Bedste fotostyringssoftware 2020

I disse dage er alle med en smartphone en fotograf. Det er ikke svært at forbruge din harddiskplads med snapshots og selfies, især ved hjælp af et kamera med høj megapixel. Organisering af alle disse billeder kan være en ganske hovedpine, og derfor har vi sammensat en liste over de bedste muligheder for fotostyringssoftware, der hjælper med at holde din samling i billed perfekt orden.


Oven i at holde det hele organiseret, hjælper disse programmer med at beskytte dine fotos mod katastrofe: harddiske er ikke de mest pålidelige stykker hardware; det er bare et spørgsmål om tid, inden din går ned og brænder, måske tager dine billeder med det.

Selvom du muligvis er i stand til at bruge fotogendannelsessoftware i dette tilfælde til at genvinde dine mistede skud, er den bedste fremgangsmåde at være forberedt, selvom det også er en god chance at bruge en af ​​vores bedste online sikkerhedskopier til fotos.

Ved hjælp af apps til fotoadministration som dem, vi beskriver nedenfor, kan du uploade fotos fra din computer og enheder til skyen og hjælpe med at beskytte dine minder i tilfælde af tyveri, tab eller korruption. Alternativt kan du for dem, der ikke er med skyen, opbevare dine fotos lokalt ved hjælp af offline software, en tilgang, vi også undersøger nedenfor.

Flickr er vores valg af billedløsning, men der er mange gode muligheder. Før vi kommer til disse indstillinger, lad os dog røre mere om fordelene ved fotostyringssoftware.

Hvorfor du skal bruge Photo Management Software

Fotostyringssoftware hjælper dig med at sortere dine fotos baseret på datoer, tags (som “skøre kusiner” eller “ferie”) og dine personlige ratings for lettere at finde relaterede billeder. Fotobehandlere kan også berige dine fotos med metadata: taget dato og tid, dimensioner og EXIF-data (kameramærke, model, ISO, blændeværdi, flash, listen fortsætter).

De fleste ledere giver i det mindste grundlæggende redigeringsfunktioner, mens nogle endda giver dig mulighed for at manipulere billeder til dit hjerte indhold. Du har måske gjort dit bedste for at tage dine fotos, men der er altid noget at gøre i indlægget. Justering af eksponering, tone, skarphed, beskæring og farvefiltre er bare toppen af ​​det redigerende isbjerge.

Nogle indstillinger importerer alle dine fotos til et enkelt bibliotek, hvilket gør det langt nemmere at administrere din samling. Mapper og album vil være tilgængelige med bare et par klik, og du kan endda gå gennem tiden ved at se dine fotos i kronologisk rækkefølge. Det vil endda hjælpe dig med at slippe af med dubletter, der optager dyrebar plads. Administratorer kan også synkronisere fotos på dine enheder.

Andre tjenester giver dig mulighed for at uploade dine fotos til skyen og derefter sortere i passende albums, gallerier eller grupper. Du kan også bruge grundlæggende redaktører til at forbedre fotos undervejs uden at bruge dedikeret software som Photoshop eller PaintShop Pro, men hvis du har brug for det, tilbyder nogle tjenester rabatter på sådan software. Du kan også se avancerede statistikker for dine fotos.

Cloudfotostyring VS Lokal fotostyring

Software, der bruger skyen, giver dig mulighed for at se dine fotos overalt og når som helst, så længe du har en internetforbindelse. Sådanne tjenester kan muligvis give dig adgang til et levende samfund af mennesker, der vil give dig feedback og som dine fotos og således hjælpe dig med at blive en bedre fotograf.

Der er også en mulighed for at oprette forbindelse til udskrivningsfirmaer og få dine udskrifter. Du kan også sælge dit arbejde, da online software let kan oprette forbindelse til markedspladser som Amazon, Ingram og Blurb Bookstore.

Brug af skyen giver desuden vejrtrækningsrum til din harddisk, da dine fotos ikke tager plads. Du kan enten få ubegrænset hundreder af gigabyte eller endda en terabyte med opbevaring til en billig pris.

Cloudbaseret fotostyring gør det også lettere at dele dit indhold med bestemte enkeltpersoner, grupper, over sociale medier og invitere andre til at dele med dig.

Onlineudbydere har mobile apps, som giver dig adgang til dit indhold, uploade nye fotos og viser det til andre ved hjælp af din telefon. Blandt cloud-lagringstjenester er de, der skiller sig ud for fotos, naturligvis Google Fotos og Amazon Prime Photos. Begge tjenester er udvidelser af deres cloud-lagringstjeneste, nemlig Google Drive og Amazon Drive.

