Hard Drive më i mirë i jashtëm 3TB për vitin 2020

Kur shikoni zgjedhjet më të mira të hard drive-it të jashtëm, kapaciteti 3TB nuk do të dalë shumë. Ndërsa do të flasim për një minutë, 3TB është paksa e dëmtuar për shumicën e disqet e vështirë, duke detyruar shumë prodhues të zvogëlojnë kapacitetin krejtësisht nga formacioni i tyre. 


Kjo e bën të vështirë të gjenden disqet e vështirë 3TB, edhe pse jo e pamundur. Në këtë udhëzues për hard diskun më të mirë të jashtëm 3TB, ne kemi bërë studimin për ju, kështu që ju e dini se cilat disqet 3TB do të qëndrojnë në provën e kohës. Megjithëse ne akoma ju rekomandojmë të shkoni me një model 2TB ose 4TB, të gjitha opsionet më poshtë do të gërvishtin kruajtjen e 3TB, nëse e keni atë. 

Mungesa e hard diskeve 3TB në treg nuk është pa arsye, sidoqoftë. Para se të shkojmë në zgjedhjet tona, le të flasim pse është kaq e vështirë të gjesh disqet e vështirë 3TB, si dhe atë që kërkuam kur bënim zgjedhjet tona.

Hard Drive më i mirë i jashtëm 3TB 2020

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm 3TB

Gjetja e një disku të mirë të jashtëm 3TB është më e vështirë sesa mund të mendoni. Ky kapacitet është i pakapshëm, me shumicën e prodhuesve që anashkalojnë nga 2TB në 4TB pa u kujdesur për një sy. Megjithëse mund të duket thjesht një rastësi, ka një arsye pse prodhuesit nuk janë të shpejtë për të ofruar modele 3TB. 

Duke filluar nga fundi i vitit 2011, Tajlanda filloi të përjetonte shi të fortë, dhe gjatë disa muajve, uji kishte konsumuar shtëpi, fabrika dhe shkolla. Gjatë kësaj kohe, prodhimi i hard diskeve magnetike ra në mënyrë të konsiderueshme, pasi bimët që krijuan disqet u bënë të padobishme nga uji. 

Në atë kohë, megjithatë, Seagate ishte akoma duke shitur disqe të vështirë 3TB me një çmim të arsyeshëm, të cilat shërbimet e pakufizuara rezervë në internet, të tilla si Backblaze, shfrytëzuan (lexoni rishikimin tonë të Backblaze). 

Sidoqoftë, nuk doli mirë. Në një artikull të botuar në 2015, Backblaze detajoi përvojat e tij me disqet 3TB që bleu, duke pretenduar se pas tre vjetësh, rreth 75 përqind e disqeve kishin dështuar.

Shtë interesante se të njëjtët njësi Seagate me një kapacitet 4TB të kryera shumë mirë, dhe Backblaze vazhdon t’i përdorë ato edhe sot e kësaj dite. Shtë e paqartë nëse disqet 3TB janë të prirur të dështojnë bazuar në modelin e tyre apo nëse shkalla e lartë e dështimit është një nënprodukt i përmbytjeve që ndodhën në vitin 2011. Një gjë është e qartë, megjithëse: disqet 3TB, mesatarisht, nuk janë aq të besueshëm sa 2TB dhe disqet 4TB. 

Nëse jeni të shqetësuar për këtë, sigurohuni që të lexoni udhëzuesin tonë më të besueshëm të hard driveit të jashtëm, si dhe udhëzuesin tonë më të mirë të harduerit të jashtëm 2TB dhe udhëzuesin më të mirë të hard driveit të jashtëm 4TB. Për ata prej jush që nuk kanë mend të luajnë shpejtë dhe të lirshëm me të dhënat tuaja, kjo është për ju. Vetëm sigurohuni që të keni një shërbim rezervë në internet, siç është IDrive, në gati (lexoni rishikimin tonë IDrive).

Ata prej jush që merren me besueshmëri, mos u shqetësoni. Të gjitha opsionet më poshtë janë në dispozicion në kapacitete të tjera. Ne ishim të sigurt për të bërë zgjedhjet tona në një mënyrë që të gjitha opsionet tona të performojnë mirë dhe të vijnë në një variacion 3TB. Nëse nuk doni të merrni rrezik, mund të blini një kapacitet tjetër dhe të jeni thjesht në rregull.

