DreamHost vs HostGator Betejën atë në vitin 2020

DreamHost është lehtësisht një nga shërbimet më të mira të mbajtjes së faqes në internet që kemi rishikuar. Ajo ofron një listë të gjatë të planeve, secila ndihet mirë e rrumbullakosur me çmimin e saj, përveç shpejtësisë së shkëlqyeshme, sigurisë më të lartë dhe çmimeve të lira. HostGator, nga ana tjetër, ka disa probleme, përkatësisht në departamentet e intimitetit dhe shpejtësisë. 


Në këtë krahasim të DreamHost kundër HostGator, ne do të shohim se si ato grumbullohen hap pas hapi, duke izoluar variablat që i bëjnë ata të shkëlqejnë dhe ato që i bëjnë fundosjet. Në fund, do ta dini se cili është alternativa më e mirë për pritjen e faqes tuaj. Thënë kjo, ne rekomandojmë që përveç këtij udhëzuesi të lexoni rishikimin tonë të DreamHost dhe rishikimin e HostGator.

Për shkak se ne do të përqendrohemi kryesisht në këto shërbime të mbajtjes në internet, renditja e përgjithshme e tyre mund të ndryshojë. Siç mund ta shihni në krahasim tonë DreamHost vs SiteGround, ndonjëherë një shërbim që është më i mirë se pjesa tjetër e tregut nuk është më mirë kur krahasohet një-për-një.

Vendosja e një Luftimi: DreamHost vs HostGator

Për krahasimet tona, ne ndjekim lirshëm kriteret e përdorura në vlerësimet individuale. “E lirshme” është fjala operative, pasi, pasi shqyrtimet tona saktësisht do të rezultonin në një rrjedhë gjaku prej tetë-raundesh, e cila nuk është vetëm e gjatë, por edhe e padrejtë. Në vend që të vendosim peshë të barabartë, të themi, llojet dhe shpejtësinë e pritjes, ne kemi kondensuar kriteret e rishikimit. 

Kemi zbuluar që pesë zona janë të rëndësishme: tiparet, çmimet, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe siguria. Mbështetja është gjithashtu e rëndësishme, por duke parë që shumica e pritësve të internetit kanë të paktën mbështetje të denjë, zakonisht nuk është shqetësuese. Do raund vlen për një pikë, dhe cilido nga shërbimet e mbajtjes së faqes në internet që pretendon tre ose më shumë pikë në fund do të jetë fituesi ynë. 

Do raund do të fillojë me disa shënime mbi pritjet tona për atë kriter. Për shembull, ne jemi në kërkim të rezervave ditore në raundin e parë dhe një politikë bujare të rimbursimit në raundin e dytë. Tjetra, ne do të flasim për sa mirë shërbimet i plotësuan pritjet tona për atë raund, dhe pastaj të mendojmë se si ato krahasohen. Më në fund, ne do të shpallim një fitues dhe do t’i akordojmë një pikë. 

Thënë kështu, ne rekomandojmë të lexoni në çdo raund sesa të skanoni vetëm fituesit. Disa raunde janë shumë afër, duke na detyruar të bëjmë thirrje gjykimi se cilat aspekte besojmë se janë më të rëndësishmet – një vlerësim që nuk vlen domosdoshmërisht për ju.

1

Features

Pritësit në internet kanë evoluar në vitet e fundit kur bëhet fjalë për veçoritë. Kreditë falas për reklamat e iPage duken të ngadalta tani krahasuar me programin e përparuar të serverit të Hostinger (lexoni rishikimin tonë iPage dhe rishikimin e Hostinger). Ndërsa vlerësojmë mirësi shtesë, ato nuk janë një zëvendësim i përshtatshëm për ato që konsiderojmë tipare thelbësore. 

Këto karakteristika duhet t’ju ndihmojnë të bëni tre gjëra: ndërtoni, optimizoni dhe siguroni faqen tuaj. Duhet të ketë të paktën një tipar në secilën zonë. Për shembull, një shërbim solid në këtë raund do të sigurojë një ndërtues në internet, caching të integruar dhe kopje rezervë ditore. Ne do të krahasojmë ato që ofrojnë DreamHost dhe HostGator kur bëhet fjalë për veçoritë, dhe gjithashtu kur ato prezantojnë ato tipare në formacion.

