Cloud IaaS më të mirë (Infrastruktura-si-a-Shërbim) për File Hosting 2020

Nëse mendoni se zgjidhjet e Shërbimit të Infrastrukturës si shërbimi nuk janë për ju, vazhdoni të lexoni: ky artikull më i mirë i cloud IaaS thjesht mund të zgjidhë problemet tuaja të rezervës në internet ose dyert e hapura të ruajtjes së cloud që nuk i keni konsideruar më parë.


Paiftizuar me programin e duhur (më shumë për atë në një moment), dikush, qoftë për përdorim në shtëpi ose biznes, mund të përdorë një ofrues të IaaS për të pritur skedarë kritikë. Ekzistojnë edhe një lajm i mirë për ata që pëlqejnë zgjedhjen: ekzistojnë disa shërbime të afta të infrastrukturës së cloud për të zgjedhur.

Pastaj përsëri, ka edhe këtë lajm të keq: ka disa shërbime të afta të infrastrukturës për të zgjedhur. Ka shumë për të analizuar kur zgjidhesh një zgjidhje. Për të ndihmuar në lundrimin e gjithçkaje, ne kemi bashkuar këtë artikull ku përshkruhen zgjedhjet e cloud premiera të IaaS të disponueshme sot.

Ndërsa Amazon S3 tenton të tërheqë më shumë vëmendjen dhe mbizotëron pjesën e tregut të cloud IaaS në pronësi prej 33 përqind, ne preferojmë Microsoft Azure me një flokë falë kostove më të lira të ruajtjes dhe rrjetit të serverëve që në të vërtetë tejkalon ato të Amazon. Google Cloud kompleton triumviratin sipër botës IaaS, ndërsa për ata që mendojnë më të vegjël, Wasabi dhe Backblaze B2 janë një përshtatje e përsosur për bizneset me një buxhet më të kufizuar. 

Për të arritur, ne do të përdorim zgjedhjet tona për shërbimet më të mira të infrastrukturës në cloud dhe të mirat dhe të mirat e secilës. Megjithatë, së pari, le të marrim disa gjëra në katror.

Farë është Cloud IaaS, Sidoqoftë?

Shumica e shërbimeve të mbajtjes së skedarëve cloud që ne i mbulojmë këtu në Cloudward.net ofrojnë gjithçka që ju nevojitet për të përfunduar një detyrë specifike e cila zakonisht është ose ruajtja në cloud ose rezervimi në internet, megjithëse ne gjithashtu mbulojmë shërbime si programin më të mirë të kontabilitetit ose aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve.

Zgjidhje të tilla të bazuara në internet shpesh quhen si soft-as-a-shërbim (SaaS). Shërbimi si infrastruktura në re, e shkurtuar zakonisht si IaaS, është një kafshë krejtësisht e ndryshme.

Në vend se një mjet i plotë, cloud IaaS është një ndërtesë. Në mënyrë të veçantë, i referohet hapësirës së serverit me të cilin mund të lidheni përmes internetit, përgjithësisht për ndonjë qëllim të informatikës cloud. Kjo hapësirë ​​e serverëve të cloud, siç do të diskutojmë së shpejti, zakonisht faturohet për gigabajt dhe shpesh përfshin pagesa të përdorimit, gjithashtu.

Një nga avantazhet më të mëdha të përdorimit të cloud IaaS mbi shërbimet e plota të cloud është se shumica e shërbimeve të plotë të cloud ofrojnë gjithashtu hapësirë ​​të kufizuar në re. Ndërsa ka disa ofrues rezervë të pakufizuar në internet, nuk ka shumë. Megjithatë, me cloud IaaS, mund të bëni kopje rezervë të disa gigabajtëve në qindra terabajt të të dhënave pa u shqetësuar kurrë për goditjen e një tavani.

Varet nga ju se si e përdorni këtë hapësirë ​​të serverit, qoftë për kopje rezervë apo diçka tjetër. Nëse keni programe kompjuterike, mund të ndërtoni aplikacionet tuaja për të ngarkuar skedarë. Përkundrazi, për ata që kërkojnë rrugë të lehtë, merrni në konsideratë softuerin e palëve të treta.

