El millor ús de la informàtica en núvol de cinc maneres per beneficiar la humanitat

La computació en núvol no és només per emmagatzemar records preciosos o fins i tot treballar en un gran projecte junts. Tot i que aquestes coses són una part important del núvol, només són la punta de la càrrega de gel quan es tracta de què realment puguin fer aquests servidors massius. Es poden aconseguir moltes coses mitjançant l’ús d’ordinadors potents.


Quins són els cinc principals projectes de computació en núvol que s’utilitzen per beneficiar la humanitat?

Google i The Climate Research Initiative

Google ofereix la seva tecnologia en núvol per beneficiar la comunitat científica en diverses àrees.

Una d’elles és la col·laboració amb científics de la Iniciativa de Recerca en Canvi Climàtic recolzats pel govern. El gegant del motor de cerca ha donat a aquest projecte 50 milions d’hores de computació en núvol. La informació extreta d’aquestes dades s’utilitzarà per ajudar les comunitats i les organitzacions a observar les condicions del seu territori.


© Márcio Cabral de Moura

La Iniciativa de Dades Climàtiques espera precisar els riscos relacionats amb el clima. Els investigadors tenen accés a eines del motor Google Earth per realitzar la seva anàlisi geospacial. Els científics també poden accedir a mapes de lapse de temps interactius i gràfics del planeta. Aquestes taules cobreixen dades de 1984 a 2012.

Al proporcionar als investigadors accés escalable a Earth Engine, Google espera que la informació es pugui moure més ràpidament i estar fora d’un entorn de laboratori i en mans del públic. En última instància, l’objectiu és crear un producte de monitorització i control de sequera d’alta resolució en temps real i proper per als Estats Units continentals.

Intel i The Michael J. Fox Foundation

Intel utilitza les capacitats d’emmagatzematge i computació en núvol per ajudar a combatre una malaltia molt específica. El Parkinson afecta només uns 100 milions de persones als Estats Units només, i es diagnostiquen anualment entre 50.000 i 60.000 nous casos. És per això que Intel ha col·laborat amb la fundació Michael J. Fox en un esforç per trobar noves maneres de descobrir una cura.

Intel està desenvolupant un nou dispositiu portàtil, en forma de rellotge, que fa el seguiment dels moviments dels pacients al llarg del dia. Cadascun dels punts de dades es transmet a un núvol mitjançant connexions WiFi. Un cop allà, el programa informàtic Cloudera processa dades que busquen anomalies que puguin ajudar els metges a comprendre millor la progressió de la malaltia..

Aquesta informació, juntament amb un registre guardat pel pacient, proporcionarà als metges una imatge més precisa del progrés de la malaltia. També ajuda als investigadors a descobrir millors plans de tractament i quines teràpies funcionen millor per al pacient.

Google i ADN Research

El clima és important, però gairebé no és l’única àrea en què Google ofereix els seus serveis d’emmagatzematge en núvol i informàtica. El gegant del motor de cerca també tracta l’àrea de genètica. A principis d’aquest any, Google es va unir a l’Aliança Mundial per a la Genòmica i la Salut.

Aquesta coalició d’universitats d’investigació, fòrums de ciències de la vida i proveïdors d’atenció mèdica estan intentant animar a altres persones de la indústria a posar en comú la seva recerca i treballar junts per establir estàndards per a la gestió de dades. Amb aquesta finalitat, Google proporciona seguretat i emmagatzematge per als projectes massius, sense cap cost per als investigadors.


© Ordo

Google està lluny de l’únic proveïdor que ofereix espai als investigadors. Amazon va començar a oferir emmagatzematge gratuït als científics fa uns anys. Tanmateix, els que desitgin utilitzar la potència informàtica en núvol dels servidors S3 d’Amazon han de pagar un cost d’ús.

Els genetistes poden utilitzar la potència informàtica en núvol de Google per arrossegar centenars de gigabytes de dades per desbloquejar les pistes necessàries. Els investigadors esperen que això doni lloc a la creació de medicaments que salven la vida.

L’ADN Nexus és una empresa que utilitza el poder al núvol de Google per oferir als genetistes la possibilitat d’ordenar fàcilment a través del dipòsit nacional SRA.

L’empresa basada a Mountain View ha reflectit la base de dades en 350 terabytes d’espai al núvol. La nova interfície permet als genetistes trobar informació específica de seqüenciació d’ADN ràpidament. Aquestes dades es faran servir per descobrir avenços mèdics i biotecnològics.

IBM i Coriell Life Science assumeixen PACE

IBM també ofereix serveis de computació en núvol en nom de l’assistència sanitària. Utilitzant el seu programa Softlayer, la companyia treballa amb Coriell Life Science en el programa d’Atenció Inclusiva per a gent gran, més conegut com PACE. PACE treballa per millorar la seguretat dels medicaments per a gent gran, entenent com interactuen aquests tractaments a nivell genètic.

Es prenen tamanys de les galtes dels pacients. L’ADN s’emmagatzema en una ubicació d’emmagatzematge al núvol, proporcionada per IBM.


© Bioètica de Nuffield

Per tal de filtrar els més de 3.000 milions de dades que pot produir un genoma individual, Corielle Life Science està fent servir SoftLayer per realitzar la computació. GeneVault, com s’anomena la seva àrea d’emmagatzematge, permet als metges accedir a les dades per determinar la millor medicació per al seu pacient.

La prescripció es determina després que es facin una sèrie de proves sobre la informació de l’ADN situada a la volta. Una anàlisi d’aquest codi genètic pot predir l’efectivitat d’un medicament. Aquesta informació es comparteix de forma segura amb els metges per ajudar a gestionar de forma segura les receptes de gent gran i evitar les condicions de perill per a la vida.

Riscos geològics i nebulosa de l’hèlix

Buscar riscos geològics és una tasca difícil, però perfecte per a la computació en núvol. Helix Nebula s’associa a l’Agència Espacial Europea, al Centre Nacional de Gestió Espanyola de França i al Centre Aeroespacial alemany per crear una plataforma d’observació de la Terra. L’objectiu és centrar-se en la investigació de terratrèmols i volcans.


© José Manuel De Arredondo

L’Organització de Supersits Geo-perillos monitorea la dinàmica terrestre i l’avaluació de geo-riscos per reduir la pèrdua de vida i de propietats causades per aquests desastres naturals. L’Helix Nebula acollirà àmplia informació recopilada pel grup, incloses les dades de satèl·lits ESA. El proveïdor de núvols computacionals processa i correlacionarà el conjunt massiu de dades.

Aquesta col·laboració entre la Geo-hazard Supersites Organization i l’Helix Nebula permetrà a usuaris de tot el món compartir dades. L’esperança és trobar una manera de predir terratrèmols i activitat volcànica i ampliar la base d’usuaris científics.

Conclusió

La computació en núvol té el potencial d’ajudar a desbloquejar els misteris del genoma humà, mapar les condicions climàtiques i ajudar a predir desastres naturals..

El desenvolupament de la tecnologia del núvol és l’eix vertebrador de l’avanç de les humanitats? Feu-nos saber els vostres pensaments als comentaris següents.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map