El joc en línia és segur?

Mentre jugueu un joc en línia, és possible que de vegades es pugui sospitar que alguna cosa no anirà com cal. Què passa amb les dades que introduïu en aquest joc de tauletes? Els pirates informàtics us poden rastrejar a través del vostre compte World of Warcraft? Amb totes les estranyes històries que s’encenen a Internet, no et pots deixar d’interrogar, és que els jocs en línia són segurs?


La resposta és, com tantes vegades, “depèn”. Per aproximar-nos una mica a una resposta real, haurem de fer una ullada a alguns tipus de jocs diferents, però també a un breu historial d’incompliments de dades en els jocs. Hi ha més que les empreses de jocs que voldrien admetre, per tant, només fem una ullada a les més grans.

Abans de fer-ho, però, tingueu en compte que aquest no és un article dirigit a les persones que busquen evitar trobades desagradables a Internet: els greugers, els maltractadors i els scriptkiddies que utilitzen objecthacks són un fet de la vida mentre es fan jocs en línia. Si hi hagués una manera fàcil de resoldre aquests problemes, a més del bon botó “silenciar” vell, estarem encantats de compartir-ho amb vosaltres..

El robatori d’identitat

Tanmateix, els problemes que podem afrontar amb prou feines solen ser més greus que els que criden els vostres noms de tretze anys. Un dels més comuns és el robatori d’identitat, on els ciberdelinqüents roben les vostres dades i les utilitzen per als seus propis fins. Quan es tracta de jocs en línia, aquests pirates informàtics solen aparèixer després de les dades de la targeta de crèdit.

Cal assenyalar que els jocs de grans noms solen estar lliures d’aquest tipus de coses, tret que hagin estat afectats per algun tipus d’atac concertat que la seva seguretat, sobretot excel·lent, no pugui controlar. Els més grans delinqüents solen ser jocs casuals o mòbils, alguns dels quals donen la impressió que només es posen al mercat per tal que les empreses que hi ha al darrere puguin robar informació dels clients..

El reformista conman Frank Abagnale, la vida del qual va servir de base per a la pel·lícula Catch Me If You Can, ha advertit que els usuaris de Facebook en el passat es van inscriure als jocs a la plataforma de xarxes socials. Com que amb aquests jocs no sempre està clar amb quin tipus d’accés tenen al vostre compte, molt bé podria ser que les persones amb les que jugueu vagin arrossegant les vostres publicacions per veure si heu deixat enrere algun tipus d’interès interessant. utilitzar.

Un altre gran risc són els jocs per a mòbils dels mercats de suports digitals com Google Play Store. Com que generalment no hi ha controls estrictes de qui posa el contingut en aquestes pàgines, les estafes han proliferat. La majoria d’aquests jocs mòbils recopilaran dades deixant que l’aplicació es doni permís per mirar a tot el telèfon, mentre que molts altres esperaran que els usuaris finalitzin una micro-transacció i després es facin amb la informació de la targeta de crèdit..

Tot i que es pot argumentar que les micro-transaccions són per si mateixes criminals, els compradors tenen molta atenció quan es tracta de jocs gratuïts, ja que podrien trobar que la factura acaba sent molt més alta del promès.

Incompliments de dades

System.security.breach
© Jeff Keyzer

Tot i que una proporció massa gran d’aquests jocs mòbils, els consumidors intel·ligents podrien evitar fins i tot les empreses de bona seguretat, ja que la seva seguretat és molt dolenta. Prenem, per exemple, Fashion Fantasy Game: el 2016 es va robar la informació de 15.000 usuaris passats i presents en una infracció de dades perpetrada per ciberdelinqüents.

Tot i que la majoria de les dades que es tracten eren de només adreces de correu electrònic, significa que els pirates informàtics van poder afegir 15.000 noms més a una de les seves llistes de correu brossa. No és sorprenent que els delinqüents vulguin anar després d’un gran tresor d’informació, però els seus mètodes van ser: Fashion Fantasy Game va ser piratejat mitjançant una injecció SQL, que és scriptkiddie 101.

El fet que la seguretat del joc no responia a la tasca de defensar-se d’aquest tipus d’atac tan bàsic demostra que moltes de les nits de vol que creen aquests jocs escapen en seguretat per obtenir un benefici. Un exemple més gran i desagradable va ser el hack Gamigo del 2012, on les contrasenyes i els noms d’usuari d’uns vuit milions d’usuaris van ser robats a una de les empreses de jocs en línia més grans del món..

