Sådan installeres DD-WRT på din router derhjemme eller på kontoret

Velkommen til Cloudwards.net ‘s guide til, hvordan du installerer DD-WRT firmware på din router.


Brugere, der ønsker at få mest muligt ud af trådløse Small Office / Home Office-routere, har en tendens til at finde OEM-løsninger, der bare ikke tilbyder meget værdi. Original Equipment Manufacturer (OEM) firmware er så intetsigende og funktionsfattig, det kan ikke drage fuld fordel af en routers hardware.

F.eks. Mangler OEM-software typisk:

VPN-termineringsfunktioner

Filserverfunktioner

Ekstern login-funktioner

En router kan have den nyeste og bedste processor, maxed-out RAM og en masse flashhukommelse; men det vil stadig blive hæmmet af dets firmware og manglen på funktioner.

Denne kendsgerning overlader forbrugerne til at søge på Internettet efter en alternativ løsning, der koger ned til at blinke deres router med den brugerdefinerede firmware, enten af ​​tomat- eller DD-WRT-sorten.

I dag skal vi se nærmere på, hvordan man flasher en trådløs router hjemme med DD-WRT-firmware.

Indholdsfortegnelse:

 

Før du kommer i gang, skal du bemærke to ting.

For det første, selvom tomat og DD-WRT grundlæggende er forskellige typer koder, der tilbyder forskellige funktioner, er trinene til at blinke en router mere eller mindre de samme for begge.

På grund af et par mindre trin, der varierer mellem de to installationsprocesser, vil du dog stadig følge en guide, der er specifik for Tomato, hvis du vælger den smag af firmware.

For det andet, bare fordi du ønsker brugerdefineret firmware, betyder det ikke, at du skal installere den personligt; processen kan udføres for dig, da vi diskuterer næste. 

Et praktisk alternativ til at blinke din egen router

Hvis du ikke er teknisk tilbøjelig, er det bedre at købe en router med DD-WRT, der allerede er forudinstalleret. Heldigvis kan brugere, der foretrækker ikke at opgradere deres udstyr personligt, købe en router, der allerede har DD-WRT eller Tomato installeret fra FlashRouters.com.

Jeg anbefaler at du gennemser deres websted for at se, hvad der tilbydes. Alternativt kan du tjekke vores anbefalinger for de bedste VPN-routere fra 2020.

Du tænker muligvis, at det er nytteløst at købe en blinket router, da det stadig er nødvendigt at konfigurere routeren til dit hjemmemiljø. Men her er de gode nyheder; ikke kun vil FlashRouters.com udføre opgraderingen for dig, men de vil også indstille DD-WRT-softwaren til at imødekomme alle dine behov.

FlashRouter.com’s betjener kunder ved forinstallation af DD-WRT og Tomato firmware. Tjenesten vil også forudkonfigurere trådløse routere, hvilket gør dem klar til brug lige ud af kassen.

Forudsætninger for opgraderingsprocessen

Naturligvis, som med ethvert andet projekt, er folk der ønsker at blinke deres router nødt til at samle de nødvendige ressourcer, inden de kommer i gang. Der er flere forudsætninger, hvoraf den første er en router, der er i stand til at køre DD-WRT-firmware.

DD-WRT understøtter ikke enhver router, der kan købes hos en elektronikforhandler. Kontroller, om din understøttes på listen over DD-WRT-routere.

Hvis den ikke findes på listen, skal du enten købe en fra FlashRouters.com eller købe en understøttet model fra en lokal elektronikudbyder.

Til sidst skal du også downloade det nyeste .beholder DD-WRT-installationsfiler.

Sådan blitz en router ved hjælp af DD-WRT

Instruktionerne nedenfor forklarer, hvordan man opgraderer en router ved hjælp af DD-WRT.

Dette er dog generelle trin og kan variere lidt mellem forskellige routermodeller. Når det er sagt, da Linksys routere er de mest almindelige til hjemmebrug, bruger vi dens interface som vores eksempel.

Trin 1: Nulstil routeren

Den allerførste ting at gøre er en såkaldt 30/30/30 nulstilling. Hvis du ser på bagsiden af ​​routeren, vil en lille nulstillingsknap være synlig.

Denne nulstillingsknap er lille, for at forhindre, at den ved et uheld presses, så det er nødvendigt med et papirclips eller blyant for at skubbe den ned.

For at udføre en 30/30/30 nulstilling skal du først kontrollere, at routeren er tilsluttet og tændt.

Tryk og hold nulstillingsknappen nede i 30 sekunder (brug et stopur).

Derefter skal du sikre dig, at nulstillingsknappen er stadig presset, Frakobl routerens strømforsyning og vent yderligere 30 sekunder.

Endelig, mens du stadig holder nulstillingsknappen nede, tilslut routerens strømforsyning igen og vent i yderligere 30 sekunder.

