Les millors eines de desenvolupament de jocs: com fer el vostre propi joc

Mentre aneu recorrent el mètode més recent de la consola, no us haureu de dubtar sobre com deixar el controlador i crear un joc. Posar en pràctica les vostres idees, però, és una tasca descoratjadora, per la qual cosa hem creat aquest article sobre les millors eines de desenvolupament de jocs..


El desenvolupament del joc és considerat com una disciplina difícil, que requereix el domini dels llenguatges de programació arcans i anys d’estudi. Tot i això, cada cop són més fàcils les eines de desenvolupament de jocs fàcils d’utilitzar. Algú amb una idea de joc ara té més maneres que mai de mostrar la seva visió a la pantalla, independentment del seu fons tècnic, gràcies als motors de joc fàcils d’utilitzar.

A continuació, us donem una visió general del millor programari de desenvolupament de jocs disponible avui. Algunes eines són àmpliament utilitzades per desenvolupadors professionals, altres per a principiants. L’escena de desenvolupament actual és molt diversa i fins i tot es pot utilitzar el motor de joc més senzill per crear jocs d’èxit amb una mica d’esforç i creativitat. Primer, però, anem a fer una mica de teoria.

Allò que fa un bon joc?

El joc és un camp vast. Exactament el que fa un bon joc és qüestió de gustos. Si voleu vendre el vostre joc, haureu d’assegurar-vos que prou gent vulgui jugar-lo. Començar de petit no és un problema sempre que tingueu una idea que ningú no ha provat, o una manera de millorar un gènere existent o que es distingeixi de la competència.

El millor punt de partida pot ser que la vostra idea fos en paper (o un editor de text). Això us ajudarà a aclarir les vostres idees i a esbrinar què cal fer i és especialment important si treballeu com a part d’un equip. És possible que trobareu que els detalls són detallats i que trobeu amb incoherències i trobeu coses que necessiten aclariments.

Publicar la vostra idea al paper us pot ajudar a crear una imatge dels reptes que cal resoldre i donar-vos una idea del treball requerit. Un RPG 10 vegades més gran que Final Fantasy VII pot semblar una idea fantàstica, però inicieu-vos en el disseny i us adonareu de la magnífica escala de la tasca que esteu preparant..

Creació i biblioteques d’actius

La creació d’actius és una tasca important, probablement més gran del que creieu. S’han de dibuixar gràfics, després ser animats. No es tracta només de personatges i fons de joc, també necessitareu menús, icones, botons, pantalles d’ajuda, captures de pantalla per a botigues en línia i molt més. També necessitareu efectes de so i música.

La majoria d’eines aquí ofereixen una biblioteca d’actius gratuïts i de pagament. Si utilitzeu aquestes opcions, però pot ser difícil que el vostre joc es vegi exactament com us ho imaginem.

Eines gratuïtes com Paint.net i Audacity us poden ajudar aquí si voleu anar més enllà d’utilitzar les biblioteques i aconseguir que les coses semblin i semblin com voleu. Paint.net és una excel·lent eina gràfica gratuïta, no tan potent com una cosa com el Photoshop, però adequada per a la creació de visuals.

També s’hauran de formatar els sons. Els que trobeu en línia poden tenir diferents formats (com els que creareu vosaltres mateixos tret que sigueu molt disciplinats i desenvolupeu un sistema). Audacity pot resultar útil aquí, permetent-vos convertir fàcilment entre formats i bitrates, així com retallar i enganxar efectes de so segons les vostres necessitats.

Millorar el joc

Quan vives la teva idea per primera vegada, pots trobar coses que no funcionen exactament com t’ho imagines. La iteració i la millora són les claus per encertar les coses, preferiblement amb el màxim de comentaris dels provadors. Fer petits canvis i aprendre què fa i no funciona, us ajudarà a convertir el vostre joc en una cosa que els agradarà la gent.

Posar en marxa la mecànica bàsica del joc és sovint relativament senzill. Cablar els menús, taules d’alta puntuació, funcions de xarxes socials, requisits per a diverses plataformes, sistemes de pagament al joc i tota la resta són tasques importants que poden consumir molt de temps. El que ajudarà és tenir una plataforma que faci gran part de l’elevat pes per a vosaltres o (com ho fa Twine, per exemple) per mantenir les coses lleugeres i senzilles.

