Què heu de saber sobre l’emmagatzematge basat en núvol

Ja sabeu sobre l’emmagatzematge basat en núvol, o és probable que ja ho esteu utilitzant. Des d’enviar correus electrònics a l’ús de Google Docs, fins a compartir documents, l’emmagatzematge en núvol és aquí per a romandre.


Però, ho sabeu tot sobre l’emmagatzematge al núvol? L’ús d’un servei d’emmagatzematge basat en núvol significa:

Preu assequible en comparació amb els dispositius d’emmagatzematge físic

Configuració fàcil i sense infraestructures addicionals

L’emmagatzematge es pot augmentar o disminuir segons els requisits

En cas de desastre, es poden recuperar fàcilment els fitxers

Si estàs pensant a traslladar dades al núvol, però segueixes confós amb la tecnologia, aquesta és la guia perfecta per a tu. Aquí hi ha tot el que heu de saber sobre l’emmagatzematge basat en núvols, en poques paraules.

Els fitxers emmagatzemats al núvol són accessibles des de qualsevol lloc

Un cop els fitxers es desen al núvol, seran accessibles des de qualsevol lloc, tret que estiguis en algun lloc sense connexió a Internet.

Tot el que cal accedir a les dades són credencials d’inici de sessió.

Com que no hi ha dispositius ni cables addicionals per transportar-lo, mai no us quedarà enganxat havent oblidat portar un fitxer important a l’oficina i tornar-lo a executar..

Només heu de penjar els fitxers el servei d’emmagatzematge en núvol que trieu i, és a dir, la senzillesa, diria.

Tot i això, alguns serveis són millors que altres a la recuperació de dades, així que assegureu-vos de seleccionar detingudament un servei en funció de les vostres necessitats i velocitats d’internet.

El núvol facilita la col·laboració

Una de les principals raons per les quals les empreses han adoptat la tecnologia del núvol és perquè facilita la col·laboració, és més fàcil i ràpida.


© Cloudwards.net

Els empleats ja no han de tenir reunions a les seves oficines ni treballar junts en un document, asseguts els uns als altres.

Avui es fan reunions a Slack i la col·laboració de documents és possible a través de Google Drive i Dropbox.

El núvol també ha impulsat la cultura del treball remot en empreses de tot el món, amb un 45% dels empleats nord-americans treballant des de casa.

Les dades del núvol s’emmagatzemen en una ubicació remota (i qüestions d’ubicació)

Aquí hi ha una pregunta comuna que fa molta gent. Si les meves dades no s’emmagatzemen en un ordinador, aleshores on és exactament?

Bé, la resposta és una mica complicada

Les dades del núvol solen emmagatzemar-se als servidors d’una empresa en una zona remota, la ubicació exacta de la qual depèn del proveïdor de serveis d’emmagatzematge al núvol.

Per exemple, Dropbox té els seus servidors als Estats Units i Irlanda i Google Drive compta amb centres de dades repartits per:

Els Estats Units

Taiwan

Europa

Però, malgrat la ubicació dels seus servidors, les empreses especifiquen clarament que totes les dades estan subjectes a les lleis nord-americanes, cosa que no necessàriament és bona cosa.

Serveis d’emmagatzematge al núvol que no hi ha cap servidor als EUA no està sotmès a les lleis dels Estats Units, cosa que és una cosa bona.

I les ubicacions són importants, ja que tan bon punt es pengen les dades al núvol, el govern nord-americà pot veure i accedir-hi, sense cap notificació ni consentiment previ..

No importa si les dades s’eliminen més tard, un cop les han penjat, ja seran. Encara que el problema de renúncia pot no suposar un gran problema per a les persones que carreguen dades no sensibles, per a les grans empreses, la petició pot ser un problema important.

De fet, les lleis d’emmagatzematge en núvol són el motiu pel qual moltes empreses empresarials encara són propietàries i configuren els seus servidors i infraestructures privades.

El xifrat de dades és fonamental

Si es produeixen nous incompliments de dades gairebé cada mes, el xifrat és una forma important de protegir les dades.