Shembuj të një programi të tillë të palës së tretë përfshijnë mjete të thjeshta për ngarkimin e skedarëve, si klientët FTP / SFTP, si dhe mjete më tipare, siç janë ato të përdorura për të konfiguruar ruajtjen e cloud ose rezervimin në internet..

Integrimi në cloud IaaS: FTP / SFTP, Cloud Storage dhe klientët rezervë në internet

Shumica e mjeteve IaaS në cloud kanë ndërfaqe në internet nga të cilat mund të ngarkoni dhe shkarkoni skedarë të vetëm. Ndërsa kjo është një mënyrë për të futur skedarët tuaj në cloud, nuk është shumë e efektshme. Përdorimi i mjeteve të palëve të treta për një herë transferime të skedarëve me shumicë ose për të vendosur marrëdhënie të vazhdueshme, të automatizuara (ruajtja e cloud dhe rezervimi në internet) do t’ju kursejë kohë të konsiderueshme.

Disa nga klientët më të mirë të transferimit të skedarëve të disponueshëm përfshijnë Filezilla, Cyberduck, Transmit (vetëm MacOS) dhe WinSCP (vetëm Windows). Prej tyre, ne jemi më të pjesshëm në Cyberduck, gjë që e bën të lehtë ngarkimin ose shkarkimin e shpejtë të shumë skedarëve menjëherë dhe nga cloud.

Për ruajtjen e reve, disi për çudi, tregu është mjaft i hollë. Më e mira që ne kemi testuar është Pëlhura e Storage Made Easy File Pëlhurë, e cila funksionon me shumicën e opsioneve më të mira të IaaS që mbulojmë më poshtë (megjithëse jo Backblaze B2). Zakonisht i shkurtuar si “SME”, ky mjet i ruajtjes së cloud mund të përdoret për të sinkronizuar dhe shkëmbyer skedarë, ose thjesht për të çliruar hapësirën e hard drive, siç diskutohet në rishikimin tonë Storage Made Easy.

Ndërsa zgjidhjet e ruajtjes janë të rralla, zgjidhjet rezervë në internet të dizajnuara për tu çiftuar me cloud IaaS të zgjedhjes suaj nuk janë. Dy nga emrat më të njohur që do të gjeni zakonisht të përmendura në forume teknologjike si StackOverflow përfshijnë Duplicati dhe Arq. Kemi një përmbledhje të Duplicati dhe një përmbledhje të veçantë të Arq-it që mund të lexoni për më shumë informacion mbi secilin.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për kopjen rezervë në internet, pararendësi i qartë për karakteristikat duhet të jetë Rezervimi i CloudBerry.

Ndërsa është më e shtrenjtë se Duplicati, e cila është falas, ose Arq, kostoja e CloudBerry Backup nuk është aq e ndalueshme sa nuk ia vlen të harxhoni, madje edhe për nevoja të kopjimit në shtëpi. Si kthim, ju do të merrni tipare kryesore si rezervë në nivelin bllok, rezervë hibrid, encryption private dhe politika të personalizueshme të mbajtjes. Lexoni rishikimin tonë për CloudBerry Backup për më shumë detaje.

Tani që dimë pak rreth IaaS cloud para se të arrijmë në zgjedhjet tona kryesore, ne mendojmë se është e vlefshme të detajojmë kriteret që kemi përdorur në bërjen e atyre zgjedhjeve.

Farë e bën renë më të mirë të IaaS

Në kërkimin e një IaaS cloud për nevojat e shtëpisë tuaj ose të biznesit, ka dy faktorë mbi të gjitha të cilave duhet t’i kushtoni vëmendje: kostos dhe infrastrukturës.

Shpenzimet Cloud IaaS: Tarifat e ruajtjes dhe përdorimit

Kur bëhet fjalë për koston, aspekti më i rëndësishëm për t’i kushtuar vëmendje është kosto-për-gigabajt për ruajtje. Ndërsa disa shërbime ju bëjnë të paguani për një sasi minimale të ruajtjes, më shpesh do të paguani vetëm atë që përdorni, që do të thotë shkallëzueshmëri dhe kontroll të kostos për ju.

