Hvad er Google Drive, og hvordan fungerer det? En 2020-trin-for-trin-guide

Der er ingen tvivl om, at Google Drive er en af ​​de mest alsidige cloud-lagringstjenester, der er tilgængelige i dag. Brug af det er dog lidt anderledes end hvad du måske er vant til, så i denne vejledning viser vi dig nøjagtigt, hvordan Google Drev fungerer, især dens pakke med apps, som Google Docs og Sheets.


Undervejs nævner vi, hvor Google Drive overstiger, så du ved, hvilke opgaver det fungerer bedst til, mens vi også peger på, hvor du ville have det bedre med at gå med en mere sikker cloud-lagringstjeneste som enhver af de muligheder, der er nævnt i vores bedste cloud-opbevaring roundup. 

Hvad er Google Drev og Cloud Storage

Google Drev er en cloud-lagringstjeneste, og som enhver cloud-lagringstjeneste er dens hovedformål at udvide din evne til at gemme filer ud over grænserne på din harddisk. Skyopbevaring forveksles undertiden med online backup, som opnår et meget andet formål ved hjælp af lignende infrastruktur.

Du kan læse mere om forskellen mellem skylagring og online backup i vores artikel om det emne. Imidlertid er online backup simpelthen designet til at replikere din harddisk i stedet for at udvide den med målet om gendannelse af katastrofer. Som vi nævner senere, er Google Drive for nylig begyndt at udvide sig til det online sikkerhedskopimarked ved at lade dig tagge enhver mappe til sikkerhedskopi.  

Google giver dig 15 GB gratis cloud-lager bare til at tilmelde dig. Det er dog vigtigt at indse, at alt det frie rum deles mellem Google Drev, Google Fotos og Gmail.

Selv for mange brugere vil 15 GB gå ret langt uden at skulle bruge en krone. Og det er ikke som, at Google har monopol på gratis, hvis det ikke gør det. Se vores oversigt over de bedste gratis cloud-lagringstjenester for nogle andre ideer.  

Google Drev har ikke opnået sin svimlende popularitet udelukkende på baggrund af salget af Android-telefoner og Gmail. Der er nogle ting, det gør så godt eller bedre end nogen anden cloud-lagringstjeneste. Det meste af det har at gøre med produktivitet takket være både Googles hjemmegrønne kontorpakke, Google Dokumenter og en række tredjepartsapplikationer.

Der er dog også noget, som Google Drive ikke gør så godt. De største fiaskoer har at gøre med privatlivets fred.

For eksempel giver Google sig selv, gennem dens vilkår og betingelser, retten til at scanne de filer, du gemmer i skyen til markedsføringsformål. Dertil kommer, at Google Drive ikke giver dig nogen måde at virkelig sikre fildelinger, som f.eks. Adgangskodebeskyttelse.    

Du kan læse mere om disse problemer i afsnittet om sikkerhed og privatliv i vores fulde gennemgang af Google Drev. Hvis privatlivets fred er et absolut must for dig, kan du overveje at kryptere dine filer, før du sender dem til skyen med en service som Boxcryptor, hvis du ender med at bruge Google Drive.

Bedre endnu, overvej en af ​​de bedste leverandører af cloud-lagring med nul-viden. Selvom ultra-sikre indstillinger som Sync.com (læs vores Sync.com-anmeldelse) ikke har Google Drevs produktivitetsapps, er der ingen grund til at du ikke kan bruge både til at begrænse risikoen ved at bruge Google til aktive projekter og et mere privatliv – orienteret løsning til langtidsopbevaring. Se vores guide til at bruge Google Drev og Sync.com sammen for et eksempel.

Hvad kan du gemme i Google Drev?

Google Drev kan gemme enhver form for fil: fotos, videoer, .pdfs, Microsoft Office-filer – hvad som helst. Du kan også gemme e-mail-vedhæftede filer, der er sendt til dig via Gmail direkte til Google Drev, hvilket sparer dig fra at skulle flytte manuelt.

Der er nogle generelle filattributgrænser, som Google Drev håndhæver, men de er ret generøse og bør ikke have indflydelse på mest brug. Dokumenter kan for eksempel være op til 1,02 millioner tegn i længden, og hvis du konverterer et dokument til Google Dokumenter-format, skal det være 50 MB eller mindre i størrelse.