Distribuir el vostre joc als provadors també és útil, així que assegureu-vos de tenir alguna cosa que pugueu crear i compartir fàcilment (i de manera segura) o treballar amb una plataforma que us permeti publicar el vostre joc gratuïtament. Les aplicacions d’escriptori i Android es poden lliurar fàcilment. Hi ha diverses maneres de fer-ho, però un servei d’emmagatzematge al núvol és una opció excel·lent.

iOS compta amb un sistema de certificació fals que pot causar mal de cap a desenvolupadors experimentats i Testflight, el seu sistema de distribució semblant molest, requereix un compte de pagament per a la configuració, tot i que funciona bé una vegada configurat.

Més petit és millor

Si el vostre primer projecte és petit, us donarà més possibilitats de creuar la línia de meta que una èpica de diversos milions de dòlars. Pot ser que un simple joc d’arcades no sembli trencador de la terra, però us permetrà posar-vos en contacte amb la vostra plataforma d’elecció i fer-vos una idea del que es tracta de construir i acabar un projecte complet. Obtenir alguna cosa acabat és una fita enorme i no hauríeu de començar a esperar que el vostre primer joc sigui el vostre opus magnum.

Des del punt de vista del codi, el treball 2D generalment és més intuïtiu que el treball en 3D i té menys que pot funcionar malament. Els marcs i les eines modernes poden mitigar-ho fins a un cert punt, però començar més petit pot ser la millor manera de trobar els peus.

Els millors motors de joc i eines de desenvolupament

Ara donem un cop d’ull a les eines pròpies, que hem seleccionat després de jugar amb elles durant força temps. Tots van ser agradables d’utilitzar i cadascun va oferir coses diferents als futurs desenvolupadors. Els hem ordenat des dels més senzills fins als més avançats, així que tingueu en compte quan decidiu a què optar.

Twine

Twine és una eina en línia gratuïta que permet crear jocs a la finestra del navegador. Els jocs són històries interactives simples, com si escolliu el vostre propi llibre d’aventura (si us en recordeu d’això). Afegiu text i imatges i creeu enllaços que us envien a altres parts de la història. Les peces de la història es veuen com a “passatges”: caixes amb fletxes de connexió entre elles, mostrant el flux global. També podeu afegir àudio i vídeo per proporcionar una atmosfera al vostre treball.

Com funciona el Twine

La pantalla de disseny principal sembla un paper gràfic amb tots els vostres passatges connectats mitjançant fletxes que representen la direcció dels enllaços. Podeu arrossegar-los i situar-los per fer-vos una idea de com encaixa la vostra història. Això serà cada cop més útil a mesura que la història es faci més complexa, sobretot si s’adopta un enfocament no lineal on els jugadors són lliures de vagar cap endavant entre els passatges..

Podeu crear alguna cosa lineal que flueixi generalment cap endavant o bé creeu àrees interrelacionades que els jugadors puguin explorar a l’oci.

Crear un passatge és tan senzill com escriure text en un editor. Escriviu directament al navegador i les paraules es converteixen màgicament en el vostre joc sense necessitat de codificar.

Al més bàsic, un passatge Twine consta de text i enllaços a altres passatges. Això ja n’hi ha prou per crear-vos una història d’aventura escollida i autèntica. Tanmateix, podeu anar més enllà si voleu.

Si creeu un enllaç a un passatge que encara no heu creat, es farà automàticament i apareixerà al gràfic. Així, podeu passar d’una ubicació a una altra afegint contingut mentre aneu. Un cop entreu a la seva imatge, se sent tan intuïtiu per a construir la vostra aventura com per jugar-la.

La funcionalitat bàsica del cor de Twine és tan senzilla que podeu recollir-la en literalment minuts i crear contingut immediatament. De totes les eines que vam mirar, sens dubte va ser la més ràpida per continuar.

Us ofereix una tria de tres “formats d’història”, que us permeten fer les coses més o menys complexes en funció del control de la història que vulgueu. Podeu utilitzar CSS estàndard per canviar l’aspecte, tot i que és fàcil a la vista sense haver de fer-ho.

Podeu afegir variables perquè els jugadors puguin tenir aspectes com un inventari, una salut limitada i efectius al joc si voleu implementar-los. També podeu fer rotlles de daus, permetent als jugadors lluitar contra monstres o simular un casino, per exemple. Si voleu que les funcions no estiguin disponibles a través dels ganxos personalitzats de Twine, podeu utilitzar Javascript, tot i que es pot complicar si sortiu massa fora de les funcions proporcionades..

Edició amb Twine

Quan hàgiu acabat la vostra obra magistral, tindreu una pàgina HTML, que podeu allotjar al vostre lloc web o, possiblement, un paquet com a webapp per a mòbils. Ja que podeu afegir codi personalitzat, es pot fer qualsevol cosa que es faci en una pàgina web estàndard, tot i que l’alegria d’aquesta eina és la seva simplicitat, així que potser s’eviti millor.