Tjenester, der udelukkende er dedikeret til fotos, tæller blandt dem Flickr, oprettet i 2004 og nu ejet af SmugMug, 500px, et sted for professionelle og entusiaster at vise deres arbejde, SmugMug, en service, der giver et dedikeret websted for brugere at uploade deres fotos til og Apple iCloud Photo Library, som automatisk opbevarer hvert foto og video, du tager i iCloud.

Offline fotostyring: Fordele

Med offline fotostyring får du fordelen ved ikke at skulle uploade dine fotos, hvilket betyder generelt hurtigere adgang senere. Sådanne løsninger har normalt også meget kraftigere redigeringsmuligheder. Delingen går dog langsommere, da du først skal uploade dine fotos eller eksportere dem til en anden enhed. Indeksering af enorme biblioteker med fotos kan også tage et stykke tid, mens indekseringsfilen tager plads på dit drev.

Offline-apps er også forskellige, hvilke operativsystemer de er tilgængelige, men du kan bruge mest på Windows eller MacOS.

I dag har vi masser af forskellige apps at vælge imellem, men nogle af dem har eksisteret i lang tid. Industriens veteraner startede i 90’erne.

Blandt dem er en af ​​de mest populære og varige apper til visning og organisering af fotos ACDSee. Den første version blev udgivet i 1994. I dag har vi ACDSee version 20 sammen med flere andre variationer. MAGIX kommer fra Dresden, Tyskland. Det startede i 1993, og i dag tilbyder det MAGIX Photo manager som et værktøj til at hjælpe med at organisere dine fotos.

Adobe startede med Adobe Photoshop og Adobe Lightroom, mens det ikke er en organisator, ville Adobe frigive Adobe Photoshop Album og derefter stoppe det og endelig slå sig ned på Adobe Photoshop Elements og Adobe Bridge som dets fotoorganiserende apps.

I andet halvår af tiåret, i 1996, blev IrfanView først frigivet og er gratis til ikke-kommerciel brug. Daminion blev lanceret i 1999 og blev tidligere kaldet picaJet.com. Det tilbyder et flerbrugerfotostyringssystem med samme navn, noget der ikke er så almindeligt blandt fristående fotoapps. Det giver også en fristående fotostyringsapp kaldet picaJet.

XnView er ikke ny på blokken, da den blev lanceret i 2008. I dag er der en forbedret version kaldet XnView MP, som også fungerer på Linux såvel som på Windows og Mac.

Team Linux har den Shotwell-billedorganisator, der kom ind i fotoscenen i 2010 og blev standardbilledeværktøjet til flere Linux-distributioner. I MacOS-lejren er der den oprindelige Apple Photos-app, der erstattede iPhoto- og Aperture-apps.

Windows har Phototheca, der tilbyder en række funktioner, Zoner Photo Studio fra det tjekkisk-stiftede firma Zoner Software og FastStone, billedviser og arrangør, der er gratis til personlig og uddannelsesmæssig brug.

En ny tilføjelse til denne offline liste er Mylio, der blev lanceret i 2014. Læs mere om dens kraftige redigering og organisering af funktioner senere i artiklen.

Mens offline-software virkelig er et godt valg, foretrækker vi stadig online-applikationer, og vi vil røre mere om disse indstillinger i resten af ​​artiklen. Før vi begynder med listen, lad os se på, hvilke kriterier vi brugte til at bedømme fotostyringssoftware.

Hvad der gør den bedste fotostyringssoftware

Vi har sammenlignet prisplaner og funktioner, de tilbyder på tværs af online fotoservicespektret. De fleste fotostyringsværktøjer tilbyder en gratis plan eller i det mindste en prøve. De er også forskellige, hvor mange betalte planer de tilbyder, jo mere prisfleksibilitet de har, jo bedre. Nogle bare et par, mens andre tilbyder så meget som 13 planer at vælge imellem.

Fra dette har vi taget værdi, som hvad du får for dine penge, som vores vigtigste kriterium.

Upload er temmelig ligetil, uanset hvilken tjeneste du bruger. Nogle gør hele deres websted til et område, hvor du hurtigt kan trække og slippe, mens andre kræver, at du får adgang til upload-knappen, som igen giver dig et område, hvor du kan trække og slippe eller vælge filer.

Når du har valgt dine fotos, giver nogle tjenester dig yderligere muligheder som at ændre deres navne, tilføje personer, specificere hvilke album (er) de går til, tilføje tags, mens andre blot uploader dit foto og lader dig manuelt justere hvad du har brug for til. Du kan gætte, hvad der giver en bedre brugeroplevelse.

En fordel af online-softwaren er, at den er tilgængelig på forskellige operativsystemer. Deres mobilapps oprettes dog ikke lige. Vi fik en bedre brugeroplevelse fra nogle end fra andre, og det var mest fremtrædende i selve designet, og da vi brugte dem til at uploade fotos.

