Hvad du har brug for at vide om skybaseret opbevaring

Uanset om du ved om skybaseret opbevaring eller ej, er chancerne for, at du allerede bruger det. Fra at sende e-mails til at bruge Google Docs, til at dele dokumenter – cloud-lagring er her for at blive.


Men ved du alt om skylagring? Brug af en skybaseret lagringstjeneste betyder:

Prisbillig pris sammenlignet med fysiske lagerenheder

Nem installation uden ekstra infrastruktur

Opbevaring kan øges eller mindskes i henhold til kravene

I tilfælde af en katastrofe er filer nemme at gendanne

Hvis du overvejer at flytte data til skyen, men stadig er forvirret over teknologien, er dette den perfekte guide til dig. Her er alt, hvad du har brug for at vide om skybaseret opbevaring, i et nøddeskal.

Filer, der er gemt i skyen, er tilgængelige overalt

Når filer først er gemt i skyen, er de tilgængelige hvor som helst, medmindre du er et sted uden internetforbindelse.

Alt det, der kræves for at få adgang til data, er loginoplysninger.

Da der ikke er nogen ekstra enheder eller kabler til at transportere, vil du aldrig sidde fast når du har glemt at tage en større fil til kontoret og løbe tilbage for det.

Filer er bare nødt til at uploade den cloud-lagringstjeneste, du vælger, og det er det virkelig, enkelheden i sig selv, ville jeg sige.

Nogle tjenester er dog bedre end andre ved dataindhentning, så sørg for omhyggeligt at vælge en service, baseret på dine behov og internethastigheder.

Skyen gør samarbejdet let

En af de primære årsager til, at virksomheder har brugt cloud-teknologi, er fordi det gør samarbejdet glat, lettere og hurtigere.


© Cloudwards.net

Medarbejdere behøver ikke længere at have møder på deres kontorer eller arbejde sammen om et dokument ved at sidde ved siden af ​​hinanden.

I dag er der møder på Slack og dokumentsamarbejde er muligt via Google Drive og Dropbox.

Skyen har også skubbet kulturen til at arbejde eksternt i virksomheder rundt om i verden, hvor 45% af amerikanske medarbejdere arbejder hjemmefra.

Clouddata gemmes i en ekstern placering (og lokalitetssager)

Her er et almindeligt spørgsmål, som mange mennesker stiller. Hvis mine data ikke gemmes på en computer, hvor er de nøjagtigt?

Nå, svaret er lidt kompliceret

Clouddata gemmes normalt på en virksomheds servere i et fjerntliggende område, hvis nøjagtige placering afhænger af leverandøren af ​​skylagerlager.

For eksempel har Dropbox sine servere i USA og Irland, og Google Drive har datacentre fordelt på:

De Forenede Stater

Taiwan

Europa

På trods af placeringen af ​​deres servere specificerer virksomheder tydeligt, at alle data er underlagt amerikansk lovgivning – hvilket ikke nødvendigvis er en god ting.

Cloudopbevaringstjenester der ikke har nogen servere i USA er ikke underlagt amerikansk lovgivning – hvilket er en god ting.

Og placeringerne er vigtige, for så snart data bliver uploadet til skyen, kan de ses og få adgang til den amerikanske regering uden forudgående anmeldelse eller samtykke.

Det betyder ikke noget, om dataene slettes senere, når de først er uploadet, er de ude. Selvom snooping-problemet muligvis ikke er en stor aftale for folk, der uploader ikke-følsomme data, kan snooping for store virksomheder være et stort problem.

Faktisk er cloud-opbevaringslove grunden til, at mange erhvervsvirksomheder stadig ejer og opsætter deres private servere og infrastruktur.

Datakryptering er vigtig

Med nye dataovertrædelser, der sker næsten hver måned, er kryptering en væsentlig vigtig måde at beskytte data på.