© Cloudwards.net

Abans d’anar més lluny, és important conèixer les tres ubicacions on s’han de protegir les dades:

Quan es troba a l’ordinador de l’usuari

Quan les dades són de trànsit (es pengen al núvol)

Quan les dades es troben al servidor (reposant al núvol)

Alguns serveis d’emmagatzematge al núvol, com OneDrive, només proporcioneu xifratge SSL quan les dades estiguin en trànsit, cosa que significa que els fitxers estan en repòs al servidor, no està encriptat.

Així, si un pirata informàtic arriba als servidors de OneDrive, les dades es trobaran en un format llegible. Els serveis d’emmagatzematge al núvol, com iCloud, ofereixen xifratge tant del trànsit com del servidor.

Però és suficient?

Fins i tot quan les dades es xifren durant el trànsit, el servei d’emmagatzematge al núvol és el que fa el xifratge. Per tant, no només l’empresa té accés a les vostres dades, sinó que també no podreu saber com la xifra.

Per descomptat, una manera de sortir d’aquest problema seria xifrar les dades abans de penjar-les al núvol, personalment.

Però, per què, quan hi ha serveis d’emmagatzematge en núvol, com CrashPlan i Condueixo, que permeten als usuaris xifrar les dades amb una clau de xifratge personalitzada.

A més, el xifrat de les dades retarda els temps de càrrega i descàrrega i no hi haurà manera de previsualitzar les dades en línia. primer s’haurà de descarregar primer.

Moltes empreses d’emmagatzematge en núvol poden accedir a les vostres dades

Quan us registreu per a un servei nou, sovint decidim omissar la part de termes i condicions. Al cap i a la fi, qui s’ha endut el temps?

Però, si emmagatzema dades confidencials al núvol, no hauria de saber si una empresa d’emmagatzematge al núvol pot endurir-se o accedir a les meves dades?

Tot examinant la secció de termes i condicions de molts serveis d’emmagatzematge al núvol, he trobat una línia comuna en gairebé tots: el que serà vostre.

Aleshores, el que penjo serà meu i l’empresa no pot publicar-ho per si sol, però vol dir que una empresa d’emmagatzematge en núvol no pot accedir a les dades de l’usuari? No del tot.

Per exemple, mentre s’utilitzen Google Drive, els usuaris podrien tenir drets de propietat intel·lectual, però a la pàgina ToS de l’empresa es diu que els usuaris donen a Google una llicència mundial que permet a l’empresa reproduir o modificar les dades..

També permet que Google utilitzi informació de clients amb finalitats de mineria de dades i publicitat.

A continuació, hi ha Dropbox, que potser no utilitza dades de clients amb finalitats publicitàries, però el ToS de l’empresa indica que en el cas d’un litigi, els clients no poden presentar una demanda d’acció de classe contra Dropbox, sinó que només proporcionen un procés d’arbitratge..

Si ja us decep, sap que també hi ha serveis SpiderOak i Tresorit que ofereixen privadesa de coneixement zero, però no són tan fàcils d’utilitzar ni s’integren, en comparació amb Google Drive o Dropbox.

En general, triar un servei d’emmagatzematge en núvol és una trucada entre seguretat i accessibilitat.

És important que les empreses comprovin els estàndards de compliment de les dades

Totes les empreses han de seguir una llista d’estàndards i regulacions, segons la seva indústria primària.

Quan una empresa trasllada les seves dades al núvol, les mateixes regles s’apliquen també en línia.

Hi ha diverses dotzenes de compliments, inclosos aquests tres principals:

HIPAA

FERPA

CORPA

Abans de triar un servei d’emmagatzematge al núvol, comproveu si segueix els estàndards de compliment exigits per la vostra empresa. Si no els podeu trobar al lloc web oficial del servei, contacteu amb l’assistència per confirmar-los.

En conclusió…

En definitiva, l’emmagatzematge basat en núvol arriba amb el seu equipatge.

Però la raó per la qual tantes persones, inclosa jo, utilitzen l’emmagatzematge en núvol cada dia, és perquè ens facilita les coses. La mobilitat i la facilitat d’accés que aporta l’emmagatzematge al núvol no són inigualables.

En lloc de dependre de les unitats locals i externes, podrem accedir al treball des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu. Per tant, en conclusió, quin és el vostre servei d’emmagatzematge basat en núvol preferit? Feu-nos-ho saber a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map