Dropbox o WeTransfer: quin servei és millor per compartir els vostres fitxers?

Un avantatge fonamental de l’emmagatzematge en núvol és que compartir fitxers és molt més senzill del que hi havia fa 10 o 20 anys. Els nostres companys lamentables van haver de tractar amb fitxers adjunts de correu electrònic massius que van provocar bústies de sortida sobredimensionades i sense resposta. Vam haver de passar d’altres dispositius USB o aparells similars que contenien el contingut que volíem compartir. Els temps eren difícils.


Ara tenim l’avantatge del núvol, un mitjà d’emmagatzematge remot perfecte per a lliurar contingut sense un rècord. Hi ha alguns serveis al núvol que es poden utilitzar per compartir fitxers, inclosos els serveis de lliurament autònoms, com ara WeTransfer, i els serveis d’emmagatzematge en núvol més eficaços, com els que es revisen a la nostra biblioteca de ressenyes d’emmagatzematge en núvol..

Entre aquests últims, es troba Dropbox, que, tot i no superar la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol, és una opció popular per a la gestió de fitxers, especialment per a la col·laboració.

En aquest article, haurem de considerar Dropbox i WeTransfer una al costat de l’altra per determinar quin proveïdor és millor per compartir fitxers. Com que WeTransfer és una solució empresarial que una de consumidor, centrarem la nostra discussió en què facilita l’ús compartit de fitxers en la configuració de l’oficina..

Dropbox vers WeTransfer

Entre els proveïdors d’emmagatzematge al núvol, Dropbox, Google Drive i OneDrive són els tres grans noms. Si bé cadascun té mèrits, Dropbox és el més convenient per compartir fitxers, gràcies a les funcions que inclouen contrasenyes d’enllaç compartit i la possibilitat d’enviar sol·licituds de fitxers. Per a alternatives de Dropbox, consulteu la lectura del nostre millor emmagatzematge en núvol per a la guia de compartir fitxers.

WeTransfer és un servei en núvol que està especialitzat en transferir fitxers grans. La seva arquitectura està dedicada a aquest propòsit, tot i que té bones funcions de personalització per a la marca empresarial i alguns altres avantatges.

A més de compartir fitxers, Dropbox té moltes funcions que no obtindreu amb un proveïdor de nínxol com WeTransfer, incloses la sincronització de fitxers i aplicacions integrades com Dropbox Paper i Microsoft Office Online (consulteu les nostres millors aplicacions de presa de notes per a altres exemples).

En aquesta revisió de cap a compte, no tindrem en compte les característiques d’emmagatzematge i productivitat de Dropbox. El nostre objectiu es centra en l’ús compartit de fitxers i quin dels dos serveis ho fa millor. Per fer aquesta avaluació, hem dividit el nostre article en tres rondes: repartiment, seguretat i costos.

Primera fase: Funcions per compartir el núvol

Dropbox és un servei d’emmagatzematge al núvol conegut per una sincronització de fitxers ràpida i fiable que no es comparteix. Podeu llegir el nostre millor emmagatzematge al núvol per fer una revisió de sincronització per esbrinar què fa que Dropbox destaqui en aquesta zona i quins serveis s’apropen.

Per a l’ús compartit de fitxers, Dropbox no està tan desenvolupat com Sync.com o pCloud, però és més avançat que el vostre proveïdor d’emmagatzematge en núvol mitjà..

Dropbox us permet compartir fitxers individuals i convidar a altres a accedir a les carpetes. No obtindreu compartició de carpetes amb WeTransfer. Com a tal, Dropbox té més sentit per a la productivitat i la col·laboració, fins i tot sense tenir en compte la sincronització de fitxers i Office Online.

Per compartir una carpeta o un fitxer, inicieu la sessió a Dropbox en línia i feu clic al botó “compartir” associat a qualsevol dels objectes. Podeu emplenar les adreces de correu electrònic per a les persones a les quals vulgueu accedir o generar un enllaç que qualsevol usuari pugui utilitzar.

Botó Dropbox-Compartir-Compartir

Quan compartiu carpetes, podeu proporcionar permisos de només visualització o d’edició. La visualització només permet als altres veure, descarregar i comentar contingut, mentre que l’edició afegeix funcions de canvi i supressió de fitxers.

Carpetes compartides-Dropbox

Els que tinguin permisos d’edició també poden rebre la possibilitat de convidar els altres a accedir a les carpetes.

Ajust de carpeta-carpeta

Compartir fitxers Dropbox és mecànicament idèntic a compartir carpetes, excepte que no hi ha cap opció de “editar”. L’únic paràmetre de permisos només és de visualització. Això vol dir que els usuaris amb qui compartiu contingut poden fer comentaris sobre els vostres fitxers, però no canviar-los.

