Com fer còpies de seguretat de les xarxes socials el 2020

Per bé o per mal, la nostra vida gira al voltant de les actualitzacions d’estat. Com més temps dediqueu a utilitzar les xarxes socials, més dades recopileu. Si bé Facebook pot tenir els seus propis usos per a aquestes dades, també és probable que tingui valor. En aquest article, us mostrarem com fer una còpia de seguretat de les xarxes socials, de manera que les vostres dades no es perdin mai en la llista de canvis.


Uns anys enrere, hi havia moltes eines per gestionar aquest procés. Les eines tot en un com Frostbox, Backupify i SocialSafe eren populars, capaces de gestionar diverses plataformes de xarxes socials, fer còpies de seguretat de Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest i altres serveis. També hi havia moltes eines autònomes.

Gairebé tots han tancat. És difícil dir per què. Moltes persones no molesten la còpia de seguretat de dades de mitjans socials, mentre que la majoria de serveis de mitjans socials ara us permeten descarregar directament fitxers de còpia de seguretat.

Posteriorment tractarem els passos per baixar els fitxers de còpia de seguretat. Com que les còpies de seguretat manuals poden suposar un dolor i, encara que descarregueu els vostres arxius de xarxes socials, encara els haureu d’assegurar al núvol, primer veurem tres favorits de Cloudwards.net capaços de fer còpies de seguretat de Facebook i Instagram: pCloud, Acronis True Image. i IDrive.

Còpia de seguretat del núvol per a xarxes socials

Només uns quants proveïdors d’emmagatzematge en núvol i de còpia de seguretat en línia inclouen còpia de seguretat de les xarxes socials i només per a Facebook i Twitter, però utilitzar una d’aquestes eines us pot estalviar temps. A més de proporcionar avantatges com ara còpia de seguretat d’escriptori i mòbil, ofereixen sincronització i compartició.

Hi ha una diferència entre l’emmagatzematge al núvol i la còpia de seguretat en línia que és important comprendre. Tanmateix, quan es tracta de còpies de seguretat de les xarxes socials, funcionen més o menys de la mateixa manera, copiant fotos, vídeos i, de vegades, altres informacions.

Per obtenir una ullada completa als proveïdors d’ambdós tipus, tenim guies per al millor emmagatzematge en núvol i els millors proveïdors de còpia de seguretat en línia. Per a còpies de seguretat de les xarxes socials, els serveis següents són les millors apostes.

IDrive: Facebook, Instagram

IDrive és un dels serveis de còpia de seguretat en línia més versàtils. Una subscripció única cobreix equips il·limitats i IDrive proporciona una còpia de seguretat del telèfon intel·ligent, que pocs proveïdors inclouen. La còpia de seguretat de les xarxes socials per a Facebook i Instagram és només la creació.

IDrive.ScheduleBackup

Per a Facebook i Instagram, IDrive protegeix fotos i vídeos emmagatzemant còpies als servidors del núvol. Els àlbums i els suports personals en què heu estat etiquetats s’inclouen a la còpia de seguretat, que pot ser útil ja que en no tenir-vos inscrit i no ser amic, perdreu l’accés a aquest contingut.

IDrive.InstagramBackup

La còpia de seguretat és automàtica i incremental, de manera que només es copia el contingut multimèdia des que es copia la darrera còpia de seguretat. Això estalvia temps i amplada de banda. Heu d’executar còpies de seguretat manualment. Això es pot fer des de la interfície web IDrive o des del dispositiu Android o iOS.

Les subscripcions assequibles són un altre motiu per escollir IDrive. Podeu obtenir 2 TB de còpia de seguretat per poc més de 50 dòlars al mes o 5 TB per poc més de 75 dòlars. Ambdós haurien d’emmagatzemar molt per al vostre contingut de xarxes socials, d’escriptori i smartphone. També hi ha un pla gratuït de 5 GB.

Per obtenir més informació, incloses funcions com ara la sincronització i la compartició de fitxers, llegiu la nostra revisió IDrive.