Shërbimet me infrastrukturë më të mirë, si Amazon S3, zakonisht kushtojnë mbi 0,02 dollarë për gigabajt të ruajtur, të cilat mund të montohen mjaft shpejt. Akuzat zakonisht faturohen çdo muaj, kështu që ju mund të shikoni mbi $ 20 për terabyte në muaj.

Shërbimet me infrastrukturë më të kufizuar kushtojnë shumë më pak. Wasabi, për shembull, kushton vetëm rreth $ 0.005 për gigabajt, kështu që rreth 5 dollarë për terabitë në muaj.

Përveç tarifave të ruajtjes, tarifat e përdorimit ndonjëherë vlerësohen gjithashtu. Tarifat më të përdorura të vlerësuara të përdorimit janë ato që njihen si tarifat “e jashtme”, e cila thjesht i referohet asaj që ju heq nga ruajtja (d.m.th., shkarkimi).

Disa shërbime ngarkojnë gjithashtu për ngarkimet e të dhënave, veçanërisht për ruajtjen e ftohtë (arkivore). Ka edhe thirrje të rastit API (“zgjedhni”, “listën”, “merrni” dhe “vendosni”, etj.) Akuza për t’u shqetësuar nëse jeni një zhvillues, por ne kryesisht jemi duke kërkuar të paraqesin host në këtë artikull.

Infrastruktura e serverit

Kur flasim për infrastrukturën, ne po flasim kryesisht për rrjetet e qendrave të të dhënave. Më shumë qendra të të dhënave dhe më shumë serverë në ato qendra të të dhënave, zakonisht do të thotë që ju mund të ngarkoni skedarët më shpejt dhe t’i qasni ato më shpejt më vonë. Rrjetet e mira nënkuptojnë më shumë serverë për përdorues dhe e bëjnë më të lehtë gjetjen e një qendre të të dhënave më afër, që të dy ndihmojnë në uljen e bllokimeve të rrjetit.

Shërbimet Cloud IaaS, veçanërisht ato që kushtojnë më shumë si Amazon S3 dhe Azure, kanë tendencë të rezultojnë në shpejtësi më të mira të transferimit të skedarëve sesa ruajtja e pavarur e reve, ose shërbimet rezervë në internet. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastin e fundit: ndërsa shërbimet e drejtuara nga vlera si Carbonite dhe IDrive duken të mira në letër, kjo mund të jetë me dhimbje të ngadaltë, gjë që kryesisht vjen për shkak të rrjeteve të kufizuara.

Tani që i kemi marrë të gjitha ato drejt, le të arrijmë në zgjedhjet tona.

Cloud IaaS më të mirë: Microsoft Azure Storage

Kur është fjala për të zgjedhur midis Amazon S3 dhe Microsoft Azure për programe të programeve cloud, ne në fund u ulëm në Microsoft Azure sepse kushton më pak dhe ka rrjetin më të madh. Shërbimi funksionon mirë si me Ruajtjen Made Easy ashtu edhe me CloudBerry Rezervimin, duke siguruar një përvojë të përgjithshme të shkëlqyeshme të përdoruesit.

Ndërsa shumë nuk do të kenë probleme ta kuptojnë Azure për veten e tyre, ne mbledhim një udhëzues të fillestarit për të bërë kopje rezervë me Azure për ata që duan të marrin një dorezë të shpejtë se si të mbrojnë disqet e tyre të vështirë duke përdorur Backup CloudBerry. Azure është gjithashtu i pajtueshëm me Duplicati, një program rezervë që nuk është aq i paketuar sa CloudBerry por vjen pa ndonjë kosto (lexoni rishikimin tonë të Duplicati).

Kostot e ruajtjes së Azure Microsoft

Ekzistojnë kosto të ndryshme për Azure në varësi të llojit të ruajtjes që përdorni, opsionet për të cilat përfshijnë skedarët Azure, Disqet Azure dhe Blure Azure. Për ruajtjen dhe kopjen rezervë të cloud, do të doni të përdorni Blobs sepse mbështet të dhëna të pa strukturuara.