Redaktører findes også i alle former og størrelser. Nogle har bare grundlæggende indstillinger som farvefiltre og balance, andre er mere avancerede og mødt os med en række forskellige indstillinger, mens andre bare ikke fungerede som vi forventede, at de skulle.

Naturligvis ville fotografier kun være blotte data, hvis ingen faktisk ser på dem. Deling er omsorgsfuld, og vi kiggede på, hvor let det er at sprede kærligheden og sammenlignede de delingsmuligheder, de tilbyder.

Jo mere de tilbyder, jo mere tilfredse er vi.

Den bedste fotostyringssoftware: Flickr

Flickr tilbyder en imponerende 1 TB lagerplads med sin gratis plan. Mængden af ​​plads øges ikke med betalte planer, hvilket er mærkeligt, men i betragtning af den plads, du får, skal det være nok til at holde dig glad i lang tid. Flickr er også en hæderlig omtale i vores bedste artikel til opbevaring til fotografier.

Hvad den månedlige plan tilbyder, til $ 5,99 om måneden, er brugen af ​​en automatisk auto-uploader til desktop, gennemsøgning og deling uden annoncer og avanceret statistik på dine fotos. Dertil kommer, at årsplanen tilbyder rabatter på Adobe-produkter til 49,99 dollar om året.

Upload er let: bare klik på upload-ikonet, og du kan trække og slippe dine fotos eller vælge dem fra dit computers filsystem. Inden du faktisk uploader dine fotos, kan du tilføje tags eller personer plus tilføje dem til gruppe eller album.

Du kan også indstille privatlivets indstillinger (venner, familie osv.) Og indholdsfiltre. Sådanne indholdskontrolfunktioner er altid et dejligt touch.

Når dine fotos er online, kan du gennemgå dem i dit fotostream, et sidekatalog med dine fotos. Alternativt kan du se din kamerarulle, der viser en tidslinjehistorik for dine uploads. En anden interessant mulighed er “gallerier.” Ved hjælp af det kan du oprette et tilpasset galleri med dine fotos, som folk kan se.

Den indbyggede Flickr-fotoredigerer er let at arbejde med og tilbyder mange muligheder. Der er standardafgrøder, filter og farvejusteringer samt sløring, børste og rammer. Du kan gemme dit foto som en kopi, hvis du ikke ønsker at redde din original med skøre filtre og børster.

Du kan dele Flickr-fotos på Facebook, Tumblr, Twitter og Pinterest. Alternativt kan du kopiere linket, sende det via e-mail eller endda integrere det på dit eget websted. Flickr giver dig også mulighed for at dele alle dine fotos ved at dele din fotostream.

Vores oplevelse med Flickr

Flickr byder dig velkommen med et interessant udstillingsvindue med arbejde fra hele verden. Designet virker en smule dateret, men grænsefladen er rig på indstillinger. “Du” -menuen er let at se og giver dig flere muligheder, der giver dig mulighed for at forhåndsvise dit arbejde.

Du kan ikke blot trække og slippe for at uploade dine fotos, da webstedet ikke kun er ren opbevaring, du bliver nødt til at investere et klik på skyikonet, og så kan du trække og slippe fotos eller vælge dem fra blandt dine filer.

Det næste trin efter det giver dig mulighed for at redigere dine fotometadata og privatliv. Vi betragter det som en bedre tilgang end at skulle gøre det senere. Her kan du nemt sortere fotos efter den dato, der er taget, og føje dem til et album eller gruppe. Når du venter på, at Flickr skal afslutte sit arbejde, byder det dig med beskeder som “hold der, tiger” og “yeehaw!” hvilket er forfriskende, men ikke egnet til alle.

flickr-photostream

Fotostream viser alle dine fotos, men hvis sorteringen er indstillet til “dato taget” i stedet for “dato uploadet”, kan du muligvis ikke se fotos, som du lige har uploadet hvor som helst. Kamerarulle (vi måtte genindlæse for at få det til at fungere) er en ganske interessant mulighed. Det giver dig mulighed for hurtigt at rulle gennem årene (og måneder), mens dens magiske visning giver dig mulighed for at se dine fotos i kategorier, for eksempel fugle, arkitektur osv..

Hvis du vil redigere mere end et foto, gør Flickr det let, fordi du kan bruge funktionen “batchorganisering”. Vi elsker, hvordan du bare kan bruge træk og slip til at vælge, hvilke fotos du vil redigere, og når du er færdig, kan du føje dem til albummer eller grupper.

Yderligere bekræftelse af, at Flickr er organisationens konge, kommer i form af samlinger. Samlinger hjælper med at organisere dine albums og kan endda indeholde andre samlinger. For eksempel kan du have en samling af alle de skiture, du har taget, eller festivaler, som du har besøgt.

