Sådan løses en ekstern harddisk, der ikke vises i 2020

Uanset hvor omfattende vi tester vores bedste eksterne harddiske for fejl, vil nogle enheder have problemer. Det er desværre dyrets natur, desværre, og selvom det kan være skuffende at se noget, når du har fjernet din skinnende nye eksterne harddisk, har løsningen sandsynligvis kun få klik væk. 


I denne vejledning til, hvordan du løser en ekstern harddisk, der ikke vises, overgår vi de vigtigste fejlfindingstrin, du skal tage, før du returnerer din disk. Trinene er for det meste de samme for Windows og macOS, men vi har dækket begge dele, så du ikke går tabt. 

Før vi kommer til det, ønsker vi imidlertid at diskutere årsagerne til, at din harddisk muligvis ikke vises.

Hvorfor din eksterne harddisk ikke vises

Hvis din eksterne harddisk ikke vises, kan mange ting forårsage problemet, herunder problemer med din computer, en harddisk, der er død ved ankomsten, et fejlkabel og mere. Når det er sagt, er der normalt årsager i dit operativsystem, der kan forårsage, at en harddisk ikke vises. 

Harddiske forbinder computere ved hjælp af såkaldte filsystemer, som du kan lære om i vores hvordan du formaterer en ekstern harddiskguide. Nogle gange går disse systemer eller endda filstrukturen ud af sort, hvilket får OS til ikke at genkende drevet, hvilket kan være yderligere kompliceret med drivere. 

Når det er sagt, er det mest sandsynlige problem, at din harddisk ikke er klar til at blive brugt med dit operativsystem. Det kan blive rodet, men i nogle tilfælde bliver du nødt til at grave dig ind i dit operativsystem og konfigurere din eksterne harddisk. Faktisk var vi nødt til at gøre det, da vi testede Western Digital My Book på macOS (læs vores Western Digital My Book anmeldelse).

Sådan løses en ekstern harddisk, der ikke vises på Windows

Windows inkluderer flere værktøjer til diagnosticering af en harddisk, men det desværre gør dem vanskelige at få adgang til. Vi vil køre gennem de trin, du skal tage, hvis din harddisk ikke vises på Windows. 

Kontroller strøm, kabel og port

Før du kommer til Windows, skal du kontrollere strøm, kabel og port. Tænd for din computer og tilslut den eksterne harddisk. De fleste harddiske, såsom Seagate Backup Plus Portable, inkluderer en aktivitets-LED, der fortæller dig, om drevet fungerer (læs vores Seagate Backup Plus Portable-anmeldelse).

Hvis din eksterne harddisk ikke har en aktivitets-LED, kan du føle drevet til vibrationer. Selvom det fungerer med en spindisk disk, såsom Toshiba Canvio Basics, fungerer det ikke med en SSD, såsom SanDisk Extreme Portable (læs vores Toshiba Canvio Basics-gennemgang og SanDisk Extreme Portable-anmeldelse). 

Nu, hvor du ved, at drevet modtager strøm, kan du gå videre til kablet og porten. Det er muligt, at det USB-kabel, du bruger, er ødelagt, så skift et nyt kabel, og prøv igen. Det samme gælder den USB-port, du bruger. Flyt forbindelsen til forskellige porte eller computere for at fejlfinde. 

At gøre disse ting vil løse de fleste problemer. Hvis du stadig har problemer, er der dog noget, der gik forkert i dit operativsystem. 

Kør Disk Management

Det er tid til at gå videre til diskadministration. Når du har bekræftet porten, er kabel og harddisk i orden, skal du tilslutte din eksterne harddisk til din computer og tænde for maskinen. En gang i Windows er der et par måder at få adgang til diskadministration på, men det nemmeste er at trykke på Windows Key + X og vælge “disk management” fra listen.

MacOS-disk-utility

Der kan du se harddiske, der er sluttet til din computer, deres kapacitet, ledig plads, filsystemer og sundhedsstatus. Selv hvis din harddisk ikke vises på “min pc”, skal den vises i “diskstyring.” Som nævnt kommer mange problemer med harddiske, der ikke vises, ned på uallokeret plads, hvilket betyder, at harddisken ikke er klar til at blive brugt med OS. 