WeTransfer no reconeix les carpetes, per la qual cosa, per compartir el contingut d’una, haureu d’enviar diversos fitxers o comprimir la carpeta abans d’enviar-la. Les carpetes cremalleres es tracten com a fitxers, de manera que podeu enviar-ho tot d’una.

Carpeta Zip-Windows

La incapacitat de compartir carpetes és un cop més contra WeTransfer però, quan es tracta de compartir fitxers, el servei és més que una coincidència per a Dropbox.

Compartim arxius WeTransfer

Qualsevol persona pot compartir fitxers des del lloc web de WeTransfer sense compte. Feu clic al signe blau més per afegir fitxers al vostre sistema de fitxers, afegiu fins a 20 adreces de destinataris de correu electrònic i introduïu el vostre correu electrònic.

WeTransfer-Share-File

Podeu enviar fins a 2 GB de fitxers alhora amb WeTransfer. Els fitxers més grans requereixen una subscripció. Amb WeTransfer Plus, podeu enviar fins a 20 GB a la vegada. Els subscriptors també aconsegueixen 100 GB d’emmagatzematge per guardar fitxers que s’utilitzen freqüentment. El servei no suprimeix els fitxers al cap d’un període de temps establert, i permet auditar enviaments anteriors i reenviar-los o reenviar-los.

Feu clic al menú de tres punts situat a la part inferior de l’eina d’enviament de WeTransfer per modificar altres opcions de configuració. Aquests inclouen passar de “correu electrònic” a “enllaç”. Els enllaços es poden publicar a canals Slack, xarxes socials o plataformes similars per compartir contingut amb una audiència més àmplia.

Cap d’aquestes funcions no distancia la transferència WeTransfer de Dropbox. El que marca la diferència, almenys per als usuaris empresarials, és la possibilitat de personalitzar les transferències d’arxius. Les opcions inclouen una URL personalitzada, imatges de fons per a correus electrònics i altres maneres de personalitzar l’aspecte dels correus electrònics.

WeTransfer us permet crear un aspecte que s’adapti a la vostra empresa, incloent la incorporació del vostre nom a l’URL i l’addició del vostre logotip. Per a aquells que vulguin elaborar una campanya de màrqueting per correu electrònic o un esforç similar, aquests detalls poden marcar la diferència del seu èxit.

Pensaments 1:

Tant Dropbox com WeTransfer tenen avantatges els uns dels altres per compartir fitxers. Per a Dropbox, l’avantatge principal és que podeu compartir carpetes sense haver de comprimir-les en fitxers .zip. Per a WeTransfer, és la personalització.

Quin servei té l’avantatge més gran és una qüestió de necessitats personals. Ens trobem amb WeTransfer, però només perquè és fàcil compartir carpetes amb molts serveis d’emmagatzematge al núvol, molts dels quals són gratuïts o molt més barats que Dropbox. En comparació, la personalització de correu electrònic per enviar fitxers és infreqüent.

 • Guanyador de la Primera Fase: WeTransfer

Segona ronda: Seguretat per compartir fitxers

Abordarem la seguretat dels fitxers a la segona ronda, tenint en compte la protecció en trànsit i el xifrat del contingut emmagatzemat al núvol. També veurem la seguretat dels enllaços, però primer, parlem de geografia.

WeTransfer té un avantatge respecte a Dropbox ja que es basa a la Unió Europea. La UE té lleis de privadesa més estrictes que els EUA, com demostra el recent pas del Reglament general de protecció de dades. WeTransfer té la seva seu a Amsterdam i s’adhereix a la Llei holandesa de protecció de dades personals, que inclou mandats per assegurar les dades contra la pèrdua o el robatori..

Dropbox té la seva seu a San Francisco, amb centres de dades als Estats Units. El país ha estat molestat en les controvèrsies sobre privadesa de dades en els darrers anys, sobretot el projecte PRISM de l’Agència de Seguretat Nacional. Si bé Dropbox no estava implicat com a implicat en PRISM, es va afegir al foquet abans que Edward Snowden esclati el xiulet del programa.

Dropbox té un registre important de dades, que va suposar el robatori de 68 milions de contrasenyes d’usuaris el 2012. La companyia ha fet mesures des d’aleshores per garantir que l’incident no es repeteixi, però el fet que els detalls del robatori no es van revelar. durant diversos anys hauria de fer una pausa.

A més, Condoleezza Rice també forma part del consell d’administració de Dropbox. Tot i que no hi ha res per suggerir que hagi causat problemes per a la privadesa dels usuaris, ella va ser una defensora de la distribució sense fil durant l’administració Bush i ha estat lligada a l’escàndol de protecció del Consell de Seguretat de l’ONU. Això té problemes en una indústria on la privacitat és important.