Tot i que els danys es van limitar aquell temps, probablement va ser una comoditat freda per a totes les persones que havien trobat que es trobaven ara a totes les llistes de correu brossa del món..

A la pràctica, tot això fa que els jocs mòbils siguin millor evitats per la seguretat ja que el risc de ser estafat o que el vostre dispositiu sigui esclavitzat a una botnet és simplement massa elevat. Com passa amb moltes coses d’internet, “gratuït” només vol dir que sou el producte que veniu. Per obtenir més exemples d’aquest tipus de pràctiques, consulteu el nostre article sobre els pitjors proveïdors de VPN gratuïts.

Grans jugadors

Quan es tracta de jocs per a mòbils, aquí a Cloudwards.net et recomanem que et quedis fora o, com a mínim, que no t’inscriguis mai per res. Hi ha molts jocs casuals que necessiten poc, a més de HTML5, per la qual cosa no hi ha cap raó per infectar el vostre ordinador amb programari maliciós.

Tot i això, no és només aquest segment del mercat el que pateix incompliments de dades: fins i tot alguns dels principals jugadors han estat atropellats una o dues vegades. El més gran, o almenys el més vergonyós, va ser el hack de la xarxa PlayStation del 2011 quan no només es van robar les dades (incloent la informació de la targeta de crèdit) d’aproximadament 2,5 milions de clients de Sony, sinó que tota la xarxa es va tornar negre durant diversos dies, per arrencar..

El conseller delegat de Sony va demanar disculpes públicament als clients de la seva empresa, però, per descomptat, els danys van ser causats. Els usuaris de vapor generalment són un grup més afortunat: la seguretat de les vàlvules és bastant estreta i han evitat molts atacs en el passat.

Una de les poques vegades que algú va notar res va ser durant el Nadal del 2015, quan la pàgina de la botiga es mostrarà en idiomes estrangers. Aleshores no es va robar res, tot i que Steam va perdre milions de claus del joc pocs mesos després.

Com protegir-vos mentre feu jocs en línia

És difícil respondre la pregunta de si el joc en línia és segur. Com veieu en els exemples anteriors, totes les empreses grans o petites han estat afectades en algun moment. Tanmateix, per regla general, el millor és evitar jocs gratuïts i altres jocs casuals descarregables, així com qualsevol cosa que s’ofereixi a Facebook.

Quan es tracta de plataformes i títols més grans, la millor protecció és, sens dubte, seguir sense reproduir res i llegir un llibre en canvi, però és probable que no sigui una opció per a la majoria. Generalment, el millor és no emmagatzemar mai la informació de la targeta de crèdit a l’empresa, tot i que això vol dir que haureu d’introduir-la per a cada compra, aquesta molèstia menor també significa que no hi ha res per robar, així com arreglar una contrasenya forta que pugui no s’endevina fàcilment.

Els jugadors també podrien plantejar-se la sessió amb qualsevol dels nostres cinc millors serveis en núvol per a jugadors, que ofereixen major seguretat, anonimat i tones de jocs. Tot i que GaaS continua en la seva infància, aquí a Cloudwards.net preveiem un augment de la popularitat d’aquest tipus d’entreteniment i els cinc serveis d’aquest article semblen estar a l’avantguarda..

Per últim, però no per això menys important, hi ha una manera de que els consumidors es protegeixin sempre de la ciberdelinqüència (així com de les espies NSA i els ISPs), i això se subscriu a un servei VPN. Tot i que generalment costen diners (tret dels nostres cinc millors proveïdors de VPN gratuïts), obteniu una relació qualitat-preu ja que ningú us podrà fer el seguiment en línia..

Conclusió

Aquí a Cloudwards.net tenim una llista dels nostres millors serveis VPN preferits, tot i que sempre animem a la gent a navegar per les nostres revisions VPN per esbrinar què els serà millor. És possible que els jocs en línia no siguin el més segur de fer, però és possible el més divertit; protegint-se abans d’anar en línia, es pot assegurar que ningú pot venir després dels vostres diners o informació personal.

Teniu una estratègia de seguretat diferent de la descrita anteriorment? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir i estar segur.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me