Acronis Imatge veritable: Facebook, Instagram

Si bé IDrive es veu molt bé en el paper, pot ser molt lent. Rival Acronis True Image proporciona còpies de seguretat més ràpides, gràcies a una xarxa de servidors més gran. També pot fer còpies de seguretat de Facebook i d’Instagram, i ho fa de manera més àmplia que IDrive.

TrueImage.BackupFacebook

A més de les fotos i vídeos de Facebook, True Image conserva missatges, contactes i likes. A Instagram, desa totes les fotos, un nombre d’agradaments, etiquetes i comentaris per a cada publicació.

TrueImage.FacebookWhatToBackup

True Image fa còpies de seguretat de manera continuada ambdues plataformes. Això vol dir que no heu de retirar manualment la còpia de seguretat de les xarxes socials tal com es fa amb IDrive. Les còpies de seguretat són incrementals, de manera que només es copiaran les dades que encara no s’han desat.

TrueImage.FacebookRecovery

En el cas que se suprimeixi el perfil de Facebook o Instagram, Acronis True Image pot fins i tot restaurar el contingut de còpia de seguretat d’un nou perfil.

Totes les dades es xifren en repòs al núvol de còpia de seguretat de Acronis mitjançant AES de 256 bits. Per obtenir més privadesa, hi ha disponible una opció de xifrat de final a extrem privat. Tal com s’observa a la nostra revisió d’Acronis True Image, cal que la configureu abans d’iniciar la vostra còpia de seguretat.

Podeu fer una còpia de seguretat de Facebook o Instagram des del tauler web True Image o del vostre telèfon intel·ligent. Igual que IDrive, True Image se situa entre la millor còpia de seguretat en línia per a dispositius mòbils, amb aplicacions Android i iOS que poden protegir contactes, fotos, vídeos i missatges de text..

L’únic motiu per no considerar la imatge veritable sobre IDrive per a còpies de seguretat de les xarxes socials és que el cost és més elevat. Costa 50 dòlars l’any per 250 GB de còpia de seguretat, aproximadament el mateix preu que la còpia de seguretat de IDrive 2TB. No hi ha cap pla gratuït d’Acronis True Image, però podeu provar el servei durant 30 dies abans de prendre una decisió.

pCloud: Facebook, Instagram

pCloud és un servei d’emmagatzematge al núvol que es troba com una de les millors alternatives de Dropbox disponibles, proporcionant funcions similars i una millor seguretat, gràcies a un complement de xifrat de coneixement zero anomenat pCloud Crypto. Mentre que la sincronització d’arxius, l’intercanvi de fitxers i l’estalvi d’espai de disc dur són els grans beneficis de pCloud, també pot fer còpies de seguretat de les xarxes socials.

Per configurar la còpia de seguretat, inicieu la sessió a la interfície web de pCloud i feu clic a l’enllaç “còpies de seguretat”. Hi ha diversos serveis enumerats per a còpia de seguretat, no només Facebook i Instagram, sinó Google Drive, Dropbox i Microsoft OneDrive.

pCloud.BackupFacebookBackupInstagram

Només podeu fer una còpia de seguretat dels àlbums de Facebook i Instagram, desant fotos i vídeos. pCloud tampoc busca els mitjans etiquetats.

Àlbums de pCloud.FacebookChooseAlbums

Tot i que està limitat en les funcions de còpia de seguretat de les xarxes socials, pCloud proporciona molt d’espai a les vostres imatges. Podeu registrar-vos en un compte gratuït de 10 GB, un compte de 500 GB per 5 dòlars al mes o un compte de 2 TB per 8 dòlars al mes. Situem pCloud entre els millors serveis d’emmagatzematge en núvol gratuït i creiem que la seva subscripció a 2TB és una de les millors ofertes en emmagatzematge en núvol.

