Millor emmagatzematge al núvol per a Europa 2020

Si viviu als Estats Units i carregueu les dades al núvol, la NSA us ho pot veure i també per a vosaltres. No és així a Europa, on les lleis estrictes de privadesa ajuden a evitar que les vostres dades siguin allunyades dels ulls indiscretos. En aquest article, veurem el millor emmagatzematge al núvol d’Europa, tant per a les persones que viuen al vell món com per al nou.


Les persones que viuen a Europa podran gaudir de millors temps de baixada i descàrrega, mentre que els usuaris en qualsevol altre lloc podran sentir-se segurs en el coneixement que les seves dades estan protegides per lleis de privadesa millors del que gaudeixen a casa. Internet us permet viatjar pel món des de la comoditat de la vostra llar, per què no fer-ne ús? 

Abans d’aprofundir en detalls sobre els millors serveis d’emmagatzematge d’Europa, vegem primer en què hem basat la nostra selecció i en els motius per escollir un servei europeu d’emmagatzematge en núvol..

Millor emmagatzematge al núvol per a Europa 2020

Per què hauríeu de considerar els serveis al núvol basats a Europa

Els Estats Units s’estan convertint lentament en un lloc espantós i espantós: mentre abans abans havíem de preocupar-nos del “just” PRISME i la Patriot Act, ara també tenim CLOU per tractar-ho. Aquesta legislació permetrà a les agències de l’alfabet recuperar informació dels ciutadans dels Estats Units, encara que sigui emmagatzemada a l’estranger, és a dir, voleu canviar a un servei de coneixement zero en el moment en què passi oficialment. Ni tan sols esmentarem la neutralitat de la xarxa.

No és que tot sigui perfecte a Europa, però: molts dels països de la UE ignoraran, de tant en tant, els drets a la privacitat per combatre el “terrorisme”. Tot i això, aquestes lleis no són tan àmplies com les que hi ha als Estats Units pel que fa al poder que proporcionen a les agències d’intel·ligència.

A més d’això, les lleis de la UE sobre privadesa també estan actualitzant amb el que es diu Reglament general de protecció de dades o GDPR. Es va proposar inicialment al gener de 2012, després de quatre anys de preparació, es va aprovar definitivament el 14 d’abril de 2016. Entra en vigor el maig de 2018.

El principal canvi que comporta és la jurisdicció ampliada. La nova regulació s’aplicarà a totes les empreses que processin les dades de les persones que resideixen a la unió, independentment del lloc on es trobi aquesta empresa. A més, afegeix nous drets com la notificació d’incompliment obligatori, el dret a obtenir dades de les persones, el dret a ser oblidat i la privadesa per disseny. En conjunt, aquest pot ser un bon moment per començar a utilitzar els serveis al núvol europeus.

1. Millor emmagatzematge al núvol per a Europa: Tresorit

Tresorit, el campió definitiu d’aquesta categoria, ofereix un servei excel·lent. Amb això, Tresorit té una excel·lent seguretat i està subjecte a les lleis de privadesa tant als Països Baixos com a Irlanda. Bones lleis, però no tan bones com a Suïssa, on es troba la seva seu.

El principal avantatge de Tresorit és que és un dels pocs i els millors serveis al núvol de coneixement zero. El que significa és que escolliu la vostra contrasenya i la definiu sense que se li doni cap coneixement a Tresorit, cosa que permet que l’empresa cedeixi les vostres dades a ningú més. L’inconvenient és que si oblideu la vostra contrasenya, Tresorit no us ajudarà a recuperar-la.

Tresorit també proporciona xifratge AES-256. El “256” significa simplement que la clau de xifrat té una longitud de 256 bits. Es calcula que triga un milió d’anys en trigar un superordenador per convertir-lo en un dels serveis d’emmagatzematge al núvol més segurs.

No es pot dir el mateix per a les contrasenyes, ja que les forces febles es poden trencar fàcilment per força bruta. Tresorit té una autenticació de dos factors per ajudar-la, encara que algú tingui la vostra contrasenya, també haurà d’introduir un codi de seguretat si intenta iniciar la sessió des d’un dispositiu desconegut. Aquest codi de seguretat s’envia al vostre correu electrònic o telèfon intel·ligent.

Tresorit també ofereix el millor en seguretat del centre de dades: compleixen els darrers estàndards ISO i són gestionats per Microsoft Azure. S’utilitzen vigilància, patrulles de seguretat i exploració biomètrica. Tot i que hi hagi una bretxa, amb coneixement zero utilitzat, no ho faria els lladres. No és Fort Knox, però està a prop.