Flickr-mobile apps er tilgængelige til Android og iOS. Kameraikonet er i øverste højre hjørne og har den samme farve som de andre, så det er ikke særlig indlysende. Når du trykker på det, ser du grænsefladen, der giver dig mulighed for at tage et foto, hvilket kan være lidt forvirrende, hvis du vil uploade et eksisterende foto. For at gøre det skal du trykke på galleriikonet nederst til venstre og derefter vælge fra dine gallerier.

Flickr tilbyder masser af lagerplads, samtidig med at det giver gode organisatoriske muligheder og muligheder for at redigere dine billeder. Alt dette er pakket ind i en fornøjelig brugeroplevelse. Af disse grunde gjorde vi Flickr til vores topvalg som den bedste software til at administrere fotos.

500px

500 px er målrettet lidenskabelige semi-proffere og professionelle, og det er ikke et ideelt valg for amatørbrugere. Det tilbyder direkte forbindelser mellem fotografer og klienter gennem dens markedsplads.

For gratis brugere er der en grænse på syv foto uploads om ugen. Den “fantastiske” plan giver ubegrænset lagerplads for kun $ 2,99 om måneden. Pro-planen er lidt dyrere til $ 3,99, men giver dig prioriterede lister i 500px-biblioteket, muligheden for at vise workshops (kurser, som andre kan købe) og yderligere tilpasning af din profil.

Pro + -planen giver dig et brugerdefineret websted med en online butik for $ 15.99 om måneden. Du får disse priser, hvis du betaler et årligt abonnement; det er lidt mere, hvis du går månedligt.

Upload af fotos er let og ligner anden software, selvom du ikke kan uploade hele mapper på én gang. Mens du uploader, kan du tilføje metadata for at gøre dine fotos mere synlige for andre.

Anbefalede tags tilføjes automatisk, hvilket hjælper dig med at undgå så kedeligt arbejde. Du kan også title dit foto, tilføje en beskrivelse til det og placere det i en kategori. Sidst, men ikke mindst, kan du føje dine fotos til markedet for at tjene noget dej.

500px-grænsefladen føles en smule dateret og kunne være mere behagelig for øjet. Der er endvidere redigering af metadata, men du kan ikke redigere selve fotoet. Mobilappgrænsefladen er mere moderne og kan sammenlignes i kvalitet med anden software. Du kan dele fotos til sociale netværk som Facebook, Twitter, Google+ eller integrere direkte i html.

Vores oplevelse med 500 px

Når du når 500px.com, kan du muligvis se et irriterende banner sammen med fremhævede fotos, men heldigvis er der lidt “x” til at hjælpe dig med at slippe af med det.

Hvis du vil se dine fotos, skal du ramme linket under din avatar, hvilket ikke er så indlysende, som man ville forvente at have konto- og profilindstillinger der. Det ville have været bedre, hvis disse indstillinger var adskilte, og det var mere tydeligt at få adgang til dine fotos. Ikoner er små, og det hjælper ikke.

Grænsefladen har meget brug for en opdatering.

Der er flere muligheder, når du uploader, der passer til folk, der ønsker at sælge deres fotos: markedsplads, vandmærke og licens. Hvis du indtaster alle de andre data, hjælper det med at promovere dit foto, hvilket gør det lettere at få feedback og i sidste ende salg. Du kan tilføje fotos til et galleri, der på 500 px er som et album, bortset fra at du kan fylde det med fotos fra andre mennesker.

500px-alle-billeder

Med quests kan du deltage i en konkurrence med et specifikt tema: sort / hvid, sport, mode og efterår osv. Præmierne inkluderer penge (fra $ 250 til $ 2000 kontant), fotolicens og fotograferingsudstyr.

Hvor 500 px virkelig skinner er samfundet, og grupper er den bedste funktion. Ved at melde dig ind i grupper, tilmelder du dig en ligesindet klub, der giver dig feedback og konstruktiv kritik (håber du). Du kan også få vist et eksempel på arbejde i bestemte kategorier (tænk landskaber, portræt, lang eksponering osv.).

500px’s mobile apps er tilgængelige til Android og iOS. Android-appen fungerer som en charme, men den mest indlysende knap, et blå-hvidt kamera, giver indtryk af, at du kun kan klikke på et skud og uploade det, mens uploaden fra dit galleriindhold faktisk er der, som godt. Adskillelse af de to giver mulighed for hurtigere adgang.

500px er målrettet professionelle og entusiastfotografer. Som sådan er den gratis plan begrænset, og der er ingen billedredigering (profferne redigerer ikke online). Hvis du dog befinder dig i en af ​​de tidligere nævnte grupper, vil du opdage, at 500 px tilbyder et pulserende samfund sammen med en billig ubegrænset plan.

Hvis du er amatør og bare vil gemme feriebilleder, skal du kigge efter en af ​​de andre tjenester.

SmugMug

SmugMug har en lang track-record, der blev lanceret i 2002. Den er rettet mod ”hukommelses beslutningstagere”, entusiaster og fagfolk, både.

