Sådan sikkerhedskopieres video automatisk hurtigt og effektivt

Uanset om du optager på et Sony HD-videokamera eller bruger din smartphone, bør du finde en effektiv måde at beskytte dine digitale optagelser på listen over to-do for enhver videograf, amatør eller professionel. Det er lige så vigtigt for dem med digitale filmbiblioteker, hvad enten de er købt eller erhvervet via torrent.


Mens skylagring er en metode til at holde din samling sikker, er det langt bedre valg ved hjælp af dedikeret backup-software, der er i stand til at automatisere videobackup.

Vi vil tale om, hvorfor det er i et øjeblik. Vi vil også undersøge den mere kritiske beslutning af lokal kontra online-sikkerhedskopi, før vi demonstrerer to valgmuligheder for software og de involverede trin til automatisk at sikkerhedskopiere videoer, hvis din harddisk beslutter at rulle sine egne kreditter.

Til skodderbugs har vi en lignende artikel om, hvordan man automatisk sikkerhedskopierer fotos. Vi har også en artikel om den bedste cloud-opbevaring til video, men som nævnt er det sandsynligvis ikke den bedste metode til at sikre, at du aldrig har forladt forsøg på at inddrive dine tab med datagendannelsessoftware.

Fordelene ved online sikkerhedskopiering til video

Du finder mange mulige løsninger, der kan bruges til at beskytte dine videoer i vores bedste online backup-guide. Fordelene ved at bruge en online backup-løsning i forhold til cloud-opbevaring er, at cloud-opbevaring tager meget mere arbejde for at sikre, at din harddisk trofast replikeres.

Du kan læse mere om forskellene mellem online backup og cloud-opbevaring i vores artikel dedikeret til det emne. Den hurtige version er imidlertid, at online sikkerhedskopieringsløsninger kan indstilles til at sikkerhedskopiere specifikke mapper eller endda hele dit filsystem automatisk, mens skylagring afhænger af en synkroniseringsmappe, som du skal flytte filer til manuelt.

Med online sikkerhedskopiering kan du ofte indstille softwaren til også at inkludere eller ekskludere bestemte filtyper, så du kan opbygge din backupplan udelukkende omkring din videosamling, hvis det ønskes.

De fleste anstændige online backup-løsninger understøtter også kontinuerlig sikkerhedskopi, hvilket betyder, at videoer sendes til skyen, når de er føjet til din harddisk, og når de er redigeret eller på anden måde ændret.

For dem, der ofte redigerer deres videooptagelser, har online-sikkerhedskopieringsværktøjer oftere støtte til blok-niveau-backup end cloud-lager. Det er vigtigt, som uden denne funktion, når du foretager en redigering, ville hele din video blive sikkerhedskopieret igen. Med backup på blokniveau erstattes kun de ændrede dele af videoen.

Ulempen ved online sikkerhedskopiering til video: hastighed

Det bringer os til det største problem med online-sikkerhedskopiering, især for store filer (som videoer): sådanne løsninger kan være virkelig, virkelig langsomme. Mens backup på blokniveau hjælper med redigerede film, er du stadig nødt til at komme igennem den første sikkerhedskopi. Hvis du prøver at uploade flere terabyte, kan det betyde dage eller endda uger.

Online backuphastighed, som du kan læse om i vores artikel om, hvor lang tid din backup skal tage, rangerer som en af ​​de største klager, som brugerne har over skybaseret backupsoftware generelt. Desværre, hvis skyen er dit mål, er det eneste, du virkelig kan gøre, at bruge flere penge på en backup-løsning med bedre infrastruktur (det betyder normalt flere datacentre).

Af den grund foretrækker mange videobuffer at holde deres samlinger lokale ved at bruge standalone eksterne harddiske eller netværksbundet lagerenhed (NAS) enheder. Begge løsninger er rimeligt billige at investere i disse dage, og sikkerhedskopiering lokalt er meget hurtigere end sikkerhedskopiering af skyen.

Ulempen ved at gå lokalt er, at ligesom din computer eller din mobile enhed, lokale sikkerhedskopieringsløsninger kan blive beskadiget af vand, varme eller andet, og ikke er bygget til at vare evigt. Serverne, der bruges til online-backup, ligger i klimakontrollerede datacentre for at reducere sådanne risici.

Desuden er sådanne løsninger næsten altid bygget til failover, med tre eller flere kopier af dine filer sikret på forskellige servere til redundans. Se vores artikel om RAID for at få en bedre idé om, hvordan det er opnået, eller vores artikel om datasentre-sikkerhed.

Online sikkerhedskopiering og lokal sikkerhedskopiering sammen

I betragtning af de adskilte fordele eller ulemper ved online og lokal sikkerhedskopiering er den bedste metode normalt at bruge begge dele. Det betyder, at du følger den såkaldte 3-2-1-regel om sikkerhedskopiering ved at opbygge en hybrid backup-plan.

Da integrering af begge dele kan betyde mere arbejde, hvis du vælger de forkerte løsninger, anbefaler vi at finde en løsning, som i det mindste delvist understøtter hybrid backup.

