6 tip til at forhindre identitetstyveri: Hold det hemmeligt, hold det sikkert

Identitetstyveri er en temmelig ubehagelig moderne forbrydelse. Ikke tilfreds med blot at tømme din tegnebog, cyberstyven er efter hele dit digitale væsen og kan endda bruge det til at udføre yderligere forbrydelser i dit navn.


Denne type tyveri kan antage mange former, men den mest almindelige involverer kreditkortsvindel, hvilket er tilfældet over 70 procent af tiden. Dette gøres ved at stjæle detaljerne på dit kort eller oprette et nyt kort med dit navn på det. Den første, du nogensinde vil høre om sagen, er et opkald fra samlinger.

Skaden kan være mere end økonomisk. Hvis tyven udførte en kriminel aktivitet i dit navn, er det vanskeligt for retshåndhævelse at afgøre, hvad der er hvad. Det kan være en lang og vanskelig proces at sortere en retfærdighed abort som denne, så det er meget bedre, hvis du tager skridt for at undgå problemet i første omgang.

Når kriminelle opfinder nye tricks hver dag, er det svært at vide, hvordan man forbliver i sikkerhed. Vi har samlet et par tip til at forhindre identitetstyveri online, som forhåbentlig giver dig lidt ro i sindet. Jorden her skifter stadig, så vær opmærksom på nye måder at holde dig sikker på.

Prioriter dine vigtigste konti

Mange mennesker gemmer en masse information ét sted, så hackere, der bryder ind i en onlinetjeneste, kan bruge de oplysninger, de finder for at bryde ind i andre. Hvis du f.eks. Har en hoved-e-mail-konto, kan en hacker bruge den til at få adgang til andre tjenester, du bruger ved at anmode om nye adgangskoder. Reset-e-mails sendes til din hovedkonto, som hacker derefter kan svare på.

Brug af to-faktor-godkendelse til vigtige konti gør det meget sværere at bryde ind i dem. Hackeren bliver nødt til at knække din adgangskode ud over at have adgang til din anden faktor, hvilket reducerer risikoen markant. At gøre dette for alle dine onlinetjenester kan være overdrevent, men for dine vigtigste konti er den ekstra beskyttelse det værd.

Vær opmærksom på dine oplysninger

Dine personlige oplysninger kan være enormt værdifulde for hackere, så del dem ikke ud til folk, du ikke kender. Pas på kontakter, der sender dig besked på en usædvanlig metode. En person, der har adgang til en vens adressebog, kan kontakte dig i deres navn for at indsamle flere oplysninger om dig eller dem.

Mange sider forsøger at samle så meget information, som de kan om dig. Det er forretningsmodellen for sociale medier. Problemet med dette er, at hvis nogen får adgang til denne info, bliver det meget lettere at udpege dig som dig. I disse dage bliver det mere almindeligt, at sider forbinder prikkerne og samler, hvad forskellige virksomheder ved om dig.

Du kan afbøde dette ved at give så lidt info som muligt. Undgå at give enhver valgfri info væk, og tilmeld dig tjenester ved hjælp af en e-mail-adresse, der smides væk. Hvis et websted beder dig om ting, som du ikke ønsker at afsløre, skal du stemme med din mus og tilmeld dig et andet sted.

Hold øje med, hvilke infotjenester du bruger, der uddeles. Skype besluttede bizarrely, at verden skulle kende din fødselsdato for flere år siden, på trods af at det var en af ​​de første informationsbanker og finansielle institutioner, der bruger til at bekræfte din identitet.

Vær forsigtig med, hvad du deler på sociale medier, især offentligt. Kriminelle er intet, hvis ikke vedvarende, og vil med glæde trawl gennem dine indlæg på udkig efter noget, der kan bruges til at stjæle dine legitimationsoplysninger og indgå i dine konti.

For mere om, hvordan du holder dine oplysninger private, kan du kigge på vores online privacy guide.

Når du downloader smartphone-apps, skal du være ekstra forsigtig – især med mindre kendte applikationer. Du får normalt at vide, hvilke oplysninger en ny app ønsker adgang til. Det er fristende at bare klikke gennem disse skærmbilleder, men ikke være for hurtig med at give en app-tilladelse, som du ikke er tilpas med. Der er altid alternativer.

Hold øje med, hvad du installerer på din pc også. Mange softwareinstallatører forsøger at snige en ekstra app på din computer, men vil underrette dig om dette først. Velkommen til at afvise. Normalt kommer disse stykker malware fra applikationer til almindelig brug, såsom PDF-konvertere, som du muligvis kun har brug for en enkelt gang.

Krypter dine data

Kryptering er dit største forsvar mod online kriminalitet. Når du bruger en VPN, skylager eller online backup-udbyder, skal du sørge for, at krypteringsmodellen er opdateret. Vi anbefaler AES-256, da det er det sværeste at knække.

