OneDrive vs Dropbox: quin és el millor proveïdor d’emmagatzematge en núvol

Dropbox i OneDrive són dues opcions d’emmagatzematge en núvol competidores que a primera vista poden semblar molt semblants. Per tant, és raonable que moltes persones probablement es comprometin a comprovar la quantitat d’emmagatzematge que obtenen i quant costarà abans de fer la seva elecció.


A Cloudwards.net, però, sabem que hi ha molt més que el consumidor mitjà hauria de mirar, a més d’aquestes coses. Per ajudar els lectors a prendre la decisió sobre el millor servei d’emmagatzematge en núvol, hem creat aquesta peça de comparació de cap a cap per ajudar a il·luminar les diferències més importants entre Dropbox i OneDrive.

La nostra conclusió és que si bé OneDrive pot semblar que ofereix més valor a la superfície, l’enfocament de Dropbox per al control i el xifrat de contingut fa que sigui l’elecció clara per als usuaris que valoren la seva seguretat en línia..

La Batalla: Dropbox vs. OneDrive

Com que les solucions d’emmagatzematge al núvol poden diferir de maneres molt importants, és important fer una ullada a com s’acumulen Dropbox i OneDrive. Al llarg de quatre rondes, detallarem cada servei en les categories de plans de preus, sincronització, control de contingut i xifrat.

1

Preu

Primerament, mirem com es comparen els nostres dos concursants quan es tracta de preus.

Dropbox

Dropbox Basic concedeix als usuaris 2 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït. Tot i que això va darrere de molts dels principals competidors de Dropbox, inclòs OneDrive, Dropbox permet que els usuaris guanyin més espai lliure a través de les referències. En un compte gratuït, les referències netes de 500 MB cada una, fins a 16 GB.

Per a les persones que necessiten més espai, Dropbox Pro inclou 1 TB d’emmagatzematge en núvol, facturada mensualment o anualment.

El cost coincideix amb el que m’esperaria per a 1 TB d’emmagatzematge en núvol. El problema de l’estructuració del pla de Dropbox és que no ofereixen dotacions d’emmagatzematge més petites ni més grans. Aquesta manca de flexibilitat torna a posar-se en contradicció amb algunes de les seves competències principals, com Google Drive i OneDrive (llegiu la nostra comparació Dropbox vs Google Drive vs OneDrive).

Els usuaris de Dropbox Pro poden aprofitar el programa de referència, establint 1 GB d’emmagatzematge addicional per referència. L’espai de referència és de 32 GB.

Dropbox ofereix un pla d’empresa raonable, amb un preu de 12,50 dòlars per usuari. Cada usuari empresarial inicialment va concedir 1 TB d’espai d’emmagatzematge, però Dropbox concedirà això a l’emmagatzematge il·limitat a petició i sense cap càrrec addicional. Tanmateix, heu de comprar almenys cinc llicències, de manera que probablement no serà una opció per a la majoria dels consumidors habituals.

OneDrive

Microsoft concedeix 5 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït per començar. Si no n’hi ha prou, ofereixen tres opcions diferents per als consumidors habituals.

La incorporació d’un pla de 50 GB per només 1,99 dòlars al mes és un bon toc. Molts usuaris no necessiten 1 TB d’emmagatzematge en núvol i haurien d’apreciar l’opció de menor cost.

Tanmateix, registreu-vos al pla personal o personal del 1TB i també teniu accés a les versions d’escriptori d’Office 365. Qualsevol persona pot utilitzar Office Online de forma gratuïta, però les versions d’escriptori us permetran treballar fora del navegador..

Les aplicacions d’Office 365 inclouen:

 • Processament de paraules
 • Excel: fulls de càlcul
 • Powerpoint: presentacions
 • OneNote: presa de notes

El pla 1TB de Microsoft té un preu inferior als competidors més propers, inclòs Dropbox. L’Office 365 Home és un preu especialment adient per a famílies: el preu de 9,99 dòlars és el que cobren la majoria de serveis per a un sol usuari.

