Com fer una còpia de seguretat de Google Chrome: una guia per al 2020

És important fer una còpia de seguretat de les dades i, tot i que, segurament, haureu d’utilitzar un dels millors serveis de còpia de seguretat en línia per assegurar-vos que les vostres dades siguin segures, no en necessitareu cap per protegir el vostre perfil de navegació a Chrome. Aquesta guia us mostrarà com fer una còpia de seguretat de Google Chrome i assegurar-vos que no es perdi res al navegador, en cas que el vostre equip tingui un final lamentable.


Chrome és un dels navegadors web més segurs, però això no significa que la vostra informació sigui inherentment segura si el dispositiu mor. Si això succeeix, probablement hi ha una gran quantitat de dades que es desa al navegador que voldreu recuperar. Inclou aplicacions, adreces d’interès, favorits, extensions, historial de navegació, configuració, temes, pestanyes obertes, contingut de formularis d’emplenament automàtic i mètodes de pagament.

Si perdeu accés a aquestes dades, haureu de tornar a carregar totes les vostres extensions, tornar a introduir la informació (com ara contrasenyes i adreces) i tornar a configurar les preferències tal com us agradin. Com que el vostre historial de navegació desapareixerà, també podeu oblidar-vos de caçar aquell article que recordeu vagament haver llegit poques setmanes enrere.

Si només instal·leu Chrome per primera vegada, assegureu-vos de revisar la nostra revisió de Google Chrome per descobrir tot el que és capaç del navegador. Per ara, anem a veure com ens assegureu que les vostres dades de navegació siguin segures i segures.

Com fer una còpia de seguretat de Google Chrome al navegador

La manera més senzilla de fer còpies de seguretat de Google Chrome és fer-ho a través del navegador. Per fer-ho, heu de crear un compte de Google o iniciar la sessió amb el vostre. Comença fent clic als tres punts que hi ha a la cantonada superior dreta del navegador i, a continuació, a l’opció de “configuració” que hi ha a la part inferior d’aquest menú.

Tres Punts

A partir d’aquí, haureu de veure un botó gran i blau amb l’etiqueta “activa la sincronització …”. Un cop el feu clic, sereu dirigits a la pàgina d’inici de sessió de Google.

TurnOn-Sync

Aquí podeu iniciar la sessió amb un compte de Google existent o crear-ne un de nou fent clic a “crear compte”. 

iniciar Sessió

Per crear un compte nou, heu d’introduir el vostre nom, la vostra data de naixement i l’adreça de Gmail desitjada, així com una contrasenya. Un cop creat el compte, repeteix els passos anteriors per tornar a arribar a la pantalla d’inici de sessió.

Registrar-se

De qualsevol manera, un cop hàgiu acabat d’enllaçar el vostre compte amb el navegador, podeu tornar al menú de configuració i fer clic de nou a “activar la sincronització”, cosa que us demanarà que confirmeu.

TurnOn-Sync-Confirma

A partir d’aquí, feu clic a “gestionar la sincronització” per veure quina informació s’està transferint. Podeu optar per sincronitzar-ho tot, o bé triar i triar de la llista que es mostra a la captura de pantalla següent. Un cop hàgiu decidit què sincronitzar, tot serà disponible automàticament a dispositius, sempre que inicieu la sessió amb el mateix compte de Google.

Gestiona-Sincronitza

Com fer còpies de seguretat de les adreces d’interès de Chrome, historial & Més

En resum, podeu fer una còpia de seguretat de Google Chrome mitjançant el vostre compte de Google seguint aquests passos.

 1. Accediu al menú de configuració
 2. Creeu o inicieu la sessió amb un compte de Google
 3. Torneu al menú de configuració i feu clic a “activa la sincronització”.
 4. Feu clic a “gestionar la sincronització” i seleccioneu què voleu desar al vostre compte

Com fer còpies de seguretat manualment de Google Chrome

Si no voleu que Google tingui tota la informació als seus servidors, és a dir, que no utilitzeu un compte de Google, encara podeu fer una còpia de seguretat del navegador manualment. 

Aquestes instruccions us permetran protegir tot allò emmagatzemat a Chrome, però si només voleu fer una còpia de seguretat de les adreces d’interès de Chrome, consulteu les nostres instruccions sobre com exportar i importar les adreces d’interès de Chrome..

Primer hauràs de fer un seguiment de la carpeta del perfil de Chrome emmagatzemada localment al dispositiu. La ubicació exacta pot variar en funció del vostre sistema operatiu, però de manera predeterminada, les carpetes es troben als llocs següents:

 • En equips amb Windows 7 i posteriors: C: \ Usuaris \\ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Dades de l’usuari \ Per defecte
 • En equips amb Windows XP: C: \ Documents i configuració \\ Configuració local \ Dades d’aplicació \ Google \ Chrome \ Dades d’usuari \ Per defecte
 • En dispositius macOS X: Usuaris // Biblioteca / Suport d’aplicacions / Google / Chrome / Default
 • En màquines Linux: Linux: /home//.config/google-chrome/default

Recordeu que haureu de substituir les “” parts dels camins pel vostre propi nom d’usuari.