Hard Drive më i mirë i jashtëm 3TB: Libri im i Western Digital

Libri im Western Digital është i vetmi hard disk HDD që mund të shkojë gishtërinjtë me majën me zgjedhjen tonë më të mirë të hard driveit të jashtëm SSD. Ai nuk do të performojë pothuajse aq mirë si diçka si Samsung T5 (lexoni rishikimin tonë Samsung T5), por me çmimin e tij të kërkuar, nuk ka nevojë. Duke marrë parasysh sasinë e ruajtjes që merrni, performanca është, sinqerisht, e shkëlqyer. 

perëndimore-digital-im-book-1

Kapacitetet fillojnë nga 3TB, por në këtë rast, ne do të rekomandojmë të shkoni më lart. Modeli me një makinë është i disponueshëm deri në 10TB, dhe megjithëse një kapacitet i madh mund të shkaktojë probleme të performancës, ne nuk kemi ndonjë problem me modelin 6TB që kemi testuar. Nëse po kërkoni më shumë hapësirë, Libri im mund të strehojë. 

Western Digital gjithashtu shet një version të dyfishtë të Librit tim, i cili është konfiguruar paraprakisht për RAID-0 (lexoni se çfarë është udhëzuesi RAID). Modeli me dy drive është i disponueshëm në kapacitete 12TB, 16TB dhe 20TB, dhe vjen i pajisur me mbështetje USB 3.1 Gen 1. Për një sasi masive të deponimit, një libër i mia me makinë të dyfishtë është mënyra për të shkuar. 

Libri im gjithashtu është jashtëzakonisht i lirë. Modelet 6TB dhe 8TB – të cilat ne ju rekomandojmë më shumë për një grup me një makinë – janë midis 100 dhe 150 dollarë, ndërsa versionet me dy disqe variojnë nga 300 deri në 700 dollarë. Edhe pse versioni 20TB është i shtrenjtë nga çdo metrikë, sasia e hapësirës së ruajtjes, plus mbështetja për USB 3.1 Gen 1, është e çmendur.

Arsyet e tjera që na pëlqen Libri im Western Western Digital

Edhe pse Libri im Western Digital nuk mund të arrijë shpejtësinë e mjegullt, si GS Drive SSD Mobile (lexoni rishikimin tonë të G-Drive Mobile SSD të G-Technology), ai ende fitoi një vend në udhëzuesin tonë më të shpejtë të hard drive. Sequential lexon dhe shkruan ishte mbi 200 MB / s në testimin tonë, dhe shkrimet e rastit ishin mbi 11 MB / s. 

Sidoqoftë, leximet e rastësishme u ulën rreth gjysmë megabyte për sekondë. Në praktikë, kjo do të thotë që Libri im është më i mirë për të shkruar të dhëna në disk sesa leximi i të dhënave nga ai, duke e bërë atë ideal për kopje rezervë. Do të lundroni kur shkruani skedarë të rinj, por ju po tregtoni pak shpejtësi kur të kujtoni ato skedarë.

Yjet e shfaqjes, sidoqoftë, janë shoqëritë që Libri im i Western Digital. Ka shumë shkarkime për Librin tim, të cilat ju lejojnë të konfiguroni vargje RAID, të vendosni një orar rezervë dhe madje të skanoni drive tuaj për gabime të mundshme. 

Shërbimet janë një nga arsyet kryesore pse ne e rekomandojmë Librin tim aq shumë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Librit tim Western Western.

Backup Seagate Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable është si marrja e një Libri im Western Digital Western, duke hequr disa nga performancat dhe duke e zvogëluar atë në një faktor të formës 2.5-inç. Tregton performancën për transportueshmëri, e cila, në varësi të rastit tuaj të përdorimit, mund të jetë një gjë e mirë. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion me një kapacitet 3TB, për dallim nga Seagate Portable normale (lexoni rishikimin tonë të Portable Seagate). 