Igual que Dropbox, Microsoft també ofereix un pla d’empresa, que inclou diversos sabors que van des dels 60 $ fins als 120 dòlars per usuari i any.

Microsoft no exigeix ​​un nombre d’usuaris mínim per als seus plans de negoci. Tanmateix, en el pla OneDrive Business Advanced, si us registreu per almenys cinc usuaris, l’assignació d’emmagatzematge per usuari es fa il·limitada. És interessant que OneDrive no estengui aquests beneficis al pla All-In-One.

Primer Pensament

Dropbox va iniciar una associació amb Microsoft el 2015 per permetre als subscriptors veure i editar contingut amb Office Online. Aquesta integració és perfecta i es produeix des de la interfície web de Dropbox. Tanmateix, heu d’estar en línia per utilitzar-lo.

Que els subscriptors de OneTrive OneTrive accedeixin a la versió d’escriptori de la popular suite d’oficines de Microsoft continua sent un bon avantatge per triar OneDrive a Dropbox. Tanmateix, on OneDrive brilla realment sobre Dropbox, és flexibilitat i cost. OneDrive ofereix una opció de 50 GB i un pla familiar. A més, el seu pla d’1 TB és de 3 dòlars més barat al mes que Dropbox Pro.

Ronda: Punt de preus per a OneDrive

Logotip de Dropbox
Logotip OneDrive

2

Sincronitzar

Aquesta ronda tracta de determinar quin dels dos proveïdors mantindrà actualitzats els vostres fitxers, a més de comprovar la velocitat de connexió dels dos serveis..

Dropbox

DropBox us permet sincronitzar contingut amb qualsevol dispositiu on heu instal·lat l’aplicació Dropbox. Les plataformes d’escriptori compatibles inclouen:

 • Windows
 • Mac OS
 • Linux (Ubuntu, Fedora)

Instal·lar l’aplicació a l’escriptori crea una carpeta de sincronització, que es pot utilitzar igual que qualsevol altra carpeta del vostre sistema operatiu. Si moveu el contingut a aquesta carpeta, el pengeu a un centre de dades de Dropbox

Dropbox té aplicacions mòbils per a:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Telèfon Windows
 • Mora

En general, els dispositius compatibles amb Dropbox inclouen tant les plataformes populars com algunes que no són tan habituals, com Ubuntu i Fedora.

Per veure com Dropbox gestiona bé el procés de sincronització, vaig realitzar unes proves al portàtil de Windows per avaluar la velocitat de transferència de fitxers. Aquestes proves van incloure l’enviament d’una carpeta comprimida de 258 MB a i des del núvol.

Per context, les velocitats de càrrega i descàrrega eren de mitjana de 160/12 Mbps quan es van realitzar aquestes proves, segons speedtest.net.

Mitjana temps de càrregaMitjana Temps de descàrrega
Dropbox4:440:19
OneDrive3:550:14

Són moments molt bons, però amb Dropbox millora. Això és degut a que Dropbox incorpora una cosa que s’anomena sincronització incremental. Incremental sync és un procés de transferència de fitxers en el qual només es sincronitzen les porcions alterades d’un fitxer. Com que no es descarrega ni es descarrega el fitxer sencer cada vegada que es modifica un fitxer, s’estalvia tant el temps com els recursos del sistema.

Per saber quant, vaig realitzar una altra prova en què vaig fer una petita alteració a la carpeta comprimida del portàtil (he esborrat un dels fitxers que hi ha dins). L’alteració es va reflectir al meu emmagatzematge al núvol de Dropbox en només 13 segons.

Per ajudar a gestionar encara més els impactes sobre els recursos del sistema, Dropbox permet als usuaris accelerar les velocitats de càrrega i descàrrega. Aquest procés es pot gestionar des de la icona de la safata del sistema.

Tot i que és probable que no tingui problemes la majoria de la gent, quan pengeu fitxers a Dropbox a través del vostre navegador, hi ha un límit de 20 GB de mida del fitxer. No hi ha cap límit si pengeu des de la vostra aplicació d’escriptori o mòbil.