Tjenesten passer godt på, når det kommer til dine fotos privatliv og sikkerhed, med nogle indstillinger, der ikke er almindelige blandt billedstyringsfunktioner. Selvom det erhvervede Flickr (et godt træk, som vi tror, ​​de kunne lære en ting eller to af det), er begge stadig separate tjenester på skrivende tidspunkt.

Uanset hvilken brugerkategori, du passer ind, skal du, efter at din prøveperiode på to uger er udløbet, pony up: der er fire planer at vælge imellem: Basic, Power, Portfolio og Business. Hver leveres med ubegrænset lagerplads.

Den grundlæggende plan koster $ 5,99 om måneden og leveres med funktioner som privatlivskontrol, evnen til at uploade HD-videoer og temabrug. Planerne derefter får endnu flere funktioner sammen med en højere pris. Den dyreste plan, Business, tilbyder kommercielle funktioner: specifik prisfastsættelse for fotos og gallerier, bestil branding, markedsføring og styring af billeder og pakker af begivenheder.

Du kan uploade fotos til det galleri, du i øjeblikket ser, et eksisterende galleri eller et nyt. Derefter bliver du mødt af en fancy dialog, der viser, hvor lang tid hvert foto tager at uploade. Du kan ikke uploade en mappe direkte som med nogle andre tjenester.

SmugMug har ikke en masse redigeringsværktøjer: der er beskærings-, rotations- og farveeffekter. Du kan også tilføje metadata som placering og titel. Der er også et vandmærke til at beskytte dine fotos. Der er ikke meget muligheder i redaktøren. Vi taler mere om vores oplevelse med redaktøren i det næste afsnit.

Standardtemaet er slående, og dets layout er ganske klart og intuitivt. Ved siden af ​​kan du vælge mellem en række forskellige webstedsdækkende temaer og farveskemaer.

Disse temaer er ikke kun en site-mockup, da SmugMug faktisk giver dig et SEO-optimeret websted, og dine fotos og gallerier vil være under dit eget domæne på SmugMug. Der er endda en ligetil, men ret kraftfuld redigeringsprogram for webstedlayout, som du kan lege med.

Oven på det kan du ændre, hvor private du ønsker, at dine gallerier skal være. Synligheden kan indstilles til unoteret, hvilket betyder, at enhver med linket kan se dit materiale eller privat. Desuden kan du vælge personer, der kan få adgang til baseret på deres e-mail-adresser, og du kan beskytte adgangskoden med en adgangskode.

Du kan dele dit foto som et link eller integrere det som html og vælge en størrelse, mens du er ved det. Hvis du vil dele mere, kan du dele et komplet galleri eller lave slideshows. Deling til sociale medietjenester er også tilgængelig. Du kan endda generere et link, hvor besøgende kan købe dit foto.

Vores erfaring med SmugMug

Når du først besøger SmugMug, får du muligheder for at begynde at tilføje fotos, vælge et design eller blive organiseret. Det er enkelt og intuitivt; vi kan lide det.

Valg af upload giver dig et område, hvor du kan trække og slippe dine fotos eller vælge dem fra din computer. Dette trin er mærket “1” (ud af to), ligner en installationsguide, og det gør at få dine fotos online til en ligetil oplevelse.

Det giver dig også mulighed for at uploade fra forskellige tjenester som Amazon Drive, Dropbox og Flickr, en kraftfuld funktion, der ikke er almindelig. Der er endda et Lightroom-plugin, der giver dig mulighed for at overføre filer direkte til SmugMug.

Vi værdsætter, at SmugMug giver dig statuslinjer for hver enkelt foto upload, og giver dig mulighed for at springe over duplikater. Derefter beder det næste trin dig om at oprette et nyt galleri, der vil indeholde dine fotos og være standardvisningen på SmugMug.

Upload af flere fotos til gallerier er ikke så glat, for når du er færdig med uploaden har du tilbage med uploadvinduet, der holder musen over dine gallerier. Du vil ikke se de nye uploads, før du klikker på “X.” Det er gjort, så brugeren kan uploade flere fotos, men en knap kaldet “færdig upload” eller “færdig” ville have gjort det trick.

SmugMug-foto-side

Galleri-grænsefladen i sig selv er meget attraktiv, og det standard mørkegrå tema udgør en god kontrast til de faktiske fotos.

Organisering af fotos gøres ved hjælp af den venlige “organiser” -funktion. En guideboks hilser dig og forklarer, hvad du kan gøre med det. Det er ret nemt at arrangere fotos manuelt, fordi du bare kan trække og slippe dem, hvor du vil. Du kan se, dele, slette, downloade og redigere dine fotos fra arrangøren.