Seagate-backup-plus-portativ-2

Nëse ende shqetësoheni për besueshmërinë, mos u shqetësoni. Seagate Backup Plus Portable është në dispozicion në kapacitetet 1TB, 2TB, 3TB dhe 4TB, kështu që gjithmonë mund të zgjidhni një madhësi të ndryshme në varësi të preferencës tuaj. Jo çdo makinë është e njëjtë, sidoqoftë. Seagate ofron tre versione të Backup Plus Portable, secila prej të cilave ofron veçori pak më të ndryshme. 

Gama e kapacitetit është e ndarë midis versioneve të pakta dhe normalë të diskut. Modelet 1TB dhe 2TB konsiderohen “të pakta”, duke qenë rreth gjysma më të trasha se versioni normal. Modelet 3TB dhe 4TB janë madhësia normale dhe nuk vijnë me ndonjë veçori të veçantë. 

Për pak më shumë para, mund të përmirësoni në versionin Ultra Touch, i cili ofrohet në një kapacitet 1TB ose 2TB. Versioni Ultra Touch nuk është i ndryshëm në dizajn ose performancë, por ai mbështet USB-C – ai gjithsesi përdor një lidhje USB 3.0, megjithëse – dhe vjen me kriptim harduerik. 

Pavarësisht se çfarë varianti zgjidhni, do të keni opsionin midis ngjyrave të shumëfishta, secila me një majë të rrobave të endura.

Arsyet e tjera që na pëlqen Seagate Backup Plus Portable

Estetika dhe transportueshmëria janë arsyeja pse bleni Backup Plus Portable, jo performancën. Nuk është e tmerrshme, me lexime dhe shkrime të njëpasnjëshme rreth 130 MB / s dhe lexime dhe shkrime të rastit rreth 1.3 MB / s, por ne kemi parë më mirë. 

Karakteristikat, nga ana tjetër, janë të denja për vëmendjen tuaj. Seagate përfshin Toolkit me të gjitha disqet e tij, i cili është një mjet që ju lejon të kopjoni ose pasqyroni një hard disk ekzistues. 

Megjithëse këto dy funksione duken jo impresionuese, Toolkit ofron shumë fleksibilitet brenda tyre. Ju mund të vendosni orare rezervë, të zgjidhni si rezervohen të dhënat tuaja dhe më shumë, duke e bërë atë një nga shërbimet më të pasura me kopje rezervë. 

Për më tepër, Seagate ju lejon të blini Shërbimin e saj të Rimëkëmbjes së të Dhënave të Shpëtimit për shumë pak para. Tre vjet mbrojtje për rimëkëmbjen e të dhënave shkon vetëm Seagate Backup Plus Portable, e cila është një vjedhje. 

Nuk është një zëvendësim për garancinë tuaj – Backup Plus Portable vjen me një garanci të kufizuar dy vjeçare – por më tepër një shtim. Ju mund të mësoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë Portable Seagate Backup Plus.  

Elementet Digital Digital

Westen Digital Elements është po aq themelor sa vijnë disqet e jashtëm. Megjithëse ka cilësi më të mirë se sa bazat e Toshiba Canvio – ne do të arrijmë atë në një minutë – ai nuk mund të trajtojë një rrahje si LaCie Rugged Mini (lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini). Edhe kështu, është shumë e lirë dhe ofron shumë hapësirë ​​për ruajtje. 

perëndimore-digital-elemente-2

Availableshtë në dispozicion midis 1TB dhe 4TB, me modelin 2TB që ofron vlerën më të mirë. Modeli 3TB nuk është mirë, sidoqoftë. Me 79,99 dollarë, ju po paguani rreth dy cent e gjysmë për gigabajt, që është një vlerë e madhe. Modeli 4TB nuk ju jep aq shumë zbritje, ose duke mbajtur një të dhjetën për qind më pak për gigabyte sesa modeli 3TB. 

Shuma që ju po paguani për gigabajt është e rëndësishme këtu, pasi Western Digital Elements nuk ofron asgjë përveç hapësirës së ruajtjes që po blini. Për dallim nga Portable Backup Plus dhe Libri im, një makinë Elemente nuk përfshin ndonjë pajisje shtesë ose mjete rezervë për të luajtur me.

Thënë kështu, Western Digital vë në dispozicion një mjet diagnostikimi për të gjithë disqet e tij të ngurtë, kështu që ju mund ta shkarkoni atë për të zgjidhur pajisjen tuaj Elementet nëse ka ndonjë problem. 