Regneark, der er oprettet i eller konverteret til Google Sheets, som er Googles regnearksprogram, skal være to millioner celler eller mindre. Præsentationer oprettet i eller konverteret til Google Slides, en præsentationsbygger, skal være 100 MB eller mindre.

Alle andre filtyper skal være 5 TB eller mindre, forudsat at du har købt så meget lagerplads.

En af de gode ting ved Google Drev er, at det giver dig mulighed for at forhåndsvise filer fra browseren uden at skulle downloade dem først. Mange nul-videnstjenester lader dig ikke gøre dette på grund af det faktum, at tjenesten ikke kan dekryptere dine filer.

Eksempler er tilgængelige for Microsoft Office, Adobe og generelle filtyper, såsom .txt-filer, billedfiler, lydfiler og endda videofiler. Dets alsidighed gør Google Drive fantastisk til ikke kun at få gjort arbejde, men også nyde dit mediebibliotek.  

Tilmelding til Google Drive – Hvordan fungerer det?

Du kan tilmelde dig Google Drive ved at oprette en Google-konto på www.google.com og klikke på opret en konto. En guide guider dig gennem processen.

Oprettelse af en Google-konto giver dig ikke kun adgang til Drive, men også Gmail, Google Play og flere andre Google-tjenester.

Når du har oprettet en Google-konto, kan du få adgang til din 15 GB gratis lagerplads på en af ​​tre måder: gennem din browser, gennem dit desktop-filsystem og gennem din mobile enhed.

Brug af Google Drev fra din browser

Du kan få adgang til Google Drev gennem de store browsere ved at gå til drive.google.com og logge ind ved hjælp af dine Google-kontooplysninger. Det inkluderer selvfølgelig Chrome ud over Firefox, Microsoft Edge (kun Windows) og Safari (kun Mac).

Brugergrænsefladen er ret intuitiv med navigationsfane langs venstre margin for:

 • My Drive: få adgang til dine gemte filer
 • Min computer: se, hvad computere er synkroniseret
 • Delt med mig: få adgang til filer, der er delt med dig
 • Seneste: få adgang til nyligt anvendte filer
 • Google Fotos: få adgang til dit fotobibliotek
 • Stjernemarkeret: se filer, der er mærket for vigtighed
 • Papirkurv: få adgang til din papirkurv
 • Sikkerhedskopier: få adgang til dine sikkerhedskopier
 • Opgradering af opbevaring: Køb mere skyopbevaring

Fanen “mit drev” er det centrale hub i Google Drev. Det indeholder hovedlager for filer, du uploader til Google-skyen. Det fungerer som en mappe, der er i stand til at indeholde både filer og undermapper. Faktisk spejder My Drive den Google Drive-synkroniseringsmappe, der bliver installeret på din computer, når du installerer Google Drive-klienten (vi berører det i det næste afsnit).

Disse undermapper og filer vises i den centrale rude i browserinterfacet, hvis du har klikket på fanen “mit drev”. Dobbeltklik på en hvilken som helst undermappe i den centrale rude giver dig mulighed for at bore ned i den for at få adgang til filer og yderligere undermapper indeholdt.

Hvis du kender det specifikke navn på en mappe eller fil, du leder efter, kan du også bruge søgefeltet til at komme tæt på toppen for at finde den hurtigere.

Navigering gennem My Drive fungerer mere eller mindre som ethvert grafisk filsystem, så hvis du har brugt Windows eller MacOS før, skulle det alle virke temmelig kendt. Du kan trække og slippe mapper og filer og højreklikke på et hvilket som helst objekt for at få adgang til en menu for det pågældende objekt.

Menupunkter med note inkluderer en mulighed for at forhåndsvise filen og en anden til at åbne filen i et program, der er i stand til at arbejde med den.

Der er mange forskellige slags programmer, der let kan integreres med Google Drev, hvilket tilfældigvis er et af Google Drevs vigtigste salgssteder over rivaliserende cloud-lagringstjenester. Vi vil tale mere om Googles native office suite, Google Docs og tredjepartsprogrammer, du kan integrere med Google Drev senere i denne artikel.

To andre kritiske handlinger, som du kan udføre på objekter, der findes i My Drive, inkluderer muligheden for at “dele” enhver mappe eller fil samt muligheden for at oprette et delbart link. Se vores guide til, hvordan du deler filer på Google Drev for at se nærmere på disse muligheder.