També podeu publicar el vostre joc de forma gratuïta a Philome.la, sempre que tinguis un compte de Twitter per poder-lo presentar davant de la gent sense haver de pagar res..

Essencialment aleshores, Twine és una manera arrossegar i desenrotllar de construir pàgines HTML i enllaçar-les fàcilment amb uns quants ganxos de codi senzills per afegir-hi altres funcions si voleu. Aquesta és una eina molt senzilla per aprendre i utilitzar. Tot el que heu de fer és escriure i afegir passatges i connectar-los. Tot i ser senzill, hi ha molta marge de creativitat aquí.

Gamefroot

Adreçat als usuaris més joves, gamefroot ofereix ajudar a preparar els nens per a una carrera en la indústria dels videojocs. Inclou una interfície clara i basada en mosaics i una sèrie de tutorials que us permeten pas a pas diverses tasques. Es proporcionen molts gràfics gratuïts, de manera que podreu produir fàcilment una cosa que es vegi bé i als nens els encantarà mostrar les seves creacions als seus amics.

Els tutorials contenen una gran quantitat de gràfics i animació. Els nens, sens dubte, gaudiran personalitzant-los tots des del primer moment. A més dels tutorials, hi ha plantilles que us permeten començar amb la configuració del vostre gènere escollit. Per descomptat, podeu utilitzar una pissarra en blanc si voleu, però les plantilles us ofereixen una manera senzilla de començar.

Com funciona Gamefroot

Hi ha un potent editor de nivells que permet dibuixar terreny basat en mosaics ràpidament. Fer servir un joc de plataformes és una brisa aquí. També és fàcil afegir i canviar d’un nivell, només cal fer clic sobre una icona més cada vegada que vulgueu afegir-ne un de nou. Hi ha una oferta generosa d’actius gratuïts disponibles i n’hi ha més disponibles si decidiu pagar-los.

La lògica del joc es presenta com a peces de trencaclosques que es poden manipular per ajustar el joc. Sembla un sistema força potent, que permet fer canvis en les matemàtiques que condueix el joc alhora que fa molt més difícil trencar les coses que no pas amb el codi.

Si bé aquest és un intent interessant de fer que la lògica del joc sembli divertida, ens sembla una mica confús visualment. Els nens podrien millorar-ho, fins i tot quan fins i tot comencem a adonar-nos que envellim, i es confonen fàcilment per les coses noves.

En general, però, la presentació és agradable i amable, i quan funciona, l’eina és un goig d’utilitzar. Tanmateix, la seva interfície pot ser frustrant i té vores rugoses un cop comenceu a entrar-hi.

Hem trobat uns quants errors i quirks que han fet que fos una mica menys intuïtiu del que no podia haver estat. Tractar d’afegir una animació ens va donar un missatge: “aquest recurs pertany a un altre usuari i s’ha de duplicar” i després es va presentar una finestra dient “duplicar” que no es va tancar mai. Vam haver de tornar a carregar el navegador, perdent tota la nostra feina fins aquest moment. Aquest tipus de problemes són precisament els que no voleu veure en una eina d’ensenyament, tot i que portarà a casa als nens exactament la molesta tecnologia que pot ser.

També vam trobar que no existien diverses accions comunes que podríeu esperar trobar en una eina de disseny. Ctrl + C i Ctrl + V no ens han permès duplicar actius. L’arrossegament d’actius a diferents capes no els va moure allà. El botó de pestanya no va moure el cursor entre els camps emergents.

Un dels tutorials (Squid Adventure) simplement no va funcionar quan vam seguir les instruccions i vam incloure captures de pantalla que no semblaven coincidir amb el contingut que es carregava al tutorial. En un altre tutorial, se’ns demana que escrivís text en un diàleg de propietats del botó.

Si premeu “e” mentre escrivíem el text, significa que quan vam tancar el diàleg, havíem passat al mode de supressió, el que significa que ens ha sorprès trobar-nos la supressió en lloc de seleccionar quan fèiem clic a les coses. Podríem restaurar el nostre botó mitjançant la funció de desfer, però el text mecanografiat es va perdre.

Un altre tutorial ens va demanar que cliquéssim un botó a la barra lateral, però la barra lateral contenia tres versions del botó, cap de les quals és una concordança precisa per a la imatge del tutorial. Per a una eina d’ensenyament fàcil d’utilitzar, aquest tipus de coses es van sentir descarats.

