Com fer còpies de seguretat i restaurar l’historial de xats de WhatsApp el 2020

Potser heu escoltat recentment que ja no serà possible fer còpies de seguretat de xats de WhatsApp. Tot i que això no és del tot cert, WhatsApp està fent canvis en el funcionament de les còpies de seguretat, de manera que si voleu mantenir segur l’historial de xats, haureu de fer un parell de passos proactius.


WhatsApp va anunciar que, a partir del 12 de novembre de 2018, eliminarà les còpies de seguretat dels xats guardats a Google Drive que no s’han fet servir més d’un any. Tot i que això pot semblar una mala incògnita, els vostres missatges de WhatsApp no ​​comptaran amb la projecció de la tapa d’emmagatzematge de Google Drive.

Tanmateix, WhatsApp continuarà fent una còpia de seguretat automàtica dels vostres missatges si ja el teniu configurat amb Google Drive, de manera que els vostres missatges futurs seran segurs.

Això vol dir que és possible que hàgiu de prendre accions per salvar l’antic historial de xat de WhatsApp. Tanmateix, potser no us agradaria la idea de WhatsApp, propietat de Facebook, de compartir els vostres missatges privats amb Google, que també té fama de pràctiques de dades intrusives.

Us mostrarem com fer una còpia de seguretat de missatges WhatsApp al telèfon i a Google Drive, restaurar els xats i protegir l’historial de xats de la supressió, a més de donar-vos alternatives a Google Drive per obtenir una experiència de còpia de seguretat més segura..

Què és WhatsApp?

WhatsApp és una popular aplicació de missatgeria utilitzada a tot el món. Envia missatges a través d’internet, de manera que els xats no compten en la vostra limitació de missatges de text, la qual cosa és útil si no es troba en un pla de text il·limitat.

WhatsApp també us permet fer trucades de telèfon i de vídeo, cosa que significa que podríeu omissar-vos de tenir un pla de telèfon totalment si tots els vostres contactes utilitzen WhatsApp. També podeu compartir fitxers de fins a 100 MB amb altres contactes a WhatsApp, convertint-lo en una aplicació de comunicació versàtil.

L’aplicació té un xifrat de punta a punta, que sona bé, però WhatsApp és propietat de Facebook i tots sabem el que a aquesta empresa li agrada barrejar-se amb les vostres dades personals. Si busqueu alternatives més segures, consulteu el nostre article sobre el xifrat de missatges de text.

Còpia de seguretat de WhatsApp

Si voleu fer una còpia de seguretat de WhatsApp per primera vegada, obriu l’aplicació i aneu al menú, feu clic a “Configuració”, “xats” i després “còpia de seguretat de xat”.

Whatsapp_chats

Veureu un botó que diu “fer una còpia de seguretat”. Feu clic sobre ella per fer una còpia de seguretat dels vostres missatges. WhatsApp primer intentarà desar les còpies de seguretat a la targeta SD, si en teniu. Si no, WhatsApp desarà l’historial de xats al disc dur. WhatsApp crearà còpies de seguretat automàticament a les 2 de la nit cada dia.

Whatsapp_backup

Si utilitzeu l’aplicació en un telèfon Android, podeu desar-la per desar les dades de WhatsApp a Google Drive. Tingueu en compte que WhatsApp no ​​utilitza encriptació de punta a punt per transferir els vostres fitxers del telèfon a Google Drive. Si voleu obtenir més informació sobre el servei d’emmagatzematge al núvol, consulteu la nostra revisió de Google Drive i la nostra guia de Google Drive.

Per configurar còpies de seguretat automàtiques de Google Drive per a les dades de WhatsApp, haureu d’iniciar la sessió al vostre compte de Google al telèfon, tenir instal·lat Google Play i disposar d’espai lliure suficient per crear la còpia de seguretat..

Un cop acabat això, navegueu al mateix menú “còpia de seguretat de xat” de l’aplicació que abans i seleccioneu el botó que diu “fer una còpia de seguretat de Google Drive”. Podeu configurar WhatsApp per fer còpies de seguretat de les vostres dades a Google Drive quan feu clic al botó de “còpia de seguretat” o per fer una còpia de seguretat automàtica diàriament, setmanalment o mensualment.

