Sådan fremskyndes din internetforbindelse: 10 tip til bedre hastighed

Alle ved, hvor frustrerende en langsom internetforbindelse kan være. Langsom download-hastigheder, ikke at kunne se Game of Thrones eller livestreams i high definition, og uheldige forbindelser, mens du spiller videospil, er problemer, der kan ødelægge onlineoplevelsen.


Desværre kan ikke alle skifte internetudbydere. Mere end 46 millioner amerikanske husstande har kun adgang til en tjenesteudbyder med hastigheder på 25 megabits per sekund eller mere, hvilket ikke er så hurtigt.

Hvis du er i en af ​​disse husstande, skal du få mest muligt ud af det, du har, og det betyder, at du øger din internethastighed. Heldigvis er der ting, du kan gøre, før du opgraderer til en højere niveauplan med din internetudbyder eller ISP.

I denne vejledning giver vi dig 10 tip til at øge din internetforbindelseshastighed. De fleste af vores forslag er gratis, og de få betalte forslag er meget billigere end at opgradere din internetpakke. Før vi kommer til vores tip, lad os dog se, om du endda har brug for at komme igennem problemer.

Har du brug for at fremskynde din internetforbindelse?

Du skal sørge for, at du kan forbedre situationen, før du begynder at prøve at fremskynde en internetforbindelse. Hvis du tror, ​​du har langsomt internet, er en af ​​de bedste måder til at bekræfte dine mistanker at udføre en online hastighedstest.

Speedtest.net er en fantastisk ressource til at kontrollere din hastighed ved at trykke på en knap, og vi bruger den til alle vores VPN-anmeldelser af en grund. Når du har opnået hastighedstestresultaterne, kan du sammenligne dem med din lovede download og uploade hastigheder for at se, om dine er så langsomme, som du tror, ​​de er.

Hvis internethastighedstesten bekræfter dine mistanker, er det tid til at begynde at prøve tingene på vores liste.

Genstart din router

Genstart din router

At slukke og tænde for enheder er det fælles udgangspunkt for teknisk rådgivning, fordi det undertiden løser problemet. Du kan gøre det ved manuelt at frakoble din router og tilslutte den igen, trykke på tænd / sluk-knappen (normalt findes på bagsiden af ​​enheden) eller logge ind på routeren gennem din browser og slukke den.

Vi anbefaler, at du venter mindst 10 sekunder, før routeren tilsluttes igen. Tiden, det tager for en hardware-nulstilling, varierer dog fra producenten. I de fleste tilfælde skal et minut gøre det.

Installer Antivirus-software

Antivirus computerbeskyttelse

Det er muligt, at du har downloadet noget, du ikke skulle have, og endte med malware på din computer. Normalt kapsler malware din båndbredde, hvilket sænker din internethastighed.

Hvis du ikke allerede bruger antivirussoftware, sætter du sikre oplysninger – såsom dine adgangskoder og bankkontooplysninger – i fare ud over at nedsætte dit internet. Malware kan også stjæle kritiske computerressourcer, såsom din CPU.

Se vores artikel om den bedste antivirus-software for at finde en tjenesteudbyder, der fungerer bedst for dig. Vi dækker også emner som brugervenlighed og funktioner der. Hvis du kun er bekymret for sikkerhed, kan du også læse vores guide til den mest sikre antivirus-software.

Sikker din browser

Vira kommer typisk gennem din browser, så det er vigtigt at beskytte dette område. Dit første skridt skal være at downloade antivirus-software, men du kan gøre det lettere ved at bruge en sikker browser.

Hvis du ikke er sikker på, at du bruger en sikker browser, skal du se på vores guide til sikre browsere. Du kan også få ekstra sikre browsere til bank- eller andre følsomme transaktioner med Bitdefender eller AVG. Læs vores Bitdefender Antivirus-gennemgang og AVG-gennemgang for mere om disse tjenester.

Brug annonceblokkere

Bloker annoncer

Annoncer er irriterende og kan ødelægge din browseroplevelse, især hvis du har en langsom forbindelse til at begynde med. Hvis du ikke behøver at indlæse annoncer, skal du ikke, da det henter flere data fra flere servere og kræver en længere ventetid, før websiden indlæses.

Vi anbefaler, at du tjekker vores udvalg af de bedste pop-up-spærre. Skæring af mængden af ​​data, der sendes til din computer ved at blokere annoncer, kan øge din browsningshastighed, fordi annoncer ofte indlæses før andet indhold på websiden. Plus, det gør brug af internettet mere tåleligt.

Skyl dine DNS-poster

Din computer registrerer oplysninger om de IP-adresser, du besøger, mens du surfer på internettet, så det kan fremskynde fremtidige besøg på det samme websted. Disse oplysninger er en DNS-post. Når et websted flytter servere, og du skal omdirigeres, kan dine DNS-poster blive en hastighedshindring snarere end en forbedring.

Du kan rense cachen ud for at få hurtigere hastigheder. I tech-kredse kaldes det “skylning af din DNS”, og det er overraskende let.

Hvis du er i Windows 10, skal du gøre følgende:

  • Klik på startmenuen og søg efter “kommandoprompten.”
  • Højreklik på det og vælg “kør som administrator.” Kun administratorer kan skylle DNS.
  • Når kommandoprompten åbnes, skal du indtaste:
  • ipconfig / flushdns
  • Klik derefter på “enter”.