Ruajtja e blobit me Microsoft Azure është i rregulluar dhe i faturuar për gigabajt në muaj. Ju mund të zgjidhni për ruajtje të nxehtë ose të ftohtë në varësi të sa shpesh keni ndërmend të hyni në skedarët tuaj.

Të dyja depozitat e nxehta dhe të ftohta vijnë me opsione “ruajtje të tepërta lokale” (LRS) ose “ruajtje të tepërta gjeografike” (GRS). Shkalla e LRS është më e lirë, por kovat ruhen vetëm në një rajon gjeografik, ndërsa normat GRS kushtojnë më shumë, por të dhënat e tepërta ruhen në një rajon më të gjerë për qasje të shpejtë pa marrë parasysh se ku jeni në botë.

Planet: E nxehtë (LRS): Nxehtë (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Arkiv (LRS): Arkivi (GRS):
50TB e parë:$ 0.0184$ 0.0208$ 0.01$ 0.0334$ 0,002$ 0,004
450TB tjetër:$ 0.0177$ 0.0200$ 0.01$ 0.0334$ 0,002$ 0,004
Mbi 500TB:$ 0,017$ 0.0192$ 0.01$ 0.0334$ 0,002$ 0,004

Ruajtja e nxehtë e LRS ka të ngjarë atë që ju do të doni të përdorni për ruajtjen në cloud ose rezervë nëse jeni përdorues i një shtëpie ose biznesi të vogël. Kostoja funksionon në 0,0208 dollarë për 50TB e parë të ruajtjes çdo muaj. Kjo është 20,80 dollarë për 1TB.

Nuk ka tarifa të përdorimit për ngarkimin ose shkarkimin e skedarëve nëse përdorni ruajtje të nxehtë. Ruajtja e ftohtë e LRS kushton 0,0025 $ për gigabajt për të ngarkuar dhe 0.01 dollarë për gigabajt për të shkarkuar skedarë. Magazinimi i ftohtë i GRS kushton 0.005 dollarë për gigabajt për të ngarkuar dhe të njëjtin çmim si LRS të freskët për ta shkarkuar.

Rrjeti i serverëve të ruajtjes së Azure Microsoft

Kur bëhet fjalë për madhësinë e rrjetit të serverëve, Microsoft Azure merr tortën: ka mbi 50 rajone të ndryshme në të gjithë botën me rrjete të qendrave të të dhënave në dispozicion. Vendet me lehtësira serveri përfshijnë SH.B.A., Kanada, Brazil, Francë, Gjermani, Sh.B.A., Australi, Indi, Japoni, Kore dhe Kinë. Servers do të vijnë së shpejti në Afrikën e Jugut.

Shumë prej atyre vendeve kanë faqe të shumta. Për shembull, Shtetet e Bashkuara kanë qendra të të dhënave në Bregun Perëndimor dhe Bregun Lindor, si dhe në Qendrën Veriore dhe Jugore të Sh.B.A..

Me pak fjalë, ju mund të ruani shumë të dhëna kudo që dëshironi në botë. Shumica e objekteve cloud do të thotë se kontrollohet bllokimi i rrjetit.

Në një pjesë krahasimi midis Amazon, Azure, Google Cloud dhe Backblaze, ne në të vërtetë gjetëm Azure të përparuar nga Azure kur është fjala për shpejtësinë, megjithëse të jetë e drejtë ne gjithashtu testuam vetëm se për SH.B.A. Lindore Ka shumë të ngjarë, sikur të kishim shkuar në botë shpejtësinë e testimit , Azure do të kishte fituar duart poshtë.

Amazon S3 & Amazon Glacier

Megjithëse renditemi Amazon S3 pas Azure, ne nuk mund të mohojmë se është një konkurs i ngushtë. Ashtu si Microsoft, Amazon ka një rrjet të madh të qendrave të të dhënave që do të thotë shpejtësi më e mirë e ngarkimit dhe shkarkimit të skedarëve për ju. Ruajtja e Amazon S3 nuk është e lirë, por kostot kanë rënë ndjeshëm vitet e fundit. Nëse thjesht doni të kopjoni skedarët dhe nuk kërkoni qasje të rregullt, mund të zgjidhni gjithashtu për Amazon Glacier, një opsion arkivor IaaS që ka kosto shumë më të ulët të ruajtjes por funksionon me shpejtësi më të ngadaltë.

