Bedste VPN til Linux 2020

Det er ingen hemmelighed, at Linux-brugere betaler en pris for at bruge deres valgfri operativsystem: mens du får frihed fra irriterende bloatware og plads til at tilpasse din computer, som du synes passer, kører meget software ikke så godt uden nogen alvorlig hjernesved på din ende. Virtuelle private netværk er ikke meget forskellige, hvorfor Cloudwards.net har sammensat en liste over den bedste VPN til Linux.


Vi skal dog nævne, at en lille ansvarsfraskrivelse er i orden: der er masser af udbydere blandt vores VPN-anmeldelser, der fungerer fint med Linux, men alligevel vil det ikke være i denne artikel. Dette skyldes, at enhver VPN, der bruger OpenVPN-protokollen – som er de fleste af dem – kan konfigureres til at køre på Linux.

Da installationen her kræver en vis ekspertise, har vi dog til formål med denne artikel at holde fast ved VPN-udbydere, der leveres med forpakkede Linux-klienter lige ud af porten. Nedenstående tjenester fungerer alle efter at have ramt nogle få installationsknapper, ingen avancerede færdigheder kræves. Mac-brugere støder på stort set de samme problemer, og derfor lavede vi også en lignende liste over bedste VPN til Mac.

Manglen på Linux-klienter er grunden til, for eksempel, mens Cloudwards.net allround bedste VPN ExpressVPN finder et godt sted på denne liste, gør en anden topudbyder, NordVPN, ikke (læs vores NordVPN-gennemgang for at finde ud af, hvorfor dette er sådan en skam). Samtidig kommer en yderst sympatisk service, der ellers altid ser ud til at dukke vores rampelys, Mullvad, med flyvende farver.

Bedste VPN til Linux 2020

Hvad der gør en VPN bedst til Linux

Den vigtigste overvejelse for, hvad der gør en VPN bedst for Linux, er simpelthen om det fungerer eller ej: medlemmer af Team Penguin er normalt ret gode til at finde ud af, hvordan man arbejder et program, så en GUI (et vindue, hvor du faktisk bruger et program ved hjælp af knapper og skift og lignende) er ikke et kernekrav.

Vi trækkede dog nogle få point med nogle udbydere for ikke at tilbyde andet end kommandolinjegrænsefladen: der er ikke noget, der er alt for brugervenligt. Derudover fulgte vi også de sædvanlige standardkriterier, som om VPN var sikker, om det kunne omgå internetcensur og geoblocks, alle de ting, der gør en VPN til en VPN.

Du finder ingen af ​​vores værste VPN-valg, der bruges som fyldstof på Cloudwards.net, det er helt sikkert: Hver af følgende udbydere er stor i sig selv, de gør bare Linux-brugernes liv lettere ved at have en nem at installere klient til rådighed. Vi skrev vores bedste cloud-lager til Linux og bedste online backup til Linux-artikler med den samme filosofi i tankerne.

1. Bedste VPN til Linux: Privat internetadgang

Selvom der er masser at elske ved PIA, uanset hvordan du skærer den, er det den klare vinder, når du ser på alle Linux-klienter, der tilbydes blandt VPN-udbydere. Som vi nævner i vores PIA-gennemgang, er tjenesten meget let at bruge, og da dens Linux-klient er en lige havn, høster Team Penguin fordelene.

Det tager et par minutter i værste fald at installere PIA, ligesom installation af eventuelle ekstra sikkerhedsfunktioner eller virkelig andre præferencer gør. Tjenesten har gjort Linux-brugere en reel fordel ved at forlade sin klient, som den er, og vi er mere end glade for at tildele den toppræmie for indsatsen.

Andre grunde til, at vi kan lide privat internetadgang

Du kender sandsynligvis allerede PIA takket være dens mange kampagner mod spionage fra amerikanske internetudbydere og til fordel for netneutralitet. Denne live-fri-eller-dø-mentalitet er heller ikke bare vinduesdressing: PIA har meget stærke forholdsregler for at beskytte dine data, mens du surfer på nettet, herunder AES 256-bit-kryptering og en hår-trigger kill-switch.

Det er også en af ​​de bedste VPN til torrenting takket være sin afslappede holdning til fildeling og dens mange, mange servere spredt over hele kloden. Der går meget lidt imod PIA (især hvis du leder efter den Linux-venlige bedste VPN til porno), så vi er altid mere end glade for at anbefale vores læsere at tjekke den syv-dages pengene-tilbage-garanti.

