Google Drive vs Box: Ndani botën tuaj me Siguri

Kur produktiviteti është qëllimi, disa zgjidhje për ruajtjen e cloud përputhen me Google Drive. Mbështetur nga Google Docs dhe një bibliotekë e madhe dhe në rritje e programeve të palëve të treta, Google Drive ofron një shesh lojrash bashkëpunimi që do të marrë lëngjet krijuese që rrjedhin.


Shtoni 15 GB hapësirë ​​ruajtje falas, dhe lidhjet e ngushta të Google Drive me Gmail dhe Android, dhe marrim pse Google Drive afrohet mbi tregun e ruajtjes së cloud me mbi 800 milion regjistrime.

Ka marrëveshje më të mira dhe sigurisht siguri më të mirë për tu gjetur, kjo është arsyeja pse ne nuk e vendosim Google Drive sipër renditjeve më të mira për ruajtjen e cloud. Sidoqoftë, akoma kemi pyetur veten nëse ka një zgjidhje më të mirë për ruajtjen e cloud për t’i bërë gjërat.

Ka disa pretendentë, përfshirë dy rivalët më të afërt të Google Drive në Dropbox dhe OneDrive. Në këtë artikull, ne do të përqendrohemi në një opsion të tretë, më pak të njohur: Kutia, një zgjidhje për ruajtjen e cloud, e njohur për planet e saj të biznesit dhe mbështetjen e bashkëpunimeve shumë-anëtare.

Kutia nuk ka numrat që ka Google Drive. Kompania pas saj përqendron përpjekjet e saj të marketingut në tërheqjen e turmës me kostume dhe me pak interes për konsumatorët në shtëpi, siç dëshmohet nga një plan individual që kushton mbi 11 dollarë në muaj për një 100 GB ruajtje.

Për përdorim të biznesit, ne renditemi lartë në listën e sinkronizuesve më të mirë të ndërmarrjeve dhe ofruesve të aksioneve, falë planeve të tij të pakufizuara të depozitimit dhe karakteristikave praktike të menaxhimit të përdoruesit. Shtë më i përshtatshëm se Dropbox për përdorim ndërmarrjeje, në fakt, për të mos përmendur Google Drive.

Qëllimi i këtij artikulli është të krahasojë tiparet e produktivitetit të Google Drive dhe Box. Megjithëse nevojat e pavarësve të pavarur ndryshojnë shumë nga, p.sh., avokatë, ne do të përpiqemi të marrim një pamje të gjerë, në mënyrë që të zgjidhni atë që përputhet më mirë me nevojat e punës suaj.

Ka ardhur koha për Google Drive kundrejt Box. Ruani zemërimin tuaj nerd për në fund.

Google Drive vs Box: Metodologjia jonë

Ekzistojnë qasje të ndryshme për të vlerësuar ruajtjen e cloud. Ne mund të zhyten thellë në mbështetje dhe siguri, të dyja janë konsiderata thelbësore që duhet të merrni parasysh përpara se të regjistroheni për një shërbim, por ne do të ndërtojmë disa nga lëndët e zakonshme për t’u përqëndruar në produktivitetin. Ne nuk do të flasim as me kosto, përveç disa përmendjeve rastësore.

Ne e thamë analizën tonë në pesë raunde: suita zyre, aplikacione për marrjen e shënimeve, aplikacione të palëve të treta, sinkronizim të skedarëve dhe bashkëpunim. Pas leximit të këtij artikulli, ne kemi një përmbledhje të plotë të Google Drive, përveç një përmbledhjeje të biznesit Box, që mund të lexoni për më shumë informacion.

Le të merremi me biznesin.

1

Dhoma zyre

Këtu në Cloudwards.net, gjëja jonë e preferuar në lidhje me Google Drive është Google Docs, një nga dy ose tre suitat më të mira të zyrave në dispozicion. Ne do të argumentonim se nuk do të vlente të përdoret ndryshe, kryesisht për shkak të etjes së Alphabet Inc. për të dhënat e përdoruesit dhe rrjedhimisht qasjen e dobët ndaj sigurisë.

Ka mënyra për të mbrojtur veten nga shënjuesit e dhëmbëve të guximshëm të Google, duke përfshirë përdorimin e një shërbimi privat të enkriptimit siç është Boxcryptor për të përplasur skedarët tuaj. Sidoqoftë, çdo skedar i koduar nga fundi në fund duke përdorur një mjet të tillë si Boxcryptor nuk mund të hapet, madje as të rishikohet, duke përdorur Google Docs.

