt do të kontribuojë në vendosjen e përgjegjësisë. Përdorni një aplikim të formës së bazuar në re për të organizuar listën, duke lënë hapësirë ​​që të intervistuarit të japin shënimet e tyre dhe mbase të rendisin përgjigjet e aplikantit për pyetjet e tyre.

Më pëlqejnë Google Forms sepse jam mësuar me të, por ka alternativa më të sofistikuara (dhe të paguara) atje.

Nëse parashikoni të intervistuarit që përdorin një tabletë për të kryer intervistat e tyre, iFormBuilder mund të jetë përshtatja e përsosur. Designedshtë krijuar posaçërisht për funksionalitetin celular dhe ofron akses të plotë jashtë linje.

Disa qëndrime të tjera të favorizuara nga bizneset përfshijnë:

WuFoo

Typeform

JotForm

FormSite

# 15 Drejtoni Procesin e Reagimit tuaj Pas Intervistës

Marrja e të gjithëve në të njëjtën faqe, pas një interviste mund të jetë po aq e vështirë sa të gjesh të gjithë në të njëjtën faqe të përgjakshme, para dhe gjatë saj.

Një pjesë e çështjes është se shumica e të punësuarve kanë shumë më tepër mendje sesa t’i organizojnë mendimet e tyre në një reagim konstruktiv.

Fatkeqësisht, kjo çon në përgjigje të cekët dhe punësime të këqija.  

Përmirësoni procesin duke ndihmuar intervistuesit të përqendrojnë proceset e tyre të mendimit. Dizenjoni një sistem të formalizuar të feedback-ut, që përfshin pyetje të mbyllura dhe të hapura dhe renditje.

Ju mund të përdorni disa nga të njëjtat mjete të përdorura për të krijuar pyetësorin tuaj të strukturuar të intervistës.

Ndani rezultatet e këtyre anketave, duke përsëritur edhe një herë fuqinë e teknologjisë së reve, e cila do të sigurojë një platformë që palët e interesuara të përfshihen në një dialog, bazuar në oraret e tyre.

Ekzistojnë disa mjete më vete që mundësojnë këtë lloj qasjeje, siç është zgjidhja “Kontrolli i Intervistës” së Checkster.

Ose, nëse preferoni një sistem ndjekjeje të aplikuesit, shumica ofrojnë aftësinë për të komentuar dhe bashkangjitur dokumentet në skedarin e një kandidati.

Shikoni këtë shembull nga Punueshëm.

Punë e shndërron procesin e marrjes në punë në një aplikacion të mediave sociale. Palët e interesit mund të:

Ndiqni kandidatët

Postoni dhe përgjigjeni në komente

Bashkangjitni dokumentet

Kandidatët mbështesin dhe nxisin  

# 16 Kontrollet e sfondit me një shërbim të vetëm

Kontrollet në prapavijë të bëra nga punëdhënësit e mundshëm zakonisht kërkojnë pëlqimin nga kandidati, me rregulla që ndryshojnë në varësi të vendit dhe rajonit.

Përtej kësaj, varet nga ju se si të veproni, dhe çfarë lloj kontrolli në sfond dëshironi.

Ndërsa historia e punës, arsimi dhe të dhënat kriminale janë të zakonshme, disa punëdhënës gjithashtu kërkojnë të ekzaminojnë informacionin financiar, historinë mjekësore dhe të kryejnë auditime në media sociale.

Kjo është një shumë e përgjegjësisë që grumbullohet në listën e kontrollit tuaj të punësimit! Në kryerjen e këtyre kërkimeve, ekzistojnë në thelb dy mundësi:

Uebfaqet e vetë-shërbimit

Firma me shërbim të plotë  

Uebfaqet e vetë-shërbimit janë më të lira, por përveç që marrin më shumë kohë, ato gjithashtu mbartin rrezik të natyrshëm – pasi ato zakonisht nuk janë në përputhje me kushtet e Ligjit të Raportimit të Kredisë së Drejtë.

Që do të thotë që përdorimi i këtyre shërbimeve për të ekranuar aplikantët mund të vendosë organizatën tuaj në rrezik ligjor.

Për më tepër, faqet e internetit të tilla nuk ofrojnë shërbime të verifikimit të punësimit arsimor dhe të punës, kështu që do t’ju duhet të shpenzoni kohë për të konfirmuar ato.