Andre muligheder inkluderer muligheden for at flytte mapper og filer og fjerne dem. Enhver mappe eller fil, du fjerner, sendes til papirkurven. Du kan få adgang til din papirkurvevisning ved hjælp af navigationsindstillingen til venstre, hvor du permanent kan slette indhold.

Igen er alt dette temmelig meget standardmærke til dagens grafiske brugergrænseflader. Google gjorde det godt her ved ikke at prøve at opfinde hjulet igen.

Øverst på den centrale visning er der også en rullemenu, der giver dig mulighed for at oprette nye mapper, uploade mapper og filer og oprette nye filer ved hjælp af et program, der er integreret med din Google Drev-skylager.

Vi har en separat artikel om, hvordan du uploader til Google Drev, så vi går ikke ind i dybden her, bortset fra at påpege, at mapper og filer kan tilføjes via dit desktop-filsystem og mobilapp ud over at tilføje dem gennem Google Drev browser-interface.

Google Drev strømline brugeroplevelsen med en række tastaturgenveje, som du kan slå op ved at klikke på ikonet for indstillingstog i øverste højre side af grænsefladen.

Der er mange flere funktioner og indstillinger, som du kan få adgang til og kontrollere via Google Drev-browsergrænsefladen, hvoraf nogle berøres lidt senere og nogle få, som vi vil springe over. Det grundlæggende koncept bag browsergrænsefladen er, at det giver et enkelt, venligt middel til at få adgang til din cloud-lagring fra enhver kompatibel browser uden at skulle installere nogen software.

For at få mest muligt ud af Google Drive vil du dog drage fuld fordel af dens synkroniseringsfunktioner, som kræver installation af Google Drive-klienter på alle computere og mobile enheder, du vil oprette forbindelse.

Vi kigger derefter på computerklienten til Windows næste.

Brug af Google Drev på dit skrivebord

Du kan installere Google Drev-klienten på dit skrivebord ved at klikke på tandhjulikonet øverst til højre i Google Drev-browseren og vælge “download backup og synkronisering til Windows.”

“Backup og synkronisering” er det nyligt omskrevne navn for klienten efter en ny vægt på Googles beslutning om at give nogle online backup-muligheder ud over dets bredere cloud-lagringsfunktioner.

Når du har installeret klienten, lader Google Drive dig sikkerhedskopiere enhver mappe i dit filsystem ved at højreklikke på mappen og vælge “synkronisere denne mappe.”

Nomenklaturen er lidt vildledende, da den sandsynligvis burde læse “sikkerhedskopiere denne mappe”, da den faktisk ikke synkroniserer den til andre enheder.

Beslutningen om at inkludere sikkerhedskopieringsfunktioner er et interessant træk fra Googles side, men på dette tidspunkt vil vi ikke anbefale at bruge Google Drev til at erstatte din mere traditionelle sikkerhedskopitjeneste, da Google Drev mangler nogle vigtige sikkerhedskopifunktioner som overførsler på blokniveau og muligheden for at planlægge sikkerhedskopier. Tjek vores bedste online backup-guide for bedre løsninger.  

Mere vigtig er mappen Google Drive, der tilføjes dit filsystem, når du installerer klienten.

Denne mappe er en synkroniseringsmappe, en mekanisme, der er populariseret af Dropbox (læs vores Dropbox-anmeldelse) i 2007 og nu brugt af de fleste store cloud-lagringstjenester.

Alle filer, du trækker ind i din Google Drev-mappe, forbliver gemt på din harddisk som standard, men bliver også replikeret i skyen. Fra skyen sendes disse filer også til andre enheder, som du har forbindelse til din Google Drev sky-lagring.

Denne enkle tilgang til filreplikation giver dig mulighed for at redigere et dokument på en computer og se de ændringer, der reflekteres i næsten realtid på tilsvarende filer i skyen og dine andre synkroniserede enheder.  

Selvom det er praktisk, tjener ikke lagring af filer på både din harddisk og i skyen ikke det primære formål med cloud-lagring, hvilket er at udvide dine lagringsfunktioner ud over din harddisk. Hvis du gerne vil bruge Google Drev til at oprette en plads til at downloade alle disse billeder, videoer og dokumenter, der tager plads på din computer, skal du slå synkroniseringen fra.