Amazon S3 mund të jetë pak i vështirë për t’u përdorur në fillim sepse aksesi është varrosur në platformën më të madhe të Shërbimeve Ueb në Amazon (AWS), i cili ofron shërbime shumë më të reja se sa skedarët që hostojnë vetëm.

Përsëri, ne jemi përpjekur të lehtësojmë përvojën për lexuesit tanë duke krijuar një udhëzues me Amazon S3. Udhëzuesi përqendrohet në kopjimin e skedarëve dhe nxjerr në pah nxjerrjen e një lidhjeje S3 me CloudBerry Backup.

Kostot e Amazon S3

Me Amazon S3, mund ta provoni shërbimin pa shpenzuar një monedhë falë 5 GB ruajtjes së skedarëve dhe 15 GB transferime të të dhënave pa pagesë. Sidoqoftë, edhe nëse kjo është e mjaftueshme për ju, oferta është e mirë vetëm për një vit.

Kostot e ruajtjes me Amazon S3 janë të shumta. Për më tepër, ekzistojnë tre lloje të ndryshme të ruajtjes: standarde, të rralla-standarde dhe Amazon Glacier.

Ruajtja standarde është ruajtje e nxehtë: është ruajtja në të cilën ju duhet të përdorni shpesh. Ndërsa kostot e ruajtjes janë të larta, shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit të të dhënave është më e shpejtë dhe nivelet e përdorimit janë më të ulëta.

50TB e parë:$ 0,023
450TB tjetër:$ 0,022
Mbi 500TB:$ 0,021

Deri në 50TB, do të paguani 23,00 dollarë për terabitë në muaj, i cili, siç thamë edhe më parë, është disi i pjerrët. Edhe nëse përdorni mbi 500TB, me normën e zbritur, do të paguani 21,00 $ për terabyte. Kjo tha, S3 rreth një çerek kostoja e Rackspace Cloud Files, kështu që ka kaq.

Kostot e rikthimit të të dhënave (shembull) për Amazon S3 Standard janë të detajuara në tabelën tjetër. Ngarkimi i të dhënave – hurray – është falas me S3 Standard.

1 GB e parë në muaj:falas
Deri në 10TB në muaj:0,090 dollarë për GB
40 TB të ardhshëm në muaj:0,085 dollarë për GB
100 TB të ardhshëm në muaj:0,070 dollarë për GB
350 TB në muaj tjetër:0,050 dollarë për GB

Amazon Glacier, ndërkohë, kushton vetëm 0,004 dollarë për gigabajt. Për dallim nga Amazon S3, megjithatë ju jeni ngarkuar për ngarkimin e të dhënave në Amazon Glacier. Shkalla është 0,05 dollarë për 1000 kërkesa.

Për rikthim, mund të shkarkoni falas deri në 1 GB skedarë Glacier falas. Pas kësaj, marrja e të dhënave pjesa më e madhe kushton 0.0025 $ për GB dhe një 0.025 $ shtesë për 1000 kërkesa. Për shkak se rikthimi i akullnajës është i ngadaltë, ju gjithashtu mund të paguani më shumë për rikthim të përshpejtuar.

Ashtu si me Standardin S3, ekzistojnë një mori e tërë tarifash të tjera për transaksione të tjera me Amazon Glacier, përfshirë transferimet në aplikacionet Amazon S3 dhe jo-Amazon.

Me pak fjalë, kostot për ruajtjen e Amazon IaaS nuk janë vetëm të kushtueshme, por janë edhe konfuze. Sigurohuni që e dini se si funksionojnë të gjitha nëse keni ndërmend të ruani shumë të dhëna dhe të shkarkoni shpesh. Sidomos sigurohuni nëse keni ndërmend të përdorni Amazon S3 për zhvillimin e aplikacionit.

Rrjeti i serverëve Amazon S3

Struktura e çmimeve mund të jetë një dhimbje koke, por për disa, ia vlen falë ngarkimeve dhe shkarkimeve të shpejta të të dhënave, gjë që është veçanërisht e dobishme për punë të mëdha rezervë. Këto shpejtësi, siç u përmendën, janë falë rrjetit global global të serverëve cloud të Amazon.