Firmat me shërbim të plotë, ndërkohë, zakonisht i përmbahen procedurave të përcaktuara në Ligjin e Raportimit të Kredisë së Drejtë. Të tilla si marrja e pëlqimit nga kandidati dhe lejimi i tyre të rishikojnë raportin e përfunduar.

Ata gjithashtu ofrojnë një zgjidhje à la carte që ju lejon të zgjidhni dhe të zgjidhni atë informacion që dëshironi:

Punësimi

arsim

Dënimet penale

Kontrollet e kredisë

Historia e adresave

Verifikimet e automjeteve motorike

Regjistrimet ushtarake

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje vetë-shërbimi, BackgroundReport.com është në përputhje me FCRA dhe ofron një kthesë mjaft të shpejtë.

Zgjidhjet me shërbim të plotë përfshijnë:

 HireRight

Korporata e Parë e Avantazheve

 Peopletrail

 HireSafe

# 17 Kontrollet automatike të referencave

Për shumë rekrutues, kontrolli i referencës është kremja mbi tortë – një mënyrë për të konfirmuar një ka marrë vendimin për marrjen në punë të përkryer të mprehtë.

Për të tjerët, është një e keqe e nevojshme. Sido që të jetë, ndjekja e referencave (d.m.th., duke luajtur telefonin) mund të jetë punë e paqartë.

Ata që japin rekomandime kanë përgjegjësi të tyre, kështu që caktimi i kohës për të folur me ju, mund të mos jetë i lartë në listën e tyre, pa marrë parasysh sa lart mund ta konsiderojnë kandidatin që konsiderohet.

Dhe kur përfundimisht arrini të sinkronizoni oraret, shumë shpesh bisedat referuese janë të detyruara dhe plot niceta, të dizajnuara kryesisht për t’i dhënë fund thirrjes shpejt.  

Këtu është një mendim; si t’i lejoni dhënësit e referencës të japin vlerësimin e tyre në kohën e tyre, kur ata kanë kohë të ulen, të mendojnë dhe të përgjigjen me zell?

Shërbimet e automatizuara të kontrollit të referencës në internet, si Kontrolli i Referencës së Checkster, po udhëheqin trendin në atë departament.

Kontrolli i Referencës është një zgjidhje me bazë cloud, e cila lejon individët të përgjigjen në një seri pyetjesh në lidhje me kandidatin.

Vlerësimet me shkrim u japin atyre më shumë kohë për të menduar për përgjigjet e tyre, në krahasim me bisedat live, shpesh duke dhënë informacion kritik që mund të mos keni qenë intimitiv përndryshe

Më mirë akoma, kandidati juaj është përgjegjës për një pjesë të punës legale.

Me Kontrollin e Referencës, dhe zgjidhje të ngjashme, ju ftoni kandidatin për të hyrë në mjet, dhe ai ose ajo, nga ana tjetër, inkurajon referencat e tyre për të marrë pjesë.

Pamje shumë e hollë, huh?

HireRight Banka e Referencës është një tjetër zgjidhje e shkëlqyeshme me shkrim, ndërsa teknologjia e referimit të VidCruiter VidCruiter hedh opsione audio dhe video në miks.

# 18 Shkresa pa letra kursen kohë (dhe pemë)

Ju keni marrë vendimin e madh dhe tani është koha për të hipur në qiranë e re. Historikisht, kjo nënkuptonte shumë shkresa, inicializime dhe nënshkrime në vijën e pikave.

Zgjidhjet e burimeve njerëzore pa letra si WorkBright kanë revolucionarizuar procesin, duke e bërë atë dukshëm më pak të dhimbshëm për të gjithë të përfshirë.

Për ju, kjo do të thotë asnjë hyrje ose skanim i të dhënave, dhe asnjë kohë e kaluar për të kaluar dokumentet me punonjësin e ri.

Mjetet më të mira ofrojnë kriptim në shkallë ushtarake dhe azhurnohen në kohë reale, duke iu përmbajtur kërkesave të fundit të qeverisë; kështu që ju mund të qëndroni pa dyshim në krye të të gjitha detyrimeve ligjore.