Còpia de seguretat de Mitjans socials de Cloudsfer

Cloudsfer no és un servei de còpia de seguretat en línia o emmagatzematge en núvol, sinó que un intermediari dissenyat per transferir fitxers entre ells. Cloudsfer us permet realitzar transferències manuals i programades de fitxers. No té tantes opcions de servei en núvol com altres entrades a la nostra millor llista de gestió de núvols a núvols, però les supera en matèria de xarxes socials.

Les opcions inclouen Facebook, Instagram, Flickr i 500px, una eina d’emmagatzematge en núvol per a fotògrafs que posseeix funcions de mitjans socials.

Cloudsfer.CloudServices

Malauradament, Cloudsfer només pot moure imatges i fotos i no té cap opció per al contingut etiquetat.

Cloudsfer.FacebookContent

Hi ha un pla gratuït de Cloudsfer. No manté les versions de fitxers ni proporciona filtres i només podeu executar una migració alhora, però hauria d’estar bé per a la còpia de seguretat de les xarxes socials.

Amb un pla personal de Cloudsfer, podeu executar tres migracions alhora, en lloc de només la que permet el pla gratuït. És massa car per una simple còpia de seguretat de les xarxes socials, però, amb 75 cèntims de gigabyte, amb un cost mínim de 8 GB.

Còpia de seguretat de mitjans socials IFTTT

Si bé les eines esmentades fins ara funcionen bé per a Facebook i Instagram, la majoria d’altres plataformes de xarxes socials queden fora. A més, la majoria de serveis de còpia de seguretat en línia i emmagatzematge en núvol no tenen funcions natives per fer una còpia de seguretat de serveis de mitjans de comunicació social. Si els vostres serveis escollits no estan representats, una solució és utilitzar IFTTT per a còpies de seguretat de les xarxes socials.

IFTTT.TwitterGoogleRecipes

IFTTT proporciona integracions a la carta per a aplicacions web, moltes de les quals són serveis en núvol i de xarxes socials. El nom significa “si això, doncs això”, descrivint el seu enfocament de causa i efecte de l’automatització. En poques paraules, es produeix una acció en un servei, com ara una etiqueta de xarxes socials, i que es tradueix en una acció de desencadenament, com ara emmagatzemar l’element etiquetat a Google Drive.

Sembla complicat, però no ho és. IFTTT té diverses receptes disponibles per a la còpia de seguretat de les xarxes socials a punt per començar, de manera que només cal que us registreu i trieu el vostre verí..

No podem cobrir totes les possibilitats, però aquí hi ha algunes receptes que hem trobat per fer còpies de seguretat de les xarxes socials:

 • Twitter: afegiu fitxers a tuits a Dropbox
 • Twitter: guardeu tweets a Google Docs
 • Tumblr: publicacions de còpia de seguretat a Google Drive
 • Tumblr: publicacions de còpia de seguretat a Evernote
 • Facebook: fotos de còpia de seguretat a Google Drive
 • Facebook: fotos de còpia de seguretat a Dropbox
 • Pinterest: pins de còpia de seguretat a Google Drive
 • Instagram: fotos de còpia de seguretat a Google Drive

Tenim un article sobre còpia de seguretat amb IFTTT, tot i que no se centra en les xarxes socials.

El rival de l’IFTTT, Zapier, també té algorismes de còpia de seguretat de les xarxes socials preparats per rodar. Us suggerim explorar primer l’IFTTT, ja que és gratuït i Zapier no ho és. Si voleu obtenir més ajuda per prendre una decisió, aquí teniu un article que planteja IFTTT contra Zapier.

Còpia de seguretat manual de mitjans socials

Si bé l’automatització i el núvol funcionen millor per fer còpies de seguretat, les plataformes de mitjans socials més populars tenen opcions manuals per descarregar les vostres dades. Es poden emmagatzemar localment o localment i de forma remota, si voleu seguir la regla 3-2-1 de còpia de seguretat.

Còpia de seguretat de LinkedIn

Podeu exportar un fitxer .csv que conté les vostres dades de connexió directament des de LinkedIn. El fitxer inclou nom, títol, empresa i adreça de correu electrònic. No és perfecte, però, almenys, conservarà la informació de la vostra xarxa de manera que no perdeu aquests contactes importants.