No es necessita un barret de tinfoil per decidir que WeTransfer sigui l’aposta millor per protegir la privacitat del consumidor, almenys, a la superfície. Dit això, tots dos serveis adopten mesures per evitar que les persones externes accedeixin a les dades dels usuaris.

Xifratge Dropbox i WeTransfer

Dropbox i WeTransfer protegeixen fitxers en trànsit mitjançant seguretat de la capa de transport. TLS és un protocol que garanteix la integritat de les dades entre dues aplicacions que es comuniquen. Permet xifrar la connexió entre les aplicacions, de manera que cap tercer no és capaç d’interceptar i manipular les dades.

Actualment, qualsevol servei web de notes utilitza TLS per protegir les comunicacions en trànsit.

Tots dos proveïdors xifren els fitxers emmagatzemats als seus servidors. Dropbox utilitza el xifrat AES de 128 bits per arxivar fitxers, mentre que WeTransfer utilitza xifratge AES de 256 bits. Tots dos protocols són a prova de bales, pràcticament parlant. Es necessitarà milers d’anys en forçar la força bruta d’una clau de xifratge AES.

Pot ser que les claus de xifratge siguin impossibles de trencar, però les contrasenyes febles no ho són. Dropbox compta que amb autenticació de dos factors. Amb 2FA activat, haureu d’introduir una credencial addicional per iniciar la sessió des d’una màquina desconeguda. La credencial és un codi de seguretat que podeu rebre al vostre telèfon intel·ligent.

WeTransfer no ofereix autenticació de dos factors. Això vol dir que si la vostra contrasenya és piratejada o robada, els fitxers emmagatzemats al vostre compte WeTransfer Plus podrien posar en perill. Si decidiu anar amb el servei, assegureu-vos de crear una contrasenya contundent o, encara millor, utilitzeu un gestor de contrasenyes de núvol com Dashlane.

Els dos serveis mantenen centres de dades segurs. Dropbox té les seves pròpies instal·lacions de servidor i WeTransfer utilitza instal·lacions gestionades per Amazon Web Services.

Dropbox i WeTransfer Security Link Link

Els enllaços suposen un perill per al control de contingut. A diferència de convidar a la gent a accedir a contingut mitjançant la seva adreça de correu electrònic, qualsevol enllaç pot utilitzar-lo per enllaçar. Almenys, aquest és el cas sense certes funcions de protecció d’enllaços.

El més evident d’aquestes funcions són les contrasenyes i les dates de caducitat. La majoria dels proveïdors d’emmagatzematge al núvol tampoc inclouen cap. Dropbox no, però costen. Haureu de registrar-vos a Dropbox Professional o a Dropbox Business (consulteu la nostra ressenya de Dropbox Business).

Dropbox-Link-Permissions

Dropbox inclou dues funcions addicionals de control de contingut per a enllaços que poden desactivar descàrregues i comentaris. Són bones inclusions.

WeTransfer us permet restringir els enllaços amb contrasenyes i dates de caducitat automàtiques, però aquestes funcions no són gratuïtes. Cobrim els costos de WeTransfer Plus i Dropbox Professional a la nostra última ronda.

WeTransfer-Enllaç-Contrasenya

Una altra característica de control de contingut que WeTransfer té, i Dropbox no, és la de notificacions que confirmen les càrregues de fitxers, les descàrregues, els correus electrònics rebuts i una en cas que cap dels vostres destinataris descarregui la transferència en un termini de cinc dies..

Els clients de WeTransfer Plus poden comprovar quantes vegades es van descarregar els fitxers connectats al correu electrònic i les transferències d’enllaços. Les transferències de correu electrònic mostren qui ha descarregat el fitxer, mentre que les transferències d’enllaços no.

Els dos serveis podrien utilitzar una funció per reduir la seguretat, però: límits de descàrrega d’enllaços. Si aquesta idea flota el vostre vaixell, dos dels proveïdors d’emmagatzematge en núvol més segurs: Sync.com i pCloud, ofereixen aquesta capacitat.

Ronda dos pensaments:

Tots dos serveis adopten mesures raonables per garantir la seguretat dels fitxers. Tot i així, necessitem un guanyador, de manera que escollim WeTransfer per a la segona volta consecutiva, tot i que no ha estat capaç d’oferir autenticació de dos factors. La nostra decisió es basa en la seva ubicació a la UE i en les opcions per supervisar la descàrrega de fitxers.