Editoren er ikke så nyttig: Du kan ikke se en forhåndsvisning af din farveeffekt, når du vælger den. Når du ansøger får du en meddelelse om, at det vil tage et par minutter. Vi fandt dog, at du bliver nødt til at opdatere siden for at få det redigerede foto. SmugMug kunne også indeholde nogle flere fotoredigeringsindstillinger ud over beskærings-, rotations- og farveeffekter.

Vi var imponeret over de forskellige delingsmuligheder, men vi oplevede fejl, når vi lukkede delingsvinduet og forsøgte at åbne det igen.

Det smukke og funktionelle design afspejles endnu en gang i mobilappen. Du kan genkende forskellige funktioner på et øjeblik, og den fremtrædende upload-knap giver dig mulighed for at uploade en ny mappe, et galleri eller et foto. Det, vi virkelig har ønsket, er muligheden for at konfigurere automatisk upload til dine fotos.

Amazon Prime Photos

Amazon Prime Photos er en service, der er sluttet til Amazon Drive. På samme måde som Google Drev, når du uploader dine fotos, tæller de med til din Amazon Drive-kvote, som er en mager 5 GB. Hvis du imidlertid er en Amazon Prime-abonnent ($ 12.99 / måned eller $ 119, hvis du betaler pr. År), får du ubegrænset lagerplads til fotos.

Hvis du ikke er i Amazon Prime, er der mange andre planer at vælge imellem: 100 GB for $ 11,99, 1 TB for $ 59,99, 2 TB til $ 119,98, helt til 30TB for $ 1,799,70. Alle priser er pr. År og underskrides Google med en rimelig margin.

For at uploade dine fotos skal du blot trække og slippe dem overalt i vinduet Prime Photos. Hvis du uploader til “mine fotos”, får du ikke en dialog, der beder dig om at føje til et album eller oprette et nyt. Du skal administrere den del manuelt.

Du kan ikke redigere et foto, hvis det overskrider den maksimalt tilladte opløsning. Hvis det ikke gør det, ser du en simpel editor, der giver dig mulighederne for at vende, rotere, indstille lysstyrke og kontrast, beskære og indstille metning.

Ved hjælp af Prime Photos er det nemt at dele med en gruppe mennesker ved at invitere dem via e-mail eller sende dem et genereret link. Tilføjede personer vil være i stand til at se fotos, tilføje deres fotos og endda invitere andre til at deltage i gruppen.

Side bonus: da Amazon Prints er indgået et samarbejde med S&D-udskrifter, kan du bestille udskrifter af dine yndlingsbilleder fra dets butikker.

Vores oplevelse med Amazon Prime Photos

Prime Photos ligner mærkeligt Google Fotos: Når du trækker en mappe eller et foto til Prime-fotos, hilser den dig med en sjov grafik og en blå ramme, der viser, at du bare kan trække og slippe dine fotos, GIF’er og film hvor som helst at uploade.

Der er et pænt filter i sidebjælken, der giver dig mulighed for at forfine din visning efter datoer og type. Sidebjælken indeholder også et link, der viser dig, hvor meget plads du har tilbage, hvilket ikke svarer til meget, i betragtning af at du kun får en beskidt 5 GB.

Ud over disse indstillinger er der også grupper og albums. Vi finder, at grupper er særligt nyttige, da du kan tilføje andre mennesker, som igen kan tilføje deres eget indhold og invitere andre. Det gør deling af rejsebilleder meget lettere.

Albummer er på den anden side temmelig standard. Der er en måde at oprette album fra dine Amazon Drive-fotos, der gør overgangen til Prime Photos hurtigere, hvis du lige er begyndt at bruge det.

Men da vi oprettede et album ud af standardmappen “billeder” på et par forsøg, rodede det med fotos ‘hoved. Det så ud som vores tidligere album blev overskrevet af det nye. Da vi opdaterede siden, var alt i orden. Senere forsøg gengav ikke fejlen.

Editoren tillader ikke, at du redigerer fotos, der overskrider den maksimale størrelse, og det er en letdown. Når du kommer til redigeringsdelen, ser du, at der ikke er mange muligheder at vælge imellem, men et interessant er “ramme.” Det giver dig mulighed for at tilføje en kant til dine fotos, der gør dem kunstneriske.

Den mest praktiske måde at dele på er at generere et delelink, men det tager et par sekunder længere, end vi ville ønske (det er ikke øjeblikkeligt). Der er et link, der tillader direkte deling til Facebook, men ikke til andre sociale netværk.

Google Fotos

Google havde en app kaldet Picasa. Den blev faktisk oprettet af Lifescape i 2002, derefter købte Google appen i 2002. Den var tilgængelig som freeware i de næste 14 år, indtil Google afbrød den.

Fra Picasa oprettede Google imidlertid sin egen hjemmelavede fotolagringsapp og gav den navn til Google Fotos. Nu bruger over 500 millioner brugere Google Fotos, og disse brugere uploader mere end 1,2 milliarder fotos hver dag. Det siger meget om brugertilfredshed.