Për qiranë e re, ata mund të plotësojnë të gjitha dokumentet e tyre në internet, përpara se ata madje duhet të paraqiten për punë.

Ata marrin një email që i fton në një pult, dhe prej atje mund të hyjnë, të lexojnë dhe e-nënshkruajnë format e kërkuara në bord..

Në atë mënyrë, dita e parë e tyre kalon duke u njohur me bashkëmoshatarët e rinj, dhe duke kuptuar se si të punoni aparatin kaf (detyrë vendimtare), në vend që të grumbulloheni në një sallë të vogël konferencash, duke u përpjekur të largojnë lodhjen ndërsa radhiten përmes zhargonit ligjor.

Një proces me kosto efektive, i automatizuar dhe pa letra gjithashtu kursen paratë e biznesit tuaj. Plus, dokumentet e punonjësve janë gjithmonë vetëm disa klikime larg, në rast se ju duhet ta referoni atë në të ardhmen.

Interesuar? Këtu janë disa alternativa të WorkBright për t’u marrë parasysh:

Zenefits

ClearCompany

ApplicantStack

Shumë sisteme të ndjekjes së aplikuesve, dhe shumica e sistemeve të menaxhimit të kapitalit njerëzor, ofrojnë të njëjtat mundësi.  

# 19 Jepni Hireit tuaj të Ri Dhuratën e Trajnimit Virtual

Trajnimi, pavarësisht nga burimet njerëzore ose aftësitë e tij, kërkon aq shumë kohë sa shpesh nxitohet, ose shtyhet shumë gjatë dhe shumë shpesh. Bërja e kësaj, veçanërisht me punësime të reja, rrezikon shkëputjen dhe zhgënjimin.

Një mjedis trajnimi virtual i bazuar në cloud (aka, një sistem i menaxhimit të të mësuarit, ose LMS) do të lejojë që hire të reja të marrin pjesë në trajnime kur u përshtatet orareve të tyre, me ritmin e tyre.

Ndërsa mjediset e trajnimit virtual mund të kërkojnë disa përpjekje për të konfiguruar, përfitimet që ato sjellin për suksesin e një kandidati dhe kompanisë, merita në konsideratë.

Për fat të mirë, ka disa zgjidhje të shkëlqyera atje.

Ashtu si Adobe Captivate Prime.

Captivate Prime lejon përdoruesit të dizajnojnë dhe vendosin kurse shpejt, dhe të caktojnë klasa përmes një regjistruesi.

Player i tyre i lindur Fluidic mund të shikojë video në modalitetin online ose offline, pasi njerëzit marrin shënime gjatë kohës që ata po mësojnë.

Pulti i tërhequr i Kryeministrit mban një vëmendje në trajnimin e tyre, dhe tiparet e lojrave siç janë tabelat e drejtuesve dhe shënjat e arritjeve inkurajojnë pjesëmarrjen.  

Thënë kështu, Captivate Prime është më shumë një zgjidhje ndërmarrjeje.

Për ata me buxhet më të vogël dhe më pak punonjës për të trajnuar, disa ofrues të eLearning vijnë të paketuar me kurse të suksesshme të bazuara në cloud.

Ka mijëra zgjidhje atje, kështu që gjetja e një përshtatjeje për nevojat tuaja të sakta mund të zgjasë ca kohë.

Këtu janë disa për t’ju ndihmuar të filloni:

TalentLMS

CourseMill

Mësimi i gjerësisë LMS

Litmos

Docebo

# 20 Përpunoni procesin e punësimit duke përdorur reagimin

Përmirësimi i praktikës së marrjes në punë duhet të jetë një përpjekje e vazhdueshme, një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë, është të rishikoni një herë të fundit me qira të re.

Zbuloni se çfarë nuk ju pëlqen në lidhje me procesin, dhe punoni me atë informacion për ta përmirësuar atë.

Në fund të fundit, kush dëshiron të ofrojë kritikë negative për njerëzit që sapo i punësuan? Por e bërë si duhet, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përfshirë angazhimin tuaj të ri në ndihmë për të rafinuar qasjen tuaj për marrjen në punë.

Përndryshe, mund të përdorni metodën e dërgimit të anketave pas intervistës për të gjithë aplikantët që i nënshtruan procesit, përpara se të merrte vendimi për prenotim.