Megjithëse mungesa e karakteristikave është një pengesë, Western Digital Elements është aq e lirë sa nuk ka rëndësi. Nëse gjithçka që ju nevojitet është shumë aftësi dhe nuk shqetësoheni për asgjë tjetër, një makinë e Elementeve mund të japë.

Arsyet e tjera na pëlqejnë elementet dixhitale perëndimore

Me shpejtësi të shpejtë, Western Digital Elements tregon më shumë nga ato që pamë me Librin tim Western Digital Western. Edhe pse shpejtësitë vijuese ishin rreth 70 MB / s më ngadalë se Libri im, shpejtësitë e rastit ishin të ngjashme. Testimi ynë prodhoi lexime të rastësishme prej 0.55 MB / s dhe shkruan rastësisht prej 10.11 MB / s. 

Përsëri, kjo do të thotë se makinë është më e mirë për të mbështetur. Të dhënat duhet të rrjedhin shpejt në disk pa tela, por mund të keni probleme që kujtojnë ato të dhëna. 

Shpejtësia e shpejtë e shkruar e rastit fitoi Librin tim Western Digital një vend në hard drive tonë të jashtëm më të mirë për PS4 dhe hard drive më të mirë të jashtëm për udhëzuesit Xbox One, por Elementët humbën. Thënë kështu, performanca e saj e rastit e shkrimit do ta bënte atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për ruajtjen e zgjeruar të tastierës. 

Për çmimin, megjithatë, Western Digital Elements janë mbresëlënës, veçanërisht duke marrë parasysh cilësinë e ndërtimit. Edhe pse nuk është aq i ashpër sa Portable SanDisk Extreme (lexoni rishikimin tonë SanDisk Extreme Portable), Western Digital Elements është ndërtuar më mirë sesa disqet e jashtme të ngurta të kutisë së zezë. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Digital Digital Elements.

Desktop Zgjerimi Seagate

Desktopi i Zgjerimit i Seagate është në thelb versioni i Seagate i Western Digital Book My Book. Fillon në 2TB, duke e rritur rrugën deri në 10TB. Nuk është një version me dy drejtime të ofruara, por kjo nuk është arsyeja e vetme që desktopi i zgjerimit i Seagate renditet i katërti. Alsoshtë gjithashtu pak më i ngadaltë se Libri im. 

Seagate-zgjerimi-desktop

Nuk është shumë më e ngadaltë, duke arritur shpejtësinë vijuese rreth 160 MB / s, por ndryshimi është i mjaftueshëm për t’u marrë parasysh. Edhe kështu, fiton një vend për shkak të çmimit të tij. Modeli 4TB është 20 dollarë më i lirë se Libri im, duke e ulur çmimin për gigabajt në më pak se dy cent. Në këtë rast, ne rekomandojmë të anashkaloni versionin 3TB, pasi është 5 dollarë më i kushtueshëm në kohën e shkrimit. 

Për dallim nga Libri im, vendi i ëmbël i Desktopit të Zgjerimit është midis 4TB dhe 6TB. Modeli 8TB është vetëm disa dollarë më lirë se Libri im, dhe modeli 10TB është 15 dollarë më i kushtueshëm. Pavarësisht, 6TB duhet të jetë mjaft, pa marrë parasysh nëse po e zgjeroni ruajtjen e laptopit ose po bëni një kopje rezervë të plotë të sistemit. 

Të njëjtat karakteristika që janë të pranishme me Seagate Backup Plus Portable janë gjithashtu të pranishme në Desktop Expansion. Paketa e vegëlve duket edhe më e mirë në këtë kontekst, pasi kapaciteti i zgjeruar ju lejon të bëni kopje rezervë edhe të sistemeve më të fryra.

Arsyet e tjera na pëlqen Desktop Zgjerimi Seagate 

Ashtu si Libri im, Desktop Zgjerimi Seagate kërkon fuqi të jashtme. Kjo, e kombinuar me madhësinë e saj, do të thotë që nuk ka mundësi të largohet nga shtëpia. Sidoqoftë, Seagate ka një mjet të integruar të menaxhimit të energjisë, i cili automatikisht do të ndalojë tërheqjen e fuqisë kur disku nuk është në përdorim. Kjo zgjat jetën e diskut në brendësi dhe kursen faturën tuaj elektrike në proces.

