Sådan kortlægges OneDrive som et netværksdrev i File Explorer

Det er måneder, siden Windows 10 blev introduceret første gang af Microsoft og med dens direkte opgraderingsmulighed; mange mennesker har skiftet fra den irriterende Windows 8.1 til 10 (inklusive mig). Faktisk har ca. 75 millioner brugere allerede opgraderet deres system til Windows 10.


Med det nye operativsystem kom en masse forbedringer og ændringer. Microsoft fjerner grundlæggende enten funktioner, som det føles, at de ikke fungerer, eller skubber dem i en helt anden retning.

Jeg downloadede Windows 10 for et par uger tilbage, da jeg skrev en anmeldelse til OneDrive. Og det er derfor, den første ændring, som jeg bemærkede i operativsystemet, var OneDrive-appen. Microsoft har fjernet OneDrive-appen fuldstændigt og integreret den godt dybt i operativsystemet. Dette betyder, at OneDrive nu ligner en baggrundsapp. Du kan muligvis ikke se det, men det er bestemt der.

Hver gang du prøver at gemme en fil, får du en mulighed for at gemme den enten på din harddisk eller OneDrive, men uden nogen specifik grænseflade til OneDrive, kan ting bestemt blive forvirrende.

Den store pladsholderændring

Da Microsoft introducerede Windows 8.x-version inkluderede de en funktion kaldet ‘pladsholder’ i sin OneDrive-app. En pladsholder er som en lille dummy-fil på det lokale drev, der repræsenterer en fil, der findes i OneDrive-skyen.


© OneDrive

Pladsholderfiler er generelt meget små i størrelse, og de indeholder kun et miniaturebillede og metadataoplysninger om hovedfilen, der er gemt i skyen.

Brug af kun en lille brøkdel af den lokale lagring peger pladsholderfilen på den originale fil. På grund af disse pladsholdere var det let at få adgang til tusinder af gigabyte data hurtigt uden at bruge meget af det lokale drev. Dette var åbenlyst en stor fordel for enheder, der havde begrænset lagerplads.

Hvorfor Microsoft fjernede pladsholderfunktionen

Pladsholderfunktionen skabte et problem for Microsoft, fordi mange brugere ikke nøjagtigt vidste, at pladsholderfilene ikke var nøjagtige faktiske filer. Da pladsholderfiler blot var miniaturer, var brugerne nødt til at dobbeltklikke på dem for at begynde at downloade den originale fil, som kunne åbnes i det tilsvarende program.


© FWall

Og derfor blev filerne ikke tilgængelige offline for brugerne, medmindre de ønskede, at det skulle være. Som et resultat kunne filer ikke åbnes, hvis brugere ikke havde en internetforbindelse.

For at løse dette problem fjernede Microsoft pladsholdere helt og introducerede selektiv synkronisering i Windows 10. Selektiv synkronisering giver brugeren mulighed for at vælge de mapper, de vil synkronisere lokalt og gør dem tilgængelige offline.

Men det betyder, at hvis du synkroniserer 5 GB data, gemmes hele 50 GB på dit lokale drev, hvilket besejrer formålet med at have en cloud-lagringsindstilling i første omgang. Hvis jeg virkelig havde 50 GB ekstra plads på mit lokale drev, hvorfor skulle jeg uploade det videre til skyen?

Sådan slipper du af med dette problem

Nu kan du ikke rigtig trosse Microsoft og bringe pladsholderfunktionen tilbage på Windows 10, men der er en måde at oprette den samme funktionalitet ved at kortlægge OneDrive til et lokalt drev. Hvis du kortlægger OneDrive-indhold til din computer, kan du øjeblikkeligt gennemse alle dine filer uden nogen irriterende synkroniseringsproces.

Dette fungerer meget som stedholderfunktionen, og du kan omdøbe, oprette eller slette filer. Men da dette er pladsholderfiler, skal du huske, at de ikke stilles til rådighed offline, og at de skal downloades.

Bare for at være klar, fungerer dette tip til både Windows 7 og Windows 8, hvis du har 8.1, skal du springe over dette og ikke bekymre dig om noget.

Her er, hvad du skal gøre:

  • 1: Besøg OneDrive’s webapp, log ind på den, og klik derefter på fanen Filer til stede på venstre side af skærmen


© Cloudwards

  • 2: Kontroller URL’en i din browser. Du skal kunne se et CID-nummer til højre for URL-adressen. Enten skal du holde din browser åben eller kopiere, og indsæt dette CID-nummer på et notesblok et eller andet sted


© Cloudwards

  • 3: Åbn din File Explorer nu eller på sproget i Windows 7 – Windows Stifinder.
  • 4: Gå nu over til ‘PC’-visningen. Hvis du bruger en ældre version af OS, kaldes det ‘Computer’
  • 5: Når du er på pc-visningen, skal du være i stand til at se muligheden for ‘Kortnetværksdrev’ på oversiden af ​​skærmen


© Cloudwards

  • 6: Klik på indstillingen ‘Kortnetværksdrev’, og du skal se et nyt vindue åbent
  • 7: Vælg et af de drev, du ikke bruger lige nu. (Kan det være dit heldige alfabet?)
  • 8: Giv denne sti i mappefeltet: https://d.docs.live.net/YOUR-CID-NUMBER

DIN-CID-NUMMER er det sted, hvor du skal placere CID-nummeret, du tidligere har kopieret fra OneDrive Web App


© Cloudwards

  • 9: Marker afkrydsningsfeltet ‘genforbindelse ved log ind’
  • 10: Klik på Udfør, og du skal blive bedt om at indtaste dine OneDrive-legitimationsoplysninger, som er dit Microsoft-brugernavn og din adgangskode.

I tilfælde af at du har tilføjet en totrinsbekræftelse til en konto, skal du først oprette en app-adgangskode på Microsoft-konto-webstedet og ændre sikkerhedsindstillingerne

Når du logger ind, skal du kunne se et nyt drev i File Explorer, navnet på drevet matcher dit CID-nummer. Hvis du ikke kan lide at se det forvirrende nummer, kan du altid omdøbe det til noget andet som “Microsoft, du er en idiot”

Konklusion

Og nu er du klar til at få adgang til filer i OneDrive-mappen, som du normalt gjorde. Det kan være lidt langsommere, hvis ikke bedre. Du kan kopiere eller flytte fil til dette drev og naturligvis også få adgang til OneDrive direkte fra andre apps.

Jeg er stadig ny med Windows 10, og hver dag opdager jeg noget, jeg ikke kan lide i denne version. Selvom der er nogle tredjepartsløsninger til dette pladsholderproblem, føler jeg, at denne løsning sandsynligvis er den mest bekvemme. Hvis du finder en bedre løsning, så lad mig det vide.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me