For værdsøgere er en af ​​de bedste til det IDrive, som vi detaljerede i vores IDrive-gennemgang. IDrive leverer 2 TB backup for lidt over $ 50 pr. År det første år, eller 4 TB backup for omkring $ 75. Det skulle være nok til at dække de fleste videobiblioteker.

Problemet med IDrive er det, som vi nævnte tidligere: hastighed. IDrive har kun et datacenter, som kan føre til overbelastning af servere og frustrerende ventetider på, at dine data sikkerhedskopieres. IDrive leverer dog også noget, du ikke finder andre steder: gratis budtjeneste til sikkerhedskopiering og gendannelse.

Brug af IDrive Express, som tjenesten kaldes, til sikkerhedskopiering betyder, at IDrive sender dig et eksternt drev i mailen. Dit job er at indlæse dette drev med dine videoer og andre filer ved hjælp af en USB-forbindelse til at fremskynde processen. Send det tilbage, og IDrive-teknikere indlæser dataene på serveren for dig, hvilket sparer dig en del tid i processen.

Ud over hybrid backup-support er IDrive en af ​​de få online backup-tjenester, der understøtter backup af smartphone, hvilket betyder, at du kan uploade dine telefonoptagelser uden ekstra omkostninger.

IaaS og Video Backup

For dem, der ikke har noget imod at bruge mere, er CloudBerry Backup sandsynligvis den mest sofistikerede backup-løsning, vi endnu ikke har testet her på Cloudwards.net. I stedet for at give cloud-serverplads kan du med CloudBerry vælge at sikkerhedskopiere dine filer til en af ​​over halvtreds forskellige cloud-muligheder (se vores CloudBerry Backup-gennemgang for at finde ud af hvilke).

Disse muligheder inkluderer cloud-infrastruktur som en service (cloud IaaS) indstillinger som Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 og denne forfatters personlige favorit, Rackspace Cloud Files.

Rackspace er ikke nødvendigvis billigt, men til $ 0,10 pr. Gigabyte kan du sikkerhedskopiere en terabyte med data til omkring $ 10 om måneden, og der er ingen udgiftsbeløb (brug) til at bekymre dig om. Amazon S3 koster dobbelt så meget.

Backblaze B2 koster i mellemtiden halvdelen så meget som Rackspace, men har ikke næsten lige så robust infrastruktur, hvilket betyder, at du vil løbe ind i nogle af de samme hastighedsproblemer, der er præsenteret af IDrive og andre billige online backup-muligheder.

Med præambelen ud af vejen er det tid til hovedfunktionen. Når vi kommer op, giver vi dig et hurtigt kig på de trin, der kræves for at sikkerhedskopiere video automatisk ved hjælp af enten IDrive eller CloudBerry Backup.

Automatisk videobackup med IDrive

Uanset om du drager fordel af IDrive Express eller ej, skal du oprette en sikkerhedskopieringsplan til din computer ved hjælp af IDrive-desktopklienten.

I klientens fane “backup” er der to radioknapper nær toppen af ​​skærmen. Den første lader dig sikkerhedskopiere filer til skyen, mens den anden lader dig sikkerhedskopiere filer til en lokal enhed.

Desværre skal du oprette to separate backup-planer til cloud og lokal backup: IDrive lader dig ikke administrere begge samtidig.

Derudover sikkerhedskopierer IDrive baseret på filplacering snarere end filtype. Det betyder, at du bliver nødt til at tagge de mappeplaceringer, hvor du gemmer videoer, uanset om det er en “videoer” -mappe, en mappe til Kodi-downloads eller en anden placering.

Hvis du foretrækker at blot sikkerhedskopiere hele dit drev for at sikre, at du ikke går glip af filer, er det også en mulighed, så længe du ikke overskrider dit kapacitet til sikkerhedskopiering.

IDrive giver dig mulighed for at ekskludere specifikke mapper eller filer baseret på navn til at styre dette aspekt, selvom dette er en funktion, der kunne strømline lidt bedre ved at lade dig vælge almindelige filtyper, der skal udelukkes (eller medtage for den sags skyld).

For dem, der leder efter en enklere backup-tilgang, sikkerhedskopierer Backblaze automatisk filer baseret på filtype, som beskrevet i vores Backblaze-gennemgang. Uden fordelen ved kurer-backup-service vil de med mange store videofiler, der skal uploades, dog vente.

Derudover understøtter Backblaze-klienten ikke hybrid backup. Derfor besluttede vi i sidste ende at foreslå IDrive til video-sikkerhedskopi til dem, der leder efter en billig løsning.

For dem med mere økonomisk vigkelokale er CloudBerry Backup imidlertid svært at slå.

Automatisk videobackup med CloudBerry-sikkerhedskopi

Som nævnt er du nødt til at nøjes med en cloud-løsning, da virksomheden ikke opretholder sine egne datacentre til det formål for at bruge CloudBerry Backup til online-sikkerhedskopiering. Hvis du vælger en sky IaaS-tjeneste som Rackspace, skal du hente en API-nøgle til den service for at lade CloudBerry oprette forbindelse til den.