Dreamhost

DreamHost ofron një gamë të shkëlqyeshme të veçorive që përshtaten direkt në tre fushat e përmendura më lart. Ne do të flasim për ndërtimin në një minutë, por për optimizimin, ju keni ruajtje të plotë SSD dhe një cache në lloje të caktuara të pritjes, dhe për t’u siguruar, keni kopje rezervë ditore dhe një certifikatë falas SSL / TLS. 

Ndërsa planet e përbashkëta shfaqin ende mjaft karakteristika, planet e WordPress dallohen më së shumti. DreamHost e bëri atë në web hosting tonë më të mirë për udhëzuesin WordPress me planet e saj DreamPress – zgjidhjet e menaxhuara të WordPress të ndërtuara në një mjedis cloud (lexoni rishikimin tonë të MDDHosting për një host tjetër të përqëndruar në cloud). 

Planet e DreamPress vijnë me të gjitha karakteristikat e lartpërmendura, si dhe një CDN të pakufizuar, skenë me një klikim të WordPress, azhurnime të menaxhuara me WordPress dhe një version të paguar të Jetpack, i cili është një shtojcë thelbësore e WordPress (siç mund ta lexoni në udhëzimin e fillestarit tonë për të përdorur WordPress). 

Për ata që nuk janë të njohur me WordPress, mund të përdorni Remixer, i cili është krijuesi i faqeve në internet të DreamHost. Ndonëse nuk përputhet me ndërtuesit tanë më të mirë të faqeve në internet, Remixer është një ofertë solide, e përshtatshme me një ndërfaqe të stilit bllok që i ngjan Webnode (lexoni rishikimin tonë të Webnode). Përzgjedhja e temës është gjithashtu e fortë.

Dreamhost-rishikim-remixer

Sidoqoftë, Remixer ka një avantazh unik ndaj krijuesve të tjerë të faqeve të internetit. Ju mund të përdorni zgjedhjen e shkëlqyer të temave dhe ndërfaqen e lehtë drag-and-drop për të hartuar faqen tuaj të internetit, por gjithashtu mund të eksportoni atë faqe të përfunduar në WordPress. Nëse doni fleksibilitetin e WordPress por nuk keni kujdes të punësoni një zhvillues ose të blini një temë, Remixer është një nga mënyrat e pakta që mund të zhyteni gishtin e këmbës në të dy botët. 

Hostgator

HostGator ka po aq karakteristika sa DreamHost, por ato nuk përfshijnë gamën e planeve. Në vend që të shkatërroni nivelet e pritjes bazuar në performancën, HostGator, për pjesën më të madhe, i ndan ato bazuar në tiparet që merrni, që është një praktikë e datuar që ne kemi parë nga shërbime si Bluehost (lexoni rishikimin tonë të Bluehost).

Ashtu si iPage dhe JustHost (lexoni rishikimin tonë JustHost), HostGator shpërqendrohet nga mungesa e karakteristikave me kredi falas për reklama dhe instalues ​​të shumëfishtë me një klik. Ne nuk po ankohemi, por ato në të vërtetë nuk janë tipare në këtë pikë – ato janë pritshmëritë. Ajo që mungon është ruajtja e SSD në planet, si dhe kopjet rezervë dhe caching të përditshme, të cilat paraqiten në planet e WordPress.

Karakteristikat që nuk përfshihen me planin tuaj janë të disponueshme në treg, dhe ndërsa vlerësojmë dyqanin me një ndalesë për, pazar, pazar, ne do të donim të kishim shumicën e tipareve të përfshira nga porta. 

Hostgator-rishikim-treg

Aty ku shkëlqen HostGator është në departamentin e ndërtesës. Ju keni dy ndërtues të faqeve në dispozicion, megjithëse njëri prej tyre është qartë superior. E para është krijuesi i faqes në internet të HostGator, i cili (siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Gator) nuk është aq mbresëlënës. 

Ju gjithashtu mund të përdorni Weebly për të ndërtuar faqen tuaj. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë të Weebly, është një përfshirje e fortë për çdo paketë pritëse, të përshtatshëm me një ndërfaqe pa kuptime, një përzgjedhje të mrekullueshme të temave dhe integrime të ngurta të palëve të treta. HostGator siguron paketën “lidheni”, e cila ju lejon të përdorni versionin falas të Weebly me domenin tuaj. 

