Com fer que Gmail sigui el vostre client de correu electrònic predeterminat el 2020

Quan feu clic a un enllaç de correu electrònic al web, sereu dirigit a l’aplicació de correu electrònic predeterminada del vostre sistema operatiu. Tot i això, pot ser Mail en un Mac o Mail en Windows 10. No cal que us encaixin amb aquests. Podeu escapar dels embuts de Microsoft o Apple i fer volar als braços oberts de Google. Al capdavall, promet no ser dolent.


Malament o no, té una aplicació web fiable i ben desenvolupada. Si preferiu utilitzar-lo amb el integrat al vostre sistema operatiu, haureu de configurar el sistema per fer el canvi. No es pot esbrinar com fer-ho no és fàcil, però és per això que hem creat aquesta guia sobre com fer de Gmail el vostre client de correu electrònic predeterminat..

Després de l’aventura de Snowden, és possible que tingueu dubtes sobre la privadesa del correu electrònic. Si és així, us interessarà la nostra forma de protegir la vostra guia de privadesa.

Aquests consells varien, segons el sistema operatiu i el navegador, de manera que seguiu llegint per trobar el que necessiteu. Molts dels consells del sistema operatiu obren un navegador que està configurat per defecte a Gmail, de manera que si només us interessa obrir enllaços de correu basats en la web, aneu a les guies del navegador..

A més de ser els navegadors més segurs, Chrome i Firefox són els millors per a Gmail. Les nostres solucions per a Edge i Safari no són ideals, però, de nou, tampoc ho són. Afortunadament, hi ha bones opcions per a tots els sistemes operatius que hem vist.

Els usuaris de Linux necessiten instal·lar una aplicació, però dubtem que això els molestarà massa.

Definició de Gmail com a client de correu electrònic predeterminat a Windows 8 i 10

Perquè Windows utilitzi Gmail de manera predeterminada, primer heu definit el navegador que escolliu com a aplicació de correu electrònic predeterminada. A continuació, definiu que utilitzeu Gmail mitjançant la guia pertinent.

Premeu Windows + S per obrir la finestra de cerca. A continuació, escriviu “quadre de control” i premeu Return.

Quan apareix el tauler de control, escriviu “per defecte” al quadre de cerca. Trieu “programes predeterminats”. A continuació, a la pantalla següent, feu clic a “Definiu els vostres programes per defecte”.

gmail-windows-control-panel

Apareixerà una pantalla de configuració que mostra les aplicacions predeterminades de diverses funcions, incloses les aplicacions de mapa, música, foto, vídeo i navegador per defecte, així com el programa de correu electrònic predeterminat. Per obtenir algunes bones aplicacions fotogràfiques, llegiu el nostre millor article sobre programari de gestió de fotografies.

Com que Gmail no té una aplicació per a escriptori, haureu d’accedir-hi a través d’un navegador, per tant, seleccioneu el navegador com a valor predeterminat per a correu electrònic..

Ara que heu triat un navegador amb què hi obreu els enllaços, haureu d’assegurar-vos que maneja correctament els enllaços mailto, així que consulteu les guies que trobareu a continuació per triar el vostre navegador que trieu..

MacOS

Si voleu canviar el gestor predeterminat de Gmail a Mac, haureu d’obrir l’aplicació predeterminada “Mail” i ajustar-ne la configuració.

Obre el menú “Correu” i, a continuació, selecciona “preferències”.

preferències mac-mail

A la pestanya “general”, canvieu “lector de correu electrònic predeterminat” per utilitzar el navegador que trieu. Llegiu a continuació les guies específiques del navegador per acabar de configurar.

Linux Mint (i altres)

Els usuaris de Linux que vulguin utilitzar Gmail, o un altre correu web, poden utilitzar el paquet d’escriptori-webmail. També funciona per Hotmail, Yahoo i Zoho.

gmail-default-linux-webmail

Per instal·lar-lo, escriviu “sudo apt-get install desktop-webmail” a la línia de comandaments.

Un cop hàgiu configurat Gmail, podeu configurar-vos amb una xarxa privada virtual per assegurar-vos que ningú no sol·licita la vostra connexió. Consulteu la nostra llista útil dels millors serveis VPN per a Linux per obtenir suggeriments.

Guies per a Navegadors

Si la guia del vostre sistema operatiu us dirigeix ​​a un navegador per al darrer pas, busqueu-lo a continuació i seguiu les instruccions. No ho oblideu, podeu canviar els navegadors si no us convéen les instruccions. Els usuaris del safari, en particular, podrien haver de fer-ho.

Chrome

Per configurar Gmail com a gestor de correu electrònic predeterminat a Chrome, obriu la configuració mitjançant la icona de tres punts a la part superior dreta. Cerqueu la secció “privadesa i seguretat” desplaceu-vos cap avall i feu clic a “avançat”. Feu clic a “Configuració de contingut” i, després, toqueu “controladors” i assegureu-vos que l’opció “permeti als llocs que demanin que es facin gestors predeterminats per a protocols”. Si serà, no serà de color gris.

gmail-default-chrome

Obriu Gmail com el normal. A la barra d’URL, hi hauria d’haver un diamant gris a la part superior dreta. Feu clic a ella per fer que Gmail sigui el vostre valor predeterminat. Després de fer-ho, es carregarà automàticament quan feu clic als enllaços “mailto”.

Firefox

A Firefox, la primera vegada que feu clic a un enllaç mailto, tindreu l’oportunitat de seleccionar l’aplicació que trieu. El diàleg de selecció té una casella de selecció que us permet definir-lo com a predeterminat en ocasions posteriors.

gmail-default-firefox

Si ja heu seleccionat una opció predeterminada i voleu canviar-la, obriu la pàgina d’opcions de Firefox mitjançant el menú desplegable. Amb “general” seleccionat, desplaceu-vos cap avall fins que veieu la secció “aplicacions”. Feu una ullada al tipus de contingut mailto i, a continuació, seleccioneu “Utilitza Gmail” de la llista d’opcions.

Safari

Les coses són complicades per als usuaris de Safari. Hi ha un complement que funcionava en versions anteriors del navegador disponibles aquí, però no s’ha actualitzat per a la darrera versió. Podeu provar d’atacar els desenvolupadors per actualitzar-lo a github. Com que és de codi obert, fins i tot podeu provar d’actualitzar-lo vosaltres mateixos. Si no ho feu, però, la vostra millor opció és canviar de navegador.

Vora

Edge fa servir l’aplicació predeterminada de Windows per obrir enllaços de correu postal. Això vol dir que si configureu Windows per obrir Gmail en un altre navegador, Edge obrirà aquest navegador quan feu clic als enllaços. Malauradament, no hem trobat la manera d’obrir Gmail automàticament a Edge.

Pensaments finals

Si heu seguit aquestes instruccions a la carta, heu d’anar bé. Tingueu en compte, però. Els sistemes operatius s’actualitzen de tant en tant i tenen un costum sorprenent de sobreescriure la vostra configuració. El que funciona ara potser no funciona la setmana que ve.

Esperem que pugueu seguir la nostra guia amb èxit. Fes-nos saber com vas fer en els comentaris a continuació. Si teniu problemes o teniu més consells per treure el millor partit del vostre correu electrònic, ens agradaria saber-los. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me