Sådan eksporteres og importeres Chrome-bogmærker

Stort set alle bruger bogmærker i deres browser: de fremskynder navigationen og forhindrer dig i at skulle rulle gennem hele din nylige historie, hver gang du vil besøge et bestemt sted. Chrome, Googles browser, gør et særligt godt stykke arbejde med bogmærkehåndtering og det er en af ​​dens mange fantastiske funktioner.


Der er dog et problem med at stole på bogmærker: Når du begynder at bruge en ny browser, overføres de ikke. Din Google-profil gemmer under visse omstændigheder dine bogmærker, men dette fungerer kun i Chrome. Dette betyder, at når du skifter til en ny bærbar eller mobil enhed med en browser, der ikke er Chrome, vil dine første par dage af brugen af ​​den blive fyldt med irritation, da du skal gemme dine bogmærker igen..

Heldigvis giver Google Chrome dig mulighed for at eksportere dine bogmærker i en separat fil. Denne handy lille funktion giver dig ikke kun mulighed for at eksportere dem til din nye browser, du kan også tage den og sætte den sammen med alle dine andre sikkerhedskopierede filer (du har en sikkerhedskopieringsplan, ikke?). Da det er en bog-standard .html-fil, har ingen af ​​vores bedste online backup-udbydere noget problem med den. Det betyder, at uanset hvad der sker, behøver dine browservaner ikke at lide.

Før vi kommer i gang, skal du dog være opmærksom på, at vi lige taler om at tage backup af bogmærker her, vi har en anden artikel om, hvordan du sikkerhedskopierer Google Chrome helt. Vi vil også tale lidt om at eksportere bogmærkefilen til andre browsere, hvis du har lyst til at foretage en ændring.

Eksporter Chrome-bogmærker

Eksport af Chrome-bogmærker er en proces med kun et par trin, hver lettere end sidst. Lad os starte med at gå til “bogmærkehåndteringen”, du kan få adgang til den via menuen, som vist nedenfor, eller ved at bruge genvejstasten Ctrl + Shift + O (det er “O” som i “Oliver”).

Menuen er øverst til højre, gå til “bogmærker” og vælg derefter “bogmærkehåndtering.”

Bogmærkeadministrator åbnes i en ny fane og ser sådan ud:

Du vil bemærke, at jeg lige har foretaget en ny installation af Chrome for at lave skærmbilleder til denne tutorial, men rolig, men denne måde at gøre ting på garanterer, at alle dine bogmærker, uanset den mappe, du placerede dem i, vil være eksporteres.

Dit næste trin er at klikke på ordet “organisere” lige over dine faktiske bogmærker. En menu vises. 

Denne menu giver dig mulighed for at gøre alle mulige ting, herunder tilføje nye bogmærker samt oprette mapper, men vi vil have muligheden helt nederst, “eksporter bogmærker til HTML-fil.” Klik på det, så føres du til en filudforsker, hvor du kan vælge det sted, det vil blive downloadet til. Du kan også omdøbe filen (som jeg anbefaler), men sørg for, at du ikke ved en fejltagelse ændrer filtypen, den skal være en .html for, at noget af dette kan fungere rigtigt.

Filen gemmes derefter på din harddisk – i mit tilfælde er den lille, så den var der på mindre end et sekund – og det er virkelig alt, hvad der er dertil. Hvis du flytter filen over til den mappe, du bruger til dine sikkerhedskopier eller synkroniserede filer, skal den inkluderes automatisk næste gang, hvilken af ​​vores bedste cloud-opbevaring eller online-backup-løsninger, du bruger, gør dens ting.

Der har du det, let-peasy. Denne proces fungerer mere eller mindre den samme på alle browsere, det er bare et spørgsmål om at finde, hvor dine bogmærker er gemt. Lad os nu se hurtigt, hvordan du importerer disse filer til din nye browser.

Importerer bogmærker

I Chrome er import af bogmærker stort set den samme proces, bortset fra at du i “bogmærkehåndterings” menuen “organiser” vælger “importer bogmærker til HTML-fil” snarere end “eksport.”

Derefter føres du til en filudforsker, hvor du kan søge efter din .html. Andre browsere fungerer igen meget på samme måde: i Vivaldi – min valgte browser, da jeg ikke er en stor fan af Chromes vane med at spore min hver eneste bevægelse – den nemmeste måde at gøre det på er at gå til dit hurtigopkald (starten skærm, så at sige) og klik på fanen “bogmærker” øverst på siden.

Dette fører dig til bogmærkehåndtereren, hvor alt hvad du skal gøre er at klikke på “import”, og der vises en dialogboks, hvor du kan vælge den browser, du importerer fra (hvis den finder det på dit system, du vandt ‘ t har endda brug for .html-filen, da Vivaldi kan importere dem automatisk) og det sted, du gemmer filen. 

Hvis du heller ikke er meget interesseret i at blive sporet, men ikke er fan af Vivaldis interface, er en anden fantastisk mulighed Mozilla Firefox. Denne afprøvede browser gør tingene stort set på samme måde som Chrome: du får adgang til bogmærkehåndtereren med den samme hotkey (Ctrl + Shift + O) og klikker derefter bare på knappen “import og sikkerhedskopi”. 

Hvad der gør Firefox så praktisk i dette særlige tilfælde, at det også giver dig mulighed for at tage en fuld sikkerhedskopi af browseren fra denne skærm, ikke kun bogmærkerne. Det er en af ​​de få browsere, der giver dig mulighed for at gøre dette og er utroligt nyttigt lige før du foretager en fuld aftørring af dit system eller bare i tilfælde af, at der sker noget permanent med din computer. Hvis det bare er bogmærker, du er ude efter, skal du blot klikke på “eksport” eller “import”, og du er færdig. 

Konklusion

Der har du det: den hurtigste og nemmeste måde at eksportere og derefter importere dine bogmærker til og fra Chrome. Hvis du er en bruger af Microsoft Edge eller Internet Explorer, og du spørger dig selv, hvorfor vi ikke har medtaget nogen af ​​dem i denne vejledning, gør dig selv en tjeneste og download en af ​​de tre browsere ovenfor for at finde ud af.

Vi håber, at du har fundet denne guide nyttig, og at den hjælper dig med at eksportere Chrome-bogmærker. Fortæl os det, hvis du har spørgsmål i kommentarerne herunder. Tak, fordi du læser, og sørg for at tjekke vores guide til 99 gratis værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger for at gøre din browseroplevelse så sikker som muligt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me