Whatsapp_freqüència

També podeu optar per deixar a WhatsApp fer còpies de seguretat dels vostres missatges a través de WiFi i de telefonia mòbil o obligar-lo a fer una còpia de seguretat dels vostres xats només mitjançant WiFi.

Tingueu en compte que cada nova còpia de seguretat automàtica de WhatsApp a Google Drive sobreescriu l’última còpia de seguretat, de manera que si esborra alguna cosa per error, haureu de restaurar els missatges de WhatsApp abans que la següent còpia de seguretat substitueixi l’historial de xat que necessiteu..

Restauració de missatges de WhatsApp

Per restaurar els missatges de WhatsApp des d’una còpia de seguretat, haureu de desinstal·lar i tornar a instal·lar l’aplicació. Després de tornar a instal·lar WhatsApp, obriu l’aplicació i verifiqueu el vostre número de telèfon. Aleshores WhatsApp us demanarà que restabliu l’historial de xats de Google Drive. Tot el que heu de fer és prémer el botó “restaurar” que apareix.

WhatsApp també desa automàticament els darrers set dies de còpies de seguretat al telèfon. Si utilitzeu una targeta SD, podeu trobar aquestes dades de còpia de seguretat en una carpeta anomenada “WhatsApp / bases de dades.” Si no, trobareu les dades de còpia de seguretat en una carpeta amb el mateix nom a l’emmagatzematge intern.

Les còpies de seguretat de WhatsApp utilitzen els noms de fitxers següents: msgstore-AAAA-MM-DD.1.db.crypt12. Identifiqueu la còpia de seguretat de WhatsApp que voleu per la data, i després canvieu el nom de fitxer a “msgstore.db.crypt12” suprimint la informació de la data del centre. D’aquesta manera, WhatsApp sap que voleu restaurar des d’aquest fitxer.

L’extensió .crypt12 és la més nova d’una sèrie llarga de tipus d’arxius que ha utilitzat WhatsApp. Si no heu utilitzat l’aplicació durant un temps, és possible que encara utilitzeu una versió de WhatsApp més antiga. Si aquest és el cas, és possible que el fitxer sigui un .crypt11 o un .crypt10. No el canvieu a .crypt12. Deixeu-lo mentre el trobeu o WhatsApp no ​​podrà llegir-lo.

Un cop trobat i rebatejat el fitxer, desinstal·leu i reinstal·leu WhatsApp i toqueu el botó “restaurar” quan aparegui.

Desament de missatges antics de WhatsApp

Si heu fet una còpia de seguretat automàtica de l’historial de xats amb Google Drive, però no heu utilitzat l’aplicació en més d’un any des del 12 de novembre de 2018, el vostre compte de Google eliminarà el fitxer de còpia de seguretat de WhatsApp. Si voleu guardar el fitxer de còpia de seguretat, haureu de fer una còpia de seguretat manualment.

Primer, inicieu la sessió al vostre compte de Google i, a continuació, a Google Drive. Desplaceu-vos al fitxer de còpia de seguretat de WhatsApp i feu clic amb el botó dret sobre ell. Feu clic a “fer una còpia”. Apareixerà una segona versió del fitxer de còpia de seguretat. Podeu traslladar el fitxer a una ubicació nova de Google Drive per assegurar-vos que no se suprimeix la còpia de seguretat del xat ni descarregueu el fitxer de còpia de seguretat a l’escriptori fent clic amb el botó dret i escollint “baixar”.

Podeu fer el mateix mitjançant l’aplicació Google Drive del telèfon.

Per què hauríeu de fer servir un servei de còpia de seguretat diferent

El problema per desar els missatges de WhatsApp a l’escriptori és que els fitxers de còpia de seguretat del xat són propensos als mateixos problemes que tots els fitxers del vostre ordinador. Quan el disc dur falla, els fitxers de la còpia de seguretat de WhatsApp desapareixeran per sempre.

Podeu utilitzar Google Drive per solucionar-ho, però ja obrireu el vostre historial de WhatsApp per examinar-lo des de Google. També podeu perdre l’accés ràpid als vostres missatges si canvieu els sistemes operatius, ja que no podreu accedir als fitxers de Google Drive tan fàcilment en telèfons que no siguin Android.

