Den ultimative guide til, hvordan man køber Bitcoin

Du er sandsynligvis blevet begejstret for alle de gode nyheder omkring bitcoin for nylig med dens meteoriske stigning (og lejlighedsvis chokerende fald), hvor du dagdrømmer om alle de seje ting, som en smart investering på det rigtige tidspunkt kunne købe. Selvom vi ikke er nogen investeringsguruer her på Cloudwards.net, er vi altid mere end glade for at vise folk de forskellige muligheder, de har til, hvordan man køber bitcoin.


Der er mere end én måde at købe digital valuta på – der er selvfølgelig langt mere end bare bitcoin – men alle har én ting til fælles: Du ved aldrig helt hvad du køber. Cryptocururrency understøttes ikke af nogen, hvilket betyder, at bunden kan falde ud af nogen af ​​dem når som helst og efterlade dig noget værdiløs kode på din harddisk.

Når det er sagt, er der som med enhver investering et risiko versus belønningsscenario, og måske er vi bare forsigtige med vores aktieoptioner, der er omhyggeligt registreret i vores bedste regnskabssoftware. Der er masser af mennesker lige nu, der tjener en formue ved at købe og sælge bitcoin, og vi håber, at vores læsere tilslutter sig disse rækker. Lad os komme igang.

Gøre sig klar

Udover en computer og en internetforbindelse behøver du ikke rigtig meget til at købe bitcoin. Men når bitcoin-værdien stiger så højt som den, kan det være smart at bruge en af ​​vores bedste VPN-udbydere og dække dine spor lidt, når du går ud i den store dårlige verden. At være rig er god, at være rig og navnløs er endnu bedre.

Som en bonus vil det også beskytte dig mod ethvert regeringsorgan, der kigger ind: flere og flere lande holder et skarpt øje med cryptocurrency, og det er altid bedre at være sikker end undskyld, selvom du ikke bor i et land, der censurerer internettet. Læs vores online privacy guide for mere om alt dette.

Trin 1: Få en Bitcoin-tegnebog

Meget ligesom i kødområdet, hvis du vil holde på dine penge, har du brug for et sted at sige dem. Ligesom du kan holde dine penge kontanter i lommen på dine jeans, kan du også dumpe din bitcoin-nøgle på din harddisk og håbe på det bedste, men det er sådan, Elon Musk mistede sin.

Du har det meget bedre med at få en bitcoin-tegnebog: dette er stykker software eller hardware, der giver dig mulighed for at gemme nøglen til dine cryptocurrencies sikkert uden nogen chance for at manipulere. Lad os dog være tydelige: tegnebøgerne i sig selv indeholder ikke nogen bitcoin, bare din personlige adgangskode for at få adgang til dem.

Selve bitcoin gemmes i blockchain, din nøgle giver dig bare adgang til den krypterede hovedbok. Der er flere slags tegnebøger, lad os se på de to mest almindelige: software-tegnebøger og hardware-tegnebøger. Vi vil også give nogle anbefalinger af dem, vi har haft glæde af at bruge.

Software tegnebøger

Software tegnebøger gemmer nøglen i en applikation, hvilket betyder, at de normalt er sikkerhedskopieret. Dette er godt for folk, der er nervøse over at miste nøglen. En anden hoved er, at du altid har din nøgle med dig, hvis du vil ved blot at holde tegnebogen på din smartphone. De to mest anvendte, især af begyndere, er Electrum og Exodus.

Af de to er Electrum sandsynligvis det bedste, hvis du kun har at gøre med bitcoin: det integreres godt med det system, du rocker, spiller pænt med mange hardware-tegnebøger og er brugervenligt at starte. Vær dog advaret om, at grænsefladen ser ud – og håndterer – som noget fra 90’erne, så det er ikke for alle.

Exodus på den anden side ser slank og meget 21. århundrede ud. Dertil kommer, at det også håndterer mange andre cryptocurrencies udover bitcoin, hvilket gør det perfekt for mennesker, der ønsker at diversificere. Disse to plusser opvejes af det faktum, at det ikke er lige så let at bruge som Electrum, hvilket gør det mindre end perfekt til begyndere.

Begge tegnebøger er gratis at downloade og bruge, hvilket betyder, at du kan rod med dem til dit hjerte indhold, før du sætter dig ind i det ene eller det andet.

Hardware tegnebøger

Det samme kan ikke siges om hardware-tegnebøger, da de koster penge. Den billigste vil sætte dig tilbage bare et par dollars, mens mere avancerede kan koste et bundt. Imidlertid er dette en investering mere end noget andet, da hardwaretegnebøger generelt betragtes som mere sikre end softwaretæpper.