Një mendim i rrumbullakët

Ky raund nuk do të zbresë në karakteristikat e përfshira, por më shumë aty ku ato tipare hyjnë. DreamHost siguron gjërat thelbësore të planeve, duke u mbështetur në to ndërsa çmimi rritet. HostGator, nga ana tjetër, mezi ju jep asgjë nga niveli i ulët, duke ju detyruar të përmirësoni një paketë të kushtueshme për të marrë një listë të rrumbullakosur mirë të veçorive.

Raundi: Karakteristikat Pika për DreamHost

Logoja e DreamHost
Logoja e hostGatorit

2

çmim

Prmimi është një temë komplekse për hostet në internet. Ndërsa ka përjashtime (lexoni 1-in tonë&1 rishikim IONOS për njërën prej tyre), shumica e shërbimeve presin deri në arka për të sqaruar tarifën që do të paguani. Ajo që reklamohet si një paketë që kushton disa dollarë në muaj është shpesh më shumë se 100 dollarë kur futni informacionin tuaj të pagesës. Kjo për shkak se ju do të duhet të blini shumë vite pritje për të marrë një normë të mirë. 

Në këtë raund, ne po shohim shkallën e DreamHost dhe HostGator, por gjithashtu sa e qartë është kjo normë gjatë gjithë procesit të arkëtimit. Për më tepër, ne do të krahasojmë kohëzgjatjet në dispozicion të planeve dhe garancitë e kthimit të parave.

Dreamhost

DreamHost është i lirë në të gjithë tabelën, megjithëse mund të mos duket kështu në fillim. Në krahasim me një shërbim si Hosting24, niveli i DreamHost është më i lartë (lexoni rishikimin tonë të Hosting24). Pas rinovimit, DreamHost është më i lirë se shumica e konkurrencës dhe ju jep fleksibilitet në kohëzgjatje, për tu ngritur. Nëse jeni duke kërkuar për një pritje të lirë në internet, DreamHost është një bast i sigurt. 

Planet e përbashkëta janë shumë mbresëlënëse, me DreamHost që ofrojnë një normë hyrëse më të vogël se 3 dollarë në muaj për një vit ose tre vjet, dhe një normë prej 6 $ në muaj pas rinovimit. Kjo normë rinovimi vlen edhe për planin mujor, të cilin DreamHost ofron, për fat të mirë, pa penalizim (lexoni rishikimin tonë Arvixe për një shembull të një hosti që ndëshkon përdoruesit mujorë). 

Planet e DreamPress janë më të shtrenjta, por ende pak më të lira se Kinsta me një grup karakteristikash të ngjashme (lexoni rishikimin tonë Kinsta). Thënë kjo, nëse nuk mund të lëkundni pikën e çmimeve prej 20 deri në 30 dollarë, SiteGround është një alternative e shkëlqyeshme e buxhetit (lexoni rishikimin tonë të SiteGround).

Ajo që e ndan DreamHost më së shumti, megjithatë, është garancia e saj për kthimin e parave. Ju keni plot 97 ditë për të ndryshuar mendimin tuaj, i cili tejkalohet vetëm nga garancia për kthimin e parave të A2 Hosting në çdo kohë (lexoni rishikimin tonë të Hosting A2). Garancia e DreamHost vlen gjithashtu pa marrë parasysh kohëzgjatjen. Kjo do të thotë nëse vendosni të blini një plan mujor, ju ende keni në veri prej tre muajsh për të marrë të gjitha paratë tuaja mbrapa. 

Hostgator

Duke krahasuar tabelën e çmimeve të HostGator me shfaqjet e DreamHost që shërbimet janë të ngjashme kur bëhet fjalë për tarifat. Planet e përbashkëta fillojnë me të njëjtën pikë çmimi, dhe planet e WordPress janë edhe më të lira me HostGator. Sidoqoftë, pamjet mund të mashtrojnë, dhe kjo është padyshim e vërtetë këtu. 

Mimet e listuara në uebfaqen e HostGator janë të vlefshme vetëm nëse blini tre vjet pritjen përpara. Sidoqoftë, HostGator gjithashtu ofron plane një dhe dy-vjeçare, si dhe zgjatje një, tre dhe gjashtëmujore. Sa më e shkurtër të shkoni në kohëzgjatje, aq më e shtrenjtë bëhet norma mujore.