OneDrive

OneDrive està preinstal·lat als dispositius Windows 10 i està dissenyat per formar part de l’experiència de Windows, ja que Microsoft segueix la tendència de traslladar serveis al núvol..

La instal·lació també està disponible per a Mac OS X 10.9 o superior, la qual cosa és útil si voleu treballar des de diferents plataformes per a tasques diferents, o com MS Office, però preferiu les màquines Mac. Microsoft no admet cap variació de linux.

L’accés per a mòbils és ampli, però, amb aplicacions per a:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Telèfon Windows
 • Mora

Per comparar els dos, vaig realitzar les mateixes proves de velocitat de sincronització a OneDrive que vaig fer a Dropbox.

Mitjana temps de càrregaMitjana Temps de descàrrega
Dropbox4:440:19
OneDrive3:550:14

Per a transferències de fitxers inicials, OneDrive va superar a Dropbox un petit marge.

El problema és que, a diferència de Dropbox, OneDrive no incorpora transferències de fitxers incrementals a la seva arquitectura de xarxa. Això significa que els fitxers alterats es substitueixen íntegrament cada vegada que es canvia un fitxer. Això pot deixar que els usuaris i els seus col·laboradors esperin si el fitxer és especialment gran.

També uneix més amplada de banda i recursos del sistema, cosa que pot afectar la vostra capacitat per realitzar altres tasques. Perquè els usuaris siguin encara més molestos per als usuaris, Microsoft no admet acceleració de velocitat de sincronització. Pot ser un problema si treballeu des de la connexió lenta o si pengeu fitxers grans.

OneDrive també limita les càrregues de mida del fitxer a 10 GB, independentment de si inicieu aquestes pujades des del navegador web o la carpeta de sincronització del dispositiu. Això no afectarà a la majoria d’usuaris, però és alguna cosa que n’hem de tenir en compte.

Ronda dos pensaments

Dropbox admet una gamma de plataformes una mica més àmplia que OneDrive, però la majoria dels usuaris no els importa ja que tots dos suporten Windows, Mac OS, iOS i Android.

El problema més gran, i un motiu realment convincent per triar Dropbox a OneDrive, és l’error inexplicable de Microsoft d’incorporar càrregues de fitxers incrementals a la seva arquitectura de transferència. Això pot fer que la sincronització s’arrossegui innecessàriament. Per a aquells amb límits en els seus plans de dades, també consumeix més megabytes.

La inclusió de controls de sincronització de l’acceleració per part de Dropbox és només una raó per la qual és fàcil triar a la segona ronda.

Rodona: Punt de sincronització per Dropbox

Logotip de Dropbox
Logotip OneDrive

3

Compartició i control de contingut

Què tan fàcil és fer que els nostres dos concursants comparteixin fitxers i contingut en dispositius?

Dropbox

L’ús compartit amb Dropbox s’executa a través de la interfície web. Simplement ressalteu l’objecte o objectes que desitgeu i feu clic al botó “compartir”.

Quan compartiu contingut, creeu un enllaç adjunt a aquest contingut. Per a la distribució, podeu enviar un enllaç per correu electrònic a determinades persones des de la interfície o simplement copiar-lo i enganxar-lo allà on vulgueu (és a dir, Slack, Facebook, missatge de text). Qualsevol usuari d’aquest enllaç pot accedir al contingut i comentar-lo.

Podeu compartir contingut tant a nivell d’arxiu com de carpeta. No obstant això, només es poden concedir permisos d’edició de compartiments de carpeta. Si compartiu un fitxer individual, les convidades estan restringides a la visualització.

Un dels aspectes clau del control de contingut que Dropbox té correcte és la inclusió de contrasenyes i dates de caducitat dels enllaços. Malauradament, per a usuaris que no paguen, heu de ser un usuari de Dropbox Pro per accedir a aquestes opcions.

Des de la interfície web de Dropbox, podeu supervisar fàcilment el contingut compartit des de dues pàgines diferents.