2. AirVPN

En anden VPN-service, der simpelthen har overført sin klient til Linux, tjener AirVPN på andenpladsen grundlæggende, fordi klienten, selv om den er tilstrækkelig, bare ikke opfylder PIA’s standard. GUI føles dårligt forældet, knapper er lejlighedsvis svære at finde, og der er en følelse af, at den ansvarlige fyr blev fyret, før han kunne optimere designet.

Når det er sagt, er alt hvad du har brug for, faktisk fra hastighedstest til indbygget DNS-lækagetest. Som vi nævner i vores AirVPN-gennemgang, betyder udseende i tilfælde af denne service ikke alt, hvilket betyder, at Linux-brugere vil være i stand til at nyde såvel en fuld som optimeret oplevelse, mens de gennemser anonymitet.

Andre grunde til, at vi kan lide AirVPN

AirVPN er en af ​​vores bedste VPN til Kina-valg på grund af sin dedikation til sikkerhed og anonymitet. Hvis sikkerhed er et hovedproblem, tilbyder AirVPN også VPN over Tor-funktionalitet, som giver dig mulighed for at bruge Tor-browseren, mens du også har din VPN aktiveret. Dette betyder, at du næppe vil krusle vandet, når du surfer over nettet.

AirVPN er en af ​​de meget få VPN-tjenester, der tilbyder en gratis prøveversion, selvom du bliver nødt til at sende virksomheden et venligt brev for at modtage en nøgle. Hvis dit anbringende betragtes som værdigt, får du et par dage til at rodveje med AirVPN, inden du behøver at forpligte dig til en af ​​tjenestens perfekt overkommelige planer. Chancerne er, at du kan lide tjenesten godt nok til at gøre det.

3. TorGuard

TorGuard er Cloudwards.net’s foretrukne mørke hest, idet den altid klarer sig meget godt, hver gang vi evaluerer den, men der er altid en niggle, der holder den tilbage fra de øverste echelons. Når det kommer til Linux-support er dette meget tilfældet: selvom TorGuard er en af ​​de meget få udbydere, der endda tilbyder en Debian-klient, er det en smule bare knogler og garanterer simpelthen ikke et sted højere end tredjepladsen.

torguardclientarea

Når det er sagt, hvis du ikke har noget imod at få dine hænder beskidte (kom nu, er du på Team Penguin eller ej?), Får du en helt fin oplevelse af at køre TorGuard på Linux, endnu mere hvis du tager højde for, at det er en service, der kræver, at du kommer under det sproglige hætte for at få mest muligt ud af det, uanset hvilket operativsystem du rocker.

Andre grunde til, at vi kan lide TorGuard

Som du kan læse i vores TorGuard-gennemgang, synes navnet på spillet til tjenesten at være tilpasning. Der er meget få indstillinger i TorGuard, du ikke kan finjustere, hvilket gør det til et must for enhver DIY-computer nørd, som vi som Linux-brugere vi pr. Definition. Hvis du kan lide at rod med indstillinger, bør du sandsynligvis tjekke TorGuards syv-dages pengene-tilbage-garanti.

TorGuard hjemmeside 2017

Dette er imidlertid også ulempen ved at bruge tjenesten, da mange ting, du vil tage for givet ved hjælp af andre VPN’er, du bliver nødt til at arrangere manuelt, som at komme dig rundt på Netflix VPN-forbuddet ved at købe nye serverplaceringer. Hvis det ikke er en stor ting for dig, kan du nyde at bruge en af ​​de hurtigste VPN-tjenester i nærheden, og det er også ret billigt.

4. Mullvad

En anden mørkhest, Mullvad, er lavet af et lille svensk firma, der ikke rigtig ser ud til at bryde ind i stjernestatus. Når det er sagt, er dets Linux-klient, der passer godt til folk, der ikke kan lide klokker og fløjter, og som heller ikke er meget interesserede i det slankeste design. Det lyder måske som et baghåndskommentar, men det er bare fordi det er: Mullvad får jobbet gjort, men det handler om det.

Mullvad hjemmeside

Softwaren leveres pakket i et tarball-format, og tjenestens videnbase giver detaljer for hvert eneste trin i installationsprocessen. Jeg ønsker ganske vist, at guiden havde billeder i høj kvalitet. Men jeg antager, at da det er en kommandolinjeproces, er billeder ikke meget vigtige.

Som med de ovenfor nævnte udbydere, kan du bare kopiere og indsætte installationskoden direkte i terminalen. 