Planet një-, tre- dhe gjashtë-mujorë tarifojnë normën e rinovimit, e cila është 11 dollarë për planin më të lirë të përbashkët. HostGator mund t’ju japë një pjesë të mirë në afatin tuaj fillestar, por ju jeni duke e bërë atë në planin afatgjatë. Për më tepër, do të duhet të blini shumë pritëse për të marrë zbritjen, do të thotë kosto domethënëse përpara. 

Fatmirësisht, garancia për kthimin e parave nuk është e keqe. HostGator ofron 45 ditë për të marrë një rimbursim, që është më shumë se shumica e pritësve. Edhe kështu, është më pak se DreamHost dhe InMotion Hosting, kjo e fundit ju jep një 90 ditë të plotë (lexoni rishikimin tonë të hostimit të InMotion).

Dy mendime të rrumbullakëta

Si raundi i parë, kjo është shumë e qartë. HostGator është më i kushtueshëm pas rinovimit dhe ju detyron të blini shumë vite host për të marrë një normë të mirë. DreamHost ka një skemë të thjeshtë çmimesh që kushton rreth gjysmën e sa më shumë gjatë rinovimit dhe ju jep fleksibilitet kur bëhet fjalë për kohëzgjatjen pa ndëshkim.

Raundi: Pika e Pricemimeve për DreamHost

Logoja e DreamHost
Logoja e hostGatorit

3

Lehtësinë e përdorimit

Me të gjitha kritikat tona të mbajtjes së faqeve në internet, ne blejmë një plan të pahijshëm në mënyrë që ta përjetojmë ashtu si do. Kjo fillon me uljen në sit, duke kërkuar listën e planeve në dispozicion, zgjedhjen e një dhe përfundimin e arkës. Në këtë raund, ne do të shohim se sa e lehtë është të blini një plan dhe të krijoni një faqe në internet me DreamHost dhe HostGator.

Dreamhost

DreamHost bën gjetjen dhe zgjedhjen e një plani të thjeshtë. Uebsajti është modern dhe intuitiv, dhe secila faqe e produktit ofron një ndryshim për të parë tarifat mujore dhe vjetore. Pasi të keni zgjedhur një plan, faqja ju sjell në një proces të kontrollit të palëve të treta që e vendos turpin shumë-hapësh të Namecheap për të turpëruar (lexoni rishikimin tonë të Namecheap). 

Procesi i arkëtimit nuk ju bombardon as me shtesa ose shërbime shtesë. Kërkon kohëzgjatjen që dëshironi të blini dhe pak tjetër, duke e bërë të gjithë procesin të ndihet i lehtë. Pas përfundimit të pagesës, do të shkoni drejtpërdrejt në një faqe për krijimin e fjalëkalimit, që është më mirë sesa të dërgoni një email me letrat kredenciale për hyrjen tuaj (lexoni rishikimin tonë të LunarPages për të mësuar pse). 

Më në fund, mund të identifikoheni. DreamHost përdor një panel kontrolli të pronarit që kombinon menaxhimin e llogarisë dhe uebfaqes në një vend të vetëm. Thënë kështu, i mungon finesia e paneleve të kontrollit që shihet me Pagely dhe Kinsta. Paneli i kontrollit i DreamHost është më i ngjashëm me Midfazën, duke shfaqur të gjitha shërbimet në dispozicion përmes një menuje të krahut të majtë (lexoni rishikimin tonë të Midfazës).

Dreamhost-rishikim-control-panel

Në vend që të përqendroheni vetëm në shërbimin që keni blerë, DreamHost ka skedarë për çdo shërbim që ofron. Pas shërbimeve që nuk i zotëroni janë reklamat për t’i blerë ato, gjë që çon në një ndërfaqe të fryrë. Thënë kështu, ne na pëlqen të kemi gjithçka nën një çati, kështu që është e vështirë të fajësosh DreamHost.

Hostgator

HostGator paraqet disa çështje gjatë arkëtimit, jo sepse arka është e vështirë, por sepse do të duhet të jesh vigjilent për të mos paguar më shumë për pajtimin tuaj. Siç u përmend në raundin e dytë, HostGator ju jep një tarifë për tre vjet. Për më tepër, ai para-zgjedh shumë shtesa të shumta gjatë arkë, e cila është e bezdisshme. 

