Er online spil sikkert?

Når du spiller et spil online, kan du lejlighedsvis få en snigende mistanke om, at noget ikke går som det skal. Hvad sker der med de data, du indtaster i det tabletspil? Kan hackere spore dig gennem din World of Warcraft-konto? Med alle de underlige historier, der svirrer rundt på internettet, kan du ikke undgå at undre dig over, at det er online-spil sikkert?


Svaret er, som så ofte, “det afhænger.” For at komme lidt tættere på et faktisk svar, bliver vi nødt til at se på et par forskellige slags spil, men også på en kort historie med dataovertrædelser i spil. Der er flere af disse end spilvirksomheder gerne vil indrømme, så lad os bare se på de største.

Før vi dog gør opmærksom på, at dette ikke er en artikel, der er rettet mod folk, der ønsker at undgå ubehagelige møder på Internettet: sorgere, smacktalkere og scriptkiddies, der anvender goalhacks, er et faktum af livet, mens de spiller online. Hvis der var en nem måde at løse disse problemer på – foruden den gode gamle “mute” knap – ville vi med glæde dele det med dig.

Identitetstyveri

De problemer, vi kan håndtere relativt let, er dog normalt mere alvorlige end en trettenårig, der kalder dig navne. En af de mest almindelige er identitetstyveri, hvor cyberkriminelle stjæler dine data og bruger dem til deres egne formål. Når det kommer til online spil, er sådanne hackere normalt efter kreditkortoplysninger.

Det skal bemærkes, at store navnespil normalt ikke er fri for denne type ting, medmindre de er blevet ramt af et eller andet slags samordnet angreb, som deres, for det meste fremragende, sikkerhed ikke kan håndtere. De største lovovertrædere er normalt afslappede eller mobile spil, hvoraf nogle giver indtryk af, at de kun markedsføres, så virksomhederne bag dem kan stjæle kundernes information.

Den reformerede conman Frank Abagnale, hvis liv fungerede som grundlag for filmen Catch Me If You Can, har advaret Facebook-brugere i fortiden om at tilmelde sig spil på den sociale medieplatform. Da det ikke altid er klart med disse spil, hvilken slags adgang de har til din konto, kan det meget vel være, at de mennesker, du leger med, trawl gennem dine indlæg for at se, om du har efterladt nogle interessante ting for dem at brug.

En anden stor risiko er mobilspil fra digitale mediemarkeder som Google Play Store. Da der generelt ikke er nogen streng kontrol, der lægger op på disse sider, er svindel spredt. De fleste af disse mobilspil indsamler enten data ved at lade appen give sig selv tilladelse til at kigge igennem hele telefonen, mens mange andre vil vente på, at brugere skal gennemføre en mikro-transaktion og derefter afslutte med kreditkortinfo.

Selvom man kunne hævde, at mikro-transaktioner i sig selv er kriminelle, skal købere bedst passe på, når det kommer til spil, der er gratis at spille, da de måske finder ud af, at regningen ender med at blive meget højere end lovet.

Overtrædelse af data

System.security.breach
© Jeff Keyzer

Selvom de dårligt tilsigtede udgør en alt for stor del af disse mobilspil, kan smarte forbrugere muligvis undgå endda bonafide-virksomheder, da deres sikkerhed ofte bare er meget dårlig. Tag for eksempel Fashion Fantasy Game: tilbage i 2016 blev informationerne fra 15.000 brugere fortid og nutid stjålet i et dataovertrædelse udført af cyberkriminelle.

Selvom de fleste af de involverede data kun var e-mail-adresser, betyder det, at hackerne var i stand til at tilføje yderligere 15.000 navne til en af ​​deres spam-lister. At kriminelle ønsker at gå efter en sådan skattekiste af information er ikke overraskende, men deres metoder var: Fashion Fantasy Game blev hacket ved hjælp af en SQL-injektion, som er scriptkiddie 101.

Det faktum, at spillets sikkerhed ikke var op til opgaven med at forsvare sig mod denne helt basale type angreb, viser, at mange af de fly-by-nætter, der skaber disse spil, skimp på sikkerhed for at få en fortjeneste. Et større og vagere eksempel var Gamigo-hacket i 2012, hvor adgangskoder og brugernavne på omkring otte millioner brugere blev stjålet fra et af de største onlinespilfirmaer i verden.