Det er vigtigt at holde nulstillingsknappen nede i løbet af hele tiden, ellers vil nulstillingsproceduren mislykkes.  

Trin 2: Login til webgrænsefladen

For at logge ind på routerens webgrænseflade skal du sikre dig, at Javascript er aktiveret. Som en sidebemærkning har nogle browsere svært ved at indlæse forskellige routers webgrænseflader.

Hvis administrationssiden ikke indlæses korrekt, skal du blot prøve en anden browser.

Derudover skal en bruger kende routerens IP-adresse. Hvis du vil åbne konfigurationsgrænsefladen, skal du indtaste IP-adressen i en browsers URL-bjælke, efterfulgt af “http: //” (for eksempel – http://192.168.1.1).

I stedet for at oprette forbindelse trådløst eller via en anden netværksenhed (såsom en switch), anbefales det at tilslutte din computer direkte til routeren via et Ethernet-kabel.

Sørg for, at ethernet-kablet er tilsluttet din routers LAN-port, og ikke til en WAN-port.

Hvis du ikke allerede kender routerens IP-adresse, skal du bare Google “Model_XYZs standard IP-adresse.” Linksys-modeller standardiserer typisk et brugernavnfelt, der er tomt og en adgangskode til “admin”.

Igen varierer legitimationsoplysninger mellem forskellige udbydere, så Google er simpelthen standard login-legitimationsoplysninger, hvis du har glemt dem.

Trin 3: Upload DD-WRT-firmware

Før du uploader DD-WRTs firmware, skal du læse følgende vigtige advarsel:

Det er vigtigt for installationsproceduren, at du ikke afbryder processen, mens du blinker en router. Hvis du gør det, kan “mursten” din router gør det ubrugelig. Afbrydelse af installationsprocessen kan gøre det umuligt at indlæse ny firmware eller nulstille til fabriksindstillinger! 

Kort sagt, LADE VÆRE MED udfør et af følgende, indtil processen er afsluttet:

Luk computeren

Luk webbrowseren

Frakobl en routers strømforsyning

Frakobl ethernet-kablet, der er bundet til computeren, til routeren

Processen afsluttes normalt inden for to minutter og kan verificeres, når den nye DD-WRT login-side er tilgængelig fra din browser.

Husk, at hver router har en anden opsætningsgrænseflade. Ikke desto mindre er konfigurationsindstillingerne for at blinke en router næsten altid indeholdt i afsnittet “administration”.

Gør følgende på Linksys-modeller:

 1. Log ind på routerens konfigurationsgrænseflade
 2. Klik på fanen “Administrator”, som undertiden er mærket som “Administration” eller “Administrator”
 3. Vælg “Vælg fil”, og naviger gennem dine mapper for at finde DD-WRT-installationsfilen

Hvis det er svært at finde en firmwareopgraderingsindstilling, skal du se routervejledningen, som du kan få adgang til online.

Trin 4: Login til DD-WRT-grænsefladen

Under installationsprocessen blinker lyset normalt på routeren (igen, det varierer mellem forskellige routermodeller).

Husk ikke at tage stikket ud af routeren ved et uheld eller afbryde installationsproceduren, eller det kan bare bide støvet.

Efter afslutning skal der være et pop op-vindue, der angiver succes. Før du fortsætter, vent cirka 5 minutter.

Ventning er en forsigtighedsforanstaltning, der hjælper med at forhindre forkert brugerinterferenssituationer.

Endelig, efter at have ventet i 5 minutter, er det okay at klikke på knappen Fortsæt, hvis en login-prompten ikke har præsenteret sig. Standard IP-adressen skal være 192.168.1.1 for de fleste routermodeller, men igen, kan det variere mellem forskellige producenter og modeller.

Afsluttende tanker

Den mest afgørende ting at huske på er ikke at afbryde opgraderingsprocessen. Ved at følge de ovenfor anførte trin, bør det at blinke en router til DD-WRT være en næsten ubesværet opgave, der kun tager 15 til 20 minutter.

Ikke desto mindre er det kun begyndelsen at blinke din router. Efter opgraderingen vil du være i stand til at afbryde routerens fulde potentiale og drage bedre fordel af dens hardware med ekstra funktioner og funktionalitet.

En af de første ting, som en person sandsynligvis vil konfigurere, er en VPN-tunnel fra stedet til stedet. Dette vil beskytte hver enhed, der er tilsluttet det trådløse netværk med VPN-kryptering.

Og fjern også geografisk begrænsede websteder. Bedre endnu, brugere kan konfigurere DD-WRT-routeren til at være en:

VPN-server

Filserver

En netværksdelingsenhed

Igen, hvis ovenstående trin virker for skræmmende eller udfordrende, kan det være mere attraktivt at købe en DD-WRT-router fra FlashRouters.com.

Tak, fordi du læser denne vejledning til, hvordan du installerer DD-WRT på din router; er du velkommen til at efterlade spørgsmål eller bekymringer i kommentarerne herunder.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map