Veç kësaj, Seagate Expansion Desktop është një hard disk i jashtëm mjaft standard. Edhe pse shpejtësia është më e ngadaltë se Libri im Western Western, nuk duhet të bëjë ndryshim për skedarët e vegjël në kopjen e sistemit tonë. ’Shtë gjithashtu më e lirë dhe vjen me një dizajn unik si piramida. 

Bazat e Toshiba Canvio

Kjo hyrje po mashtron pak. Siç u përmend më lart, gjetja e hard driveëve të jashtëm 3TB është e vështirë. Teknikisht, Toshiba Canvio Basics është në dispozicion në një shumëllojshmëri 3TB, dhe në kohën e shkrimit, ju ende mund ta blini atë. Sidoqoftë, ky kapacitet është ndërprerë nga Toshiba, dhe versioni 3TB po merr një çmim shumë më të lartë se sa edhe modeli 4TB. 

Toshiba-canvio-Bazat-1

Edhe kështu, ne duam t’i japim Bazat Toshiba Canvio ca kohë në diell. Sshtë një hard disk i jashtëm çuditërisht i mirë, megjithë cilësinë e dobët të saj dhe çmimin e ulët. Edhe pse nuk është aq i zjarrtë sa ADATA SD600 (lexoni rishikimin tonë ADATA SD600), Bazat e Canvio nuk janë ndërtuar, si dhe Elementet Western Digital. 

Një gjë që ka të përbashkët me një element elementësh, sidoqoftë, është mungesa e karakteristikave. Toshiba nuk përfshin asnjë pajisje në disk, dhe nuk ka asnjë të disponueshme për t’u shkarkuar në faqen e internetit të Toshiba. Ju mund të merrni një mjet të palës së tretë për diagnostikimin dhe rezervimin, por Toshiba nuk përfshin asgjë në disk. 

Gjithë kjo është e lehtë për t’u anashkaluar, megjithëse, duke marrë parasysh çmimin. Modeli 4TB është 10 dollarë më i kushtueshëm se një Desktop Zgjerimi i Seagate 4TB, por nuk kërkon fuqi të jashtme dhe mund të merret në lëvizje. 

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bazat e Canvio Toshiba

Përkundër çdo gjëje që funksionon kundër tij, Bazat e Toshiba Canvio performon mirë. Gjatë testimit tonë, ne kemi vërejtur se leximet sekrete vijojnë dhe shkruajnë rreth 150 MB / s, me shkrime të rastësishme afro 5 MB / s. Leximet e rastësishme ishin të dobëta – rreth gjysma e një megabajt në sekondë – por kjo është e rëndësishme për kursin me HDD të lira të jashtme. 

Sshtë më shpejt se sa Western Digital Elements dhe Seagate Backup Plus Portable ndërsa është rreth 5 deri 10 dollarë më i lirë, gjë që është mbresëlënëse. Megjithëse cilësia e ndërtimit nuk ka asgjë për të shkruar në shtëpi, Bazat e Toshiba Canvio ofron shumë depo për pak para, dhe madje ka edhe shpejtësi të përshtatshme për tu ngritur. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Toshiba Canvio Basics.

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni duke kërkuar për një hard disk të jashtëm 3TB i cili do të jetojë në desktopin tuaj, është e vështirë të rrahni Librin tim Western Digital Western. Shtë e lirë, ofron shumë performancë dhe vjen me një mori karakteristikash, për tu ngritur. Për ata që janë në lëvizje, Seagate Backup Plus Portable merr pjesën më të madhe të rrugës atje ndërsa qëndron në një paketë të vogël. 

Siç u përmend në hyrje, sidoqoftë, disqet e vështirë 3TB janë zakonisht më pak të besueshëm se kapacitetet e tjera, kështu që ju rekomandojmë të azhurnoni në 4TB ose duke zbritur në 2TB, nëse jeni të interesuar në opsionet e mësipërme. Nëse dëshironi edhe disa mundësi të tjera, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të tjera të jashtme të hard drive. 

Me cilin hard disk 3TB po shkon? Pse e zgjodhët? A po ndryshoni kapacitetin tuaj bazuar në besueshmërinë? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me