Ud over forretningssamarbejde: Hvordan uddannelsesinstitutioner bruger skyen


© Cloudwards


Skyen har allerede vist sin indflydelse på forskellige brancher og er nu klar til at overtage uddannelsessektoren. I løbet af de sidste par år er uddannelsesinstitutioner over hele verden begyndt at henvende sig til skyteknologier. En tendens, der først blev mere slående i 2013 og 2014. I 2012 afslørede undersøgelser, at kun 6% af institutionerne brugte skyen i de sidste to år.

I dag ser vi et stort antal skoler og colleges, der bruger servere eller applikationer leveret af Microsoft, Google eller Amazon. I betragtning af det konkurrencedygtige tilbud, som disse tech-giganter har designet til sektoren, er det ikke overraskende, at beslutningstagerne i stigende grad overvejer nye muligheder. I 2014 så vi både Google og Microsoft tilbyde gratis opbevaring og apps til uddannelsesinstitutioner med det formål at støtte en teknologisk revolution på området.

Det er klart, at der sker nogle større omskiftninger i økosystemet. Primært skyldes skyen effektive ressourcer til lave priser (eller gratis), hvilket bestemt er en tiltalende mulighed for institutioner, der i stigende grad er afhængige af teknologi til at forbedre undervisnings- og læringsmetoder.

Opfattelse af skyen i uddannelsesinstitutioner

Når skyen passerede sin spædbarnsfase, udviklede den sig til en virkelig kompleks opfattelse, der inkluderer et stort sæt applikationer, ressourcer og udbydere. Nogle ting forblev dog de samme. Dette henviser primært til deres oplevede fordele og tilhørende sikkerhedsrisici.

Som en altomfattende rapport om spørgsmålet afslører RightScales rapport om State of the Cloud 2014, hvordan virksomheder ser fordelene ved skyen:

 • Højere tilgængelighed (48%)
 • Geografisk rækkevidde (37%)
 • Omkostningsbesparelser (34%)
 • Forretningskontinuitet (34%)

På samme måde bruger uddannelsesinstitutioner cloud-applikationer til at genopfinde deres IT-infrastruktur og give flere ressourcer til deres altid online lærere og studerende. Ifølge Crucial synes et webhostingfirma, der har samlet flere rapporter om emnet, kommunikations- og samarbejdsplatforme at være de mest populære skyressourcer inden for videregående uddannelser.

Dette er bestemt berettiget i betragtning af mængden af ​​forskning og samarbejdsarbejde, der kræves af både studerende og undervisere.

Hvilke tjenester bruger uddannelsesinstitutioner?

Undersøgelser viser, at 29% af uddannelsesinstitutionerne bruger messaging, konferencer og samarbejdsløsninger, mens 31 procent bruger cloud-lagringskapaciteter. Disse cifre peger klart på behovet for avancerede computersystemer for at lette kritiske processer og skabe et økosystem, hvor fjernstudenter og undervisere kan tilsluttes i realtid.

Blandt studerende er cloud-opbevaring imidlertid især populær takket være samarbejdspotentialet i disse apps. Med muligheden for at få adgang til delte dokumenter og redigere dem i realtid kan de fleste samarbejdsprocesser fremskyndes i vid udstrækning. Undersøgelsesmæssigt er tilgængeligheden af ​​nyttige ressourcer på tværs af flere enheder endnu en fordel ved skybaserede apps.

Her er filsynkronisering og deling af apps som Box og Dropbox sandsynligvis de mest effektive valg for både studerende og undervisere.

Dropbox

Carnegie Mellon University for eksempel giver en mere detaljeret forklaring på, hvordan Dropbox kunne bruges af universitetsstuderende til at hjælpe dem med at administrere filer og samarbejde mere effektivt.

Universitetet bemærker, at brug af Dropbox reducerer den nødvendige tid til en filoverførsel med 20 sekunder, hvilket er den gennemsnitlige tid, der kræves for at gøre det samme ved hjælp af e-mail eller flashdrev. Derudover tilbyder tjenesten en rimelig pris for serverlicenser og skalerbarhed, hvilket er en anden stor fordel for institutionen.

Derudover blev der gennemført en omfattende undersøgelse, der blev udført for at bestemme de mulige fordele ved implementering af Dropbox på universitetet i Alcala, Spanien, hvor studerende bekræftede, at Dropbox har tilladt en større grad af samarbejde og læring, samt bedre arbejde med lærere.

Boks

Som et værktøj, der måske er endnu mere iøjnefaldende fokuseret på samarbejde, anvendes Box også i en række forskellige uddannelsesinstitutioner. Emory University rapporterer for eksempel, at over 100 mennesker fra forskellige afdelinger bruger Box til at samarbejde eksternt.

Som påpeget af Jamie Smith er nogle af de største fordele, dette digitale værktøj har medført, let implementering, admin-værktøjer, der hjælper brugerne med let at spore, hvem der gør hvad og hvornår. Plus-filversion, der gør det muligt for personalet altid at arbejde med det nyeste indhold.