Pasi të keni përfunduar pagimin, HostGator do t’ju dërgojë email të shumëfishtë, njëra prej të cilave mban letrat kredenciale për hyrje. Kjo metodë e shpërndarjes shtron disa çështje. Nëse klienti nuk arrin të ketë një lidhje të koduar, emaili do të arrijë në një lidhje të pasigurt, do të thotë se një sulm njeri-në mes mund të ekspozojë detajet e ndyra të llogarisë suaj. Për më tepër, fjalëkalimi që na është dërguar nuk funksionoi. 

Sidoqoftë, këto gabime shpejt do t’i harroni pasi të zbarkoni në pult. HostGator përdor një cPanel të modifikuar, të denjë për mbajtjen në internet më të mirë me udhëzuesin cPanel, duke kombinuar llogari dhe menaxhimin e pritjes nën një çati të vetme, në një mënyrë edhe më të dalluar se DreamHost.

Hostgator-rishikim-cPanel

Ju mund të hidheni në treg për të blerë shërbime shtesë, mbështetje për qasje duke përdorur shiritin e majtë dhe për të menaxhuar domenet tuaja të gjitha nga i njëjti ekran. Nëse doni të gërmoni në detaje, HostGator ofron një version të plotë të cPanel. Pulti i HostGator ndihet si versioni i dytë i DreamHost. Moreshtë më konciz, më i fuqishëm dhe më i optimizuar.

Rreth tre mendime

DreamHost ka një proces të drejtpërdrejtë të arkës, ndërsa HostGator ju mban në këmbët tuaja duke zgjedhur një kohëzgjatje dhe disa shtesa. Thënë kështu, paneli i kontrollit është më i rëndësishëm këtu. Ata janë shumë të ngjashëm, në përgjithësi, por Ndjenja e HostGator ndjehet më e rafinuar, gjë që është e mjaftueshme për ta hedhur në bord për herë të parë.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për HostGator

Logoja e DreamHost
Logoja e hostGatorit

4

Shpejtësia dhe Uptime

Ne masim shpejtësinë dhe kohën e duhur duke përdorur dy mjete: Testin e Shpejtësisë së Pingdom dhe Ndikimin e ngarkesës. Për të siguruar një fushë të barabartë të lojës gjatë testeve, ne fillojmë një sit duke përdorur planin më të lirë të përbashkët dhe instalojmë një kopje të boshllëk të WordPress. Në atë mënyrë ne mund të eliminojmë ndryshoret dhe të izolojmë vetëm performancën e host-it në internet.

Dreamhost

DreamHost performoi mirë në testimin tonë të shpejtësisë, megjithëse ne kemi parë pret më të shpejtë. Ajo shënoi 90 nga 100 nga Pingdom, duke sugjeruar një sasi të mirë të ndërhyrjeve nga hosti i internetit në shpejtësinë e ngarkimit. Në krahasim, Bluehost shënoi 94 nga 100, dhe A2 Hosting dhe SiteGround shënuan 96. 

Dreamhost-rishikim-speed-test

Gërmimi nëpër grafikun e mësipërm, ne mund të shohim se shumica e kohës së ngarkesës – e cila ishte vetëm më e gjatë se një sekondë – rezultoi nga metrika “prit”. Kjo do të thotë që shfletuesi po priste të merrte të dhëna nga serveri. Duke marrë parasysh planin më të lirë të përbashkët, nuk përfshin caching që janë të përfshira në planet e DreamPress, ky është fajtori më i mundshëm.

Impact Load pati rezultate më të mira. Ne e përdorim këtë mjet për të stresuar serverin, duke dërguar 50 përdorues virtualë brenda pesë minutave. Gjatë asaj kohe, ne shënojmë kohën e përgjigjes së secilit përdorues, si dhe çdo kërkesë të paplotësuar. DreamHost kishte një nivel të duhur mospërputhjeje, megjithëse ishte larg performancës së tmerrshme që vumë re në rishikimin tonë të GreenGeeks. 

