WeTransfer Review 2020

С ограничението за прикачване на файлове от 25MB на Gmail, прехвърлянето на големи файлове по имейл е най-малкото болка във врата. Най-очевидното решение на този проблем е да споделяте файлове чрез услуга за споделяне на файлове – като Google Drive или Dropbox.


Но споделянето на еднократен файл чрез такива услуги идва с дългосрочен финансов ангажимент.

Тъй като технически споделяте файла онлайн, получателят може да не го изтегли веднага. Освен това, какво, ако бенефициентът не използва същата услуга за споделяне на файлове като вас Малка туршия, нали? За щастие, ние имаме услуги за споделяне на файлове, като WeTransfer, които предоставят прости, безшумни трансфери на големи данни.

В този преглед на WeTransfer услугата се оказа лесна за използване и надеждна, но само с основни функции и ограничение за прехвърляне на файлове от 2 GB, ви оставя да искате повече.

Неща, които трябва да вземете предвид преди да получите услуга за трансфер на файлове

В основата си технологията за прехвърляне на файлове е свързана с преместване на данни от една система в друга през мрежа, която в случая е Интернет. Но не можете просто да изберете произволна услуга за прехвърляне на файлове, независимо дали търсите такава за лична или служебна употреба.

Ето някои от факторите, които трябва да вземете предвид, преди да получите услуга за трансфер на файлове:

 • Ограничения за размер на файла:

 • Висока Наличност:

 • Контрол на видимостта:

 • Защита на файла:

За WeTransfer

Стартиращ в Амстердам WeTransfer стартира през 2009 г. и оттогава компанията се превърна в една от най-премиерните услуги за лесно прехвърляне на файлове. Към 2015 г. WeTransfer имаше 25 милиона потребители, като 70 милиона файла се прехвърлят всеки месец.

Предимства и недостатъци:

Кой е WeTransfer For

WeTransfer е за всеки, който иска да прехвърля големи файлове бързо, без да се налага да се регистрира за нова услуга. За лични потребители WeTransfer предоставя лимит от 2 GB и получателят може да изтегли изпратен файл в рамките на седем дни след получаването му за споделяне.

Бизнес потребителите, от друга страна, могат да получат премиум абонамент за услугата и да изпращат до 20 GB файлове с едно движение, да определят персонализиран срок за изтриване на файл и да зададат парола за всеки прехвърлен файл.

Как WeTransfer прави пари

Има два потока от приходи, които WeTransfer използва – основният идва от първокласната услуга на WeTransfer, която струва $ 12 на месец, а другият поток от приходи идва от реклами, които компанията пуска на плана на freemium.

Когато отваряте основната уеб страница на WeTransfer, ще видите красиви снимки на заден план. Тези снимки всъщност са реклами от компании, които плащат WeTransfer.

Можете да очаквате да видите реклами от:

 • Vodafone
 • Катарските авиолинии
 • Shutterstock
 • Google Chrome

WeTransfer също има инициативата „Това работи“, където те подкрепят начинаещи илюстратори, фотографи и художници; като поставят тяхната работа като фоново изображение на уебсайта.

Планове и цени

Както споменахме по-горе, WeTransfer е „freemium“ услуга, което означава, че предоставя основни функции безплатно, но за своята първокласна услуга, наречена „WeTransfer Plus“, трябва да кашлите 12 долара на месец.

Прехвърляне на файлове в WeTransfer

Благодарение на страхотния интерфейс, прехвърлянето на файлове е невероятно лесно.

Тъй като не е необходимо да се регистрирате, можете просто да отидете на началната страница и да започнете процеса на прехвърляне. От дясната страна на началната страница има опция за добавяне на файлове, въвеждане на имейл адрес на получателя, имейл адрес и незадължително съобщение.

След като файлът се качи, можете да го изпратите до адресата.

Получавате два имейла след изпращане на данни през WeTransfer, чрез опцията за електронна поща. Първият имейл включва потвърждение, че файлът ви е изпратен, а вторият идва, когато получателят изтегли изпратения файл.