Ubicació de Chrome-Carpeta

Tingueu en compte que, en el cas de Windows, les carpetes d’AppData o de les dades d’aplicacions estan ocultes de manera predeterminada. Si no trobeu aquestes carpetes, obriu el “tauler de control”, seleccioneu “aparença i personalització” i després “opcions de l’explorador de fitxers”.

Panell de control

Canvieu a la pestanya “visualització” i desplaceu-vos cap avall fins que vegeu “l’entrada de fitxers i carpetes ocults”. Només heu de marcar la casella “Mostra fitxers, carpetes i unitats ocultes” i aneu bé.

Mostrar fitxers ocults

Aquest enfocament funcionarà en totes les versions de Windows, des de XP i posteriors, però si utilitzeu Windows 10, podeu obtenir el mateix resultat molt més ràpid. Simplement, obriu qualsevol carpeta, obriu la pestanya “visualització” al menú superior i marqueu la casella anomenada “articles ocults” dins de la secció anomenada “mostrar / ocultar”.

Fitxers ocults amb Windows10

Si només teniu un perfil d’usuari, es localitzarà a la carpeta anomenada “predeterminat”. Simplement copieu aquesta carpeta a la ubicació de còpia de seguretat (ja sigui en un dispositiu extern o al núvol) i tindreu tot el que necessiteu per restaurar Chrome a la normalitat en el futur..

Carpeta predefinida de Chrome

Si teniu més d’un perfil, és una mica més confús. Cada perfil després del primer es col·loca en una carpeta anomenada “ProfileX” on “X” és un número que augmenta per a cada perfil que creeu. Així, la vostra carpeta del segon perfil (recordeu que la primera s’anomena “predeterminada”) es dirà “Perfil1”, el vostre tercer serà “Perfil2”, etc..

Carpetes de perfil de Chrome

Tingueu en compte que, si feu una còpia de seguretat d’un d’aquests perfils i no el predeterminat, encara haureu de fer una còpia de seguretat de les vostres extensions. Això és degut a que les extensions es comparteixen entre els perfils i només es guarden a la carpeta predeterminada.

Perfils de seguretat

És per això que us recomanem fer una còpia de seguretat tant del perfil predeterminat com dels perfils addicionals que pugueu tenir al mateix temps.

Còpia de carpeta

Com que els perfils d’usuari poden emmagatzemar moltes dades, és possible que la còpia trigui molt a finalitzar-se. No oblideu tancar Chrome prèviament abans, o bé el procés avortarà a causa que els fitxers s’utilitzin.

Com restaurar Google Chrome

Arribat el moment de restaurar el perfil d’usuari a Google Chrome, la manera de fer-ho depèn de la forma de còpia de seguretat de les vostres dades. Si heu utilitzat el vostre compte de Google, el procés és tan senzill com iniciar la sessió amb la nova instal·lació del navegador i Chrome descarregarà automàticament totes les dades de les quals heu creat una còpia de seguretat..

Inici de sessió per primera vegada

En el futur, si voleu fer que Google oblidi allò que sap de vosaltres, podeu seguir la nostra guia sobre com esborrar el vostre historial de Google. Google assegura que eliminarà tota la informació que hi ha emmagatzemat, però, donat que el registre de privadesa no estel·lar de la companyia és difícil confiar-hi en això.

Canviada de nom: Carpeta

Si heu fet una còpia de seguretat manual del vostre perfil, haureu d’anar a la mateixa carpeta que es descriu a la secció de còpia de seguretat manual. Un cop allà, canvieu el nom de la carpeta “Default” en una altra cosa, com ara “DefaultOLD” i, a continuació, enganxeu la carpeta de còpia de seguretat a la mateixa ubicació. La propera vegada que inicieu Chrome, se us registrarà automàticament al vostre perfil recuperat.

Pensaments finals

Tot i que Chrome certament no és un navegador perfecte, sobretot tenint en compte les seves greus preocupacions sobre la privadesa, la seva capacitat de sincronitzar ràpidament la informació entre els dispositius és un gran desavantatge del navegador web més popular del món.. 

Encara que no vulgueu utilitzar un compte de Google per limitar el que Google sap de vosaltres, la còpia de seguretat de Chrome continua sent molt fàcil, i només cal fer uns quants passos senzills per realitzar. Tot això no fa res per protegir-vos del major defecte de Chrome: la privadesa, així que assegureu-vos de descarregar la millor VPN per a Chrome i llegir la nostra guia de navegació anònima mentre esteu aquí.

Què en penses del procés de còpia de seguretat de Chrome? Esteu d’acord que és senzill i ràpid, o preferiríeu una forma més senzilla de fer una còpia de seguretat sense utilitzar un compte de Google? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map