Ekzistojnë katër vendndodhje të Sh.B.A.-së, dy në Lindjen e Sh.B.A-së (Virxhinias Veriore dhe Ohio) dhe dy në Amerikën Perëndimore (California dhe Oregon). Ekziston një tjetër server i Amerikës së Veriut në Kanada dhe një në Amerikën e Jugut (Sao Paulo).

Wasabi Hot Cloud Storage

Siç do ta zbuloni në rishikimin tonë Wasabi, ne jemi të dashur për këtë shërbim të infrastrukturës cloud në përgjithësi. Kjo është kryesisht sepse Wasabi siguron ruajtje të nxehtë të reve me tarifa që asnjë ofrues tjetër, qoftë edhe Backblaze B2, nuk mund të përputhet.

Sidoqoftë, si Backblaze B2, tregtia është infrastruktura, të cilën do ta arrijmë në një moment. Shtë e drejtë të mendosh që Wasabi të ulet në anën e kundërt të spektrit të cloud IaaS nga Amazon S3.

Ndërsa relativisht e re sa i përket ofruesve të IaaS cloud, Wasabi ka bërë një punë të shkëlqyeshme duke u siguruar që është mbështetur nga shumë ofrues të programeve të njohura. Partnerët përfshijnë rezervë CloudBerry, Storage Made Easy dhe Otixo, një shërbim menaxhimi me shumë cloud (lexoni rishikimin tonë për Otixo).

Një tjetër gjë që ne duam në lidhje me këtë shërbim është se sa i përgjegjshëm dhe i personalizuar ekipi i tij për mbështetjen e klientëve ka dëshmuar deri më tani. Gjithmonë marrim përgjigje të shpejta, të sakta. Ju jo shpesh e merrni atë me kompani të vogla, apo edhe me kompani të mëdha.

Kostot e Wasabi

Jo vetëm që është Wasabi i lirë, struktura e tij e çmimeve është e thjeshtë. Ju nuk duhet të provoni dhe deshifroni faqet e informacionit të tarifave që mund ose nuk mund të vlejnë për ju siç bëni me Amazon S3. Për konsumatorët e përditshëm, kjo është një plus i madh kur bëhet fjalë për përvojën e përdoruesit.

Në përgjithësi, Wasabi është rreth 80 përqind më e lirë se Amazon S3. Kjo kosto është një 0,049 $ e sheshtë për gigabajt në muaj. Kjo është pak më pak se 5 dollarë për një terabitë në muaj, për të cilën ne jemi mjaft të sigurt për të klasifikuar si një pazar të shijshëm.

Edhe më e shijshme, nuk ka asnjë zhurmë ose ndonjë akuzë tjetër për përdorim me Wasabi Hot Cloud Storage. Ju nuk paguani për të ngarkuar skedarë apo as t’i shkarkoni ato.

Plani i jo-egërsisë i Wasabi është relativisht i ri. Ekziston gjithashtu një plan i trashëgimisë Wasabi që bën tarifë për shkarkim me 0,04 dollarë për gigabajt. Megjithatë, me atë plan, ruajtja është gjithashtu më e lirë me 0,039 dollarë për gigabajt në muaj.

Ju do të duhet të mbledhni numrat për të kuptuar se cili plan funksionon më mirë për nevojat tuaja. Lajmi i mirë është se nëse bëni një gabim nuk do t’ju kushtojë shumë dhe mund të kaloni ndërmjet planeve më vonë.

Trokitja e vetme në Wasabi është që ju duhet të blini të paktën 1TB depozitë. Sidoqoftë, do të vazhdoni të kurseni shumë nga shumica e alternativave.

Rrjeti i serverëve Wasabi

Wasabi ose ka një ose dy qendra të të dhënave në varësi të kohës kur po e lexoni këtë artikull. Kompania filloi me një të vendosur në Ashburn, Virginia por planifikon të shtojë një tjetër të vendosur në Oregon diku gjatë muajit qershor 2018.

