Com mapar OneDrive com a unitat de xarxa a l’explorador de fitxers

Han passat mesos des que Microsoft 10 va ser presentat per primera vegada per Microsoft i amb la seva opció d’actualització directa; molta gent ha passat del molest Windows 8.1 al 10 (inclòs jo). De fet, prop de 75 milions d’usuaris ja han actualitzat el seu sistema a Windows 10.


Amb el nou sistema operatiu es van produir moltes millores i canvis. Bàsicament, Microsoft elimina funcions que considera que no funciona o bé les impulsa en una direcció totalment diferent.

Vaig baixar Windows 10 fa unes setmanes quan estava escrivint una ressenya per a OneDrive. I per això, el primer canvi que vaig observar al sistema operatiu va ser l’aplicació OneDrive. Microsoft ha eliminat completament l’aplicació OneDrive i l’ha integrada molt bé al sistema operatiu. Això vol dir que OneDrive s’assembla a una aplicació de fons. És possible que no pugueu veure-la, però hi és definitivament.

Sempre que intenteu desar un fitxer, obtindreu una opció per guardar-la al disc dur o OneDrive, però sense una interfície específica per a OneDrive, les coses podrien confondre.

El canvi principal de marcador de posició

Quan Microsoft va introduir la versió de Windows 8.x, van incloure una funció anomenada “marcador de lloc” a la seva aplicació OneDrive. Un marcador de posició és com un petit fitxer maniquí a la unitat local que representa un fitxer present al núvol OneDrive.


© OneDrive

Els fitxers de marcador de posició solen tenir una mida molt petita i només contenen informació en miniatura i metadades sobre el fitxer principal emmagatzemat al núvol..

Utilitzant només una petita part de l’emmagatzematge local, el fitxer de marcador apunta al fitxer original. A causa d’aquests marcadors de posició, va ser fàcil accedir ràpidament a milers de gigabytes de dades sense necessitat d’utilitzar gran part de la unitat local. Evidentment, va ser un gran benefici per a dispositius que tinguessin un emmagatzematge limitat.

Per què Microsoft ha eliminat la funció de marcador de posició

La característica de marcador de posició va crear un problema per a Microsoft, ja que molts usuaris no sabien exactament que els fitxers de lloc no eren exactament els fitxers reals. Com que els fitxers del marcador de lloc eren només miniatures, els usuaris van haver de fer doble clic sobre ells per començar a descarregar el fitxer original, que es podria obrir a l’aplicació corresponent..


© FWall

Per tant, els fitxers no es van posar a disposició dels usuaris fora de línia, tret que volguessin que fos. Com a resultat, els fitxers no es podrien obrir si els usuaris no tenien connexió a Internet.

Per solucionar aquest problema, Microsoft va eliminar els marcadors de posició i va introduir la sincronització selectiva a Windows 10. La sincronització selectiva permet a l’usuari triar les carpetes que vulgui sincronitzar localment i les fa disponibles fora de línia.

Però això vol dir si sincronitzem 5 GB de dades, tot el que s’emmagatzema 50GB s’emmagatzema a la unitat local, cosa que derrota la intenció de tenir una opció d’emmagatzematge al núvol en primer lloc. Si realment tingués 50 GB d’espai addicional a la meva unitat local, doncs per què la faria carregar al núvol?

Com desfer-se d’aquest problema

Ara, realment no podeu desafiar Microsoft i tornar a aparèixer la funció de marcador de posició a Windows 10, però hi ha una manera de crear la mateixa funcionalitat mapant OneDrive en una unitat local. Associar contingut OneDrive al vostre ordinador us permetrà navegar per tots els vostres fitxers a l’instant sense cap molest procés de sincronització.

Això funciona molt com la característica de marcador de posició i podeu canviar el nom, crear o eliminar fitxers. Però, ja que es tracta d’arxius de marcador de lloc, heu de recordar que no estan disponibles fora de línia i s’han de descarregar.

Només per tenir clar, aquest consell funciona tant per a Windows 7 com per a Windows 8, si teniu 8.1, heu de passar per alt i no us preocupeu per res.

Aquí teniu el que heu de fer:

  • 1: visiteu l’aplicació web de OneDrive, inicieu la sessió i feu clic a la pestanya Fitxers present a la part esquerra de la pantalla


© Núvols

  • 2: comproveu l’URL del vostre navegador. Heu de poder veure un número de CID a la dreta de l’URL. O bé, mantingueu el navegador obert o bé copieu enganxant aquest número CID en un bloc de notes en algun lloc


© Núvols

  • 3: obriu l’explorador de fitxers ara o en l’idioma de Windows 7: l’explorador de Windows.
  • 4: vés a la vista de “El PC”. Si utilitzeu una versió anterior del sistema operatiu, es diria “ordinador”
  • 5: quan esteu a la vista del PC, haureu de poder veure l’opció de “Map Network Drive” a la part superior de la pantalla


© Núvols

  • 6: Feu clic a l’opció “Unitat de xarxa de mapes” i hauríeu de veure oberta una nova finestra
  • 7: seleccioneu qualsevol de les unitats que no utilitzeu en aquest moment. (Pot ser el vostre alfabet afortunat?)
  • 8: Al camp de carpeta, indiqueu aquest camí: https://d.docs.live.net/YOUR-CID-NUMBER

EL TEU CID-NÚMERO és on heu de col·locar el número de CID que havíeu copiat anteriorment de l’aplicació web OneDrive


© Núvols

  • 9: marca l’opció “torna a connectar a la sessió d’inici de sessió”
  • 10: Feu clic a Finalitza i se us demanarà que introduïu les vostres credencials OneDrive, que són el vostre nom d’usuari i contrasenya de Microsoft.

Si afegiu una verificació en dos passos a un compte, primer haureu de crear una contrasenya de l’aplicació al lloc web del compte de Microsoft i canviar la configuració de seguretat.

Un cop us inicieu la sessió, haureu de poder veure una nova unitat a l’explorador de fitxers, el nom de la unitat coincidiria amb el vostre número de CID. Si no us agrada veure aquest número confús, sempre podeu canviar el nom a una altra cosa com “Microsoft, sou idiota”.

Conclusió

I ara ja podeu accedir als fitxers de la carpeta OneDrive com ho feia normalment. Pot ser una mica més lent, si no és millor. Podeu copiar o moure fitxers a aquesta unitat i, per descomptat, accedir directament a OneDrive des d’altres aplicacions.

Encara sóc nou a Windows 10 i, cada dia, descobreixo alguna cosa que no m’agrada en aquesta versió. Tot i que hi ha algunes solucions de tercers a aquest problema de marcador de posició, crec que aquesta solució és probablement la més convenient. Si trobeu una solució millor, feu-me saber.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me