Emri Google Docs i referohet si suita vetë, ashtu edhe procesorit të fjalëve. Discombobulation momental mënjanë, rivalët suitë Office Online në drejtim të lehtësisë së përdorimit dhe karakteristikave. Ashtu si suita e zyrës së re të Microsoft, është plotësisht falas.

Një nga gjërat më të mira për Docs është se sa mirë i jep vetes bashkëpunime. Duke ndarë aksesin e skedarëve me të tjerët, ju mund t’i ftoni ata të lënë komente, të bëjnë redaktime ose të lënë sugjerime për redaktim.

Përveç Google Docs, përpunuesi i fjalës, aplikacionet e tjera të përfshira në suitë përfshijnë Google Sheets, Google Slides, Google Forms dhe Google Drawings.

Sheets Google siguron një mjedis spreadsheet me të gjitha tiparet që prisnit, të tilla si fletë, tabela, filtra dhe funksione.

Për prezantime, përdorni Google Slides, ndërsa Google Forms mund të përdoret për të krijuar sondazhe, kuize, aplikime pune dhe forma të tjera. Google Forms ka disa tema të para-bërura për të ndihmuar, të tilla si shabllone për RSVP, reagime ndaj klientit, informacione të kontaktit dhe ftesa për ngjarje.

Vizatimet e Google mund të përdoren për të krijuar fletëpalosje, planifikime në internet, harta koncepti dhe diagrame të tjera. Ndërsa nënçmohet në krahasim me LucidChart ose Microsoft Visio, asnjë prej këtyre programeve nuk është falas.

Me kompletin e tij të zyrës, të dizajnuar mirë, Google ka një avantazh që asnjë ofrues i ruajtjes së cloud jashtë Microsoft dhe Apple nuk mund të përputhet. Në vend të krijimit të aplikacioneve të tyre të zyrës, shumë zgjidhje për ruajtjen e cloud thjesht integrojnë ato të bëra nga të tjerët.

Kutia jo vetëm që e merr atë qasje, por shkon më larg se shumica duke u partnerizuar me Microsoft dhe Google për të ofruar mjete nga suitat e zyrave të të dyjave.

Nga ndërfaqja në internet Box, ju mund të krijoni skedarë të rinj Microsoft Word, Excel ose PowerPoint, përveç skedarëve Google Docs dhe Sheets. Kutia gjithashtu mund të përdoret për të parë dhe redaktuar skedarët e krijuar në Google Drive dhe OneDrive dhe të zhvendoset në cloud Box (mbase duke përdorur një mjet të menaxhimit cloud-to-cloud).

Kutia ka aplikacione për Dokumentet dhe Zyrën e integruar në mjetin e saj të internetit, por redaktimet për Docs janë bërë në të vërtetë në rrjetin cloud të Google, pastaj ruhen në Box, do të thotë se do të duhet të vendosni një llogari Google.

Karakteristikat janë të njëjta, qoftë nëse përdorni Box, ose përdorni direkt OneDrive ose Google Drive. Qasja në të dy apartamentet është falas.

Një nga përfitimet e mëdha të përdorimit të Box, nga një këndvështrim i produktivitetit, vjen nga fakti se disa njerëz janë të kthyer në Google Docs, ndërsa të tjerët janë diehards të Microsoft Office. Me Kutinë, mund të punoni me të dy, duke dhënë përmbajtje në secilin format.

Kutia nuk ju lejon të keni akses në Rrëshqitjet, format ose vizatimet e Google. Google gjithashtu ka një shtojcë Office 365 që mund të ruajë skedarë dhe të përdorë skedarët e ruajtur në llogarinë tuaj të Google Drive. Për më tepër, Google Drive ka një rregullim të modalitetit të zyrës që mund të përdoret për të redaktuar skedarët e Microsoft duke përdorur Google Docs.

Kur bëhet fjalë për mjetet e zyrës, Google Drive dhe Box shkëlqejnë. Ne do t’i japim një raundit një Box sepse nuk duhet të lini ndërfaqen Box për të krijuar dhe modifikuar skedarët Google dhe Microsoft, por fitorja është e paktë.