Hvis du ikke ser din harddisk der, er der noget galt med dit kabel, port eller strøm, så du skal prøve at drage fordel af garantien og udskifte din harddisk. Hvis du dog ser din harddisk, og den er ikke tildelt, skal du oprette et par partitioner eller i nogle tilfælde formatere drevet.

Opret en partition eller formater drevet

Ikke tildelt plads på harddisken betyder, at lagerpladsen på harddisken ikke er formateret med et filsystem, der kan læses af dit operativsystem. Windows genkender drevet, der er der, men det viser det ikke på “min pc” eller giver dig mulighed for at læse eller skrive data. 

For at løse dette skal du oprette en partition i “diskstyring.” Find din harddisk i vinduet i bunden af ​​”diskstyring” -panelet. En del af lageret skal vises med en sort bjælke øverst, hvilket indikerer, at det er ikke tildelt plads. Højreklik på, og vælg “ny enkel lydstyrke.” 

Partitionsguiden starter, og for det meste er alt, hvad du skal gøre, at følge trinnene. Det er værd at bemærke, at tilføjelse af en ny partition vil formatere drevet og fjerne alle data på det. Hvis din harddisk viser uallokeret plads, er det sandsynligvis, at der ikke var nogen data på det til at begynde med. 

I det usandsynlige tilfælde, at du gik til “diskstyring” og fandt, at din eksterne harddisk ikke har ikke-allokeret plads, kan et format hjælpe. Det var muligt, at der var fejl, når du formaterede drevet fra fabrikken, hvilket gjorde din eksterne harddisk utilgængelig. Find din harddisk i diskadministration, klik på delen med en blå bjælke øverst og klik på “format.” 

Hvis du er nysgerrig efter formateringsprocessen, skal du læse vores vejledning, der er linket ovenfor. 

Opdater driverne

Hvis du har gennemgået alt andet, og din harddisk stadig ikke vises, kan det bare være et driverproblem. Du kan finde driverinformation ved at trykke på Windows Key + S og skrive “enhedsstyring.” Det øverste resultat skal åbne vinduet “enhedsstyring”. 

vinduer-enhed-leder

Der skal du navigere til “diskdrev” og udvide rullemenuen. Find det drev, der ikke vises, og dobbeltklik på det. Et separat vindue vises med flere faner. Naviger til fanen “driver” for at se driverinformationen. 

Dine driveroplysninger ser sandsynligvis forældet ud, men det er ikke problemet. Windows leveres med de nødvendige drivere til at registrere eksterne harddiske, som sjældent skal opdateres. Når det er sagt, skal du muligvis opdatere din. Klik på “opdater driver” for at komme i gang. 

Du får to muligheder: søg online efter driveren eller gennemsøg din computer efter den. Du kan søge, hvis du vil, men det er usandsynligt, at du finder noget. Det er en bedre idé at finde dit produkt på producentens websted og se, om der er frigivet nye drivere.

Sådan får du en ekstern HD til at dukke op på Windows

 1. Kontroller strøm, kabel og port
 2. Kør diskhåndtering
 3. Formater drevet, eller opret en partition
 4. Opdater driverne

Sådan løses en ekstern harddisk, der ikke vises på macOS

Som normalt er tilfældet, handler macOS med strøm for brugervenlighed. Du får ikke næsten lige så mange værktøjer til at diagnosticere dit drev, men de er meget lettere at få adgang til. Følg nedenstående trin for at finde din eksterne harddisk på macOS. 

Kontroller strøm, kabel og port

Som med Windows, skal du starte fejlfinding, før din Mac endda starter. Kontroller drevets magt ved at kigge efter LED-drevindikatoren eller ved at føle harddisken, efter at du har tilsluttet det. Hvis du bruger et drev med en ekstern strømkilde, såsom Western Digital My Book, kan du prøve forskellige forretninger. 

Gå derefter videre til dit kabel og USB-port. Prøv dog disse punkter i kæden separat. Skift for eksempel et USB-kabel vha. Den samme port, og prøv derefter begge kabler med en anden port.