Selvom skaden var begrænset den gang, var det sandsynligvis kold komfort for alle de mennesker, der havde fundet, at de nu var på alle spam-lister i verden.

I praksis betyder alt dette, at mobilspil bedst undgås af sikkerhedsbevidste, da risikoen for at blive svindlet eller få din enhed slavet til et botnet ganske enkelt er for høj. Som med mange ting på internettet betyder “gratis” bare, at du er det produkt, der sælges. For yderligere eksempler på denne slags praksis, se vores artikel om de værste gratis VPN-udbydere.

Store spillere

Når det kommer til mobilspil, her på Cloudwards.net anbefaler vi, at du enten holder dig væk eller i det mindste aldrig tilmelder dig noget. Der er masser af afslappede spil omkring, der har brug for lidt udover HTML5 til at køre, så der er ingen grund til at inficere din computer med malware.

Det er dog ikke kun dette segment på markedet, der lider af dataovertrædelser: Selv nogle af de største spillere der er blevet ramt en eller to gange. Den største, eller i det mindste den pinlige, var PlayStation-netværkets hack i 2011, da ikke kun data (inklusive kreditkortinfo) fra omkring 2,5 millioner Sony-kunder blev stjålet, men hele netværket blev sort i flere dage for at starte op.

Administrerende direktør i Sony undskyldte offentligt sine virksomheds kunder, men skaden var selvfølgelig udført. Steam-brugere er generelt en heldigere gruppe: Valves sikkerhed er temmelig stram, og de har forhindret mange angreb i fortiden.

En af de få gange nogen bemærkede noget var i julen 2015, hvor butikksiden ville vises på fremmedsprog. Intet meget blev stjålet den gang, skønt Steam mistede millioner af spilnøgler bare et par måneder senere.

Sådan beskytter du dig selv, når du spiller online

Spørgsmålet om, hvorvidt online gaming er sikkert, er temmelig vanskeligt at besvare. Som du kan se fra ovenstående eksempler, er alle firmaer, der er store eller små, blevet ramt på et tidspunkt. Som tommelfingerregel er det imidlertid bedst at undgå gratis-til-play og andre downloadede afslappede spil samt alt, der tilbydes på Facebook.

Når det kommer til større platforme og titler, er den bedste beskyttelse naturligvis stadig ikke at spille noget og læse en bog i stedet, men det er sandsynligvis ikke en mulighed for de fleste. Generelt er det bedst at aldrig gemme dine kreditkortinfo hos virksomheden – selvom det betyder, at du bliver nødt til at indtaste dem for hvert køb, betyder denne mindre irritation også, at der ikke er noget at stjæle – såvel som at oprette en stærk adgangskode, der kan t blive let gætte.

Spillere kunne også overveje at tilmelde sig nogen af ​​vores top fem cloud-tjenester til gamere, som alle tilbyder øget sikkerhed, anonymitet såvel som masser af spil. Selvom GaaS stadig er i sin spædbarn, forudsiger vi her på Cloudwards.net en stigning i popularitet for denne type underholdning, og de fem tjenester i denne artikel ser ud til at være på forkant.

Sidst, men ikke mindst, er der en måde for forbrugerne til altid at beskytte sig mod cyberkriminalitet – såvel som NSA-spionage og nysgerrige internetudbydere – og det er at abonnere på en VPN-tjeneste. Selvom disse generelt koster penge (bortset fra vores top fem bedste gratis VPN-udbydere), får du værdi for pengene, da ingen vil være i stand til at spore dig online.

Konklusion

Her på Cloudwards.net har vi en liste over vores foretrukne bedste VPN-tjenester, selvom vi altid opfordrer folk til at gennemse vores VPN-anmeldelser for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dem. Online gaming er måske ikke den sikreste ting at gøre, men det er muligt det sjoveste; ved at beskytte dig selv, før du går online, kan du være sikker på, at ingen kan komme efter dine penge eller personlige oplysninger.

Har du en anden sikkerhedsstrategi end den, der er beskrevet ovenfor? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak, fordi du læser og forbliver i sikkerhed.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me