Andre grunde til, at vi kan lide Mullvad

Selvom Mullvad ikke er vores første valg, er det en af ​​disse udbydere, der får dig til at beundre deres holdning. Virksomheden beskytter hårdt over for sine kunders privatliv og tilbyder dig en række krypteringsindstillinger samt flere VPN-protokoller, du kan bruge til, og konkurrerer endda med nogle af vores topudbydere under de muligheder, du har åben for dig.

mullvad-pay-for-penge

Mulvad tilbyder en tre-timers prøveperiode, som burde være lige nok tid til, at du kan tage tjenesten gennem dets tempo. Selvom det muligvis ikke imødekommer mange behov, er Mullvad bestemt en service at se i de kommende år og vil ramme det søde sted for bestemte nørder til beskyttelse af personlige oplysninger.

5. ExpressVPN

Vi tøvede først med at inkludere ExpressVPN i denne roundup, fordi den ikke engang har en Linux-klient, den tilbyder kun en kommandolinjegrænseflade, et sæt kommandoer, du kan indtaste i din terminal for at få meget de samme resultater som en GUI- aktiveret klient ville. Det kan være en massiv smerte, og begyndere bør sandsynligvis holde sig væk.

Kommandoererne i spørgsmål er dog få og enkle, og opsætning af ExpressVPN under Linux er en leg, hvilket betyder, at denne Cloudwards.net-favorit knap nok presser sig ind på pladsen fem på trods af at du ikke har nogen GUI og får dig til at føle, at du igen er tilbage i 80’erne.

Andre grunde til, at vi kan lide ExpressVPN

Hvis du er villig til at klare irritationen ved at skulle indtaste et par kommandoer, får du sandsynligvis den mest kraftfulde VPN til din rådighed. Som du kan læse i vores ExpressVPN-gennemgang, tilbyder tjenesten vanvittige hastigheder og stor brugervenlighed, selvom aktivering af avancerede indstillinger gennem Linux CLI kan blive lidt kompliceret.

At vælge ExpressVPN betyder et kast mellem brugervenlighed og bekvemmelighed, som kun du kan ringe til; Heldigvis tilbyder ExpressVPN en 30-dages pengene-tilbage-garanti, der hjælper dig med at gøre dig opmærksom. Det er også den bedste VPN til Netflix, hvilket betyder, at Linux-brug af streaming-junkies muligvis er nødt til at stille op med nogle indtastede kommandoer.

Ærlige nævn

Nedenfor et par flere udbydere, der tilbyder en slags Linux-oplevelse, skønt det normalt kræves en avanceret finjustering. Alle nedenstående udbydere er fremragende i sig selv, de har bare ikke den plug-n-play-funktionalitet, som vi følte, at vi gjorde en god Linux VPN.

VyprVPN

En anden udbyder, der grøfter en GUI for en CLI, VyprVPN, har simpelthen ikke den samme funktion, der er indstillet som ExpressVPN, hvilket betyder, at det at give op med indtastede kommandoer er mere et offer. Som du kan læse i vores VyprVPN-gennemgang, kan det dog være værd at ofre for nogle mennesker, der har brug for den sikkerhed, tjenesten medfører.

NordVPN

NordVPN er en af ​​mange udbydere, der skulle være på denne liste, hvis det ikke var for det faktum, at Linux-brugere kun kan oprette forbindelse til deres servere ved at tilslutte en OpenVPN-forbindelse. Selvom dette ikke er en stor aftale for de fleste Linux-veteraner, passede det ikke helt med den nybegyndervenlige tilgang til denne artikel, hvilket betyder, at vi måtte nedlægge denne fremragende service til de ærede omtaler.

Ikke at NordVPN står alene i dette, du kan læse om to andre ligesom det i vores CyberGhost-gennemgang og IPVanish-gennemgang. Alle tre udbydere har én ting til fælles: De har alle strømlinede scripts klar til at gå, hvilket får dig til at opsætte med en VPN-forbindelse på kort tid.

Hvis du ikke har noget imod at gennemse et par tutorials, er det en leg at opsætte OpenVPN gennem nogen af ​​dem. Indtast en håndfuld kommandoer, download et par filer, og du gennemser internettet inden for få minutter med en bonus, du får til at føle dig som en slags teknomancer.

Konklusion

Linux-brugere vil ofte kæmpe for at gøre software, der ikke er designet til OS, fungerer perfekt, men alle de ovennævnte udbydere vil enten tilbyde dig en skræddersyet klient eller tilbyde dig værktøjer til mere eller mindre at opbygge din egen.

Selvom det måske ikke altid er det, du leder efter, er det på en måde det valg, du har valgt den dag, du valgte at blive medlem af Team Penguin. Selvom vi alle har haft de ubehagelige hovedpine efter flere timers ting, som ikke fungerer, til sidst finder vi det altid ud.

Hvad synes du om vores bedste VPN til Linux-valg? Gik vi glip af noget, vi skulle vide om? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Se vores VPN-arkiv, mens du er her. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me