Millor còpia de seguretat gratuïta al núvol 2020

Trobar una solució de còpia de seguretat de núvol decent que no us costarà cap centavo és com buscar una agulla en un paller. Tot i que hi ha molts proveïdors de còpia de seguretat de baix cost, la còpia de seguretat en línia gratuïta no és tan habitual com l’emmagatzematge en núvol gratuït.


Tot i això, això no vol dir que l’armari estigui buit. Vam recórrer al mercat de còpies de seguretat, inclosa la revisió d’algunes de les nostres pròpies ressenyes de còpia de seguretat en línia, per recopilar la nostra llista de les millors solucions de còpia de seguretat en núvol gratuïtes. El problema és que totes les opcions que hem trobat ofereixen només una quantitat limitada d’espai de còpia de seguretat, el que significa que realment només tindreu la sort de si busqueu fer còpia de seguretat d’uns pocs gigabytes crítics..

En la majoria dels casos, també tindreu conjunts de funcions disminuïts al no accedir a una subscripció de pagament. Us aconsellem donar un cop d’ull a la nostra millor guia de còpia de seguretat en línia. Algunes de les solucions esmentades són molt econòmiques i us estalviaran després d’invertir després en una eina de recuperació de dades si el vostre disc dur anirà caput.   

Si, d’altra banda, no us heu venut gratuïtament, continueu llegint per trobar les nostres opcions de còpia de seguretat gratuïta.

Millor còpia de seguretat gratuïta al núvol 2020

Què ofereix la millor còpia de seguretat gratuïta del núvol

La premissa d’aquest article és “gratuïta”, de manera que els primers criteris que vam cercar eren només aquest. No vam doblar la definició, fins i tot si hi ha alguns proveïdors que gairebé poden justificar-ho, amb una còpia de seguretat il·limitada de 5 dòlars al mes, ja que Backblaze és el millor exemple.  

Tanmateix, és important entendre que la còpia de seguretat gratuïta és generalment gratuïta per un motiu. Com hem comentat, si seguiu aquesta ruta, no espereu poder fer còpies de seguretat de diversos centenars de gigabytes de dades. De fet, es tracta d’un tram que diu que fins i tot podreu fer còpies de seguretat de diversos gigabytes.

Un altre sacrifici que hauríeu d’estar preparat per fer és el de les funcions. Per exemple, Backblaze pot fer còpies de seguretat de forma automàtica en funció del tipus de fitxer, estalviant-hi un munt de temps (i, bé, el temps també és diners). No ho aconseguireu amb una eina de còpia de seguretat gratuïta. Backblaze també ofereix encriptació privada, programació de còpies de seguretat i còpies de seguretat multithreaded, més funcions que moltes eines de còpia de seguretat gratuïtes no tindran.  

Per trobar les millors opcions gratuïtes per a la majoria de les persones, vam equilibrar l’emmagatzematge total amb les funcions disponibles. Els resultats són reculades primes, però per al caçador de negocis sense molts fitxers a protegir, les solucions que vam trobar aconseguiran la feina.

1. Còpia de seguretat de CloudBerry amb Google Drive

CloudBerry Backup ocupa una de les nostres eines de còpia de seguretat en línia preferides per als usuaris de negocis i també va fer la nostra millor còpia de seguretat per a la llista d’ús personal. Si bé l’eina d’escriptori té un preu raonable de 49,99 dòlars per una llicència perpètua, per a aquells que busquen còpies de seguretat sense cap cost, també hi ha una versió freemium disponible per a ús no comercial..

Cal assenyalar que el programari freemium no té diverses característiques clau de la versió de pagament, incloses les còpies de seguretat basades en imatges, la compressió d’arxius i el xifrat privat. Aquesta darrera errada és una de les grans amenaces habituals de ciberdelinqüència com ara incompliments de dades i atacs de mà al mig. De vegades, el preu gratuït arriba.

Tanmateix, el freemium de CloudBerry Backup és el mateix gran producte, amb un client d’escriptori que admet còpies de seguretat híbrides, programació de còpies de seguretat, còpia de seguretat a nivell de blocs i polítiques de retenció personalitzables. Per obtenir més funcions disponibles, consulteu la nostra revisió de la còpia de seguretat de CloudBerry. 

Una de les coses que fa que CloudBerry sigui diferent és que més aviat us permeten bloquejar-vos a la seva pròpia infraestructura de núvols, la companyia us permet combinar el client de còpia de seguretat amb més de 50 serveis al núvol diferents. Tot i que la majoria, com Amazon S3 i Microsoft Azure, us costaran molt, també hi ha algunes opcions gratuïtes.

El més generós d’aquestes opcions gratuïtes és Google Drive. Qualsevol que crei un compte de Google obté 15 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït. Amb Còpia de seguretat de CloudBerry, podeu convertir aquest emmagatzematge de núvol gratuït en una còpia de seguretat de núvol gratuïta.