Vi detaljerede trinnene til at gøre det i vores komme i gang med Rackspace-guide, hvor vi også diskuterer at forbinde CloudBerry Backup, så vi vil ikke gå i detaljer igen her.

Processen ligner de fleste cloud IaaS-indstillinger. Vi har også guider til Amazon S3 og Microsoft Azure, hvis du dog gerne vil have to eksempler mere.

Ligesom IDrive er sikkerhedskopieringsplaner oprettet ved hjælp af CloudBerry normalt baseret på filplacering, selvom du også kan lave en plan, der også bruger filtyper. Opret en sikkerhedskopieringsplan for filer ved at klikke på “filer” -knappen øverst på klienten.

En guiden starter for at lede dig gennem processen, startende med at lade dig vælge enten lokal, sky eller hybrid backup.

En af grundene til, at vi har en tendens til at falde kraftigt til fordel for CloudBerry her på Cloudwards.net, er, hvor let det gør hybrid backup. I modsætning til med IDrive, behøver du ikke at oprette to forskellige backup-planer.

I stedet behandler CloudBerry både lokal og cloud-sikkerhedskopi som en del af en plan, først sikkerhedskopierer filer lokalt og derefter sender disse lokale filer til skyen. Denne fremgangsmåde sparer dig for at skulle udføre ekstra arbejde og gemmer din computer fra det samme ved ikke at prøve at behandle to forskellige sikkerhedskopjob på en gang.

Derefter skal du vælge din sky-tjeneste. Hvis det ikke er tilføjet endnu, skal du gøre denne del (det er her, API-nøglen er påkrævet).

Derefter bliver du bedt om at vælge en backuptilstand. Vi anbefaler at holde sig til “avanceret”, da det inkluderer nyttige funktioner som sikkerhedskopiering på blokniveau, filversion og privat kryptering.

De næste trin i processen, som guiden leder dig igennem, inkluderer indstilling af nogle af disse avancerede tilstandsindstillinger, hvorefter du vil være i stand til at vælge placeringer, der skal føjes til din backup-plan.

Som med IDrive, skal du vælge alle de mapper, hvor du gemmer videofiler, ellers bliver de ikke sikkerhedskopieret. Alternativt kan du vælge hele dit drev. Den anden tilgang fungerer bedre med CloudBerry end IDrive, fordi CloudBerry faktisk giver dig mulighed for at inkludere eller ekskludere filer baseret på type.

Du er dog stadig nødt til at tilføje alle filtypenavne, du vil blive inkluderet eller ekskluderet. Hver filtypenavn skal foregå med et jokertegn og adskilt med en semikolon (for eksempel: * .wmv; * .mov; * .mp4).

Vi ville meget gerne se CloudBerry forbedre processen med en mulighed for at tage backup af alle filtypenavne baseret på kategorier, såsom dokumenter, billeder eller videoer. Stadig kan du ikke finde mange backup-tjenester med flere funktionsindstillinger end CloudBerry Backup, så vi kan ikke klage for højt.

Når du har fået krypteret dine backup-valg til at inkludere alle dine videofiler, giver guiden dig mulighed for at aktivere privat kryptering. Dette er en nøglefunktion for dem, der ønsker at sikre, at deres videosamling ikke bliver en del af en lørdagsmatren ved NSA-hovedkvarteret.

Privat kryptering hjælper også med at sikre, at torrentede videoer ikke automatisk slettes af din cloud-service, som nogle lejlighedsvis gør.

De næste to trin inkluderer indstilling af en tilbageholdelsespolitik og en sikkerhedskopieringsplan. Opretholdelsespolitikker dikterer, hvor mange filversioner der opbevares, hvilket er især nyttigt for dem, der ofte redigerer filer. Til din backupplan kan du indstille den til kun at køre på bestemte tidspunkter, men vi anbefaler normalt, at du vælger kontinuerlig sikkerhedskopi for det bedste beskyttelsesniveau.

De sidste trin er at gennemgå din backup-plan og sparke den af. Hvis du antager, at du har sørget for at tage sikkerhedskopi af hvert sted, hvor du gemmer videoer, bliver de automatisk sikkerhedskopieret, når nye videoer tilføjes eller eksisterende redigeres.

Afsluttende tanker

En god backup-plan til dine videoer – eller vigtige filer – for den sags skyld – kan spare dig for stor sorg. Uanset om du har opført et filmbibliotek eller optaget dine egne optagelser, IDrive og CloudBerry Backup er to gode valg at implementere en sådan plan.

Vi kan godt lide IDrive for dets lave omkostninger og IDrive Express-service, mens CloudBerry Backup er blandt de mest kraftfulde sikkerhedskopieringstjenester, der understøtter hybrid sikkerhedskopiering, sikkerhedskopiering på blokniveau, privat kryptering og mange andre nyttige funktioner til at beskytte dine videoer.

Når det er sagt, kan alle valgmulighederne i vores bedste online backup-guide bruges til automatisk at sikkerhedskopiere videoer. Fortæl os, hvilken service du foretrækker nedenfor, og tak for din læsning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me