Dropbox, amb la seva llarga història de controvèrsia i gairebé controvertida, sembla preparada per a l’escàndol. Si feu servir Dropbox, us recomanem que l’aparegueu amb un servei de xifrat privat com Boxcryptor. Per obtenir més informació, consulteu la nostra crítica de Boxcryptor.

 • Guanyador de la segona ronda: WeTransfer

Tercera ronda: Cost

El fons no ho és tot, però és una consideració clau. Tal com passa, Dropbox és una de les pitjors ofertes en emmagatzematge al núvol.

Per començar, teniu només 2 GB d’emmagatzematge gratuït. És molt lluny dels proveïdors esmentats al nostre millor servei d’emmagatzematge en núvol gratuït. Un compte Dropbox Plus és de 9,99 dòlars mensuals per 1 TB d’emmagatzematge. Tot i que no és terrible, podeu obtenir 2 TB d’emmagatzematge des de pCloud per només 8 dòlars al mes. La matemàtica no afavoreix Dropbox.

L’entrada més desconcertant de la línia de subscripció de Dropbox és Dropbox Professional. Aquest pla duplica el cost de Dropbox Plus a 20 dòlars mensuals sense proporcionar-vos més espai d’arxiu. En lloc d’això, obteniu algunes funcions addicionals, com ara les funcions de versionada i compartició d’enllaços de 120 dies que hem esmentat anteriorment (per exemple, contrasenyes i dates de caducitat).

Els plans comercials de Dropbox tenen un preu diferent, encara que no menys atractiu. Hi ha un pla de 2 TB de 15 dòlars i un pla il·limitat de 25 dòlars.

És més difícil avaluar WeTransfer en relació amb serveis similars perquè no n’hi ha molts. Per a les necessitats senzilles d’enviament de fitxers, hi ha un pla WeTransfer gratuït gratuït que és adequat per a fins a 2 GB de fitxers alhora.

Si no ho talleu, haureu d’actualitzar a WeTransfer Plus. Us permetrà enviar 10 vegades els gigabytes alhora i té avantatges com ara l’emmagatzematge al núvol i les opcions de marca.

DetallsWeTransfer: WeTransfer Plus:
Cost mensual:Gratuït12 dòlars mensuals
Cost anual:Gratuït120 dòlars
Capacitat d’enviament:2 GB20 GB
Emmagatzematge:Cap100 GB

A 12 dòlars al mes, no és tan barat com esperàvem per a un servei nínxol que només ofereix 100 GB d’emmagatzematge i que no proporciona l’edició de sincronització ni d’arxiu. Les opcions de marca i la facilitat d’ús general fan que valgui la pena per a les empreses.

Ronda dels tres pensaments:

Cap dels dos serveis no és un bon negoci. Per valor, Dropbox en proporciona més, ja que obteniu 1 TB d’emmagatzematge en núvol i sincronització de fitxers, mentre que WeTransfer només és bo per enviar fitxers.

Tanmateix, si tot el que us interessa és enviar fitxers, WeTransfer és el millor acord, ja que una subscripció de 12 dòlars al mes us permetrà contrasenyes d’enllaç de fitxers i dates de caducitat. Dropbox només proporciona una subscripció de 20 dòlars al mes. Els vostres 12 dòlars us faciliten funcions d’auditoria de baixada també.

Estem donant la darrera ronda a Dropbox, però amb grans advertències. Si teniu en compte Dropbox Professional per 20 dòlars al mes, a causa de l’emmagatzematge, però, com WeTransfer, per compartir fitxers, us suggerim una ruta alternativa.

Si apareix una subscripció WeTransfer de 12 dòlars al mes amb una subscripció pCloud de 8 dòlars al mes, obtindràs tots els avantatges compartits de WeTransfer i 2 TB d’emmagatzematge de pCloud. Això suposa 20 dòlars al mes, el mateix cost que Dropbox Professional, però amb uns quants avantatges més.

 • Guanyador de la ronda de tres: Dropbox

Pensaments finals

Dropbox i WeTransfer són diferents animals. En molts sentits, comparar-los és un error. Dropbox és un servei al núvol més complicat, que inclou paquets de sincronització, emmagatzematge i productivitat que no obtindreu amb WeTransfer.

Dit això, WeTransfer té una reputació entre propietaris de negocis no empresarials. Això és especialment important per als propietaris d’empreses que no necessiten res més complex que ell. És un servei per a empreses que vulguin elaborar correus electrònics atractius per a campanyes limitades o entregar producte laboral a clients amb un aire de panache, sense preocupar-se de superar una forta corba d’aprenentatge..

D’aquesta manera, és un servei que val la pena i, dins l’àmbit del que fa, ens el faríem passar cap dia a Dropbox. De totes maneres, és la nostra decisió. No dubteu a compartir els vostres pensaments a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map