Raundi: Salla e Suites për Biznes në Kuti

Logo Google Drive
Logo e biznesit të kutisë

2

Aplikacione që merren me shënime

Fletoret e reve janë për kreativitet se çfarë viçi me temperaturë dhome është E. coli. Ne kemi botuar më parë një udhëzues për aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve të disponueshme dhe, ndërsa Evernote mund të jetë e preferuara jonë, Google dhe Box kanë shënime që e bënë listën në Google Keep dhe Box Notes.

Teknikisht, Google Keep nuk është një pjesë e ekosistemit Google Drive. Mbani mos e konsumoni ruajtjen e Google Drive – gjë që është një gjë e mirë – dhe nuk mund ta lëshoni atë nga ndërfaqja Google Drive. Thënë kjo, ne do ta shqyrtojmë këtu në bazë të integrimit të tij me Google Docs.

Google Keep funksionon më mirë për listat e shpejtë të memorandumeve të vetvetes dhe detyrave. Ndërsa mund të keni qasje Mbani duke përdorur shfletuesin tuaj, është aplikacioni i smartphone për Android dhe iOS që shumica e njerëzve do ta shohin të dobishëm.

Karakteristikat kryesore përfshijnë regjistrimin e zërit, konvertimin nga zëri në tekst, listat e kontrollit dhe përkujtuesit e orës së alarmit. Shtë shoqëruesi i përsosur për mendjet krijuese që vazhdimisht po thajnë idetë, por nuk kanë vend për t’i vënë ato, të tilla si kur mbërthen në mes të bllokimit të trafikut të mëngjesit ose shtrirë zgjuar në mes të natës.

Shënimet e krijuara duke përdorur Google Keep kanë një kufi prej 20,000 karaktere, që është rreth 4,000 fjalë, dhe nuk ka mundësi të krijosh fletore organizative, kështu që ne nuk e rekomandojmë Google Keep për hulumtime të hollësishme. Mund të krijoni shënime të pakufizuara, pa u shqetësuar kurrë për hapësirën e ruajtjes.

Shënimet e bëra me Shënimet e Kutive nuk janë të kufizuara nga një kufi i ngjashëm i vogël i karakterit – kapaku është 500,000 karaktere dhe 200 faqe. Sidoqoftë, pa organizuar veçori të tilla si fletoret dhe etiketimet e shënimeve, ne nuk mund të rekomandojmë as mjetin e Box për projektet kërkimore të hollësishme. Ashtu si Google Keep, Box Notes nuk siguron shumë mundësi për formatimin e tekstit.

Box Notes funksionon mirë për të marrë memorandume dhe shënime takimesh dhe për t’i ndarë ato krijime me të tjerët. Deri në 20 njerëz mund të redaktojnë të njëjtën shënim njëkohësisht dhe Box Notes krijon versione të reja çdo 30 sekonda, në rast se ju duhet të tërhiqni ndryshimet e padëshiruara. Përdoruesit e Box Business mund të gjurmojnë, shikojnë, modifikojnë dhe fshijnë shënimet.

Këto karakteristika përputhen mirë me idenë e Kutisë si një mjet i ruajtjes në re të përshtatshme më së miri për produktivitetin e vendit të punës. Edhe pse Box Notes ka një vlerë, ne po i japim Google raundin e dytë, falë karakteristikave të regjistrimit të zërit dhe listave të Mbani, së bashku me përvojën e tij të shkëlqyeshme në celular.

Raundi: Pika për të marrë shënimet e shënimeve për Google Drive

Logo Google Drive
Logo e biznesit të kutisë

3

Aplikacionet e palëve të treta

Raundi i tretë do të përqendrohet në integrimet e aplikacioneve të palëve të treta, përveç Microsoft Office.

Aplikacionet e palëve të treta është një zonë ku Google ka shkëlqyer, falë, pjesërisht, për një qëndrim pak a shumë më pak të lirë ndaj API-së së saj dhe inovacionit të jashtëm. Përveç Google Docs dhe një prej planeve më të mira të ruajtjes falas në dispozicion, biblioteka e palëve të treta të aplikacioneve të Google mund të jetë gjëja më e mirë në lidhje me të.