Ud over onlinefare skal du være på vagt over for, hvad der kan ske, hvis en enhed, du ejer, bliver stjålet. Din harddisk er fuld af oplysninger, der kan bruges ondsindet, hvis den falder i de forkerte hænder. Disse oplysninger kan være mere værd for en kriminel end videresalgsværdien af ​​selve enheden.

Kryptering af dine data hjælper. Hvis nogen får adgang til din enhed, kan de ikke gøre så meget skade, hvis dine data ikke kan læses. Du kan kryptere det, du har gemt lokalt, såvel som online. For mere info se vores artikel om, hvordan du krypterer dine data til cloud-opbevaring.

Hvis du er bekymret for nysgerrige øjne der, skal du sørge for at læse om de bedste cloud-viden-tjenester med nul viden.

Brug en Password Manager

bedst-adgangskode-leder

Det er sværere end nogensinde at vælge en adgangskode, hvor websteder beder dig om at placere tal, symboler og store bogstaver overalt. At huske dem er en kongelig smerte i bagsiden. Det kan være fristende bare at vælge et kodeord og holde sig til det, men hvis nogen opdager det, kan de overtage hele dit online liv og forårsage, at du ikke slutter med problemer.

En password manager kan hjælpe dig her ved at generere lange, unikke adgangskoder til de tjenester, du bruger og indtaste dem på websteder for dig. Dette gør livet sværere for kriminelle og lettere for dig.

Du behøver at være fornuftig. Der er et element i at lægge alle dine æg i en kurv med en adgangskodeadministrator, da enhver, der får adgang til det, har alle dine adgangskoder tilgængelige. Vi kiggede på de bedste adgangskodeadministratorer for nylig, så kig efter dem, hvis du vil beskytte dig selv.

Når det kommer til sikkerhedsspørgsmål, kan du lide Pinocchio og lyve. Giv websteder, der beder om hemmelig information, den forkerte info. Sikkerhedsspørgsmål er der for at identificere dig, men hvis du giver flere websteder de samme svar, og man bliver hacket, har hacker noget, der kan bruges mod dig.

Den bedste idé er at give sider forskellige svar og spore dem sammen med dit kodeord. Hackere gætter måske dit yndlingsidrettshold, men det er usandsynligt, at de gætte, at dit første kys var Beyonce Knowles. Du kan endda svare på sikkerhedsspørgsmål med et svar, der ikke er relateret til spørgsmålet, hvilket gør det meget sværere for nogen at finde ud af.

Adgangskodeadministratorer som Dashlane (læs vores Dashlane-gennemgang) og Abine Blur (læs vores sløring-anmeldelse) giver dig mulighed for at tilføje noter til adgangskoder, hvilket gør processen med at spore faux-svar meget enklere.

Opret forbindelse med en VPN

En VPN er en service, der dirigerer din internettrafik gennem en enkelt krypteret forbindelse, hvilket giver dig en ekstra grad af kontrol over hvilket indhold du kan få adgang til, og hvem der kan se det. Se på hvad der er en VPN-artikel til mere.

Brug af en VPN kan give dig et ekstra lag af sikkerhed. Da din IP-adresse ændres, kan det gøre livet vanskeligere for dem, der bruger din IP-adresse til at finde ud af, hvilke onlinekonti, der bruges af den samme person. Mange VPN’er leveres med malware-blokerende software, som også hjælper med at holde dig sikker.

Uden placering, browserhistorik eller IP-adresse har hackere en vanskelig tid med at finde et væld af information at gå videre. Hvis du bruger en VPN, kan en hacker muligvis være målrettet mod dig, men vil sandsynligvis falde væk uden noget udgangspunkt.

Hvis du overvejer at få en, kan du kigge på vores liste over de bedste VPN’er for at finde den rigtige mulighed for dig.

Hold software aktuelt

Softwarefejl opdages konstant, og disse sikkerhedshuller kan lade hackere bryde ind på din computer. Opdater dit operativsystem og din software regelmæssigt, og sørg for at downloade de nyeste programrettelser. Dette kan være besværligt, men ikke så dårligt som at finde ud af, at du har købt en Ferrari og aldrig haft chancen for at køre den.

Du skal kontrollere dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger på dit OS og dine enheder. For tip til, hvordan du gør dette på Windows, kan du læse vores artikel 10 om indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger i Windows 10. E-mail-indstillinger kan også indstilles for at beskytte dine oplysninger. Billedlink i e-mails kan lække din IP-adresse og andre detaljer til hackere, så det er en god ide at deaktivere automatisk billedvisning i din e-mail-klient.

Afsluttende tanker

Med det håber vi, at du hviler lidt lettere på at holde dig sikker online. Husk, ingen af ​​disse tip er idiotsikre, og du kan ikke være for forsigtig online eller slukket. Svindlere kommer altid med nye måder at udføre deres ondskab på, men hold dig på vagt, og du skal være i orden.

Identitetstyveri er ikke den eneste fare, du har at bekymre dig om online, så se på vores artikel om cyberkriminalitet for at lære om andre online farer. Fortæl os det i kommentarerne, hvis du har oplevet identitetstyveri eller har nogle tip til at undgå det.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map