Per provar el joc durant el desenvolupament també calia que ens sentíem a la pantalla de benvinguda cada cop, que va afegir diversos segons frustrants al cicle de creació de proves-repetició que qualsevol que hagi intentat construir un joc estarà familiaritzat amb.

Edició amb Gamefroot

Els jocs es poden publicar al lloc de Gamefroot i compartir-los amb amics i familiars. Encara no podeu publicar-lo a plataformes mòbils, però les preguntes freqüents diuen que en el futur s’oferiran. Si voleu vendre el vostre joc comercialment, aquesta no és l’eina per a vosaltres. No obstant això, és una manera fantàstica d’aprendre i practicar la realització de jocs malgrat la seva interfície.

Construeix 3

Construir és una eina en línia creada per fer les coses senzilles, actualment en la seva tercera encarnació. Els jocs estan dissenyats mitjançant eines senzilles d’arrossegar i deixar anar. En lloc de programar, utilitzeu fulls d’esdeveniments per definir el comportament de les coses del món.

Com funciona la construcció

La creació d’objectes és el cas de fer clic dret sobre el món del joc, escollir una imatge per utilitzar-la i, a continuació, afegir “comportaments” d’una llista preexistent. S’hi afegeixen “esdeveniments” per definir què passa quan interaccionen objectes o quan es rep l’entrada de control. Això fa que sigui molt ràpid que les coses funcionin sense haver de tocar codi. Tot i que pot ser més complicat tenir un comportament sintonitzat i és aquí que trobareu les limitacions del sistema.

Construir sembla implacable als llocs. El fet d’haver col·locat objectes del ratolí i del teclat al món directament se sentia una mica idiosincràtic i potser s’hauria amagat millor en una pantalla d’opcions.

Disposa de consciència, tot i que funciona bé en comparació amb algunes de les eines més senzilles que hem vist. Podeu utilitzar coses com la càmera i el micròfon i també implementar funcions multijugador. Hi ha diversos efectes visuals que es poden aplicar i que funcionen molt bé en les proves.

L’editor tenia una lleugera falta de facilitat als menús, només una mica de retard que feia que es pogués navegar una mica més lent del que podria haver estat. També es va estavellar en un moment i no ens havíem estalviat la feina en aquell moment, cosa que va resultar força molesta.

L’edició gratuïta té algunes restriccions: a l’hora de provar els projectes d’exemple, se’ns va informar que havíem superat els límits de la versió gratuïta, per la qual cosa no ens serà tímid de presionar les opcions de pagament des del primer moment. Va ser una mica desconcertant veure aparicions emergents en demostracions i tutorials.

Publicació amb Construct 3

Sorprèn que Construct no sembli haver produït grans impactes. Molts dels seus jocs es mostren a Steam, però no hem sentit a parlar de res. Tot i així, certament té possibles possibles judicis per algun dels seus materials demostratius, per la qual cosa potser només hauria de ser qüestió de temps abans que algú es posi a l’or..

Sembla tenir certa reputació per la sortida de buggy. Construir publica a HTML5 que, en teoria, hauria de ser capaç d’executar a qualsevol lloc, però sembla que hi ha molta gent que veu problemes d’errors i de rendiment. Això contrasta amb el que hem experimentat: el rendiment ha estat excel·lent, tot i que les proves s’han realitzat en un PC força nou. El vam trobar copiat perfectament, fins i tot quan hi havia molts objectes a la pantalla.

Framerate semblava roca, semblava que colpejava a 60FPS i era més suau que la mantega la majoria de les vegades. Les seves proves de CPU incloses van demostrar que pot empènyer més de 80000 objectes a la pantalla mentre es manté més de 30FPS al nostre sistema de prova i5-7600. Les proves d’espriteres plenes orientades a la GPU ens van proporcionar un recompte de més de 7.000 a 30FPS. La seva demostració de tecnologia de partícules va empènyer 800 partícules a 60FPS i, més important, semblava meravellosa, més en moviment que a la captura de pantalla de sota.

Els jocs de sortida i de mostra també es van sentir realment sòlids en termes de resposta i tenen una sensació d’alta qualitat. De vegades ens sentíem més com si juguéssim amb un emulador de consoles que un sistema de construcció de jocs a mida.

Els jocs de demostració de la creació, especialment l’esforç de la plataforma, Kiwi Story té la sensació de coses per les quals podria haver pagat diners (de tota manera, als anys 90). El contingut inclòs en algunes de les altres plataformes sembla que ha estat creat per a nens o per a fins educatius, cosa que no és necessàriament un desglossament de les ofertes, però realment se sentia com una cosa feta per persones que saben jocs per dins..