Dreamhost-rishikim-load-ndikim

Gjatë testimit tonë, ne kishim 100 për qind kohë. DreamHost ju ka mbuluar nëse keni ndonjë ndërprerje, megjithëse. Për dallim nga shumica e pritësve në internet që premtojnë 99.9 përqind në kohën e duhur, DreamHost ka një garanci 100 përqind të kohës. Për çdo orë siti juaj është në rregull, ju do të merrni një kredi për një ditë pritjeje. Sidoqoftë, kjo është vetëm deri në maksimum 10 përqind të periudhës tjetër të pritjes, do të thotë se mbulon vetëm tre orët e para.

Hostgator

HostGator është faqja me performanca më të dobët që ne kemi drejtuar përmes Pingdom. Ajo shënoi 83 nga 100, që është më shumë një ndryshim nga DreamHost sesa do të dukej në fillim. Faqja jonë nuk ka asnjë përmbajtje në të, kështu që 17 pikë larg një rezultati të përsosur sugjeron që ka optimizime që HostGator nuk po i merr. 

Hostgator-rishikim-speed-test

Në grafik mund të shohim se koha e pritjes ishte relativisht e ulët, megjithëse. Ështja më e madhe është se HostGator kishte më shumë kërkesa, me sa duket për faqet “së shpejti” dhe të ngjashme. HostGator bllokoi gjithashtu një numër të këtyre kërkesave, domethënë ata hëngrën rrjetë të panevojshme të rrjetit pa kontribuar asgjë. 

Ndërsa DreamHost ka një sasi të mirë mospërputhjesh gjatë provës sonë të Ndikimit në Load, HostGator kishte edhe më shumë. Fatmirësisht, të gjitha kërkesat tona e realizuan atë, por pati një numër pikash që u shfaqën ndërsa ngarkesa e përdoruesit u rrit.

Hostgator-load-ndikim

Sa i përket uptime, HostGator është më i mirë se shumica e shërbimeve. Ekziston një garanci prej 99.9 përqind në kohë që – ndryshe nga motra e tij, HostMonster – në të vërtetë do të thotë diçka (lexoni rishikimin tonë të HostMonster). Nëse faqja juaj ndonjëherë bie nën 99.9 përqind në kohën e duhur, do të merrni një muaj pa pritje. Thënë kjo, garancia vlen vetëm për planet e përbashkëta dhe të shitësit.

Raundi i Katër Mendimeve

Nga numri, DreamHost fshiu dyshemenë me HostGator këtë raund. Ajo jo vetëm që performoi më mirë kur dërgoi një përdorues të vetëm në sit, por gjithashtu trajtoi më mirë një ngarkesë prej 50 vizitorësh. Thënë kështu, HostGator ka garancinë superiore të kohës. Ndërsa kjo nuk është e mjaftueshme për t’i dhënë fitoren kësaj raundi, është diçka që duhet të merret në konsideratë.

Raundi: Shpejtësia dhe Pika Uptime për DreamHost

Logoja e DreamHost
Logoja e hostGatorit

5

Siguria dhe privatësia

Ndërsa kemi pasur disa raunde të tjera mbrapa dhe me radhë, kjo është po aq e drejtpërdrejtë sa vijnë. Endurance International Group (EIG) zotëron HostGator, i cili (siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Site5) kodet shumë dobët për sigurinë dhe privatësinë. DreamHost, nga ana tjetër, mban një përkushtim të qartë për të dhënat tuaja që janë parë pothuajse askund tjetër.

Dreamhost

DreamHost ju jep të gjitha mjetet që ju nevojiten për të siguruar faqen tuaj. Ju jeni mbrojtur automatikisht me një çertifikatë SSL / TLS falas, rezervë ditor, integrim në Cloudflare dhe një firewall të aplikacionit në internet. Për më tepër, DreamHost përfshin këto karakteristika të sigurisë në të gjitha planet, që do të thotë se jeni i mbrojtur pa marrë parasysh se çfarë çmimi paguani. 

E vetmja gjë që nuk përfshihet është një mjet për heqjen e malware, megjithëse DreamHost ofron DreamShield për 3 dollarë në muaj. DreamShield do të skanojë faqen tuaj çdo javë për malware dhe automatikisht do të pastrojë çdo gjë që gjen. Duke marrë parasysh shumicën e mjeteve malware me këtë çmim, thjesht skanoni faqen tuaj, DreamShield është mbresëlënëse. 