© Cloudwards.net

Inden man går videre, er det vigtigt at kende de tre lokationer, hvor data skal sikres:

Når det er på brugerens computer

Når dataene er i transit (uploades til skyen)

Når dataene er på serveren (hviler i skyen)

Nogle cloud-lagringstjenester, som OneDrive, giver kun SSL-kryptering, når dataene er i transit, hvilket betyder, at filer er i ro på serveren, de er ikke krypteret.

Så hvis en hacker kommer ind i OneDrive’s servere, vil dataene være lige der i et læsbart format. Cloudopbevaringstjenester, som iCloud, giver både transit og serversides kryptering.

Men er det nok?

Selv når data bliver krypteret under transit, er det cloud-lagringstjenesten, der udfører krypteringen. Så ikke kun har virksomheden adgang til dine data, men du ved muligvis heller ikke, hvordan virksomheden krypterer dem.

Selvfølgelig ville en måde at komme ud af dette problem være at kryptere data, inden de uploades personligt til skyen.

Men hvorfor gør det, når der er cloud-lagringstjenester som CrashPlan og Jeg kører, som tillader brugere at kryptere data med en brugerdefineret krypteringsnøgle.

Kryptering af data bremser også upload- og downloadtider, og der er ingen måde at forhåndsvise data online; det skal altid downloades først.

Mange Cloud Storage-virksomheder kan få adgang til dine data

Når du tilmelder dig en ny tjeneste, beslutter vi os ofte for at springe del af vilkår og betingelser over. Hvem har jo tid til det?

Men hvis jeg gemmer følsomme data på skyen, skulle jeg ikke vide, om et skylagringsfirma kan snuppe eller få adgang til mine data?

Mens jeg undersøgte vilkårene og betingelserne for mange cloud-lagringstjenester, fandt jeg en fælles linje i næsten alle dem – hvad der er din, vil forblive din.

Så hvad jeg uploader vil være mit, og firmaet kan ikke offentliggøre det på egen hånd, men betyder det, at et skylagringsfirma ikke kan få adgang til brugerdata? Slet ikke.

For eksempel kan brugere have intellektuel ejendomsret, mens de bruger Google Drev, men virksomhedens ToS-side angiver, at brugere giver Google en verdensomspændende licens, der giver virksomheden mulighed for at gengive eller ændre dataene.

Det giver også Google mulighed for at bruge kundeoplysninger til datamining og reklameformål.

Så er der Dropbox, som muligvis ikke bruger kundedata til reklameformål, men virksomhedens ToS angiver, at i tilfælde af en tvist kan kunderne ikke anlægge en retssag mod Dropbox, de leverer bare en voldgiftsproces.

Hvis du allerede er skuffet, ved, at der også er tjenester som SpiderOak og Tresorit, der giver nul-viden privatliv, men de er ikke så nemme at bruge, og de integrerer heller ikke så godt som i Google Drive eller Dropbox.

Generelt er det at vælge en cloud-lagringstjeneste et opkald mellem sikkerhed og tilgængelighed.

Det er vigtigt for virksomheder at kontrollere datakravstandarder

Enhver virksomhed skal følge en liste over standarder og forskrifter baseret på dens primære branche.

Når et firma flytter sine data til skyen, gælder de samme regler også online.

Der er flere dusin overholdelser, herunder disse tre vigtigste:

HIPAA

FERPA

Corpa

Før du vælger en cloud-lagringstjeneste, skal du kontrollere, om den følger de overholdelsesstandarder, der kræves af din virksomhed. Hvis du ikke kan finde dem angivet på tjenestens officielle websted, skal du kontakte support for at bekræfte.

Afslutningsvis…

Alt i alt kommer skybaseret opbevaring med sin bagage.

Men grunden til, at så mange mennesker, inklusive mig, bruger skyopbevaring hver dag, er fordi det gør tingene lettere for os. Mobiliteten og let adgangen, som cloud-lagring bringer, er uden sidestykke.

I stedet for afhængigt af lokale og eksterne drev, kan vi få adgang til arbejde overalt og fra enhver enhed. Så som konklusion, hvilken er din foretrukne skybaserede lagringstjeneste? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me