Construir és lliure de provar, tot i que l’edició gratuïta limita la quantitat de tipus de contingut del vostre joc. Costa 99 dòlars anuals per l’edició personal completa. Ens ha agradat molt utilitzar Construct: era senzill d’utilitzar i era capaç de produir resultats de qualitat i un bon compromís entre les limitacions d’eines més senzilles i la potència d’un programari més centrat en el codi..

RPG Maker

El RPG Maker ha estat durant molt de temps: es va llançar inicialment el 1992. És un motor complet del joc JRPG i s’ha utilitzat per fer alguns èxits força importants, com ara Always, de vegades Monsters i To the Moon..

Per començar, no és complicat, però la pàgina de descàrrega presenta diverses opcions sense deixar clar què escollir. Després de la instal·lació, el tutorial sembla com una llista de comprovació de funcions en lloc del bon camí cap a la creació que tenim a altres llocs.

Les coses tenen la sensació que es poguessin agilitzar: afegir sortides requereix que seleccioneu el primer lloc per marcar un punt d’entrada i, després, un punt de sortida, però en comptes de convertir-lo automàticament en una via bidireccional, heu de tornar enrere i repetir el procés a la secció. una altra direcció. El tutorial s’acaba amb una finestra emergent fora del centre que diu “Acaba el tutorial” que, tot i que és tècnic exacte, resumeix la sensació perfecta.

Tot i això, un cop entrats a l’editor, la nostra experiència va començar a millorar. Després d’aconseguir-lo, vam començar a apreciar el poder que tenim. Hi ha una quantitat enorme que es pot fer només escollint una opció en un menú. És fàcil de fer ajustar els nivells, afegir enemics i canviar l’aspecte del personatge.

En termes d’interfície, sembla una mica datat. Les coses estan al costat reduït. Tanmateix, això es compensa una mica amb la facilitat de fer les coses. És molt una eina que et permet fer les coses.

Els jocs de RPG Maker tenen una bona reputació per semblar la mateixa cosa i això és molt comprensible quan veieu quants mapes i entorns personalitzats amb molta densitat hi ha. Els jocs de rol acostumen a ser grans, per la qual cosa les ubicacions dels talladors de galetes disponibles al fabricant de jocs de rol han de ser temptadors perquè els desenvolupadors enganxin als seus jocs. Totes poden ser personalitzades, tot i que si hi poseu el temps.

Com funciona RPG Maker

Hi ha un creador de personatges accessible que us permet poblar el vostre joc escollint un retrat com a punt de partida i, a continuació, personalitzant diverses característiques. Per descomptat, tots aquests personatges estaran plantejats de la mateixa manera, mentre que podrien ser únics, semblaran molt familiars per als jugadors d’altres jocs de RPG Maker..

Els ambients preparats inclouen una bona varietat de rajoles i també teniu a la vostra disposició una bona selecció d’efectes de so bombàstics. De nou, se’t presenta coses que semblen i sonen d’una certa manera, però tens l’opció de canviar el que vulguis.

Si es busca aquest tipus de compensació, hi ha una gran quantitat d’actius disponibles. Hi ha un munt de DLC disponible a Steam. La comunitat també genera molt contingut gratuït. El programari també és altament expandible amb tot un conjunt de plugins disponibles.

Les batalles predeterminades inclouen totes les opcions que espereu veure en un JRPG. L’art subministrat està bé, tot i que l’animació és bàsica. Tot i així, és una emoció veure el vostre joc cobrar vida tan fàcilment.

Edició amb RPG Maker

Podeu publicar-les a plataformes principals, incloses Android i iOS, de manera que podeu compartir la vostra creació amb tothom (excepte els propietaris de consoles). Hi ha una opció útil per xifrar el vostre executable de manera que els hackers no puguin posar les mans sobre els vostres actius massa fàcilment. La creació de plataformes diferents de Windows semblava una mica difícil, així que investigueu els requisits del vostre objectiu de creació si teniu alguna cosa en compte.

A 80 dòlars per a la versió completa, RPG Maker no és barat, però és extremadament bo amb el que fa. Si voleu assotar ràpidament un tipus de joc ràpidament, no podreu equivocar-vos. Tot i que és potencialment molt personalitzable, sí que us embutxa en una direcció determinada, cosa que dóna compte de la major part de la producció del tallador de galetes. Amb prou esforç, però, certament, podeu produir alguna cosa bo i original.