Tot el que heu de fer és triar Google Drive com a destinació de còpia de seguretat del núvol, iniciar la sessió al vostre compte de Google i, a continuació, completar la resta de passos per crear el vostre pla de còpia de seguretat. El client de CloudWid Backup us ho explicarà tot, per la qual cosa hauria de ser bastant senzill.

Si no voleu utilitzar CloudBerry per facilitar la vostra còpia de seguretat, l’aplicació Google Drive, anomenada Còpia de seguretat de Google & Sincronització, es pot utilitzar en lloc seu. Des del client d’escriptori, podeu triar quines carpetes voleu fer una còpia de seguretat de forma continuada a Google Drive. Tanmateix, no hi ha funcions de còpia de seguretat més enllà d’això, cosa que permet una experiència de còpia de seguretat maldestra i fina. 

Consell professional: alternativa de Google Drive de baix cost

Si no us interessa gastar una mica de diners, us recomanem que feu una actualització a la versió de pagament, CloudBerry Backup Pro i que s’associe Cloud Cloud amb un servei d’infraestructura de núvol barat. Wasabi és una bona opció que només us permetrà tornar a obtenir 0,0039 dòlars per gigaquet per mes. Això comporta uns 4 dòlars per terabyte. Llegiu la nostra crítica de Wasabi per obtenir més detalls.

De forma alternativa, si voleu mantenir-vos amb Google, hi ha un pla de 100 GB que ofereix un cost de 2 dòlars al mes. Cobrim totes les opcions de subscripció a la nostra revisió de Google Drive.

2. IDrive

IDrive es classifica com el servei de còpia de seguretat més ple de funcions en aquest article, almenys quan es consideren iteracions gratuïtes. A diferència de CloudBerry Backup, un pla gratuït IDrive encara xifra els fitxers enviats al núvol, tant en trànsit com en repòs, i us permet optar pel xifrat privat..

IDrive també té funcions de planificació avançades, còpia de seguretat a nivell de blocs, versió de fitxers i suporta la còpia de seguretat basada en imatges. Fins i tot podeu utilitzar la vostra subscripció per fer còpies de seguretat del vostre telèfon intel·ligent, cosa que permeten molt pocs altres serveis de còpia de seguretat en línia.

El problema del pla gratuït d’IDrive és que no us portarà gaire lluny. Només obtindreu 5 GB d’espai de còpia de seguretat per treballar, un terç del que obtindreu si aneu a la ruta de CloudBerry amb Google Drive.

Un pla IDrive de 2TB, que cobrim en la nostra revisió IDrive, només costa un toc superior a 50 dòlars per any. Aquest preu és just per al primer any, després del qual s’acosta fins als 70 dòlars. No és tan bon negoci com Backblaze, però no està malament. Afegiu-hi que IDrive us proporciona 2 TB d’espai de sincronització de fitxers que coincideix i, per a alguns, el valor serà més gran.  

3. Núvol intel·ligent de Zoolz

Hi havia una vegada, Zoolz oferia comptes gratuïts de 100 GB per a tota la vida, que incloïen 25 GB d’emmagatzematge en calent (Amazon S3) i 75 GB d’emmagatzematge en fred (Amazon Glacier). Ara, només podeu obtenir 10 GB (tots calents).

Zoolz ofereix una opció de selecció intel·ligent que es recolza en funció del tipus de fitxer, tot i que amb només 10 GB per treballar, probablement haureu de ser més selectius sobre el que podeu protegir del que permet aquesta funció..

La selecció manual dels fitxers és més manejable, i Zoolz proporcionarà una estimació de l’espai que utilitzarà a mesura que seleccioneu les etiquetes de còpia de seguretat. Zoolz també pot fer còpies de seguretat de comptes de mitjans socials, inclosos Facebook i Instagram. Una vegada més, però, 10 GB d’espai limita el valor d’aquestes funcions.

Altres funcions de còpia de seguretat inclouen planificació de còpies de seguretat, còpia de seguretat híbrida, xifrat privat i còpia de seguretat multitreta. El servei també ofereix algunes interessants funcions “intel·ligents”, com ara el reconeixement òptic de caràcters, que passem a la revisió completa de Zoolz.

4. Jottacloud

Al igual que IDrive, Jottacloud us ofereix 5 GB de còpia de seguretat en línia gratuïta. A diferència de IDrive, Jottacloud és tan poc característic, que gairebé no val la pena. Falten funcions a part, el paisatge de còpia de seguretat gratuïta és tan àrid que Jottacloud fa la nostra llista amb relativa facilitat.