Selvom alt det ser ud som sund fornuft, kommer de fleste problemer fra problemer med kablet eller porten. Det er vigtigt systematisk at fejlfinde dem ved hjælp af enhver mulig kombination for at indsnævre, hvad der kan ødelægge kæden.

Brug Apples Disk Utility

Nu hvor du ved, at det ikke er kablet, drevet eller porten, er det tid til at se, om drevet genkendes af macOS. Det er muligt, at din computer genkender drevet, på trods af at det ikke vises. Du kan finde ud af, om det er tilfældet ved hjælp af Apples “diskværktøj.”

MacOS-disk-utility

Der er nogle få måder at få adgang til det på, men den bedste måde er at søge efter det ved hjælp af “spotlight”. Når du først er i “diskværktøj”, skal du være i stand til at se dine harddiske med de interne og eksterne drev adskilt. Klik på det drev, der ikke vises, og vælg øverst “montering” for at vise det i “finder”. 

Hvis du har problemer med montering, eller drevet ikke vises, er det muligt, at filsystemet, som drevet er formateret til, skaber problemer for macOS. Nogle eksterne harddiske er formateret til NTFS, som er standardfilsystemet til Windows. Det kan forårsage problemer for macOS-brugere.

Formater drevet

Hvis dit drev stadig ikke vises, kan du formatere det i “diskværktøj.” Vælg dit drev, og brug fanen “format” øverst for at åbne værktøjet. Igen, hvis du sidder fast, kan du bruge vores vejledning, der er linket ovenfor til udvidede instruktioner.

MacOS-format-nyt-volumen

Der er nogle få grunde til, at du har brug for at formatere dit drev. Som nævnt kan det formateres med det forkerte filsystem, hvilket betyder, at du bliver nødt til at formatere det til APFS for at bruge det med macOS 10.13 eller nyere. Der er variationer af det standard Apple-filsystem, som du kan lære om her. 

Når det er sagt, selvom dit drev er formateret med det rigtige filsystem, er det muligt, at der var fejl, da det blev formateret på fabrikken. I så fald er det en god ide at køre et format alligevel. Vær dog advaret om, at formatering sletter alt på drevet, så sørg for, at du er beskyttet med vores bedste cloud-sikkerhedskopi til Mac.

Nulstil NVRAM

Til sidst kan du nulstille den ikke-flygtige hukommelse med tilfældig adgang eller NVRAM. Mac-computere bruger en lille mængde hukommelse til at gemme bestemte brugerindstillinger, der hurtigt kan fås adgang til, herunder lydstyrke, tidszone, skærmopløsning og, vigtigst, valg af startdisk. Hvis du nulstiller din NVRAM, slettes disse indstillinger og standarder alt, hvad computeren blev leveret med. 

Dine filer påvirkes ikke, så der er ingen grund til at bekymre sig der. Tænk på at nulstille din NVRAM som skylning af defekte indstillinger fra dit system og få dem automatisk genopbygget til dig. 

Det er nemt at gøre. Sluk for din Mac, og tænd den derefter igen. Lige efter at du har tændt for det, skal du trykke på Option, Command, P og R samtidigt i 20-30 sekunder. Din Mac ser ud til at genstarte, og når du først har hørt startklangen, kan du frigive tasterne. Med det er din NVRAM nulstillet.

Sådan får du en ekstern HD til at dukke op på Mac

 1. Kontroller strøm, kabel og port
 2. Kør diskværktøjet
 3. Formater drevet
 4. Nulstil NVRAM

Afsluttende tanker

Det er de vigtigste fejlfindingstrin, du skal gennemføre, hvis din harddisk ikke vises. Hvis du stadig har problemer, når du har udført alle de trin, er problemet meget dybere i OS eller på harddiskniveau. Hvis du er i denne position, kan du udføre en ny installation af dit operativsystem eller drage fordel af din eksterne harddisks garanti.

Heldigvis skulle du ikke løbe ind i det problem for ofte, især hvis du bruger en disk bedømt højt i vores eksterne harddiskanmeldelser. 

Var dit problem løst? Hvad var løsningen? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map