Si voleu la seguretat i la comoditat de l’emmagatzematge al núvol amb la tranquil·litat que prové d’utilitzar una companyia de còpia de seguretat en línia que no ha llegit les vostres dades, tenim un parell de suggeriments. Hem escollit tres dels nostres millors proveïdors de còpia de seguretat en línia que facilitaran el treball amb WhatsApp.

Condueixo

IDrive és una excel·lent opció de còpia de seguretat en línia per a persones que vulguin posar els seus missatges WhatsApp a l’emmagatzematge al núvol. Podeu fer còpia de seguretat de dispositius il·limitats amb una única subscripció, cosa que significa que podeu mantenir tot el vostre telèfon segur, així com també a l’escriptori. Podeu obtenir un compte gratuït de 5 GB amb l’empresa per provar el servei abans de comprometre’s amb un pla mensual.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

Tot i que IDrive no és el sistema de còpia de seguretat en núvol més fàcil d’utilitzar, ho compensa amb un bon preu i funcions excel·lents, com ara la còpia de seguretat i la versionada contínues, que permeten tornar els fitxers a un estat anterior. També manté fins a 10 versions anteriors dels fitxers que heu emmagatzemat, cosa que la fa més robusta que les còpies de seguretat locals de WhatsApp.

IDrive també xifra fitxers amb 256 bits AES, que evita que les vostres dades siguin segures de visites indiscretes. Si voleu obtenir més informació sobre com obtenir un compte IDrive, llegiu la nostra crítica d’IDrive.

Retardada

Backblaze és una altra bona opció per fer una còpia de seguretat dels fitxers WhatsApp. El servei de pagament disposa d’emmagatzematge il·limitat, de manera que mai us quedareu sense espai, independentment de quants fitxers feu una còpia de seguretat. Podeu provar-ho utilitzant la prova gratuïta de 15 dies. Backblaze només té un nivell pagat, que costa 5 dòlars al mes, però podeu estalviar diners comprant plans d’un o dos anys.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

Dit això, el vostre compte només obté una còpia de seguretat per a un dispositiu, de manera que no teniu sort si voleu fer una còpia de seguretat tant del vostre telèfon com del vostre ordinador. Podeu obtenir més informació sobre el servei de còpia de seguretat a la nostra revisió de Backblaze.

Imatge veritable d’Acronis

El tercer lloc per fer una còpia de seguretat dels fitxers WhatsApp és Acronis True Image. Té excel·lents aplicacions Android i iOS, cosa que facilita la còpia de seguretat dels fitxers des del telèfon. També inclou una eina de clonació útil per a migrar fitxers a un nou telèfon intel·ligent.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

Dues funcions destacades són Acronis Notary, que utilitza tecnologia blockchain per garantir que les vostres còpies de seguretat es poden llegir, i Active Protection, que explora els vostres fitxers per trobar signes de ransomware.

Podeu provar Acronis amb una prova gratuïta de 30 dies. Els plans comencen a partir de 49,99 dòlars per a un dispositiu. Si esteu interessats en obtenir més informació sobre com obtenir un compte amb el servei de còpia de seguretat, la nostra revisió Acronis True Image cobreix el servei de dalt a baix..

Pensaments finals

Hi ha moltes maneres ràpides i fàcils de fer una còpia de seguretat i restaurar les dades de WhatsApp, però això no significa que aquests mètodes siguin igualment segurs. Si no voleu que Facebook o Google tinguin accés injustificat als vostres missatges privats i a l’historial de xat, val la pena invertir en un sistema de còpia de seguretat en núvol que mantingui les dades de WhatsApp protegides.

Obtenir un compte de còpia de seguretat en núvol pot costar una mica més del que voldríeu, però la tranquil·litat que obteniu en saber que la vostra informació és segura és un benefici difícil de costar. Sens dubte, si feu transaccions comercials o de missatgeria mitjançant WhatsApp.

Si teniu preguntes sobre com fer una còpia de seguretat o restaurar els vostres missatges de WhatsApp, pregunteu-los a la secció de comentaris que hi ha a continuació. Et respondrem i actualitzarem també l’article. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me