Altres motius pels quals ens agrada Tresorit

També s’inclou suport Linux, cosa que no és habitual entre els serveis d’emmagatzematge en núvol, és a dir, Tresorit ocupa el millor lloc per al nostre article d’emmagatzematge en núvol de Linux. També té una gran sincronització de dispositius o sincronització, el que significa que es poden accedir a les mateixes dades des de diversos dispositius, i els canvis realitzats en un es mostren gairebé a l’instant per l’altre..

Per sincronitzar fitxers entre dispositius, creeu un “tresor” (en alemany per a “vault”), que s’afegeix a la carpeta especial del sistema de fitxers anomenada “my tresors”. De manera predeterminada, tots els fitxers que s’instal·lin en el vostre missatge s’emmagatzemaran al disc dur i també al núvol. Qualsevol canvi que es faci en un fitxer també es reflecteix al núvol i a tots els dispositius gairebé en temps real.

L’intercanvi d’enllaços funciona molt bé amb Tresorit. En lloc de només generar un enllaç, podeu protegir-lo amb una contrasenya, data de caducitat i límits de descàrrega. Si no voleu perdre’ls de vista, podeu comprovar quins enllaços heu creat a la vista “enllaços”.

Hi ha, però, també un desavantatge de Tresorit: el preu. Hi ha dos plans individuals. Una tenia un preu de 12,50 dòlars per 200 GB i una altra de 30,00 dòlars per a 2 TB. Tots dos plans cobren més que alguns altres serveis, amb menys espai d’emmagatzematge per arrencar. A més, no hi ha cap pla gratuït.

Si voleu saber més sobre Tresorit, feu una ullada a la nostra revisió detallada de Tresorit o proveu-la si esteu més interessants..

2. Dropbox per a negocis

Just darrere de Tresorit surt un dels serveis més antics del món d’emmagatzematge al núvol. Amb un nom que sembla familiar a molts usuaris, no és difícil veure per què alguns no semblen més enllà de Dropbox.

Creat el 2008, el servei ha tingut alts i baixos, sent el més baix un dels robatoris de dades del 2012. No obstant això, Dropbox ha fet nombrosos passos per garantir la seguretat des d’aleshores: ha establert moltes tendències tant en sincronització com en fitxers. compartir, que encara avui es perfeccionen.

Dropbox per a negocis

A diferència del pla personal de Dropbox, els usuaris de Dropbox Business poden utilitzar servidors situats a Europa per allotjar les seves dades, per la qual cosa ha tingut lloc en aquesta llista. Tingueu en compte, però, que per mantenir-se al davant de l’NSA potser voldreu utilitzar Boxcryptor per xifrar els vostres fitxers abans d’enviar-los al núvol. Per obtenir més informació sobre aquest servei útil, consulteu la nostra crítica de Boxcryptor.

La seguretat millorada que hem esmentat anteriorment es presenta en forma de xifrat AES de 256 bits, centres de dades endurits, encriptació AES de 128 bits en trànsit, autenticació de dos factors i, finalment, no menys important, també podeu realitzar un esborrat remot en cas que un el dispositiu sincronitzat és robat.

Altres motius pels quals ens agrada el negoci Dropbox

L’aplicació d’escriptori Dropbox afegeix una carpeta especial connectada al núvol al sistema. Aquesta “carpeta de sincronització” actua com a pedra angular de tota l’experiència de l’usuari. A més, també hi ha una aplicació web que us permet accedir als vostres fitxers..

La navegació per contingut no us deixa rascar el cap, els menús estan organitzats, l’esquema de colors és fàcil de mirar i arrossega i deixa anar l’experiència més senzilla. També funciona en diverses plataformes: Windows, Mac, Linux, Android i iOS. Independentment de les que utilitzeu, l’experiència dels usuaris de Dropbox és força fluida.

Dropbox va inventar el model comú de sincronització el 2008, però també lidera el camí actual. Això és gràcies a les transferències de fitxers a nivell de bloc, també conegudes com a sincronització diferencial. En lloc de substituir tot el fitxer, substitueix només les porcions canviades.

Dropbox Business té unes funcions excel·lents d’ús compartit de carpetes i fitxers. També podeu incloure dates de caducitat per acabar els enllaços i contrasenyes per ajustar el control de contingut.