Per exportar les vostres connexions de xarxa des de LinkedIn:

 • Feu clic a “la meva xarxa” a la part superior de la pàgina d’inici
 • Feu clic a “número de connexions” a l’esquerra
 • Feu clic a “administrar contactes sincronitzats i importats” a la part superior dreta
 • Feu clic a “Exportar contactes” a la capçalera “avançada”

LinkedIn us prepararà el fitxer i us enviarà un correu electrònic en pocs minuts. Aquest correu electrònic contindrà un enllaç que us permetrà descarregar un fitxer .zip que inclou les vostres connexions.

Còpia de seguretat de Facebook

Facebook facilita l’obtenció d’una còpia de les dades de còpia de seguretat. Feu clic a la petita fletxa cap a baix a la part superior del compte i, a continuació, feu clic a Configuració. Feu clic a “la informació de Facebook” de l’esquerra.

A l’esquerra de les paraules, “descarregueu la informació”, feu clic a “visualitza”. Se us redirigirà a una pàgina on podeu crear un fitxer de còpia de seguretat amb les vostres publicacions, fotos, vídeos, comentaris, likes, amics i gairebé tot el que heu fet mai a Facebook.

Facebook.YourInformationDownload

Fins i tot hi ha una opció per als temes d’anuncis que Facebook ha considerat rellevants per a vosaltres i el vostre historial d’ubicacions, cosa que fa que Mark Zuckerberg sembli el més gran salt del món.

Trieu quina informació voleu, un interval de dates, un format i una qualitat de suports. Un cop acabat, podeu desactivar els serveis d’ubicació de Facebook, si voleu (configuració > seguretat & ubicació > ubicació).

Còpia de seguretat de Twitter

Baixeu l’arxiu de Twitter dirigint-vos a la configuració del vostre compte i seleccionant “configuració i privadesa”. A la pàgina següent, desplaceu-vos cap avall i seleccioneu “les vostres dades de Twitter” al menú de l’esquerra.

A continuació, desplaceu-vos cap avall fins al final de la pàgina. Hi haurà un botó per “sol·licitar dades de Twitter”.

Twitter.RequestData

Feu clic a això i Twitter us prepararà el fitxer i us enviarà un correu electrònic quan estigui a punt. Aleshores, podreu descarregar un fitxer .zip amb l’arxiu de Twitter.

Còpia de seguretat d’Instagram

Com és la tendència amb els mitjans socials, Instagram ara ofereix una funció integrada per descarregar les vostres dades per fer-ne còpies de seguretat. Aquesta funció no està restringida a fotos i vídeos. Podeu descarregar-vos un registre d’històries arxivades, perfils, contactes, likes, missatges directes, cerques i moltes altres coses.

Per baixar les dades, aneu a la pàgina del vostre perfil i seleccioneu la “privadesa & enllaç de seguretat ”. Desplaceu-vos cap avall i feu clic a “sol·licita la baixada” a la capçalera de “baixada de dades”.

Instagram.RequestDownload

Introduïu la vostra adreça de correu electrònic i Instagram us informarà quan estarà llest el fitxer de descàrrega que pot trigar fins a 48 hores.

Pensaments finals

La clau per fer una còpia de seguretat és pensar endavant. Tot i que sembla raonable suposar que els vostres continguts de les xarxes socials sempre estaran allà, les fotos se suprimeixen, els amics no fan amics i es produeixen accidents, fins i tot en centres de dades corporatives..

La millor aposta per conservar les dades de Facebook i Instagram conservades és utilitzar Acronis True Image, que realitza una còpia de seguretat de forma continuada i incremental de les dades. Per obtenir un enfocament més barat, tant IDrive com pCloud funcionen bé, com també fa servir l’IFTTT per a xarxes socials i serveis d’emmagatzematge no compatibles.

Comparteix els teus pensaments en la còpia de seguretat de les xarxes socials a continuació i fes-nos saber quines estratègies utilitzes. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map