La pestanya “compartir” us permet veure quines carpetes i fitxers heu compartit i quins han estat compartits amb vosaltres. La pestanya “Enllaços” us permet gestionar les opcions d’enllaç relacionades amb el vostre contingut compartit.

Hi ha una tercera pàgina anomenada “esdeveniments” on podeu auditar l’activitat general del vostre compte. Inclou les accions fetes per vosaltres i els convidats a accedir al vostre contingut.

Si un o un dels vostres col·laboradors feu un canvi de fitxer no desitjat o suprimiu un fitxer accidentalment, Dropbox us permet recuperar tant els fitxers suprimits com les versions anteriors del fitxer..

Podeu recuperar les versions dels fitxers suprimits i anteriors sempre que passin els 30 dies posteriors a la supressió o al canvi del fitxer. Si sou un usuari de Dropbox Pro, també hi ha l’opció d’adquirir l’historial de versions ampliat (EVH), que s’eleva fins a un any.

Si sou un usuari de Dropbox Business, podeu recuperar versions de fitxers suprimits o anteriors de manera indefinida i sense haver de pagar el privilegi.

OneDrive

OneDrive té una de les interfícies web amb millor aspecte de qualsevol servei d’emmagatzematge en núvol. És un disseny nítid i ben dissenyat, de manera que és fàcil compartir diversos objectes alhora.

Com passa amb Dropbox, quan compartiu una carpeta o fitxer OneDrive crea un enllaç d’URL que hi apunta. Podeu adjuntar permisos a aquest enllaç que permet als usuaris editar contingut compartit o restringir-los a accés només de visualització.

Des de dins de la interfície web, podeu copiar l’enllaç per distribuir-lo manualment, enviar-lo per correu electrònic o compartir-lo a diverses plataformes de xarxes socials com Facebook i Twitter.

OneDrive no permet, però, establir contrasenyes o dates de caducitat en enllaços compartits. Això és un motiu de preocupació, ja que significa que aquells amb els quals heu enllaçat enllaços els poden transmetre a altres persones sense el vostre consentiment ni coneixement..

La interfície web de OneDrive us permet auditar contingut compartit amb una pestanya “compartida”, que us ajudarà a no perdre de vista el que hi ha..

OneDrive s’integra automàticament amb Office Online. Tot i que podeu auditar els canvis que han fet altres usuaris en un document concret des de l’aplicació d’Office rellevant, OneDrive no proporciona als usuaris una manera d’auditar l’activitat més àmpliament com ho fa Dropbox amb la seva pàgina d’esdeveniments..

OneDrive us permet recuperar versions anteriors de fitxers, només per a tipus de fitxers Microsoft Office. Els canvis que heu fet als fitxers que no siguin de l’Office us han quedat atrapats, cosa que fa que encara sigui més perillosa l’exclusió d’un millor control i les opcions d’auditoria

Els articles suprimits es poden recuperar de la paperera de reciclatge durant 30 dies, independentment del tipus de fitxer. Tanmateix, en cas que el contingut de la paperera de reciclatge superi el deu per cent de la vostra destinació total de núvols, els articles més antics seran eliminats automàticament i definitivament al cap de tres dies..

Ronda de tres pensaments

Ambdós serveis fan que sigui molt fàcil compartir contingut. Tot i això, no poder protegir adequadament el contingut us ha de preocupar de fer-ho amb OneDrive.

Tot i que heu de ser subscriptor de pagament per adjuntar contrasenyes i dates de caducitat a les accions de contingut amb Dropbox, almenys les opcions hi són. Dropbox també ofereix millors capacitats d’auditoria i una recuperació de versions i fitxers suprimits més flexibles.

Ronda: Punt de control de contingut i de contingut de Dropbox

Logotip de Dropbox
Logotip OneDrive

4

Seguretat

Per últim, però no per això menys important, la seguretat d’emmagatzemar les dades amb qualsevol dels dos serveis?