Vërtetë, shumë nga qindra aplikacione të disponueshme në atë bibliotekë janë, për ta thënë atë me elokuencë, junk totale, falë të njëjtit qëndrim të zhvillimit të hapur, por ka shumë aplikacione të dobishme për t’u gjetur.

Hyni në bibliotekën e aplikacioneve duke klikuar “të reja” në anën e sipërme të majtë të Google Drive, pastaj “më shumë” dhe “lidhni më shumë aplikacione”.

Përdorni fushën e kërkimit për të gjetur aplikacione ose shfletoni sipas kategorisë. Pasi të gjeni atë që dëshironi, integrimi i tij me Google Drive kërkon vetëm klikimin e një butoni “lidh”.

Kategoritë e aplikacioneve përfshijnë produktivitet, social dhe arsim, ndër të tjera. Në këto kategori, do të gjeni redaktorët .pdf, redaktorët e tekstit, redaktorët e figurave, krijuesit e diagramit, mjetet e rrjedhës së punës, konvertuesit e llojit të skedarëve, mjetet e bisedës, mjetet e faksit, mjetet për krijimin e skedarëve – ju merrni idenë.

Disa nga të preferuarat tona përfshijnë:

 • DocHub: Redaktori pdf
 • Lumin PDF: Redaktori pdf
 • Redaktori Pixlr: redaktor imazhi
 • GeoGebra: Mjet matematikor për grafikimin, gjeometrinë, etj
 • WeVideo: redaktor i videos
 • PicMonkey: redaktues fotografish

Shtë një kuti mjetesh kryesisht pa rival në mesin e shërbimeve të ruajtjes së cloud, me vetëm dy që afrohen: Egnyte Connect dhe Box. Për të gjetur dhe lidhur aplikacione përmes ndërfaqes Box, klikoni në lidhjen “Apps” në menunë e profilit të përdoruesit për të hapur bibliotekën e aplikacionit.

Ju mund të gjeni aplikacione specifike duke përdorur fushën e kërkimit ose të lexoni opsionet sipas kategorive, të tilla si shënimi, bashkëpunimi, redaktimi dhe siguria. Në varësi të nevojave tuaja, një avantazh i mundshëm i Box ndaj Google Drive është se ka shumë aplikacione të tjera të dizajnuara për përdorim biznesi.

Opsionet përfshijnë redaktorët .pdf, programet e regjistrimit të thirrjeve, aplikacionet e menaxhimit të shkathëta-scrum, programet e faturimit dhe gjurmuesit e detyrave. Ka shumë aplikacione për t’i përmendur të gjitha, por këtu janë disa të dukshme:

 • Adobe Acrobat: Redaktues pdf
 • Regjistri i Thirrjes 1: kapni telefonata
 • Agilewords: rishikoni dhe aprovoni dokumentet
 • AppCooker: menaxhimi i projektit për zhvillimin e aplikacionit
 • BigMind Pro: mblidhni ide dhe një ide ideale
 • DocuSign: mbledhni nënshkrime

Zgjedhja midis Google Drive dhe Box, kur bëhet fjalë për aplikacionet e palëve të treta, do të varet nga cilat aplikacione ju nevojiten dhe çfarë bëni për punë. Si rregull i përgjithshëm – theks i përgjithshëm – biblioteka e aplikacioneve të Google u përshtatet më mirë freelancer dhe studentëve, ndërsa biblioteka e Box funksionon më së miri për grupin me jakë të bardhë.

Ne jemi duke lënë anash me Google, sepse mendojmë se më shumë njerëz do të gjejnë vlerë në koleksionin e aplikacioneve të saj, por ndjehen të lirë të mos pajtohen me zë të lartë. Ne sugjerojmë të vendosni llogari falas me të dy shërbimet për të kontrolluar opsionet për veten tuaj.

Nëse zbuloni që të dy Google Drive dhe Box kanë aplikacione që ju pëlqejnë, mund t’i menaxhoni ato së bashku duke përdorur një mjet të menaxhimit me shumë cloud si Otixo (lexoni rishikimin tonë për Otixo).