At hjælpe med at nå disse numre er det faktum, at Google generøst giver brugerne 15 GB gratis lagerplads. Derudover tæller fotos kun med den kvote, hvis du uploader i fuld opløsning.

Hvis du uploader i høj kvalitet, er der ingen grænser for, hvor meget du kan uploade. Hvis du har brug for mere end 15 GB til dine fotos, kan du vælge mellem flere planer, fra 100 GB for $ 1,99 om måneden op til 30TB for $ 299.99 om måneden. Alle planer tilbyder en rabat, hvis du betaler for et år i forvejen.

Upload er meget ligetil. Du kan bare trække og slippe dine fotos hvor som helst på siden. Hvis du føler dig gammel skole, kan du bruge en upload-knap, der åbner en dialog. Efter upload kan du blot oprette et nyt album eller føje til et eksisterende.

En ren og attraktiv editor giver dig mulighederne for at bruge farvefiltre, grundlæggende justeringer og beskære og rotere. Der er ikke mange filtre, men hvad der er giver nogle interessante effekter. Under “grundlæggende justeringer” kan du indstille lys, farve og kontrast. I beskæring og rotation … godt, kan du beskære og rotere.

Google Fotos leveres forudinstalleret på mange Android-enheder og gør det nemt for dig at uploade dine fotos automatisk til skyen. Der er en desktop-uploader, som du kan bruge til at synkronisere dine fotos, men i betragtning af at Google Fotos giver en mere jævn oplevelse, tvivler vi på, at du bliver nødt til at bruge dem.

For at dele kan du bare vælge, hvilke fotos du vil dele og derefter generere et link, vælge en person, du vil sende dem til, dele via sociale medier, føje til et eksisterende delt album eller oprette et nyt.

Vores oplevelse med Google Fotos

Google Fotos viser en kronologisk rækkefølge af dine fotos lige fra starten. En slående historiebjælke til højre gør det nemt at få adgang til dine tidligere fotos. Det er især praktisk for den erfarne fotograf.

For at få flere oplysninger om den service, der lagrer dine fotos, skal du læse vores Google Drev-gennemgang. Vi har en guide til, hvordan du bruger drevet, hvis du ikke er sikker.

Upload-knappen er ikke særlig specifik, men den behøver ikke være, da du bare kan trække og slippe dine fotos overalt på siden, og uploaden starter. Temmelig praktisk. Når din upload er afsluttet, får du muligheden for at føje til et nyt album eller et delt album. Slank brugeroplevelse er ikke noget nyt for Google.

Albummer ser selv temmelig attraktive ud i brug af Googles minimalistiske tilgang. Skud placeres i et gitter, mens de opretholder en god miniature-størrelse for nem visning. Det er let at redigere albumtitlen med et enkelt klik, og du kan invitere andre med et åbenlyst “+” -ikon under det. Andre albumindstillinger er øverst til højre, fremtrædende, men ikke indtrængende på din oplevelse.

Sammenlignet med andre tjenester føles redigering med Google Fotos lidt undervejs. Vi vil gerne se flere indstillinger, der ligner Flickr.

Assistent er der for at hjælpe med oprettelsen af ​​nye albums, delte albums, collager, film og animationer, hvilket gør det lettere for rene slutbrugere.

Delingssiden giver dig mulighed for at holde styr på alle de fotos og albums, du har delt. Der er også en mulighed for at “starte en ny aktie”, som vil guide dig gennem processen.

Du kan ikke se upload-knappen overalt, når du åbner Google Fotos-mobilappen. Det er ikke der, fordi appen fungerer til automatisk at sikkerhedskopiere alle dine fotos.

I stedet er du nødt til at gennemgå flere indstillinger i menuen, startende med “enhedsmapper”, indtil du når dine fotos, der kun er til mobil, og derefter vælge “sikkerhedskopi nu.” Ikke den mest venlige arbejdsgang, hvis du vil have manuelle uploads.

Ærlig offline omtale: Mylio

Mylio er en fotoarrangør og manager, der integrerer dine enheder (både desktop og mobil) og onlinekilder i et katalog med fotos. Mylio hjælper dig med at administrere og organisere dine fotos offline uden nogen fjernservere og dermed sikre dit privatliv.

Da Mylio arbejder offline, så der er plads til prissætning af planer, er der et loft for, hvor mange fotos du kan administrere, og hvor mange enheder du kan synkronisere. Du kan administrere 25.000 fotos på tre enheder gratis med Mylio Plan. Premium giver dig 100.000 fotos på fem enheder til $ 10 om måneden, mens Mylio Max giver dig 500.000 fotos på 12 enheder.