Ud over Emory University bruges Box også på San Domenico School, Strive Preparatory Schools samt af en non-profit uddannelsesorganisation, A Better Chance. Box hjælper dem med at administrere forbindelse til 2000 geografisk spredte ansøgere og mere end 300 skoler.

Google Apps og Microsoft Office i skyen

Som nævnt i introduktionen kæmper Google og Microsoft med at øge deres brugerbase i uddannelsessektoren. Google har for nylig annonceret, at deres apps ankom til Bangladesh, hvor de udstyrede 500 campusser på 35 steder med virksomhedens mest populære værktøjer.

De tidligere data peger på fakt 72 af de 100 amerikanske universiteter brugte Google Apps for Education, hvilket bestemt er et betydeligt ciffer.

Tilsvarende er Microsofts skydragt meget populært blandt skoler og colleges over hele verden. I marts 2014 rapporterede virksomheden, at 110 millioner studerende og fakultetets ansatte brugte Office 365 i skyen til at understøtte kritiske lærings- og undervisningsprocesser.

Infrastrukturtransformation

En anden vigtig fordel ved at introducere skysystemer til kompleks IT-infrastruktur er muligheden for at bruge mere magtfulde databehandlingsressourcer, der problemfrit kan køre omfattende applikationer. En sådan innovation gør administrative og optagelsesprocesser glattere, hvilket bestemt kan gøre en forskel for uddannelsesinstitutionerne.

Ved at leje en infrastrukturplatform fra de etablerede udbydere, kan skoler og universiteter væsentligt øge medarbejdernes produktivitet og lærernes engagement.


© skyet

Derfor ses sådanne tjenester i dag som kritiske ressourcer til effektiv læring. Som det blev påpeget i en national undersøgelse foretaget tidligere på året, mener 98% af underviserne, at websteder udfører de vigtigste uddannelsesfunktioner og tegner sig for øget engagement hos studerende og forældre.

I lighed med websteder skaber cloud-servere et nyt rum til innovation, da de repræsenterer en omkostningseffektiv måde at skabe en funktionel IT-infrastruktur, som alle kan få fjernadgang til. Mere vigtigt er, at cloud-hosting ikke kræver store interne IT-teams, da en del af ansvaret for ressourcestyring er op til den valgte udbyder.

Implementeringsudfordringer

Selvom skyens fordele anerkendes bredt på tværs af brancher, er et sæt udfordringer at forhindre, at et større antal institutioner vedtager det. Dette diskuteres igen af ​​forskellige beslutningstagere inden for uddannelse, der nævner et sæt begrænsninger i forhold til skyens migration.

Det forventes, at sikkerheds- og privatlivsproblemer er anført blandt de største hæmmere for en bredere vedtagelse. Selvom frygt for skyen i denne henseende generelt falder, er der stadig nogle spørgsmål, hvor uddannelsesinstitutioner kan støde på problemer.


© skyet

Van Zomeren og De Haan har drøftet det i deres forskning om cloud-adoption i videregående uddannelser og påpegede, at institutionerne skal være mere forsigtige med at vælge de rigtige udbydere til at placere databaser og arbejdsbelastning til eksterne servere.

Derudover gør de et fremragende punkt om den mulige inkompetence hos interne it-teams, der muligvis arbejder efter forældede metoder. Derfor kan der være behov for yderligere uddannelse af eksisterende personale for at kunne implementere skyløsninger på alle nødvendige niveauer.

eLearning som The Next Frontier

Fremkomsten af ​​forskellige e-læringstjenester og åbne uddannelsesplatforme er endnu en tendens, der har formet måden, hvorpå folk nærmer sig moderne uddannelse. Cloud computersystemers rolle her kan være noget mindre synlig, men størstedelen af ​​disse ressourcer bruger teknologien til at køre og moderere onlinekurser.


© skyet

Den måske mest tydelige rolle som skyen spiller i at skaffe læringsressourcer on-demand er udviklingen af ​​m-learning, som involverer brug af mobile enheder enten i klasseværelset eller til uafhængig læring. Baseret på skyen og tilgængelig fra flere platforme hjælper mobile apps med aktiv og kontinuerlig læring, hvilket gør dem til en vigtig ressource i moderne klasseværelse.

I betragtning af det faktum, at de fleste studerende, især dem på højere læreanstalter, er afhængige af mobile enheder til deres hverdagslige aktiviteter, bruger disse enheder kun i klassen yderligere.

Konklusion

Ændringerne skyen har medført til techverdenen har tydeligvis udløst nye tendenser, der sandsynligvis definerer, hvordan vi ser uddannelse i fremtiden. Uanset den faktiske måde, hvorpå sådanne systemer implementeres, er de utvivlsomt vigtige for de fleste uddannelsesinstitutioner i dag.

Konstant adgang til information og tilgængelighed af data er bestemt nogle af de største fordele skyen og de tilknyttede apps har bragt til vores daglige liv, og det er også dette, der gør dem vigtige for moderne uddannelse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map