Raundi: Pika e Aplikacioneve të Palëve të Treta për Google Drive

Logo Google Drive
Logo e biznesit të kutisë

4

Sinkronizimi i skedarëve

Shumica e mjeteve të ruajtjes së cloud ju lejojnë të sinkronizoni skedarët nëpër pajisje. Duke shërbyer si ndërmjetës midis pikave të fundit, ju mund të redaktoni një skedar në një pajisje dhe t’i shikoni ato ndryshime të pasqyruara në një tjetër menjëherë pas. Në mënyrë ideale, “së shpejti” do të thotë afër në kohë reale, por disa shërbime të ruajtjes në cloud sinkronizohen më shpejt se të tjerët.

Google Drive dhe Box ndjekin modelin e njohur të dosjes sync-përsosur të përsosur nga Dropbox: instaloni një klient desktop dhe një dosje e lidhur me re do të krijohet në sistemin tuaj të skedarit. Filesdo skedar ose dosje e vendosur brenda asaj dosje dërgohet në cloud, pastaj shpërndahet në çdo pajisje tjetër me një klient të sinkronizuar të lidhur me llogarinë tuaj të ruajtjes.

As Google Drive dhe Kutia nuk kanë shpejtësi të sinkronizimit të mbytjeve. Ngarkimet dhe shkarkimet duhet të varen nga cilësia e lidhjes tuaj të internetit. Sidoqoftë, në testet e bëra për rishikimet tona, Google Drive vazhdimisht kryente ngarkime më të shpejtë të skedarëve, ndërsa shkarkimet për të dy shërbimet ishin pothuajse të njëjta.

Koha për të ngarkuar dosjen e provës 1 GB (në minuta) Ngarkimi mesatar: Shkarkimi mesatar:
Google Drive:10:4704:55
Biznes Box:16:0005:10

Kutia nuk mund të trajtojë skedarë më të mëdhenj se 5 GB, dhe kjo është vetëm nëse jeni një pajtimtar i biznesit ose ndërmarrjes. Abonimet më të lira kanë një kapak prej 2 GB dhe plani pa pagesë i Box është i kufizuar në 250MB. Google Drive ju lejon të ngarkoni dhe sinkronizoni skedarët deri në 5TB.

Google Drive ka një kufi sinkronizimi prej 750 GB në ditë, pas së cilës do të bllokoheni nga ngarkimi i më shumë skedarëve deri ditën tjetër (nëse keni një skedar më të madh se 750 GB, do të përfundojë ngarkimin para se të ndërpritet).

Në mënyrë që të përdorni ruajtjen e cloud për të liruar hapësirën e diskut të ngurtë, duhet të jeni në gjendje të fikni sinkronizimin, pasi ky është një mekanizëm që mbështetet në ruajtjen e skedarëve në cloud dhe në kompjuterin tuaj. Google Drive dhe Box kanë një veçori të sinkronizimit selektiv që ju lejon të bëni vetëm atë.

Të dy shërbimet ju lejojnë të vendosni limitet e ngarkimit dhe shkarkimit të brezit. Vendosja e kufijve do të ngadalësojë sinkronizimin, por gjithashtu do të kursejë burimet e kompjuterit për detyra të tjera, si shikimi i videove në kanalin YouTube Cloudward.net.

Në përgjithësi, të dy shërbimet e ruajtjes në cloud bëjnë një skedar të pranueshëm për sinkronizimin e punës, megjithëse asnjëri nuk kryeson listën tonë për ruajtjen më të mirë të cloud për sinkronizim. Ne po i japim nyjen Google-it për mbështetjen e madhësive më të mëdha të skedarëve dhe performancën më të mirë në ngarkimet e skedarëve.

Raundi: Skedari Pika e Sinkronizimit për Google Drive

Logo Google Drive
Logo e biznesit të kutisë

5

bashkëpunim

Potenciali i ruajtjes në cloud për të nxitur përpjekjet bashkëpunuese është diçka që kapitalizojnë Google Drive dhe Box, si dhe çdo ofrues tjetër, me përjashtim të Egnyte Connect, një shërbim që përfshin disa tipare të dobishme për menaxhimin e detyrave (lexoni rishikimin tonë të Egnyte Connect).

Thelbësore për të bashkëpunuar me Google Drive ose Box janë ndarja e skedarëve dhe dosjeve, një veçori që mbështetet në krijimin e lidhjeve në internet që të tjerët mund të përdorin për të hyrë në përmbajtjen tuaj.