Sidoqoftë mbresëlënëse sa është, nuk është asgjë në krahasim me përkushtimin e DreamHost për privatësinë e përdoruesit. Domaindo domain siguron privatësinë e domain-it falas, i cili zëvendëson informacionin që duhet të futni në regjistrin WHOIS me informacionin e DreamHost. Ekzistojnë vetëm një pjesë e vogël e shërbimeve të tjera që përfshijnë këtë nivel të mbrojtjes së intimitetit, duke qenë WestHost një prej tyre (lexoni rishikimin tonë të WestHost).

Edhe politika e intimitetit është e qëndrueshme, por lufta e DreamHost me Departamentin e Drejtësisë të Sh.B.A.-së flet vëllime më shumë se kaq. Në vitin 2017, DreamHost mbrojti një sit të cilin e priti dhe 1.3 milion adresa IP që e vizituan atë. Përplasja me DOJ u zhvendos në rrugën e gjykatës superiore në Washington D.C. Në fund, gjykata konstatoi se qeveria “nuk ka të drejtë të luftojë përmes informacionit që përmbahet në faqen e internetit të DreamHost”.

Hostgator

Siç u përmend në fillim të raundit, EIG zotëron HostGator. Në vend që të kenë politikën e tij të intimitetit, të gjitha markat 80 e më shumë të EIG përdorin një politikë kolektive të privatësisë, e cila i jep lejen monolitit të qartë për të minuar të dhënat tuaja dhe t’i shesë reklamuesve. 

Lista e partnerëve të reklamave përfshin Shërbime Web në Amazon, WPBeginner, Yahoo, Bing, Google Ads, Facebook, Twitter dhe shumë, shumë më tepër. EIG në mënyrë jopollogjike mbledh gjithçka për ju dhe e shet atë për fitim. Intimiteti i domain-it të HostGator, për çuditshmëri, shkon 15 dollarë në vit. 

Fatmirësisht, tiparet e sigurisë janë më të mira. HostGator përfshin backup ditor përmes cPanel në planet e përbashkëta dhe përmes CodeGuard për ato më të shtrenjta. Sidoqoftë, ai nuk përfshin as SiteLock – versionin “lite” – që është turp. Fatmirësisht, ju akoma merrni një certifikatë falas SSL / TLS. 

Një veçori kryesore që mungon, sidoqoftë, është një mur i zjarrit të aplikacionit në internet. Kjo është një veçori e përfshirë në paketën SiteLock me 40 dollarë në muaj. Disa nga këto karakteristika paraqiten në planet më të kushtueshme, të tilla si diapazoni i WordPress, por ato duhet të përfshijnë shumë.

Rreth pesë mendime

Ky raund u vendos para se të shkruanim një fjalë, jo sepse duam që HostGator të humbasë, por sepse e dimë se sa janë markat skicuese EIG. DreamHost është i pabesueshëm kur bëhet fjalë për sigurinë dhe intimitetin, aq sa mund të mundë gati çdo host. Në këtë rast, ajo fitoi me një milje. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për DreamHost

Logoja e DreamHost
Logoja e hostGatorit

6

Mendimet përfundimtare

DreamHost përfshiu bordin, duke rënë paksa në lehtësinë e tij të përdorimit. Thënë kjo, ajo doli vetëm e shkurtër sepse paneli i kontrollit i HostGator është aq i mirë, jo sepse paneli i kontrollit i DreamHost është i keq. Në përgjithësi, DreamHost është një nga shërbimet më të mira të mbajtjes së faqes në internet, dhe ne jemi të lumtur ta shpallim atë kampion. 

Fituesi: DreamHost

Ndërsa HostGator është një nga markat më të mira EIG përreth, ai bie mjaft në të gjitha llogaritë. Gjithçka ka një paralajmërim për të, e cila është bërë edhe më keq duke marrë parasysh se çmimi është më i lartë se shumica e pritësve. Nëse nuk jeni të kënaqur me DreamHost, ju rekomandojmë të kontrolloni arkivin tonë të mbajtjes së faqes në internet përpara se të blini një plan me HostGator. 

A mendoni se DreamHost është opsioni më i mirë, gjithashtu? Nëse jo, pse? Na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map