Edhe pse, nuk janë shumë qendra të serverëve, të paktën në krahasim me konkurrencën. Rezultati është që ndërsa Wasabi fiton popullaritet, ju mund të pësoni ngadalësime, edhe nëse jeni i bazuar në SH.B.A. Testet tona të brendshme kanë zbuluar që shpejtësitë nuk përputhen me ato të ofruesve më të shpërndarë të IaaS, megjithëse funksionon mjaft mirë për kopje rezervë Punë.

Google Cloud

Google Cloud është një cloud jashtëzakonisht i popullarizuar IaaS, që do të thotë se ne me siguri do të marrim ndonjë pikëllim për thyerjen në vendin e katërt në këtë artikull. E vërteta e çështjes është se, sa i përket listave “më të mira”, kjo është mjaft e rrezikshme. 

Arsyeja kryesore që e renditëm së fundmi është se Google Cloud është se kushton pak më shumë sesa Azure dhe S3 kur bëhet fjalë për tarifat e ruajtjes. Sidoqoftë, nuk ka asnjë dyshim që Google mban një rrjet shumë të shpejtë dhe të qëndrueshëm. Kjo është arsyeja pse është tërhequr kaq shumë klientë të mëdhenj, të cilët mund t’i lexoni në portalin e tij të studimeve të rasteve.

Icingmimi i Cloud Google

Google ka çmime shumë-rajonalë dhe rajonalë për ruajtjen e nxehtë, si dhe ruajtjen e ftohtë (“linja e ftohtë”, në parlance të Google Cloud). Për dallim nga Amazon ose Azure, çmimet nuk janë nivele, megjithatë, kështu që ju nuk do të merrni një zbritje për ruajtjen e sasive të mëdha të të dhënave.

Multi-Rajonale: Rajonal: Coldline:
$ 0.026$ 0.02$ 0.007

Magazinimi multi-rajonal është më i sigurti kur bëhet fjalë për tepricë të dosjeve dhe është më e shpejta, por kushton 0.026 dollarë për gigabyte në muaj. Kjo është 26 dollarë për terabitë.

Për përdorim të shtëpisë ose SMB në Sh.B.A, shkoni me një hapësirë ​​më të lirë për rajonin, që është 0,02 dollarë për gigabajt. Vini re se rajone të ndryshme vijnë me etiketa të ndryshme çmimesh për Google, megjithatë. Për shembull, ruajtja rajonale në Tokio kushton 0.023 dollarë për gigabajt.

Për tarifat e përdorimit, ngarkimi i skedarëve është falas, ndërsa egresi faturohet për gigabyte të shkarkuar. Për dallim nga tarifat e ruajtjes, egërsia është e nivelit. Tarifat gjithashtu ndryshojnë sipas rajonit.

Hyrja në rrjet: Ndërrimi i rrjetit: Rrjeti i Rrjetit (USA):
Nën 1TBfalas0,12 dollarë për GB
1-10TBfalas0,11 dollarë për GB
Mbi 10TBfalas0,08 dollarë për GB

Rrjeti i serverëve në cloud të Google

Kur vendosni kovat tuaja cloud përmes tastierës Google Cloud, mund të zgjidhni një nga 15 rajone në të gjithë botën. Këto përfshijnë vendndodhje të shumta të qendrave të të dhënave në Sh.B.A, të gjetura në Oregon, Iowa, Virxhinia Veriore dhe Karolina e Jugut, me një që do të vijë së shpejti për Los Angeles.

Vende të tjera të hemisferës perëndimore përfshijnë Montrealin, Kanada dhe Sao Paulo, Brazil.

Objektet evropiane numër katër për momentin, megjithëse më shumë janë në rrugën e duhur. Vendndodhjet aktuale janë Londra, Belgjika, Hollanda dhe Frankfurti. Ndërkohë, në Azinë Paqësore, përfaqësohen Mumbai, Tajvani, Tokio, Singapori dhe Sidnei.

Kjo nuk është pothuajse aq shumë lokacione sa Azure ofron, por është mbresëlënëse, megjithatë. Plus, Google bën qendrat e të dhënave si dhe këdo, pasi ato janë shtylla kurrizore e biznesit të saj të kërkimit dhe aplikacioneve në internet.