De to bedste er sandsynligvis Ledger og TREZOR (ikke tilknyttet Tresorit, selvom begge har det tyske ord for “hvælving” i navnet). Begge fungerer mere eller mindre det samme: for at få adgang til din bitcoin stash skal du tilslutte din tegnebog til din computer. Enheden laver derefter en sikker bro (ligesom en VPN-tunnel), så du kan få dine hænder på din digitale valuta.

Den rute, du går, software eller hardware, er helt op til dig, skønt du kan tilgives for at gå softwareruten, hvis du bare vil se, hvad alt dette cryptocurrency malarkey handler om, inden du tager nogen beslutning. I begge tilfælde er din nøgle beskyttet af et kodeord, du vælger, så sørg for at læse vores guide om oprettelse af en stærk adgangskode, først.

Trin 2: Find en Bitcoin-erhvervsdrivende 

Nu når du er indstillet, er det tid til at gå til den digitale markedsplads, den digitale tegnebog i hånden, for at købe noget digitalt moolah. En Google-søgning viser alt for mange hits til, at nogen kan finde ud af det på egen hånd, så vi har sammensat en kort liste over de handlende, vi kan lide mest.

Der er selvfølgelig andre, men sørg altid for, at du gør din due diligence, inden du overleverer penge; der er mange skyggefulde tøj, der prøver at vende et penge på bitcoin-dille, så sørg for, at du ikke bliver offer for svindlere eller andre cyberkriminelle.

Coinbase er sandsynligvis den mest populære, og bestemt en af ​​de mest nybegyndervenlige. Ikke kun handler det i næsten alle cryptocurrency under solen, det leveres med sin egen tegnebog (sparer at få en separat app) og accepterer en bred vifte af betalingsmuligheder.

En anden stor mulighed er Kraken, da det giver mulighed for køb og salg af endnu mere forskellige former for digital valuta end Coinbase, men har færre betalingsmuligheder og er også lidt sværere at bruge. Når det er sagt, bør begynderne have det godt, de skal bare investere lidt mere tid for at starte.

Hvis ingen af ​​ovenstående kiler din fantasi, kan du altid tjekke listen over udvekslinger, som bitcoin.com har sammensat, selvom vi synes, vi skal understrege igen, at du skal gøre dit hjemmearbejde, før du forpligter dig til noget.

En anden sidenote er, at du ikke altid kan få adgang til ovenstående to websteder fra hvert land; Coinbase er for eksempel blokeret i mange dele af Asien. Oven i det, begynder masser af lande, Sydkorea som det nyeste eksempel, at forbyde bitcoins, hvilket betyder, at du måske ønsker at kigge gennem vores VPN-anmeldelser, før du kommer i gang med cryptocurrency.

Trin 3: Køb af Bitcoin


© Lovin Malta

Med alt det ovenstående på plads er køb (og salg) cryptocurrency faktisk virkelig let, lettere end at lave aktier eller obligationer og alt det der. Som denne meget korte Coinbase-tutorial viser, er det virkelig bare et spørgsmål om at tilmelde dig, forbinde din bankkonto og slukke for dig (skønt det skal nævnes, at Coinbase antager, at du bruger dens tegnebog).

Bemærk, at sammenkædningen er, hvor tingene stadig kan gå galt: tilsyneladende er en hel del banker ikke glade for bitcoin-handlende og vil kaste et ophob, når du opretter forbindelse eller endda nægter kreditkorttransaktioner. Den eneste løsning ser ud til at være et telefonopkald og meget kajoling. Dette problem opstår hovedsageligt hos mindre forhandlere, så du skal være okay med vores to valg.

En anden mulighed er at bruge såkaldte bitcoin-pengeautomater. Dette er sandsynligvis den bedste aftale, hvis du er specielt bevidst om privatliv, da de giver dig mulighed for at betale kontant for bitcoins, uden at efterlade nogen form for kreditkortspor, som tredjepart kan bruge til at finde dig. Da det dog involverer at samle store mængder kontanter rundt, kan du måske investere i nogle selvforsvarsundervisning eller noget først.

Konklusion

Og der går du, du er nu ejer af nogle bitcoin (eller, mere sandsynligt, fraktioner af en). Selvom det ikke altid er let at bruge bitcoin, får du en perfekt privat måde at udføre transaktioner på. Eller selvfølgelig kan du bare sidde på valutaen og håbe på det bedste. Bitcoin går overalt, det kan være, at du er den næste digitale millionær. Bare sørg for, at du også ved, hvordan du sikkerhedskopierer bitcoin, eller at du mister dem lige så hurtig.

Uanset hvad, håber vi, at du nød at læse vores guide til, hvordan man køber bitcoin. Hvis du har noget at tilføje, vil vi meget gerne høre fra dig i kommentarerne herunder. Tak for læsningen og held og lykke derude.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me