Ne kemi një artikull të veçantë për ruajtjen më të mirë të cloud për ndarjen e skedarëve që prek disa nga veçoritë e sigurisë që duam të shohim për të mbyllur këto lidhje, pasi krijimi i URL-ve për të hyrë në skedarë mund të jetë biznes i rrezikshëm. Google mëshiron shumicën e tyre; Kutia nuk ka.

Shkëmbimi i përmbajtjes nga Google Drive është i lehtë: kliko me të djathtën në dosje ose skedar dhe kliko “ndajnë”.

Kur shpërndani përmbajtje, ju mund të ftoni të tjerët me adresë emaili ose të krijoni një lidhje të përbashkët që mund të postohet në një llogari të mediave sociale, kanal Slack ose diku tjetër. Lidhjet e Google Drive mund të kufizohen me leje, me opsione vetëm për shikim, redaktim dhe komentim.

Ne na pëlqejnë cilësimet e lejes, por dëshirojmë të shohim mbrojtjen e fjalëkalimit dhe datat e skadimit të shtuara për t’ju ndihmuar t’i mbani ato lidhje larg syve të padëshiruar.

Kutia ju lejon të ndani duke përdorur ftesa ose lidhje me email, por me më shumë cilësime për të siguruar sigurinë e lidhjeve sesa Google Drive. Opsionet përfshijnë mbrojtjen e fjalëkalimit, skadimin automatik të lidhjes dhe një kuti kontrolluese që parandalon shkarkimin e përmbajtjes.

Për pajtimtarët e planit të biznesit, Kutia përfshin një veçori “grupesh” që do t’ju lejojë të aplikoni lejet e hyrjes së dosjeve për shumë njerëz menjëherë, të tilla si për një redaktim ose departament të dizajnit grafik.

Box Business ka shumë më tepër karakteristika të menaxhimit të përdoruesve për të ndihmuar në bashkëpunime. Këto përfshijnë lejimin e kolegëve të sinkronizuar skedarët në kompjuterat e tyre dhe parandalimin e bashkëpunimit me anëtarët jo të grupit.

Kur shtoni lejet e dosjeve me Box Business, ka shumë zgjedhje më shumë sesa ato që do të gjesh me Google Drive. Opsionet përfshijnë:

 • Bashkëpronar: Mund të bëjë asgjë duke përfshirë të gjitha detyrat e administratorit
 • Redaktori: Mund të bëjë gjithçka, përveç se të kufizojë ftesat
 • Ngarkuesi i shikuesit: Përdoruesi bazë me aftësi ngarkimi
 • Ngarkuesi parapamës: Përdorues i kufizuar me aftësi ngarkimi
 • Shikuesi: Përdoruesi bazë pa aftësi të ngarkimit
 • Paraprakisht: Përdorues i kufizuar pa aftësi ngarkimi
 • Ngarkuesi: Mund të ngarkojë përmbajtje dhe të krijojë nënfolderë

Ato nuk janë të disponueshme për përdoruesit e Box Personal, por për ata që kërkojnë ruajtje në cloud të krijuar për bashkëpunime me shumë përdorues në një mjedis biznesi, Kutia lehtësisht trumbeton Google Drive.

Raundi: Pika e bashkëpunimit për biznesin në kuti

Logo Google Drive
Logo e biznesit të kutisë

6

Aktgjykimi i formës së prerë

Tabelimi përfundimtar është në, dhe shton deri në tre raunde për Google Drive dhe dy për Box.

Ndërsa ne e pëlqejmë që Kutia mbështet si Google Docs ashtu edhe Office Online dhe mendojmë se ka veçori më të mira për ndarjen e skedarëve, Google Drive ka një aplikacion më të dobishëm për marrjen e shënimeve, një koleksion më interesant të integrimeve të palëve të treta dhe skedarë sinkronizon më lehtë se Kutia.

Ne mendojmë se ndarja përfundimtare e raundeve do të jetë e vërtetë: më shumë njerëz do të zbulojnë se Google Drive lehtëson qëllimet e tyre të produktivitetit sesa Kutia. Hendeku nuk është aq i gjerë sa mund të prisni, dhe për bizneset që mbajnë një forcë të madhe pune, ne do të pretendonim që Box Business të sigurojë më shumë vlerë.

A jeni një tifoz i Google Drive apo preferoni Kutinë për t’i bërë gjërat? Ndani mendimet tuaja në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Fituesi i përgjithshëm: Google drive

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map