Dropbox

Dropbox xifra les dades en trànsit amb seguretat de capa de transport (TLS) i encriptació AES de 128 bits. 128 bits poden semblar baixos quan el xifrat de 256 bits és una opció, però per a tots els propòsits pràctics, aquest no es pot escriure. A més, com menys complex sigui el xifrat, més ràpid serà el temps de càrrega.

Una vegada que els fitxers arriben al centre de dades de Dropbox, aquests es desxifren. Després, el contingut del fitxer es torna a xifrar, aquesta vegada amb AES de 256 bits. Tot i així, deixen les metadades en text senzill. Això ajuda als processos d’indexació, però també és una preocupació per la seguretat, ja que encara hi ha moltes persones que us poden parlar només de metadades.

En general, Dropbox té polítiques estrictes contra els empleats que accedeixen a les dades dels usuaris. Tanmateix, en determinats casos, com per exemple, sota la direcció de la garantia, desxifraran i compartiran les vostres dades.

Ho poden fer perquè conserven la vostra clau de xifratge. Dropbox no ofereix una opció per al xifrat de coneixement zero (extrem a extrem). Si us preocupa o voleu obtenir més informació sobre el xifrat de coneixement zero, Cloudwards.net té molts articles sobre aquest tema, com ara aquest article sobre alternatives segures de Dropbox.

Dropbox permet als usuaris configurar una verificació de dos factors per accedir a les seves dades, la qual cosa ajuda a protegir-se contra contrasenyes febles, que es poden desfer en atacs de força bruta..

Un cop activat, a més d’iniciar sessió al vostre compte amb la vostra contrasenya, en el futur se us demanarà que introduïu un codi de seguretat enviat al vostre telèfon mòbil o que utilitzeu l’aplicació per a mòbils per verificar la vostra identitat.

OneDrive

Igual que amb Dropbox, les dades de OneBox es xifren mentre estan en trànsit mitjançant SSL / TLS.

Tot i això, les dades en repòs només es xifren en aquest moment per al compte OneDrive Business, i això no és bo donat algunes de les preocupacions d’incompliment de dades que he esmentat anteriorment, sumat al fet que Microsoft sol ser l’atac de hacks donat la seva ubiqüitat..

Els comptes OneDrive Business estan protegits amb AES de 256 bits.

A més, amb la seva pròpia admissió, Microsoft analitza els vostres fitxers per trobar contingut objectable. Tot i que es tracta d’un esforç per frenar la difusió de la pornografia infantil i Microsoft afirma que no utilitza les exploracions per a qualsevol altra cosa, alguns usuaris podrien estar incòmodes amb aquest procés.

Per les seves polítiques internes, els materials amb drets d’autor, com ara pel·lícules, no seran eliminats tret que hi hagi presentat un avís de infracció dels drets d’autor. A més, afirmen no utilitzar aquestes exploracions amb finalitats de màrqueting.

Tot i així, tenint en compte les seves polítiques de xifrat lax i pel fet que exploren les vostres dades en primer lloc, el meu consell és utilitzar OneDrive només per a projectes de treball en curs que no siguin sensibles a la naturalesa..

Ronda: Punt de seguretat de Dropbox

Logotip de Dropbox
Logotip OneDrive

5

El Veredicte

Com a optimista amb utilitat, intento trobar el valor en tot. No obstant això, atès que Dropbox s’integra amb productes de MS Office, tinc una mica de problemes per defensar un cas en què potser voldreu utilitzar OneDrive, ja que això nega l’únic avantatge que tindria..

L’estratègia de Microsoft darrere OneDrive sembla que es basa en que els usuaris de Windows 10 creguin que és integrant a l’experiència, més que no pas en la que tracta i concorda competidors com Dropbox en funcions i funcionalitats.

És una vergonya, perquè si Microsoft realitzés alguns canvis, OneDrive podria ser un producte superior. La mecànica de la interfície és fantàstica, i sembla excel·lent.

Ara per ara, però, Cloudwards.net recomana sense reserva recomanar Dropbox sobre OneDrive. Estàs d’acord? Feu-nos-ho saber als comentaris següents, gràcies per llegir.

Guanyador: Dropbox

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map