Asnjëherë nuk e dini se cilat nugget të arit mund të zbulohen, dhe një qasje anonime anonimi është një mënyrë e mirë për të siguruar që punësimet e mundshme të japin përgjigje të ndershme që nuk do të ndikojnë në asnjë vendim.

Krijimi i një studimi me Google Forms është një rrugë.

Shtë falas (ju merrni automatikisht 15 GB ruajtje në Google Drive vetëm duke vendosur një llogari) dhe të thjeshtë, dhe krijoni sondazhe në vetëm disa minuta.

Ju gjithashtu mund të ftoni bashkëpunëtorët të komentojnë mbi sondazhin, dhe madje të bëni redaktime.

Për sa kohë që nuk përfshini fushat që kërkojnë emrat e tyre ose adresat e postës elektronike, përgjigjet në formën e Google janë plotësisht anonime.

Shumë aplikacione të tjera krijojnë sondazhe falas, përveç vendeve të dedikuara për rishikim, që marrin pak punë jashtë procesit.

Excel Online gjithashtu ka një ndërtues studimi falas, i cili integron të dhënat e përgjigjes në një spreadsheet bazuar në cloud, duke ju lejuar të mbani një grup organik të të dhënave të përgjigjes së sondazhit.

# 21 Di se çfarë po thotë Interneti për kompaninë tuaj

Dëshironi disa reagime të sinqerta dhe herë pas here me errësirë? Interneti është perfekt për këtë.

Ndërsa forumet dhe faqet e rishikimit të punonjësve janë të shumtë me të pakënaqur të mundshëm, ish, dhe madje edhe punonjës aktualë, nëse mbani mendje të hapur dhe lëkurë të trashë, ankesat mund të jenë një burim i mrekullueshëm i inteligjencës së veprueshme.

Le ta pranojmë, kur një qira e mundshme po shqyrton kompaninë tuaj, ata ka shumë të ngjarë të bëjnë kujdesin e duhur.

Ndihmon të dini se çfarë lëvizje ka të bëjë me biznesin tuaj në mënyrë që shqetësimet të adresohen në mënyrë adekuate gjatë procesit të intervistimit.   

Sot, bordi i shëndoshë për punëdhënësit e preferuar për të gjithë është Glassdoor.

Glassdoor u siguron të huajve perspektivat dhe pagat e biznesit të brendshëm, plus njohuri në procesin e intervistimit – përfshirë pëlqimet dhe pëlqimet.

Ndërsa Glassdoor mund të jetë opsioni më tërheqës, faqet e tjera të preferuara të rishikimit nga peer nuk duhet të anashkalohen:

Vend i shkëlqyeshëm për të punuar

Me të vërtetë

qemer

Populli i Punës

krahasimisht

Kununu

Menaxhimi i reputacionit tuaj në hapësirën në internet është i rëndësishëm nëse dëshironi të tërheqni kandidatët më të mirë.

Glassdoor raporton se 46% e anëtarëve të tyre lexojnë rishikimet e ndërmarrjeve para se ata madje të flasin me një rekrutues, dhe 69% nuk ​​do të merrnin punë me një kompani që ka një reputacion të dobët.

Sidoqoftë, 62% shprehen se perceptimi i tyre për një kompani përmirësohet nëse punëdhënësit përgjigjen në mënyrë aktive ndaj rishikimeve, dhe 69% ka më shumë të ngjarë të aplikojnë për një pozicion nëse punëdhënësi menaxhon në mënyrë aktive markën e saj në internet nga:

Vlerësimi i përgjigjeve

Menaxhimi i profileve

Mbajtja në krye të azhurnimeve të mjedisit të punës

Në përmbledhje…

Shqyrtimet negative janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të kuptuar se kultura e një kompanie ka nevojë për përmirësim. Bërja e kësaj mund të kontribuojë në nivelin e niveleve të kënaqësisë aktuale të punonjësve, të rrisë mbajtjen dhe të zvogëlojë nevojën për marrje në punë të tepërt.

Epo, këto janë 21 këshillat më të mira që duhet të japim në lidhje me procesin e ndërhyrjes, faleminderit që keni qëndruar deri në fund. A keni ndonjë sugjerim, ide apo mendim tuajin për të ndarë? Mos ngurroni t’i lini ato në seksionin e komenteve më poshtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map