Android- og iOS-enheder leveres med de samme muligheder som Mylio Max gratis. Premium- og Max-planer giver også avancerede redigeringsmuligheder og Lightroom-integration.

Redigering er hurtig og tilbyder flere kategorier: “forudindstillinger”, “hvidbalance”, “tone”, “behandling” og “kornfjernelsesfilter.” Forudindstillinger fungerer som farvefiltre, hvidbalance hjælper dig med at indstille temperatur og farvetone, tone giver forskellige muligheder som eksponering, kontrast og højdepunkter, behandling hjælper dig med at skærpe og kornfjernelse glatter billeder ud.

Grænsefladen er moderne, intuitiv og attraktiv; du vil ikke skrabe dit hoved for at finde det, du leder efter. Et browserpanel viser, hvor mange fotos du har i dit Mylio-bibliotek og giver dig mulighed for at se fotos baseret på forskellige kriterier (alle fotos, mappe, album, kalender osv.).

Eksempelpanelet indeholder dine fotos og giver dig mulighed for at søge gennem dem. Endelig giver egenskabspanelet dig mulighed for at se oplysninger om din fotoeksempelkilde.

Når du først starter appen, vil du blive mødt af et vindue, der beder dig om at vælge din kildemappe eller onlinetjenester, der skal føjes til Mylio-biblioteket. Du kan selvfølgelig importere dem efter det første valg, samt kopiere mapper til Mylio eller synkronisere et eksternt drev. Når du er færdig med at importere, kan du gennemse, organisere og redigere dine fotos.

Du kan dele fotos via e-mail eller direkte til Facebook eller Flickr. Der er også et par muligheder, der ikke deler i sig selv: “eksport”, som eksporterer fotos ud af Mylio, “eksport som video”, som gør det samme, men skaber et lysbilledshow og udskriver.

Vores erfaring med Mylio

Den første ting, du skal gøre med Mylio, er at importere fotos til det. Det kan du gøre ved at vælge en af ​​importindstillingerne. Et plus for Mylio er, at det giver dig mulighed for at downloade og importere medier fra onlinetjenester, men du kan også tilføje eksterne drev og kildemapper fra din harddisk.

Det kan tage et stykke tid at tilføje kildemapper, afhængigt af antallet af fotos, som mapperne indeholder, og hvor magtfuld din computer er. I vores test tog det cirka 14 minutter at tilføje 7.500 fotos.

Når du er færdig med at tilføje dine fotos, vil du se standardkalendervisningen, der viser dine fotos gennem år og måneder. At rulle gennem det er hurtigt, men du ved altid hvilket år og måned du ser, takket være en lille boble, der fortæller dig år og måned.

Du kan oprette albums i visningen “albums”, men du bruger et lille “+” til at gøre det, og det skiller sig ikke nøjagtigt ud. Et stort plus eller “opret nyt album” -knap placeret i selve visningen ville have været et bedre valg. Hvis du ikke ønsker at gøre det, kan du bruge visningen “mapper”, der gør det trick, hvis dine fotos er organiseret efter mapper. Ellers skal du gå til “alle fotos” og begynde at organisere.

Mylio kan synkronisere dine fotos med andre enheder. Det forsøger at gøre det fra starten, selvom du kun synkroniserer på en enhed og tager et stykke tid at gøre det.

Der er flere typer kommentarer: stjerner, tags og flag. Bemærkninger vises, når du klikker på forstørrelsesglas, mens du får adgang til sorteringsindstillinger ved at klikke på forstørrelsesglasikonet. De kan være en enorm hjælp, når du går igennem dine fotos. Dog kunne begge indstillinger være placeret uden for ikonmenuen og oven på den aktuelle visning, hvilket giver hurtigere adgang.

Forudindstillinger giver hurtig redigering, og der er 14 at vælge imellem. Ellers kan du gå ind i editoren, der minder om det meget mere magtfulde Lightroom. Imponerende for en app, der ikke kun er dedikeret til fotoredigering.

Deling er naturligvis en mere kompliceret og langsommere proces, i betragtning af at Mylio ikke er online, og at du først skal uploade dine fotos. Når du først har oprettet forbindelse til Flickr eller Facebook, afhænger deling udelukkende af din internetforbindelse.

Afsluttende tanker

På nuværende tidspunkt har du en ret god idé om, hvad du har brug for for at komme ud af dit foto, der arrangerer mareridt. Vi har set på, hvor let det er at bruge den fotostyringssoftware, vi har præsenteret, hvilke funktioner de tilbyder, til hvilken pris og hvor nemt det er at dele dine minder med de mennesker, du holder af.

Hovedpunkterne er, at vi føler, at Flickr er det bedste valg blandt udfordrerne. Du er muligvis ikke enig med os, og det er derfor, vi gerne vil høre fra dig i kommentarerne. Tror du en anden app fortjener kronen? Eller er der noget vi har savnet? Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me