Sådan beskytter du dit privatliv nu, hvor amerikanske internetudbydere kan spionere på kunder

Som du sandsynligvis ved nu, har den amerikanske senat stemt ned nye regler fra Federal Communications Commission (FCC), der vil tvinge internetudbydere (ISP’er) til at anmode om tilladelse fra kunder, inden de sælger data om deres browservaner til tredjepart. I henhold til fortalere for privatlivets fred overalt – for ikke at nævne os her på Cloudwards.net – vil dette åbne døren for alle former for spionage fra internetudbydere..


FCC-reglerne, som oprindeligt blev godkendt af senatet allerede i oktober, krævede, at internetudbydere præsenterede for kunderne et valg om enten at tilmelde eller afvise salget af deres data til tredjepart, herunder reklamebureauer og marketingbureauer. Men med skiftet af vagten i januar, da Det Hvide Hus og hele Capitol Hill overtog i republikanske hænder, overtog en meget anden type lovgiver.

Republikansk opposition

Mange republikanske senatorer mente, at de nye FCC-regler hæmmede den økonomiske vækst og ville skade jobskabere. Senatoren, der introducerede beslutningen om at slå FCC-reglerne ned, Jeff Flake fra Arizona, gjorde det, fordi han ville “beskytte forbrugerne mod at overreagere internetregulering.” Den nyudnævnte FCC-formand, Ajit Pai, var ikke kun enig i dette, men mente også, at de nye regler ville forvirre folk.

”Amerikanske forbrugere skal ikke være nødt til at være advokater eller ingeniører for at finde ud af, om deres information er beskyttet,” sagde Pai, der mener, at det er forkert at have to forskellige sæt standarder, der styrer ISP’ers adfærd på den ene side og sociale mediesider som Facebook på den anden. Det skal bemærkes, at Pai har været en meget kontroversiel udnævnelse til FCC, da han er stærkt imod netneutralitet samt regulering af mediemonopoler.

Demokratisk svar

I mellemtiden er de dårligt antallet af demokrater i senatet, der mest er afhængige af retorik for at bekæmpe nedbruddet af FFC-reglerne. Ifølge senator Ed Markey fra Massachusetts står ISP nu tilsyneladende for “information solgt for fortjeneste” og “invaderende abonnent privatliv.”

Ved at slå reglerne ned har republikanerne gjort det muligt for internetudbydere at gøre hvad de vil med kundedata, hvilket rejser alle slags uhyggelige tilskuere. Som senator Bill Nelson fra Florida påpeger, har internetudbydere ikke kun adgang til de websteder, du besøger, de kan også spore dine bevægelser takket være GPS’en i din telefon, f.eks..

Deres største magt er imidlertid, at de også kan udlede andre oplysninger fra disse kendsgerninger, fra det tidspunkt, du står op hver morgen til, om du har det dårligt på en given dag.

Borgere i midten

Mindre end en uge efter, at senatet nedlagde reglerne, fulgte Representantenes hus og fulgte beslutningen. Medmindre præsident Trump nedlægger veto mod den nye lovforslag, kan ISP’er fra 4. december 2017 sælge kundedata til hvem de vil. Men som Trump er, vel, Trump, er dette sandsynligvis ikke, der betyder, at det ved udgangen af ​​året vil være åben sæson for ISP-kunder i USA, hvilket er stort set alle.

Da republikanerne ønsker at overdrage magten til data til store virksomheder, og demokraterne hamstrung i kraft af at være overtallige, ser det ud til, at den gennemsnitlige amerikanske borger bliver nødt til at tage sagerne i deres egne hænder, når det gælder om at beskytte deres data. Det er her et skiver-tyndt sølvfor kommer til spil: at beskytte dig selv mod enhver form for snooping er inden for nogen rækkevidde.

Privatliv under angreb

Selvom vi her på Cloudwards.net foretrækker ikke at være politiske – vi ønsker at fokusere på at vælge de bedste cloud-lagring og online backup-tjenester til vores læsere, ikke fortælle dem, hvordan de skal tænke – føler vi, at vi er nødt til at understrege, hvor forfærdelig den amerikanske regerings afgørelsen var, når det gælder enhver persons naturlige ret til privatliv. 

Internetudbydere har ingen ret – ingen – til endda at se på dine personlige browserdata, hvad så ikke sælge dem til Lord-know-who for at tjene et par dollars.

I denne stadig mere ledede verden er det ikke kun at gennemsøge historien, der er på spil: skønt det ville være pinligt for en professionel fodboldspiller, hvis det kom ud, han kan lide søde kattevideoer eller en regeringsminister, at hun har nogle eksotiske smag i porno, er det intet sammenlignet med bjerget af økonomiske og medicinske oplysninger, der dagligt rejser over Internettet.

Sådan beskytter du dit privatliv

Der er masser af værktøjer til at beskytte dit privatliv, men den bedste måde at forsvare dig selv er at få en VPN. Hvis du ikke ved, hvad det er, har vi en artikel om, hvordan VPN’er fungerer. Vi har en liste over hvad vi synes er de bedste VPN’er, og selvom du muligvis ikke er enig i vores valg, så stol på os, når vi siger, at hvis du bor i USA, skal du tilslutte dig en, inden december rulles rundt. Du kan opleve, at dine personlige data er en vare ligesom alt andet ellers.

Det er let at opsætte en VPN, og afhængigt af hvilken udbyder du går hos, behøver det ikke at bryde banken. Nogle af de udbydere, vi kan lide, vil tilbyde dig en hel del, hvis du tilmelder dig et helt år, andre giver dig mulighed for at prøve det, inden du beslutter dig. Vi har en stor stak anmeldelser, så kig igennem dem på din fritid – du har trods alt indtil december – men sørg for at beslutte dig på et tidspunkt, medmindre du kan lide internetudbydere, der snyder dig – som om NSA ikke var dårlig nok.

Afsluttende tanker

USA har truffet en virkelig skræmmende beslutning, der vil berøre enhver amerikaner med en internetforbindelse; lige så skræmmende er det imidlertid den præcedens, de sætter for resten af ​​verden. I hver lovgiver i hele verden – fra Bruxelles til Delhi, fra Buenos Aires til Moskva – vil der være valgte repræsentanter, der mener, at det at have deres borgeres private data på det åbne marked bare er en svuldeide.

Selvom den nuværende amerikanske politik kan virke som en vittighed for resten af ​​os, kan det meget vel være, at bare få år vil vores latter stoppe helt, da også resten af ​​os er tvunget til at tilmelde dig en VPN-udbyder bare for at blokerer internetudbydere fra at spionere på os. De kommende år ser ud som om de vil være en mørk tid for internetfrihed og privatliv for alle.

Hvordan tror du, at det at ramme FCC-reglerne påvirker folk? Fortæl os i kommentarerne nedenfor, tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map