Muligheden for at slå synkronisering fra og kun gemme filer i skyen er almindeligt kendt som selektiv synkronisering i skylagringsindustrien. Med Google Drev kan du konfigurere selektiv synkronisering direkte fra din computer fra “sikkerhedskopien & synkroniser ”proceslinieikon.

Dette ikon ligner en lille sky med en pil op centreret inde i det. Højreklik på dette ikon giver dig adgang til nogle Google Drev-indstillinger, blandt andet er muligheden for at kontrollere selektiv synkronisering.

Man kan få adgang til indstillinger ved at klikke på menuen med tre punkter og vælge “præferencer”.  

Inden for indstillingsvisningen er der tre faner langs venstre side. Den midterste fane, kaldet “Google Drev”, giver dig mulighed for at slå synkronisering fra for individuelle mapper i din synkroniseringsmappe (My Drive).

Som standard er disse mapper tændt. Så du vil sikre dig, at du har foretaget manuelle justeringer for at bruge Google Drive til at udvide din computers fillagerplads til skyen.

De andre to faner i indstillingsvisningen er “min bærbare computer” og “indstillinger.” Lad os se hurtigt på, hvad de gør, mens vi handler om emnet.

“Min bærbare computer”, som måske kan hedde noget andet, hvis du har foretaget ændringer i det, som Google Drev kalder din computer, har nogle grundlæggende, men nødvendige kontrolelementer.

Det vigtigste er, at det giver dig mulighed for at kontrollere og skifte mellem hvilke mapper, du kontinuerligt sikkerhedskopierer på din computer. Du kan tilføje nye filer til din backup-plan ved også at klikke på “vælg mappe”.

Andre kritiske indstillinger, der findes i “min bærbare computer” inkluderer muligheden for at indstille foto uploadkvalitet (du kan mindske kvaliteten for at spare plads), en mulighed for automatisk at uploade fotos til Google Fotos og en mulighed for at tilslutte USB-enheder eller SD-kort til sikkerhedskopiering af ekstern enheder som et kamera eller telefon.

Den sidste visning, der er anført i indstillinger-menuen, er “indstillinger.”

Denne visning giver dig mulighed for at opgradere eller frakoble din lagerplads og har et par skift til andre indstillinger. Der er også en indstilling kaldet “netværksindstillinger”, der giver dig mulighed for at gashåndtere dine synkroniseringshastigheder.

Det dækker hovedpunkterne ved at bruge Google Drev på dit skrivebord. Generelt set, når du ved hvad det kan gøre, er processen relativt enkel.

Herefter kigger vi på at bruge Google Drev på din mobile enhed.

Brug af Google Drev på din mobile enhed

Google fremstiller smartphone-apps til både Android og iOS. I dette segment ser vi primært på Android-oplevelsen, da det ser ud til at være den mest anvendte.

Mens smartphone-harddiske er vokset i de senere år med en lagringskapacitet på 16, 32 og 64 GB nu almindeligt, har mængden af ​​data, vi fanger på vores smartphones, mere end holdt trit.

Android-brugere får som standard adgang til Drive-appen, men hvis du har slettet den, kan den geninstalleres ved at besøge Google Play Store.

Du kan få adgang til dit Drev-lager ved at åbne appen. Grænsefladen er temmelig intuitiv med en søgelinje nær toppen for hurtigt at finde filer, en “hurtig adgang” -visning til åbning af for nylig uploade eller redigerede filer og mappenavigation til at gennemse dit skyindhold.

Der er også en “plus” -knap, du kan trykke på for at uploade nye filer fra din enhed, scanne billeder og oprette nye filer vha. Google Docs, Google Sheets og Google Slides.

Hver mappe og fil har også yderligere menuindstillinger.

Disse indstillinger inkluderer delingsfunktionalitet, som giver dig mulighed for at føje folk til mapper eller generere et link til deling. Du kan også flytte og omdøbe filer, stjerne dem for vigtighed og føje dem til telefonens startskærm for nem adgang.

Mens det deler lager med Google Drev, har Android-brugere også adgang til en separat app til Google Fotos.