En general, RPG Maker ens va sorprendre gratament. Tenia unes vores rugoses, però generalment era senzill d’utilitzar i és una excel·lent eina per a qualsevol persona que vulgui crear un RPG.

Fabricant de jocs

Els jocs Game Maker Studio de YoYo són una eina versàtil que permet crear jocs 2D en diferents gèneres. Podeu publicar els vostres jocs a la majoria de plataformes, incloses les consoles.

Disposa de tutorials que inclouen vídeos de Youtube i instruccions per escrit, de manera que, si prefereixes, t’ho atendrem. Vam notar la estranya incoherència entre el contingut del tutorial i la darrera versió del programari, però res que ens va detenir en les nostres pistes.

Com funciona Game Maker

Igual que amb paquets similars, l’estudi de creadors de jocs us permet crear mitjançant les seves eines arrossegades i amb un llenguatge de script exclusiu, GameMaker Language, quan heu d’afegir una funcionalitat més complexa. Sembla que hi ha un bon equilibri entre la simplicitat de la interfície i les eines de codi. Teniu molt d’abast per treballar amb les parts més senzilles del programari i, després, introduir el codi que calgui.

Quan tingueu en compte les limitacions del aspecte arrossegable i elevat de les coses, us veureu empès de manera natural a aprendre les coses més difícils, de manera que aquestes limitacions us poden conduir a aprendre més sobre el programari i a obtenir noves habilitats..

L’IDE, o Entorn de desenvolupament integrat, conté editors per a diversos aspectes del joc. Hi ha un editor d’habitacions, un editor de sprite, un editor de rajoles, un editor d’imatges i un editor d’objectes.

L’editor d’imatges és un goig d’utilitzar, prou senzill per començar sense saber res, i amb un bon ventall d’eines que fan el que es necessita sense embuts. També té una útil “pell de ceba”, que permet dibuixar fotogrames d’animació a sobre d’una imatge parcialment visible de l’anterior.

L’editor de sprite us permet manipular les nanses d’objectes i afegir efectes de filtre a les imatges individuals. Pràctic per perfeccionar l’aspecte del vostre joc.

Game Maker compta amb un gestor de recursos que manté tots els elements del joc classificats i us facilita trobar el que necessiteu, per descomptat, serà més difícil a mesura que el vostre projecte creixi.

Si voleu aprofundir en GameMaker, feu el llenguatge visual clar entre els objectes de codi i els esdeveniments o objectes que aporten per proporcionar un sentit natural d’organització als projectes. Aquest tipus de connexió és quelcom que els codificadors poden haver de treballar per tal d’esbrinar-los en altres eines, però aquí només cal fer una ullada a ella per entendre el flux.

A més d’un joc de plataformes basat en rajoles, les mostres inclouen un joc de dunes basat en perspectiva, un tirador d’arena i un joc de boles i pilotes, de manera que hi ha molt per explorar fora de la caixa.

El rendiment pot ser un problema, certament en una de les demostracions provades, la taxa de fotograma no semblava perfecta. Si voleu ajustar la pantalla amb sprites, potser haureu d’optimitzar molt per aconseguir el nivell de rendiment que necessiteu..

Sembla que hi hagi gent que expliqui la inestabilitat a Steam, però no es va estavellar durant les nostres proves. Un lleuger enganx és que cal descarregar els components individuals per separat i això va resultar estranyament lent un parell de vegades.

Edició amb Game Maker

A més de tenir una versió gratuïta per jugar, hi ha versions dirigides a totes les plataformes que puguis pensar en incloure una versió bastant sorprenent de 1500 dòlars que et permet publicar directament a PS4 i Xbox One. No és exactament un canvi petit, tret que sigui Elon Musk.

En termes de complexitat, el Game Maker ocupa un bonic centre que es troba entre la senzillesa de Gamefroot, alhora que és més fàcil treballar amb eines més avançades com Unreal i Unity..

No hi ha dubte sobre les credencials de Game Maker Studio a l’hora de crear jocs de qualitat. El programari ha produït diversos clàssics indie, incloent-hi joies com Hyperlight Drifter, Hotline Miami i Nuclear Tron, de manera que si no produeixes cap èxit, només hauràs de culpar..

Ens ha agradat molt utilitzar-lo i el recomanaríem a qualsevol persona que vulgui fer un joc d’alta qualitat que no necessiti les funcions avançades o complexitat d’Unity i Unreal..

Unitat

Unity té una gran reputació en el desenvolupament de jocs i, juntament amb Unreal, és una de les eines que trobareu més utilitzades entre els professionals. Combina una interfície de disseny accessible amb potents capacitats de script, que permet gestionar el disseny i l’organització mitjançant eines arrosseguades i després entrar al codi quan necessiteu més control..