Entre les capacitats de nota s’inclouen un planificador de còpia de seguretat, còpia de seguretat contínua i la versió de fitxers. Jottacloud Photos pot ser la característica que distingeix el servei de les opcions de còpia de seguretat executades. Aquesta funció està optimitzada per a una còpia de seguretat de fotos i no comprimeix el material multimèdia com molts altres serveis, produint previsualitzacions de més qualitat.

Tanmateix, la manca de compressió de fitxers també significa que utilitzeu més ràpid l’espai de còpia de seguretat. En afegir aquest problema, no podeu fer còpia de seguretat de fitxers individuals amb Jottacloud, només carpetes.

Jottacloud tampoc proporciona una opció per a encriptació privada ni còpia de seguretat local, ni realitza còpies de seguretat incrementals o a nivell de bloc. El client de còpia de seguretat, que analitzem a la nostra revisió de Jottacloud, tampoc és molt fàcil d’utilitzar. Ah, i la seva lenta i l’atenció al client és menys que estel·lar.

En general, no és simplement un servei de còpia de seguretat molt atractiu, ni tan sols de forma gratuïta.

5. Unitat d’elefants

L’últim i, en aquest cas, el que menys, és Elephant Drive, amb una escassa còpia de seguretat en línia de 2 GB. Elephant Drive Lite, com s’anomena el pla de lliure publicació, també et limita a fitxers de mides de càrrega de 100 MB. Per descomptat, amb 2 GB d’espai de fitxers, només podeu fer una còpia de seguretat de 20 fitxers aproximadament de 100 MB. 

El servei, almenys, proporciona una opció per al xifrat de final a extrem privat, de manera que podeu mantenir els 20 fitxers segurs. Les còpies de seguretat es poden configurar per funcionar contínuament, o podeu planificar còpies de seguretat diàries, setmanals o mensuals. 

Tot elaborant la nostra revisió d’Elephant Drive, hem trobat alguns problemes tècnics a l’hora de restaurar fitxers. A més, no hi ha cap opció de restaurar des del client d’escriptori. En lloc d’això, està obligat a utilitzar la GUI en línia.

Tanmateix, no defenirem els defectes del servei. Al cap i a la fi, diuen que mai no heu de mirar un elefant de regal a la boca. O alguna cosa així.

Menció d’honor

L’avantatge d’utilitzar un servei de còpia de seguretat en línia dedicat a protegir els vostres fitxers en lloc d’utilitzar emmagatzematge en núvol és que la majoria d’aquestes eines estan dissenyades per protegir gairebé sense esforç tot el vostre disc dur amb funcions com una còpia de seguretat automàtica per tipus de fitxer i programadors de còpia de seguretat..  

Com a tal, normalment no aconsellem l’ús d’emmagatzematge en núvol amb fins de còpia de seguretat. És massa treball i massa propens a errors.  

Tanmateix, si heu quedat amb nosaltres molt de temps en lloc de decidir fer una ullada a algunes de les mencions “pràcticament gratuïtes” que vam deixar anar, és possible que de totes maneres no tingueu molts fitxers a fer una còpia de seguretat. En aquest cas, fer servir un emmagatzematge al núvol per salvaguardar els vostres fitxers preciosos.

La bona notícia per a vosaltres és que hi ha moltes més opcions d’emmagatzematge en núvol gratuït que no hi ha còpia de seguretat gratuïta, que detallem al nostre millor article d’emmagatzematge en núvol gratuït. Us recomanem pCloud, que, tal com s’observa a la nostra revisió pCloud, us proporciona 10 GB d’emmagatzematge gratuït, ampliable fins a 20 GB amb recomanacions.  

Sync.com, que us proporciona 5 GB d’emmagatzematge gratuït i un programa de derivació il·limitat, és una altra bona opció. És també la nostra opció per emmagatzemar el millor núvol de coneixement zero. A la revisió de Sync.com es discuteixen algunes de les raons per les quals també pensem que és l’opció principal per compartir intercanvis segurs.

Pensaments finals

La veritat és que no hi ha opcions realment fantàstiques per a còpies de seguretat en línia gratuïtes. El freemium de CloudWid Backup combinat amb 15 GB d’emmagatzematge gratuït de Google Drive és un guanyador fàcil, però fins i tot aquest enfocament té moltes limitacions.

Per descomptat, té sentit que és així, ja que les empreses de còpia de seguretat no poden pagar les factures oferint els seus serveis per a res. Un cop més, recomanem tenir en compte alguns dels serveis de còpia de seguretat basats en el valor. El backblaze, IDrive i Carbonite s’ajusten a la factura, i fins i tot tenim un article de comparació per ajudar-vos a triar entre ells.

Tot i així, aquest és el nostre consell, que sempre és gratuït. No creieu que guanyem diners? Ofereix els seus dos cèntims als comentaris a continuació, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me