Вторият имейл е страхотен съвет за известия, който все още липсва от много други услуги за споделяне на файлове.

Докато тествах услугата, разбрах, че вторият имейл за потвърждение се изпраща веднага щом получателят кликне върху опцията „изтегляне на файл“, а не когато файлът е напълно изтеглен..

Освен да изпратите имейл до някого, имате и опция за изпращане на файлове чрез връзка за изтегляне. Въпреки че WeTransfer дава възможност да избирате между двете, ако решите да използвате имейл, ще получите и връзка към файл.

С опцията за връзка с файлове няма налични функции за видимост, ако някой има връзката, тогава той може да изтегли и да получи достъп до файла ви – и вие няма да бъдете по-мъдър.

Единственият изход е да защитите файла с парола (което можете да направите само с WeTransfer Plus). Освен това не получавате известия по имейл, когато файлът бъде изтеглен.

Изтегляне на файлове на WeTransfer

Можете да получите файл от WeTransfer по имейл или връзка за изтегляне. И в двата случая вие ще бъдете отведени до страницата на получателя на WeTransfer, на която има голям бутон „Изтегляне“. Всичко, което трябва да направите е да щракнете върху този бутон и ще имате файла, няма какво друго да направите.

Връзката за изтегляне на файлове е активна по подразбиране за седем дни, но въпросният потребител има премиум акаунт в WeTransfer, след което може да избере да намали или увеличи този срок.

Във всеки случай ще видите датата на изтриване на файла на страницата за изтегляне. WeTransfer твърди, че данните се изтриват от сървърите на компанията към датата на изтриване на файла и няма абсолютно никакъв начин да изтеглите такива файлове.

Мобилен достъп

Ако смятате, че уеб интерфейсът на WeTranfer е елегантен и красив, тогава изчакайте, докато видите мобилните му приложения, които са също толкова страхотни, носещи минималистичен вид и зашеметяващи фонови изображения. Имайте предвид обаче, че WeTransfer може да прехвърля снимки или видеоклипове само от мобилните приложения, независимо дали използвате iOS или Android.

Но колкото и невероятно да изглежда приложението за iOS, то не успя да работи за мен. С моя телефон, свързан към Wi-Fi мрежа, приложението постоянно ми казваше, че не е (въпреки че Wi-Fi работи правилно).

След това промених Wi-Fi връзката си и пак получих същата грешка. Накрая трябваше да опитам да извърша прехвърлянето с моя скъпоценен пакет от данни и точно тогава прехвърлянето беше окончателно извършено.

Приложението Android, от друга страна, работи безпроблемно и файлът се прехвърля с един опит.

поддържа

WeTransfer има система за поддръжка, базирана на билети, управлявана през Zendesk. Вдигнах билет с техния екип за поддръжка, за да проверя времето им за реакция и на билета ми отговориха след 1,5 часа. Единственият недостатък тук е липсата на чат или поддръжка по телефона, дори ако сте потребител на WeTransfer Plus.

Сигурност

Тъй като WeTransfer е базиран извън Амстердам, компанията спазва Директивата за поверителност на ЕС (95/46 / EC) и нидерландския Закон за защита на личните данни. Когато файловете се прехвърлят, те остават защитени от протокола за криптиране на TLS. Когато се съхраняват на сървърите на WeTransfer, те са под 256-битово криптиране на AES.

В заключение

Като цяло WeTransfer е конвенционална услуга за прехвърляне на файлове, която прави това, което казва – нищо повече и нищо по-малко. Въпреки че интерфейсът оставя малко да се желае, наборът от тях може да бъде по-усъвършенстван. Например, няма начин безплатните потребители да се регистрират или само да изпратят файл чрез имейл, без да генерират връзка за изтегляне на файл.

В същото време с безплатен лимит за прехвърляне на файлове от 2 GB, личните потребители могат лесно да използват WeTransfer за споделяне на файлове. Но ако сте бизнес потребител, може да искате да шифровате данни локално или да потърсите алтернативи.

Използвали ли сте WeTransfer? Как беше вашето преживяване? Споделете своите мнения в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map