Efter cirka et sekund får du en meddelelse om, at Windows var i stand til at rydde cachen ud. Du er færdig og kan lukke kommandoprompten.

Windows-Flush-DNS

Slet din internethistorik

Browserhistorie begyndt

Du ønsker måske også at rydde din internethistorik. En omfattende historie, gemte downloads, cookies og cachelagrede billeder kan alle bidrage til en langsommere forbindelse.

Trinene til at gøre dette varierer baseret på den browser, du bruger, men trinnene til Chrome er beskrevet nedenfor.

Klik på de tre prikker i en lodret kolonne i øverste højre hjørne af Chrome. Vælg “indstillinger” i rullemenuen, der vises, som åbner en ny fane.

Rul til bunden af ​​siden og klik på “avanceret.”

Klik på “ryd browsing data.” Et pop-up-vindue åbnes med fire muligheder, der er sikre at rydde: “browsningshistorik,” “downloadhistorik,” “cookies og andre webstedsdata” og “cache-gemte billeder og filer.” Alle er valgt som standard.

Du har også muligheden for at rydde dine adgangskoder, automatisk udfyldningsdata og mere. At rydde dem gør ikke meget, hvis noget, for at fremskynde din webbrowsing og vil tvinge dig til at huske alle de adgangskoder, du har gemt og siden har glemt.

Gemning af dine adgangskoder i din browser er dog ikke sikker. Vi anbefaler, at du rydder dem, når du har tilmeldt dig en af ​​vores bedste passwordadministratorer.

Brug Ethernet

Ethernet-kabel

Alle bruger WiFi i disse dage, hvilket betyder, at båndbredderne, de bruger til at sende information trådløst, kan blive overvældede, især hvis der er mange enheder og routere i nærheden af ​​hinanden.

Det kan være et stort problem i lejlighedskomplekser eller sovesale, hvor alle bruger en trådløs enhed. Al trafik skaber overbelastning, der kan bremse dine hastigheder.

For at undgå problemet skal du skifte til et Ethernet-kabel, der er tilsluttet din router. Ethernet har generelt hurtigere maksimale hastigheder, og det er ikke underlagt den samme trafik, der tilstopper WiFi-båndbredder.

Dette er et godt skridt, især hvis du bruger offentlig WiFi, som muligvis ikke er så sikker, som du tror.

Skift til 5 GHz

De fleste WiFi-trafik leveres over 2,4 GHz-båndet. Routervirksomheder indså, at der var et voksende trafikproblem, og udviklede routere, der var i stand til at udsende på 5GHz-båndet for at løse det.

5GHz-båndet spreder sig ikke så langt og har måske mindre signalstyrke, men det er stadig bedre, fordi det undgår interferens fra apparater, såsom mikrobølger og garageportåbnere.

Det fjerner også dine enheder væk fra de bånd, der sandsynligvis vil blive brugt af dine naboer. Plus, det er et godt langsigtet træk, fordi 5GHz-båndet har 23 kanaler i modsætning til 11 på 2,4 GHz-båndet. Du kan også eksperimentere med at skifte kanal på nogle routere og udstyr, indtil du finder den mest effektive til dine enheder.

Hvis du har købt en router med en “dual-band” -forbindelse, har du adgang til 5GHz. Normalt udsender din router et andet netværk kaldet noget som “routname_5.”

Brug et virtuelt privat netværk

Fremskynde med VPN

Nogle gange betvider internetudbydere båndbredde for strategisk at sænke dine internethastigheder. Ofte gør de det, fordi du har ramt en bestemt datahætte. De kan også gøre det baseret på den programmering, du ser.

De er målrettet mod videowebsteder, såsom YouTube, og streamingtjenester, såsom Netflix eller Twitch, fordi streaming af videoindhold tager meget båndbredde.

Hvis din internetudbyder ikke ved, hvor din trafik kommer fra, kan den ikke smøre den. Når det er sagt, hvis du har at gøre med throttling, kan en VPN hjælpe ved at omdirigere din trafik, så din internetudbyder ikke kan identificere den. Hvis du er interesseret i at lære mere om at få VPN-dækning til dine enheder, kan du se vores artikel om den hurtigste VPN.

Skift til en VPN øger ikke din forbindelseshastighed ud over det maksimale, der er pålagt af din internetudbyder, men i mange tilfælde kan det løse båndbreddestrottling.

Brug en VPN-klar router

Hvis du tror, ​​at en VPN vil hjælpe dig med at få hurtigere internethastigheder, kan investering i en VPN-klar router muligvis øge dem endnu mere. Vi har en praktisk guide til de bedste VPN-routere, som kan hjælpe dig med at lære om nogle af de bedste modeller på markedet.

Afsluttende tanker

At få de optimale indstillinger kan tage eksperimentering. Sørg for, at du tester din hastighed på dine enheder, hver gang du ændrer noget, så du ved, om du forbedrer det eller gør det værre. Enhver af disse tricks kan hjælpe med at løse dit problem, men løsningen kan ligge i en kombination af ovenstående, så vær ikke bange for at prøve tingene.

Hvis du har yderligere spørgsmål om, hvordan du gør dine internethastigheder hurtigere, så fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me