Com funciona la Unitat

Els projectes Unity es poden iniciar en mode 2D o 3D, que afecta diversos paràmetres, com la il·luminació, les opcions de la càmera i si hi ha o no algunes eines com ara el paquetador de sprite. Hi ha moltes coses que passen a la interfície i cal entendre-la molt abans de jugar-hi. Pot ser aclaparador, però aquest és el comerç que feu entre poder i simplicitat.

A més dels projectes 2D i 3D purs, podeu crear un projecte 2D utilitzant gràfics 3D, si preferiu mantenir el disseny senzill i tenir un aspecte més modern. Afegir objectes 3D és tan fàcil com es pot esperar. Podeu crear primitius com esferes, cubs i plànols, després teixir-los i enganxar-los per crear objectes més grans.

Els objectes necessiten diverses coses per controlar-ne l’aspecte i el comportament com ara renders, colliders i scripts. Unity sens dubte us dóna molt de joc, tot i que si esteu fent un joc purament 2D, la interfície pot sentir-se excessiva..

La posició de l’actiu i l’animació per sprite es gestionen amb l’editor. També és possible afegir una gamma de físiques personalitzades i comportaments de col·lisió als objectes del joc. Els que busquen creació de jocs exclusivament arrossegables i autònoms potser voldrien buscar-se a un altre lloc, però Unity necessita que utilitzeu una mica de codificació per treure-li el màxim partit. Molts tipus de comportament s’implementen mitjançant l’adjunt d’un script de codi a un objecte.

Una vegada que comenceu a codificar, Unity us envia a Microsoft Visual Studio, que de manera típica Microsoft funciona normalment, però pot ocasionar problemes de tant en tant. En la prova, va decidir que els detalls del nostre compte necessitaven refrescant i va demanar un número de telèfon per verificar la nostra adreça de correu electrònic. No és el que voleu quan esteu concentrats en el desenvolupament.

Tanmateix, quan funciona, Visual Studio és un programari de primera qualitat. Té bones funcions d’acabament de codi i una gran varietat d’eines d’anàlisi i depuració. El codi es pot escriure en C # o amb el JavaScript com UnityScript. Si comenceu amb Unity, us recomanem que utilitzeu C #, ja que és més popular i que UnityScript ja s’està desaprofitant.

Publicació amb Unity

Unity es desplega a totes les plataformes principals i es pot utilitzar per crear jocs d’escriptori complets, així com títols per a mòbils que es poden vendre a les seves respectives botigues d’aplicacions. És una opció ideal per al desenvolupament de diverses plataformes, ja que podeu portar jocs a diferents plataformes, tot i que això requereix molta sintonia.

El pedigree de Unity es posa de manifest amb la riquesa de cops d’èxit que s’han creat amb ell. Cuphead, Ori i el bosc cec, Ciutats: Skylines i Inside són alguns dels títols que han tingut èxit. És evident que es pot utilitzar per fer jocs d’èxit.

Els desenvolupadors experimentats que treballen en l’avantguarda de la tecnologia gràfica trobaran la Unity limitant. Per exemple, la gestió de la memòria i la recollida d’escombraries es gestionen automàticament. Tot i que només començaran, trobaran que poden recórrer un recorregut molt llarg i el recomanem a tothom amb l’ambició de fer un joc de qualitat comercial.

Unity és lliure d’utilitzar, amb versions de pagament que ofereixen funcions addicionals, com eliminar el logotip de Unity a l’inici i augmentar la capacitat de multijugador, tot i que el multijugador està disponible des del primer moment. També haureu de pagar si obteniu ingressos de més de 100.000 dòlars. Tot el millor aconseguint això; pot ser que sigui difícil, però certament no és impossible.

Unreal Engine

Creat per vostès pels creadors de Gears of War i, (ho heu encertat), Unreal, Unreal Engine és una potent eina que fa que la creació de títols d’alt calibre sigui el més simple possible. És tan avantguardista com és possible que trobareu en una eina disponible al públic i que utilitzin àmpliament els estudis professionals.

Com funciona el motor irreal

Irreal se sent molt ben elaborat. Fer coses és generalment agradable, més que la Unity, que sentíem. Moure’s a l’interior de les previsualitzacions del joc és suau i intuïtiu. Si utilitzeu les eines i els menús, podreu però és segur, no creureu que es produirà una fallada en cas de cometre un error.