Fotos-appen har en søgefunktion til at finde fotos hurtigt, eller du kan gennemse fotos efter dato og album. Appen sender automatisk fotos til skyen, så du behøver ikke at bekymre dig om at miste dem, hvis du ødelægger eller forkerer din telefon.

For at forhindre, at fotos optager plads på din telefon, kan Google Fotos også automatisk slette billeder på din telefon, der allerede er uploadet sikkert.

Der er endda en delingsfunktion, så du hurtigt kan sende fotos til venner, familie og kolleger.

Samlet set er Google Drev-appen en af ​​de bedste tilgængelige cloud-apps til skyopbevaring til brugervenlighed og kraft. Selv hvis du ender med at gå sammen med en anden leverandør af skylager til daglig aktivitet, er det i det mindste en god måde at administrere fotos og filer oprettet på din telefon. 

Google Drive-integrerede apps

Mens Google Drive gør mange ting godt, er der mange ting, som andre muligheder for cloud-lagring gør så godt eller bedre. Det er imidlertid ikke tilfældet, når det kommer til produktivitet, og det er takket være det faktum, at Google har en række applikationsintegrationer, der er designet til at arbejde problemfrit med dit Drev-lagerplads.

Google Dokumenter

Google Dokumenter er Googles svar på Microsoft Office. Mens det kan tage noget at vænne sig til dets grænseflade, er det værd at bruge af et par forskellige grunde – ikke mindst det, at det er gratis.

Google Docs henviser til hele Google Office-pakken, som noget forvirrende inkluderer et individuelt stykke software kaldet Google Docs. Inkluderet i suiten er:

 • Google Dokumenter: til tekstbehandling
 • Google Sheets: til regneark
 • Google Slides: til præsentationer
 • Google Formularer: til undersøgelser og andre former

Hvad Google Docs gør ekstremt godt er at aktivere samarbejde, og det er fordi det integreres så godt med Google Drev. Hvert dokument, du opretter, gemmes i skyen, så du kan drage fordel af Google Drevs delingsfunktioner.

Derudover giver Google Dokumenter dig mulighed for at arbejde tæt på realtid med samarbejdspartnere inden for selve dokumentet. Du kan efterlade kommentarer i margenerne, tildele handlinger til andre og foretage og foreslå ændringer.

Hvis du er vant til næsten enhver anden kontorpakke, skal det grundlæggende layout på Google Dokumenter være ret let at forstå.

Google Drev-tredjepartsapps

Ud over den oprindelige software har Google åbnet dørene for at lade andre oprette apps, der integreres med Google Drev. Der er faktisk hundreder af muligheder, du kan vælge imellem for at forbedre din Google Drev-oplevelse.

Sand til form, gør Google det let at søge efter og tilføje applikationer til din Drive-konto.

Du kan gøre det ved at gå til google.drive.com og klikke på den “nye” knap, der findes øverst til højre i browserinterfacet.

Klik på “mere” og “tilslut flere apps” for at få adgang til applikationsbiblioteket.

Du kan søge efter specifikke apps eller gennemse kategorier som forretningsværktøjer, produktivitet og underholdning. Populære indstillinger inkluderer .pdf-redaktører som DocuHub, billedredaktører som Pixlr Editor og filkonvertere som CloudConvert.

Ingen anden cloud-lagringstjeneste har tredjeparts applikationsbiblioteket i Google Drev, der markerer det som endnu en overbevisende grund til at bruge Google Drev, selvom du har besluttet at gemme hovedparten af ​​dine filer andetsteds.

Konklusion

Google Drive har sine mangler, og på baggrund af disse er det langt fra Cloudwards.net’s valg som den bedste tilgængelige cloud-opbevaringsløsning. Ved at forstå dens styrker og hvordan du bruger Google Drev er der imidlertid ingen grund til ikke at opbevare den i din værktøjskasse med cloud-softwareløsninger.

Forhåbentlig har denne artikel hjulpet dig med at akklimatisere dig til de grundlæggende ins og outs i Google Drive, og hvordan du gør netop det. Med 15 GB gratis skyopbevaring, fremragende samarbejdsfunktioner og muligheden for at få adgang til dine filer fra dit skrivebord, smartphone og næsten enhver browser, er Google Drev et praktisk og kapabelt middel til at arbejde med filer.

Har du andre spørgsmål om, hvordan du bruger Google Drev? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor, så prøver vi at adressere dem. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me