Përmendje e nderuar: Backblaze B2

Backblaze Renditjet personale si një nga ofruesit tanë të preferuar të rezervave në internet falë $ 5 në muaj, ofertës rezervë të pakufizuar dhe përvojës jashtëzakonisht të thjeshtë të përdoruesit. Derisa Wasabi erdhi së bashku, Backblaze B2 ishte gjithashtu zgjidhja jonë e preferuar me kosto të ulët cloud IaaS.

Pricesmimet e bllokimit të B2 për ruajtje janë vetëm $ 0.005 për gigabajt në muaj ose 5 dollarë për terabitë. Sidoqoftë, kjo është 0,001 dollarë më shumë se kostoja e tarifave të Wasabi dhe Backblaze për pemishten, gjithashtu, me një normë prej 0,05 $ për gigabajt.

Për më tepër, ndërsa Wasabi së shpejti do të ketë dy qendra të të dhënave amerikane, Backblaze B2 ka vetëm një, e cila është e vendosur në Sacramento, California.

Për ata që gjenden në Sh.B.A dhe me një buxhet, është ende një marrëveshje e mirë dhe Backblaze e bën vendosjen e kovave mjaft pa dhimbje. Për këtë, ne e kuptuam se Backblaze meriton një përmendje të nderuar të paktën.

Duhet të përmendim edhe Rackspace Cloud Files, i cili ka një rrjet të fortë dhe është një nga emrat e markave më të njohur në tregun IaaS. Problemi me skedarët e cloud dhe arsyeja për të cilën ne nuk e renditëm është se ndryshe nga Amazon, Microsoft dhe Google, Rackspace nuk ka ulur kostot e tij të depozitimit vitet e fundit për të përputhet me tregun.

Me një kosto fillestare prej 100 dollarë për terabitë dhe me normat e daljeve prej 0,12 $ për gigabajt, Cloud Files thjesht nuk e ka kuptimin praktik. Nëse vendosni të shkoni me Rackspace për të pritur skedarët tuaj, udhëzuesi ynë për fillimin do t’ju ndihmojë të lundroni në konfigurimin. 

Mendimet përfundimtare

Ulja në Microsoft Azure si zgjedhja kryesore e IaaS nuk ishte një zgjedhje e thjeshtë. Amazon S3 siguron një vlerë të ngushtë dhe ka një bazë përdorimi shumë më të madhe. Pastaj përsëri, kjo pikë e fundit mund të jetë një arsye për të zgjedhur Azure, përkundrazi. Me më pak përdorues dhe më shumë serverë, është e arsyeshme të pritet më pak bllokim i serverëve me Azure.

Për disa lexues, veçanërisht ata me qendër në SH.B.A. ku janë vendosur serverët e tij, Wasabi do të bëjë më shumë kuptim falë kostos së tij të ulët.

Ofruesi: Kostoja: Infrastruktura: Lehtësia e Përdorimit:
Skedarët e reve të rackspacemesatarmesatarmesatar
Amazon S3i shtrenjtëi shkëlqyeri vështirë
WasabiLirëi dobëti lehtë
Microsoft Azurei shtrenjtëi shkëlqyeri vështirë
Google Cloudi shtrenjtëi shkëlqyeri vështirë
Zbardhimi B2Lirëi dobëti lehtë

Të gjitha këto shërbime funksionojnë mirë për ata që kërkojnë alternativa për zgjidhjet gjithëpërfshirëse për të cilat ne zakonisht shkruajmë në kopjet më të mira në internet dhe udhëzuesit më të mirë të ruajtjes së cloud. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastin e parë, pasi ka disa aplikacione rezervë të pajtueshme që lidhen lehtësisht me secilën përmes API.

Për sa i përket pjesës tjetër të fushës IaaS së re, nuk ka shumë mundësi për tu përmendur. Sigurisht, pa dyshim që na ka munguar një zgjedhje ose dy, të cilat lexuesit tanë të teknologjisë do të duan t’i ndajnë. Nëse kjo ju përfshin, na tregoni në komentet më poshtë dhe ne do të shohim me kënaqësi. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map