La interfície us ofereix moltes dades i els menús estan farcits d’opcions d’intimidació que busquen, però Unreal aconsegueix funcionar i normalment podeu trobar el que busqueu en algun lloc entre el soroll..

Podeu crear nous projectes mitjançant plantilles orientades a diversos tipus de jocs. Es poden crear projectes tant en versions basades en Blueprint com en Code. La plantilla FPS comença amb una pistola de treball, un personatge controlable i un munt de cubs per disparar. Hi ha plantilles similars per a jocs de conducció, jocs basats en exploracions i altres.

Els recursos 3D es poden treure directament de la biblioteca completa i posar-los al vostre joc. Posicionar actius és només una qüestió d’arrossegar-los pels seus eixos. El gir i l’escalat també són senzills.

La biblioteca conté contingut gratuït i de pagament. Recentment ha afegit un munt d’actius gratuïts de “Paragon”, que aparentment costen 12 milions de dòlars per crear, de manera que podeu jugar amb contingut de màxima qualitat elaborat per desenvolupadors professionals i afegir-lo a les vostres pròpies creacions. Aquest és un aspecte apassionant.

Sorprenentment per a una eina tan poderosa, Unreal no t’obliga a codificar tant si no ho vols. Els potents “models” us permeten afegir funcionalitats personalitzades als objectes del joc. Les plantilles del projecte també tenen la física de base de molts gèneres de jocs integrats des del primer moment.

Tot i així, si decidiu fer un codi (i realment ho voleu si voleu treure el màxim partit d’Ireal), fareu servir C ++. Probablement és el llenguatge de codificació més utilitzat pels estudis de jocs, de manera que aprendre això serà molt útil si sou un aficionat que vol entrar a la indústria del joc. Es considera un llenguatge desafiant: potent, però amb molt d’abast per equivocar-se malament.

Tant si gusteu aquest tipus de desafiament com si no, potser us dirà si Unreal és l’eina per a vosaltres. Igual que amb Unity, Unreal s’utilitza normalment amb Visual Studio a Windows o Xcode a Mac. De nou, com Unity, podeu utilitzar un editor diferent si ho preferiu, però la documentació se centrarà en Visual Studio.

Publicació amb Unreal Engine

Unreal té una gran actitud per ajudar els desenvolupadors més petits i el sistema de pagaments ho reflecteix, essent gratuït fins que guanyi 3000 dòlars al trimestre després dels quals pagues el 5 per cent de tot això. Això la converteix en una opció fantàstica per a qualsevol persona, ja que no haureu de pagar ni un cèntim a menys que tingueu un cop de mida decent a les mans.

Com a eina professional podeu publicar a totes les plataformes importants, incloses les consoles. Val la pena assenyalar que cal registrar-se a Microsoft, Sony o Nintendo per llançar jocs a les seves plataformes i que poden suposar despeses per sobre del que pagueu per utilitzar Unreal o qualsevol de les eines del nostre cercle..

Pensaments finals

Aquí hi ha algunes opcions excel·lents i totes aquestes opcions són molt divertides i que us permetran obtenir resultats ràpidament. La majoria són capaços de produir jocs d’èxit i un parell d’ells són eines de grau professional completes que s’utilitzen per crear títols de triple A de manera regular..

Si la codificació no és quelcom que us interessa o si ho heu provat i no ho heu aprofitat, Twine és una opció fantàstica per a produir una novel·la visual. Gamefroot, Game Maker i Construct són excel·lents eines si voleu que alguna cosa arrossegui i es desprengui amb la possibilitat de empassar el codi quan us ve de gust. RPG Maker és la seva cosa, si voleu fer aquest estil de joc és gairebé tot el que desitgeu.

Si teniu experiència de codificació i voleu aprofundir, Unity i Unreal són dues opcions fantàstiques. Aquestes són les eines més potents, però si voleu posar-vos en funcionament de forma ràpida i senzilla, les altres opcions són molt més amigues per als principiants.

Vam mirar algunes altres eines, però no les vam poder incloure a la nostra llista de preferits. Scratch va ser molt bo, però semblava una eina d’ensenyament amb la qual cosa voldríem passar molt temps creant. Res dolent en això, però no va fer la nostra llista. Flixel semblava interessant, però semblava una mica desfasat. Stencyl també ens va semblar prou agradable, però no ens va agradar fer-lo servir tant com alguns dels altres mencionats aquí.

Si heu provat alguna d’elles i les heu trobat al vostre gust o si us plau, si us plau, feu-nos-ho saber als comentaris. Esperem saber també les vostres creacions. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me