Sense presumir de les mateixes mesures de seguretat que Tresorit situa aquest servei en segon lloc. Si aquesta no és la vostra principal preocupació, Dropbox Business ofereix una prova gratuïta de 30 dies. Si voleu saber-ne més, consulteu el nostre Dropbox detallat per a la revisió empresarial.

3. Jottacloud

Després dels dos primers, omplir les files posteriors redueix el que hi ha a Europa, no el que és millor; els hem plantejat igual. El primer lloc és Jottacloud, una plataforma de còpia de seguretat i sincronització noruega orientada a la privadesa. És relativament barat i fàcil d’utilitzar.

La seu central es troba a Noruega, un país que té algunes de les millors lleis de privadesa del món. Té una garantia de privadesa que promet que no controlarà la informació que emmagatzeneu. Tanmateix, es registra informació personal i metadades. Jottacloud té com a mínim una funció d’autenticació de dos factors.

Altres motius pels quals ens agrada Jottacloud

Jottacloud ofereix un pla gratuït amb 5 GB d’emmagatzematge, i també té un pla il·limitat per 9,99 dòlars. També hi ha una excel·lent funció de còpia de seguretat de fotografies amb un nom vistós, Jottacloud Fotos. La còpia de seguretat de tipus rars de fitxers no és cap problema per Jottacloud.

4. Livedrive

Livedrive ha passat per molts canvis al llarg dels anys, però el canvi més important és que els seus centres de dades es van traslladar al Regne Unit. Això ha millorat la seva qualitat significativament i ara el programari està ple de funcions.

No tot ha millorat i això es reflecteix en algunes clàusules terribles de la política de privadesa. Per exemple, l’article 40 estableix que Livedrive eliminarà les còpies de seguretat de qualsevol equip que no s’hagi connectat al servei en 30 dies. Una altra clàusula estableix que Livedrive es reserva el dret a arxivar dades en instal·lacions on potser no estigui disponible per a accés immediat.

En cap cas no és un servei de coneixement zero, i això no serveix per a la clàusula 14. Afirma que Livedrive examinarà els fitxers i suprimirà qualsevol cosa que tingui una “creença raonable” que no té els drets adequats a.

En la seva política de privadesa, Livedrive també indica que iniciarà de manera proactiva el contacte amb les agències que apliquen la llei en determinades condicions, de manera que no haureu de mantenir dades sensibles amb aquesta.

Altres motius pels quals ens agrada el LiveDrive

El servei d’atenció al client proporciona respostes ràpides a les sol·licituds del client i s’està esforçant per proporcionar un servei de qualitat. També hi ha una llista completa de preguntes freqüents. A més, el pla de preus més econòmics ofereix un espai de còpia de seguretat il·limitat.

Livedrive és econòmic per emmagatzemar a granel, però el procés de registre és més complex del que hauria de ser, com passa amb la cancel·lació. Per obtenir més informació, llegiu la nostra crítica de Livedrive.

5. CloudMe

El nostre últim servei és un servei que ve de Suècia. Com a tal, es beneficia de lleis que ajuden a protegir la privadesa de les dades que s’hi allotgen. CloudMe va ser fundada per Xcerion i es va anomenar inicialment iCloud. Després que Apple adquirís el domini, es va dividir en CloudTop com a escriptori de núvol virtual i CloudMe per a sincronització i emmagatzematge de fitxers.

Inclou amb diversos plans de preus diferents al consumidor. Els tres primers no ofereixen gaire espai i són costosos tenint en compte la seva relació qualitat-preu. Les dues últimes ofereixen més, però són encara més cares. El pla més car ofereix només 500 GB per un preu de 30 euros al mes.

Hi ha un pla gratuït que us permet provar CloudMe. Ofereix 3 GB d’emmagatzematge i una mida màxima de fitxers de 150 MB. CloudMe no ofereix cap xifratge de cap tipus. Tampoc hi ha cap opció de xat per obtenir suport, només un fòrum que conté una secció de preguntes freqüents.

Altres motius pels quals ens agrada CloudMe 

No ens agrada Probablement hauríeu d’evitar aquest servei.

Conclusió

Amb el paisatge de privadesa de dades dels Estats Units que comença a semblar-se al 1984 d’Orwell, Europa s’assembla cada cop més a un refugi segur per a l’emmagatzematge de les vostres dades. Sobretot amb el GDPR que entri en vigor el maig del 2018. Hi ha aquí, la nostra llista de cinc millors opcions, amb Tresorit al capdavant, per a l’emmagatzematge al núvol a Europa.

Quin és el vostre servei d’emmagatzematge en núvol preferit a Europa? Què en penses de les nostres opcions? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me